Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 145 146 148 149 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi Vol. 2  (Pročitano 646376 puta)
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.57
mob
SonyEricsson T630
to je ploca za AMD procesore. znaci ne moze za intel.
procesor je ok. ako imas love da dodas idi na najslabiji i5 jer ima 4 jezgra.
memoriju obavezno uzimaj u dva modula zbog dual chanela.

kad gledas za plocu onda gledaj da je isti socket. znaci svaka generacija procesora za sobom nosi i novi socket. znaci ploca i procesor se moraju upariti.
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
to je ploca za AMD procesore. znaci ne moze za intel.
procesor je ok. ako imas love da dodas idi na najslabiji i5 jer ima 4 jezgra.
memoriju obavezno uzimaj u dva modula zbog dual chanela.

kad gledas za plocu onda gledaj da je isti socket. znaci svaka generacija procesora za sobom nosi i novi socket. znaci ploca i procesor se moraju upariti.
Ok znaci druga ploca,a za procesor pise da ima 2 ali da je podeljen u 4 virtuelna,pa se ponasa kao da ima 4,ima li to veze ili je to nebitno?A ram znaci 2x2 ili 2x4,ne 1 modul?
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.57
mob
SonyEricsson T630
ma ima 2 jezgra i to je to. virtuelna jezgra su vecim dijelom reklamni trik ali ok.

ram 2x nesto.....koliko love toliko muzike.

ne znam koliko ti je potrebno ali mogao bi naci plocu sa usb 3.
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
ma ima 2 jezgra i to je to. virtuelna jezgra su vecim dijelom reklamni trik ali ok.

ram 2x nesto.....koliko love toliko muzike.

ne znam koliko ti je potrebno ali mogao bi naci plocu sa usb 3.
A reci mi ovi amd vrede li nesto,posto sam gledao ovaj neki 6 jezgara 12,13 hiljada,a intel i5 mi je ako dobro videh 18 hiljada najmanje...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.57
mob
SonyEricsson T630
po odnosu ulozeno-dobijeno intel je samo oko 5% skuplji od AMD-a. govorim o najnovijim procesorima sa smanjenom potrosnjom.
AMD se bolje klokuje ali moras kupiti bolji hladnjak za proc. koji kosta koliko i razlika za dobar intel proc.
sta ja znam...ja sam za intel proc.
graficke karte vec mogu ati, na tom polju su dobri (mislim na amd).
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
po odnosu ulozeno-dobijeno intel je samo oko 5% skuplji od AMD-a. govorim o najnovijim procesorima sa smanjenom potrosnjom.
AMD se bolje klokuje ali moras kupiti bolji hladnjak za proc. koji kosta koliko i razlika za dobar intel proc.
sta ja znam...ja sam za intel proc.
graficke karte vec mogu ati, na tom polju su dobri (mislim na amd).
Evo konkretno posto stvarno nemam novca za i5 sta je bolje ovaj amd ili ovaj i3(izvini unapred mozda te smaram ali ne razumem se toliko pa bolje da pitam):

http://www.winwin.rs/procesori-intel-cpu-lga1150-intelr-coretm-i3-4130-3-40ghz-box-22nm.html

http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/procesori/procesor-cpu-am3-amd-fx-6300-3-50ghz-box-black-edition-32nm.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.57
mob
SonyEricsson T630
ne smaras....ja sam manijak za hardver  Smile.

....teskom mukom moram ovaj put reci da je taj amd bolji. racunajuci da su ploce za amd nesto jeftinije onda je to jos plus za amd.
kod mene u racunau je i3 starije generacije i kad ga nalozim onda gura sve sto pozelim. ali tvom izboru ipak moram biti realan i logican.

jos jedan moj prijedlog ti je da uzmes plocu koja podrzava jacu frekvenciju ram memorije i da uzmes memoriju jace frekvencije jer ovaj amd "Supported memory: DDR3-1866".
imaj na pameti da ako ga budes clokovao moraces imati kvalitetniju memoriju. racunaj i na to da ce sigurno povuci od 100 do 120 W snage.

jos uvijek ne postoji nacin da se otkljucaju skrivena dva jezgra na njemu ali mislim da ce to vremenom neko provaliti.

