Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 85 86 88 89 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi Vol. 2  (Pročitano 647693 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol
Poruke 820
Zastava Kotor
OS
Windows
Browser
Chrome 26.0.1410.43
mob
HTC One X
Poz svima Smiley

Prodao bih možda moj stari gamerski desktop PC, pa ako neko može da mi da predlog neke realne cene, pošto sam ja malo subjektivan po tom pitanju:

Case: ANTEC 900
PSU: OCZ StealthXtream 600W
MB: ASUS P5Q Pro
CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz + ThermalTake Cooler
RAM: 4 x 1GB OCZ Flex DDR2 1150MHz
GPU: Sapphire Radeon HD4870 512MB DDR5
HDD: WD 320GB + WD 640GB
Optika: Pioneer DVD-RW

Mislim da nista nista zaborao Smiley Uz to bih još dao i APC UPS sa 8 šuko utičnica, dosta je star, baterija je izdušila ali ima SurgeProtection na svih 8 utičnica Smiley

Ovo se ne isplati prodavati, jedino ako hoćeš ubaci neku 7xxx grafiku da to malo potera bolje, inače ništa drugo ne bih menjao Wink
Što se tiče cene, ispod 200 nemoj da ti padne na pamet da prodaš ovu zverku Wink

Ma kupih gaming laptop (Lenovo Y580), pa ovaj slabo više i koristim, a planiram da putujem, pa mi ne treba Smiley Da li je realno da tražim 300€ za ovo?
IP sačuvana
social share
BU!
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.43
e ljudi treba da uzmem laptop pa reko da se malo raspitam. . . .  Ovako . . . . .  cena: do 50 000 din; prvi pick je hxxp:|| www. eponuda. com/laptopovi/asus-x55vd-sx155-laptop-cena-241322, i to je samo trenutno, ne veze me nista za njega. . . . .  E sad aj pomagajte plizz :) I da marke poput Acera, Lenovo, Samsung itd su mi sumnjive iz nekog razloga ne znam kog, kao i AMD procesori. . . . .  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ti si jedini od svih...

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 50
Zastava Београд
OS
Linux
Browser
Chrome 25.0.1364.169
Е овако хоћу да купим cлушалице sennheiser cx300 ii,е cад колико cам читао ово cу друга генерација
овог модела,а на cајту gigatron,comtrade ili tehnomanije  cтоји cлика cтарије верзије,ако је неко узимао ове р нека  јави да знам да cе не зајебем,и шта миcлите о овим бубицама?:-D
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia 
Ajde da pitam i za ovako nesto?
Vredi li te pare,i dali za tu cenu ima nesto bolje ako ovo nije pravi izbor?

http://www.tehnoms.rs/hp-compaq/hp-g6-2220sm-c6c26ea-pavilion-31158.html
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Pozdrav svima!
Nakon 7 punih godina konačno kupovina novog desktop računara :)

Krenuo sam od budžeta od oko 60. 000.  Međutim kako god krenem da sklapam probijam taj budžet :D Poenta je da želim da se finansijski napregnem koliko god mogu jer kapiram da time produžavam vek korisnosti novog kompa.  E sad, volim ja igrice i imam 2 mlađa brata tako da je to donekle bitno, ali generalno mi je stalo da mi ovaj komp bude najbolji odnos cene i kvaliteta i da kroz neki niz godina i dalje bude funkcionalan za sve, i programe i igre i filmove. . .  Znači probiću budžet ali da znam da svaka skuplja komponenta zaista donosi proporcionalni boljitak za svoju cenu u odnosu na jeftiniju.

Takođe sam svestan da se tehnika razvija sve brže, te da ću ako želim da konfiguracija ostane korektna morati da s' vremena na vreme imam mala ali u suštini konstantna ulaganja u nju u smislu prodaje neke komponente i doplate za bolju.  Dotle još nisam stigao u planiranju, a i ovo uzimam na rate, ali eto zato želim da imam za početak dobru osnovu

Izvinite na dugom postu, malo sam se pogubio i uzbudio oko ovoga kao neko dete, nemojte zameriti :)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
LG Nexus 4
mistreated potrebe? Fina masina, radice jako lepo sve.

@srdjan ako je to donekle bitno, ne moras pucati na vrhunsku grafiku, vec da sve tera, na visokim detaljima, ali ne najzahtevnije stvari na maksimumu. Po meni je to bolja varijanta, a da budes u budzetu.

pogledaj ove dve, taman su tu
http://www.gigatronshop.com/gigatron_racunari/gigatron_intel_energy_6-16312
http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/BC-desktop-racunari/BCGROUP-TITAN-18798/

E sad, sta bih ja na tvom mestu uradio. Uzeo bih ovu
http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/BC-desktop-racunari/BCGROUP-HAMMER-14281/
Trazio da mi stave brzi ram, sto bi ti doplata izasla smesno, ne verujem preko 1000-2000 dinara.
Zatim za jos 100 eur stavio 120gb SSD koji ce ti biti dovoljan jos dugo, a ovaj HDD da ostane samo za storage.

