Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 77 78 80 81 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi Vol. 2  (Pročitano 647414 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Apple iPhone 12, S21
dali maticna podrzava memoriju sa 1600mhz.

KOliko vidim podrzava do 1866, ali verujem da postoji neka caka, ili sa BIOS-om, ili sa procesorom.To proveri jos.

Ne podrzava, koliko ja vidim. H61 gura do 1333 MHz.
http://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/mainstream-chipsets/h61-express-chipset.html

Moguce, sad vidim da sam gledao podrsku memorija za drugi model ploce  Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
mob
HTC Sensation
Citat
GIGABYTE GA-H77-D3H -                             8990din
INTEL Core i3-3240 -                                     13480din
KINGSTON KHX1600C10D3B1/8G -                 5300din
SEAGATE BARACUDA 1TB 32MB 524AS       7190 din (jako brz i pouzdan hard disk)
SAMSUNG SH-224BB/BEBE DVD-RW -          1900din
GIGABYTE GV-R777OC-1GD HD7770             12400 din
LC POWER 6600 600W                                    4990 din
TERMALTAKE Commander Case                      4500 din

Ne mogu da kazem iz iskustva kako bi ove komponente radile zajedno, ali mislim da su sve komponente manje-vise dobre. Ploca je sasvim ok, ako je moguce ubaciti (mislim zbog para, ploca ga podrzava) onaj i5 ovde to bi bilo ekstra, memorija je sasvim ok, hard disk je malo stariji model ali su mu karakteristike prilicno aktuelne, dvd-rw mislim da tu nema neke razlike koji se uzme, grafika je solidna. Za napajanje nisam siguran, ali trebalo bi da bude ok. Buduci da tu nece biti overkloka, kuciste bi trebalo birati vise po izgledju nego po karakteristikama. Thermaltake je renomirani proizvodjac, i sumnjam da bilo koje kuciste koje naprave moze biti lose. Cene... Ne znam... Pogledao sam na emmiju, i cini mi se da je grafika za hiljadarku jeftinija. Ostalo je manje-vise tu negde...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Citat
GIGABYTE GA-H77-D3H -                             8990din
INTEL Core i3-3240 -                                     13480din
KINGSTON KHX1600C10D3B1/8G -                 5300din
SEAGATE BARACUDA 1TB 32MB 524AS       7190 din (jako brz i pouzdan hard disk)
SAMSUNG SH-224BB/BEBE DVD-RW -          1900din
GIGABYTE GV-R777OC-1GD HD7770             12400 din
LC POWER 6600 600W                                    4990 din
TERMALTAKE Commander Case                      4500 din

Ne mogu da kazem iz iskustva kako bi ove komponente radile zajedno, ali mislim da su sve komponente manje-vise dobre. Ploca je sasvim ok, ako je moguce ubaciti (mislim zbog para, ploca ga podrzava) onaj i5 ovde to bi bilo ekstra, memorija je sasvim ok, hard disk je malo stariji model ali su mu karakteristike prilicno aktuelne, dvd-rw mislim da tu nema neke razlike koji se uzme, grafika je solidna. Za napajanje nisam siguran, ali trebalo bi da bude ok. Buduci da tu nece biti overkloka, kuciste bi trebalo birati vise po izgledju nego po karakteristikama. Thermaltake je renomirani proizvodjac, i sumnjam da bilo koje kuciste koje naprave moze biti lose. Cene... Ne znam... Pogledao sam na emmiju, i cini mi se da je grafika za hiljadarku jeftinija. Ostalo je manje-vise tu negde...
Hvala vam na misljenju sigurno cu traziti da se montira i5 procesor, pitao bih vas jos nesto dali bi bila bolja graficka SAPPHIRE HD7770 1GB 11201-00-20G od pomenute u specifikaciji i neko mi je rekao da je bolje imati 2x4gbmemorije nego 1x8gb hvala unapred na odgovoru,mislim da ce to biti konacna verzija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
mob
HTC Sensation
Meni se cini da je taj i5, sa onog hammer racunara, Intel® Core i5 3470 3.2GHz, mozda najbolje uzeti.