maticne ploce:

http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/maticne-ploce.html?slot_socket_filter=54315

ram:

http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/ram-memorije.html?brzina_rada_filter=53144

prijedlog:

http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/maticne-ploce/maticna-ploca-mb-am3-970-msi-970a-g46-2xpcie-ddr3-sata3-usb3-0-glan-sli-cf-raid-7-1.html

http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/maticne-ploce/maticna-ploca-mb-am3-970-asus-m5a97-le-r2-0-pcie-ddr3-sata3-glan-raid-7-1-usb3.html

http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/ram-memorije/memorija-dimm-ddr3-2x4gb-2400mhz-kingston-hyperx-beast-cl11-khx24c11t3k2-8x.html

istina, skuplje jeste ali neces morati nadogradjivati nista duze vremena. i to su komponente koje ladno mogu izgurati zestoko klokovanje a znam 100% da ces se baciti na to. Smile
« Poslednja izmena: 17. Nov 2013, 23:57:27 od akreca »
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
LG Nexus 4
Da li su trenutni mobilni a8 ili a10 procesori nadjačali i3, i koliko bi trebalo okvirno procentualno da su jači od mobilnih sandy i3, pošto je bila priča da su ivy oko 10% jači, ne znam kakva je situacija sa haswell sve manje pratim.
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
ne smaras....ja sam manijak za hardver  Smile.

....teskom mukom moram ovaj put reci da je taj amd bolji. racunajuci da su ploce za amd nesto jeftinije onda je to jos plus za amd.
kod mene u racunau je i3 starije generacije i kad ga nalozim onda gura sve sto pozelim. ali tvom izboru ipak moram biti realan i logican.

jos jedan moj prijedlog ti je da uzmes plocu koja podrzava jacu frekvenciju ram memorije i da uzmes memoriju jace frekvencije jer ovaj amd "Supported memory: DDR3-1866".
imaj na pameti da ako ga budes clokovao moraces imati kvalitetniju memoriju. racunaj i na to da ce sigurno povuci od 100 do 120 W snage.

jos uvijek ne postoji nacin da se otkljucaju skrivena dva jezgra na njemu ali mislim da ce to vremenom neko provaliti.

maticne ploce:

http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/maticne-ploce.html?slot_socket_filter=54315

ram:

http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/ram-memorije.html?brzina_rada_filter=53144

prijedlog:

http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/maticne-ploce/maticna-ploca-mb-am3-970-msi-970a-g46-2xpcie-ddr3-sata3-usb3-0-glan-sli-cf-raid-7-1.html

http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/maticne-ploce/maticna-ploca-mb-am3-970-asus-m5a97-le-r2-0-pcie-ddr3-sata3-glan-raid-7-1-usb3.html

http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/ram-memorije/memorija-dimm-ddr3-2x4gb-2400mhz-kingston-hyperx-beast-cl11-khx24c11t3k2-8x.html

istina, skuplje jeste ali neces morati nadogradjivati nista duze vremena. i to su komponente koje ladno mogu izgurati zestoko klokovanje a znam 100% da ces se baciti na to. Smile
Hvala sad samo da se ukombinujem s novcem i uzimam nesto iz ovog izbora,sad mi jos reci oko postavljanja ako se razumes u to,da li da nosim u servis ili to mogu ja,ploca verovatno na srafove,grafika i ram u slotove,to je valjda lako,e sad znas li da li je komplikovano postavljanje ovog procesora za plocu,kako to ide?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.57
mob
SonyEricsson T630
nema na cemu.
ako nikad nisi ni gledao kako se uklapaju racunarske komponente onda nemoj sam. relativno je lako ali ima par sitnica gdje bi mogao zeznuti. mislim da ti u servisu nece naplatiti vise od 10 eura za to ali ces sigurno cekati dan dva.
amd procesori se po pravilu vise griju i hladnjak mora savrseno biti podesen da bi hladjenje bilo dobro.

znalo se desiti da je covjek nestrucnim zavrtanjem serafa na maticnoj ploci sjebao plocu. skliznuo mu odvijac i napravio parnicu na ploci. tu nema spasa i ide direkt u smece. desava se i da ploca ne bude dobro pricvrscena i da ljudi polome plocu ubadajuci naponski 20 pinski konektor ili cak i ram memoriju. eto da te malo uplasim, cisto reda radi da neki pocnu malo cijeniti posao tako "banalne" stvari kao sto je sastavljanje hardvera. Smile

ps.
hoces li igrati zahtijevnije igre na ovom racunaru?
« Poslednja izmena: 18. Nov 2013, 10:35:11 od akreca »
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 145 146 148 149 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.