Sistem ce leteti, e sad grafika nije naj, ova koja je u ova 2 jaca je ekstra, ali procitah da cak ni ona ne moze da se bori sa Crysis 3 na max u fullHD. Bas zbog toga, da ne bi zbog par igrica isao na mnogo jaci, bolje uzeti ovu kombinaciju koju sam rekao. Mozes ti dati sada 100eur vise, dobiti kartu i znas vec dalje, a opet ako sad ustedis 100, lakse ces za godinu dana naci jos 100 i ako bas budes hteo da pojacas staviti grafiku koja je dosta jaca i od ove bolje trenutno.

Tako ja gledam, koju god od 3 opcije da izaberes dobro ces proci.
Prve dve su super, s tim da obavezno ubaciti SSD u nov komp, sto ti je +100 eur, pa odluci da li ostajes u budzetu ili za toliko probijas u zavisnosti da li se slazes sa ovim sto sam gore napisao ili ne.

Ili mozes doplatiti toliko za jos jacu grafiku, pa bas sve terati maksimalno, ali onda nema SSD-a, sto je po meni losija odluka.

Procesor je super, nece ti dugo trebati nov. Mada posle 7 godina, ovo ce ti biti mnogo vise nego dosta, jer ako si danas igrao tj. nisi ni mogao da igras vecinu naslova, ne verujem da ti od sutra treba sve u fullHD na max, ne kazem da ne treba da moze kad vec kupujes, samo da budes maksimalno racionalan, da me ne shvatis pogresno Smiley

I da, imas u BC 5 godina garancije, sto ti takodje super dodje.
Mada i da uzmes konfiguraciju od 20.000 verovatno ce i ona trajati do tad i raditi isto sto i ova od 60, samo nece terati igrice sada, kao sto ni ova nece za 7 godina Smile ne brini za trajnost.
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia 
Gotovo,naruceno/kupljeno.

HP Pavilion g6-2220sm Notebook PC (C6C26EA)

Procesor
    Intel® Pentium® B960 (2.2 GHz, 2 MB L3 cache)
Chipset
    Intel HM76 Express
Memorija
6 GB DDR3 
Unutrašnja disk jedinica
750 GB SATA (5400 rpm)
Optička disk jedinica
SuperMulti DVD±R/RW with double layer support
Display
39.6 cm (15.6") HD BrightView LED-backlit (1366 x 768)
Graphics
AMD Radeon HD 7670M (1 GB DDR3 dedicated)
itd....Ostalo je standardno. (Kamera,802.11b/g/n,Bluetooth)

Cena  42.670 din.
Dobar izbor za tu cenu?
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Hvala na odgovoru, drago mi je da si potpuno razumeo sta sam hteo da kazem Smiley

Apsolutno se slazem sa tobom, ja se ne secam kad sam mogao neku novu igru uopste da pokrenem tako da mi nikako nije imperativ da radi na max vec da radi Smile I da radi neki niz godina Smiley Tako da sam skroz u tom fazonu da umanjim budzet za grafiku zarad ostalih komponenata, ukljucujuci SSD.   

Jedino sto sam skeptican po pitanju gotovih konfiguracija u smislu kucista i napajanja, i zaboravio sam da napomenem da imam DVD-RW i da mi ne trebaju mis i tastatura.   Znaci radije bih da sklopim konf.   Smiley E tu opet probijam budzet jer mi savetuju kvalitetno napajanje pre svega.   Elem razmisljam i da podignem budzet do recimo maksimalnih 80.  000 i da uguram SSD i napajanje i kuciste.   

A sto se ustede tice to bih uradio na toj grafici recimo, mozda HDD od 500GB umesto 1TB i eventualno bih uzeo 4GB rama jer uvek cu moci da dodam jos 4GB za mesec dva.  

Eto do ovog razmisljanja sam dosao danas Smile I da napomenem da uzimam na rate tako da placam ovu skuplju cenu komponenti u tim prodavnicama nego sto je za kes, razlika je nekih 8%.   Sa realnim kes cenama to bi bilo 74-75.  000 recimo.   

Sta mi savetujete kao konacan izbor konfiguracije sad Smiley I gde da ustedim a gde da dodam para? Tipa memorija na 1333 ili na 1600 ili 1800? Ploca Z77 sa i5 3570k ili slabija kombinacija recimo B75 sa i5 3470? HDD sa 64MB ili 32MB? Generalno ne mogu da pojmim razliku izmedju navedenog, kolika je razlika u praksi izmedju ovih klasa komponenata i sta vredi te razlike a sta mi nece doneti osetnu razliku.  .  .   Hvala jos jednom Smiley

EDIT: Posle dodatnih kalkulacija cini mi se da mi se izbor svodi ili na Z77+i3570k ili na slabiju varijantu B75+i3470 ali sa SSD, jer ne mogu nikako da uklopim sve u 75.000... nazalost Smiley