Sapphire je ekskluzivni Ati (sada AMD) partner, i njihove kartice su mozda najbolje, ali uz visoku i cenu.
Ovaj Gigabyte je OC (overklokovan), a za Sapphire bi mi trebala tacna oznaka da pogledam.
Kao proizvodjac graficke, Sapphire je sigurno bolji nego Gigabyte, i njihove kartice vaze za one sa visokim kvalitetom izrade. Ali daleko od toga da je Gigabyte los. Ja bih ovde verovatno napravio izbor po brzini i po trajanju garancije.

Jeste, bolje je 2 x 4 GB nego 1 x 8 GB. Iskreno, iako tamo pise 8 GB, pretpostavljam da je to dual-channel kit, i da sadrzi dva modula od po 4 GB. Svakako bi to trebalo zahtevati, da bude dual-channel kit 2 x 4 GB.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Meni se cini da je taj i5, sa onog hammer racunara, Intel® Core i5 3470 3.2GHz, mozda najbolje uzeti.

Sapphire je ekskluzivni Ati (sada AMD) partner, i njihove kartice su mozda najbolje, ali uz visoku i cenu.
Ovaj Gigabyte je OC (overklokovan), a za Sapphire bi mi trebala tacna oznaka da pogledam.
Kao proizvodjac graficke, Sapphire je sigurno bolji nego Gigabyte, i njihove kartice vaze za one sa visokim kvalitetom izrade. Ali daleko od toga da je Gigabyte los. Ja bih ovde verovatno napravio izbor po brzini i po trajanju garancije.

Jeste, bolje je 2 x 4 GB nego 1 x 8 GB. Iskreno, iako tamo pise 8 GB, pretpostavljam da je to dual-channel kit, i da sadrzi dva modula od po 4 GB. Svakako bi to trebalo zahtevati, da bude dual-channel kit 2 x 4 GB.
evo podatci o grafickoj a procesor imaju i ovi na lageru
Proizvođač : Sapphire
Model : Radeon HD 7770 1GB GDDR5 11201-00-20G
Procesor      
Takt : 1000 MHz
DirectX podrška : DirectX 11
Tehnologije : OpenGL 4.2
Memorija      
Kapacitet : 1024 MB
Interfejs : 128 bit
Tip : GDDR5
Takt : 4500 MHz
Povezivanje      
RAMDAC : 400 MHz
Maksimalna rezolucija : 4096X2160
Slot : PCI Express 3.0
Priključci : Dual Mini Display port, Dual-DVI, HDMI
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
mob
HTC Sensation
Deluje da je Sapphire kvalitetnije odradjen, ali Gigabyte ima 100 MHz brzi GPU i 500 MHz brzu memoriju. Mozda bi Gigabyte malkice brze terao igre, ali ja bih verovatno ipak uzeo Sapphire, ako je cena tu negde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Deluje da je Sapphire kvalitetnije odradjen, ali Gigabyte ima 100 MHz brzi GPU i 500 MHz brzu memoriju. Mozda bi Gigabyte malkice brze terao igre, ali ja bih verovatno ipak uzeo Sapphire, ako je cena tu negde.
  pa racunar i jeste prevashodno za igrice a cene su par stotina dinara razlike u korist sapphire. Nego hvala vam puno  na pomoci bio sam u dilemi sta da uradim ali sam sada siguran  pozdrav i izvinite na smetnji
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
mob
HTC Sensation
Ja sam gledao na Emmi-jevom sajtu. Razlika je 19,00 dinara Smiley
Sve su to dobri proizvodjaci i razlike su minimalne. Ova je malo kvalitnija, ova je malo brza. I taj Sapphire moze 100% da se klokne toliko da stigne Gigabyte-a. Takodje imas i ovog Asus koji ima dobro hladjenje.

Nema na cemu, i nisi na smetnji. Tome ova tema sluzi Wink

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

7770.png
(65.84 KB, 606x484)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
LG Nexus 4
Koliko para toliko muzike Smiley Ako dodas na konfiguraciju koju si prvobitno ostavio i5 procesor, naravno da ce biti mnogo bolja od ove sto sam ti ja dao.

E sada, poenta je sta ti treba i izbalansirati najbolje.
Pre bih uzeo malo slabije delove, cije se razlike vide samo na sintetickim testovima, a ugurao SSD cija ce se razlika osetiti. Isto kao i prvobitna razlika izmedju i3 i i5 procesora.

Izmedju sapphire i gigabyte grafike razliku sigurno neces videti, a ko sto rece savage iznad, ova malo brza, ova kvalitetnija. Ako je tako uzmes kvalitet, ako je ova jeftinija uzmes nju.

Evo iskren savet, nevezano za klasu racunara, namenu i sve.
Sta god da uzmes, pa i najbolji, za godinu dana to nece biti priblizno tada najboljem, to je cinjenica i mora tako biti.
Svake godine razvoj je sve brzi, modeli se izbacuju mnogo cesce nego ranije, zivotni vek svih proizvoda, ne samo kompova je mnogo kraci nego ikad.

Garancija ti je suvda 2 god, negde 3, negde i do 5. Ukoliko ti prodavac garantuje, a sigurnija je prodavnica, nema razloga sto ne uzeti.
Da li ce ti crci, ne mozes da znas i da uzmes najskuplji mozda bas tvoj bude u 0.05% onih koji ce se pre pokvariti, i jbg, desi se. Naravno uzimanjem kvalitetnijih komponenti taj raizik smanjujes, ali uvek je tu i sve ce to jednom prestati da radi, pre ili posle isteka roka.

Tako da gledas da dobijes najvise performansi za svoje pare, konkretno u tvom slucaju je igranje i tada razlike kakve su i5 vs i3 ili SSD vs samo HDD predstavljaju mnogo bitniju stavku nego minimalne razlike u kvalitenu, neznatnoj brzini i slicno. Naravno to ne znaci da sam spojis nesto sto ce sprziti plocu, napajanje odleteti u vazduh ili nece isporucivati dovoljno struje.

Kad dodje vreme za zamenu, zamenices onime sto tada bude valjalo. Ti si ogranicen socketom i slotovima za memoriju, kvalitet ne igra tu mnogo ulogu, za cist upgrade kako je neko gore rekao. A realno je da je ovaj intelov socket gotov, tako da ...
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0

Evo iskren savet, nevezano za klasu racunara, namenu i sve.
Sta god da uzmes, pa i najbolji, za godinu dana to nece biti priblizno tada najboljem, to je cinjenica i mora tako biti.
Svake godine razvoj je sve brzi, modeli se izbacuju mnogo cesce nego ranije, zivotni vek svih proizvoda, ne samo kompova je mnogo kraci nego ikad.

Garancija ti je suvda 2 god, negde 3, negde i do 5. Ukoliko ti prodavac garantuje, a sigurnija je prodavnica, nema razloga sto ne uzeti.
Da li ce ti crci, ne mozes da znas i da uzmes najskuplji mozda bas tvoj bude u 0.05% onih koji ce se pre pokvariti, i jbg, desi se. Naravno uzimanjem kvalitetnijih komponenti taj raizik smanjujes, ali uvek je tu i sve ce to jednom prestati da radi, pre ili posle isteka roka.

Tako da gledas da dobijes najvise performansi za svoje pare, konkretno u tvom slucaju je igranje i tada razlike kakve su i5 vs i3 ili SSD vs samo HDD predstavljaju mnogo bitniju stavku nego minimalne razlike u kvalitenu, neznatnoj brzini i slicno. Naravno to ne znaci da sam spojis nesto sto ce sprziti plocu, napajanje odleteti u vazduh ili nece isporucivati dovoljno struje.

Kad dodje vreme za zamenu, zamenices onime sto tada bude valjalo. Ti si ogranicen socketom i slotovima za memoriju, kvalitet ne igra tu mnogo ulogu, za cist upgrade kako je neko gore rekao. A realno je da je ovaj intelov socket gotov, tako da ...
Citat
  svestan sam svega toga znam iz iskustva jer pre nekih cetiri godine sam kupio konfiguraciju koja je vredela 600-650 evra sada za nju nebih dobio 200  doduse bilo je tu razna poboljsavanja ali vise to ne vredi .Nego hteo bih da se zahvalim svima vama na dobronamernim savetima danas sam porucio pomenutu konfiguraciju sa nekim izmenama umesto  i 3 procesora trazio sam  i 5 , ram memoriju 2x4gb i to bi bilo to .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 77 78 80 81 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.