EDIT2: Јоs jedna bitna napomena - monitor sam pazario kada i komp, dakle pre 7 godina i njemu je max rezolucija 1280x1024 Smiley To je takodje jedan od razloga zasto naglasavam da mi grafika nije prioritet jer ne znam koliko ce on da iskoristi graficku kartu. Monitor mi je svakako sledeca kupovina ali verovatno za godinu dana kad isteknu ove rate uzmem monitor na nove rate, pa mozda da sad uzmem neku jeftiniju a tek tada dokupim dobru graficku uz njega ili da ipak uzmem sad i solidnu graficku?
« Poslednja izmena: 03. Apr 2013, 15:07:10 od Srdjank87 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
LG Nexus 4
Slazem se, i ja bih isao na to, ali iskreno, podji samo od toga da ti oni garantuju 5 godina. To je izuzetno dugacak period, a i najkvalitetniji deo moze bili "falican" pa da ti se desi jbg da zapadne bas tebi i sutra vec kad uzmes nosis komp nazad da ti zamene hdd recimo.
Tako je bilo orataku pre godinu dana, i to je bio super komp, sklopljen, dosta jefintiji ali to je njemu trebalo, u CoolerMaster kucitstu sa napajanjem, iznenadjujce.

Ako povecas budzet dotle, mozes imati i ovu grafiku koja je u jacim i ssd, a trazis im da stavis bolje kucise i platis razliku u odnosu na ovo koje je sad, jer su poceli da daju da se menjau konfiguracije. Treba proveriti.

Moj savet je da uzmes "sklopljenu" jer sam ne mozes sklopiti za istu cenu. Iako izgleda da ces proci jeftinije, u stvari ces proci mnogo skuplje.

Sto se memorije tice, obavezno uzmi 8gb, jeftina je i nema potrebe za stednjom tu. Nista ti ne garantuje da neces za 2 godine staviti 16 Smiley Jednostavno novi komp i to sa tim budzetom bez 8gb, ne ide.

HDD ako uzimas ssd ti nije bitan, naravno da je bolje sa 64, ali to realno nikad neces osetiti. Kao ni razliku izmedju 1600 i 1866 memorije, ali ima situacija gde je bolje imati brzu, ali u tvojoj ne. Npr. ona je korisna kod amd APU jer pruza mnogo bolje performanse itengrisanoj grafici i visi radni takt i onda se uzma sto brza.

Sve su to sitnice koje znace, ali ih neces osetiti. Npr. kada ne igras ili ne radis nesto izuzetno zahtevno, tesko da bi osetio razliku i izmedju i3, da ne kazemo nekog celerona i ove zveri od i5 koja ti je unutra.

Tako da slobodno uzmi ono odzgo sto smo rekli, ostatak para stavi na stednju i uzivaj, ako zatreba za nadogradnju i to ne zbog kopa vec tvoje zelje, dobro ce se naci Smiley

SSD je jedina stvar gde ces osetiti razliku, i jedina komponenta za koju bi ja (sebi) ulozio, sve ostalo je tu i tamo i odlicno sada, bito je samo da ispunjava zahteve, ni preko ni ispod.
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Ok, skapirao sam Smiley Pitacu u svakom slucaju da krenem od neke sklopljene pa eto napravim par izmena ako dozvoljavaju. Evo ponovo posle par sati proucavanja napredujem, pa sam poceo da sklapam konfiguraciju Smiley Definitivno sam odlucio da idem na procesor 3470, grafiku iz klase 7770 ili 7750, na 8GB rama i SSD za sistem. Ovako nesto otprilike:

CPU LGA1155 Intel® Core™ i5-3470
Kuciste LC Power Pro 974B Iron Blue ili neko u rangu
Napajanje 550W Chieftec CTG-550C, modular
Memorija DIMM DDR3 2x4GB 1866MHz Kingston HyperX Beast CL9
HDD SATA2 7200 1TB Hitachi Deskstar
MB LGA1155 B75 ASRock B75 PRO3-M, 2xPCIe/DDR3/SATA3/GLAN/USB3.0/VGA/DVI/7.1
AMD Radeon 7770 Gigabyte OC 1GB/DDR5/DVI/HDMI/DP/128bit/GV-R777OC-1GD

E sad imam jos par pitanja:

Jel mi uopste treba memorija 1866 i A75 ploca ili da idem na 1600+b75? Jer razlika u ceni je minimalna, oko 1000 rsd izmedju ove 2 kombinacije pa sam uvek za skuplje.

Jel ok kombinacija graficke i ove maticne? Ovu graficku sam skroz napamet stavio cisto iz te klase 7770 zbog kalkulacije cene, mozda treba da uklopim kartu sa plocom istog proizvodjaca da radi najbolje? I koja bi to karta bila, ova ili neka 7750 mozda?

Napajanje chieftech 550 ili mozda cooler master 700w GX lite (za njega kao pise da ima neke dodatne zastite, a meni je losa struja u zgradi)?

Procesor je skroz ok, eventualno me interesuje i-3570 jer je opet razlika 1500 rsd. Takodje sam cuo dobre stvari i za i-3350p, valjda nema integrisanu grafiku pa se fokusira na preostalo, sta mislite o njemu?

I konacno, vezano za SSD - koliko je dovoljno za sistem, dvoumim se izmedju 2 kingstona, ovog od 120GB v300 (450/450) i ovog koji je brzi ali je 90GB (555/510)?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 85 86 88 89 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.