Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 49 50 52 53 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi Vol. 2  (Pročitano 648544 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22023
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Uvek ides na sto vecu rezoluciju, bar je to jasno  Smile
Sa obzirom da je reklama u pitanju, sumnjam da ti je potreban vrhunski dozivljaj.  Smile
I nemas se za sta izvinjavati, vole oni tako da se podbodu povremeno, i gotovo uvek na kraju ja ispadnem dezurni krivac...  Smile
Ali ajd, moji su, pa im je sve oprosteno  Smile Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
SonyEricsson T630
jel vi mene zajebavate???
dpi ili ppi, ako je to rezolucija po inchu onda se odnosi na 1 inch. sta me briga koliki je ekran ako se koncentrises samo na 1 inch. alo 1 inch je nesto sto je ograniceno.
naziv "retina" je samo reklamni trik za displeye odredjenog kvaliteta odnosno jake rezolucije.
druga stvar je kontrast i jos par tehnickih karakteristika vezano za 1 inch odnosno 1 kvadratic na ekranu na osnovu koga se ocitava kvalitet cijelog ekrana ma koliki on bio.
to vazi samo ako govorimo u okviru iste tehnologije monitora. plazma, lcd i led nece biti iste kvalitete naravno.

nemam ja sta da guglam savage, gugl moze od mene traziti par informacija povremeno Smile
« Poslednja izmena: 08. Jan 2013, 22:59:30 od akreca »
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
mob
HTC Sensation
Evo ja cu umesto tebe:
http://lmgtfy.com/?q=pixel+density

Smile

To je samo jedinica mere po incu. Ako auto ide maksimalno 200 km na sat, to ne znaci da moze da ide samo 200 km ili samo 1 sat.
Znaci ako znas da displej ima 200 ppi i znas da je 800 x 600, onda mozes da shvatis (ili bi bar trebalo da mozes) da su mu dimenzije 4 x 3 inca. Ili ako znas da ima recimo 20 ppi, onda je to displej za tetris ili digitron. Nema potreba da znas rezouciju ili velicinu. Ako ima mali ppi, displej je sranje.
Jednostavno govoreci, to su tri faktora jednacine: rezolucija, gustina piksela i velicina displeja. Nema tu ko koga niti sta da zajebava. Ako kapiras, kapiras. Ako ne kapiras, mozes da googlas ili da cekas i mozda ce ti se jednog dana samo kazati... Ima sazeto na Wikipediji. Ako pratis onaj lmgtfy link, prvi rezultat.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6000
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Ima li neka graficka kartica koja moze da izbaci sliku na 4 monitora?
Treba mi da povezem tri klasicna monitora i jedan TV (HDMI prikljucak).
Ili makar da sliku sa jednog monitora mogu da saljem na TV (ako ne moze na svih 4 razlicito).
Ako nema...
...od koje generacije su podrzani istovremeni prikaz na 3 monitora (jedan monitor manje)?
Je l' AMD tu bolji?

Bilo koja grafika sa 3 i vise izlaza.
Ili dve grahike u crossfire.
Sa tim sto ces morati da kombinujes sa kablovima i ulazima u monitor/tv. posto sumnjam da ces naci i jednu grafiku koja ima bas onakve izlaze kakve ti imas ulaze na monitorima.
Do koliko para bi isao?
Probao sam sa dve graficke (nvidia-ine u potpunosti razlicite, na ploci koja ne podrzava SLI) i to moze. Znaci samo sam gurnuo dve graf. u dva PCI-E slota (x16 i x8) i mogao sam da prikljucim tri monitora.
Ali hocu sa jednom grafickom.
Videh da postoji to ogranicenje da dva monitora mogu da budu 2xDVI ili DVI+HDMI, a da treci mora da bude displayport (a ja nemam ni jedan monitor koji ima taj ulaz).
Jedino Sapphire Flex ima tu mogucnost (2xDVI + HDMI), ali nema kod nas starijih modela da se nadju, a da dajem 300-400 evra za poslednju seriju nije mi resenje.
Ne treba mi gr. da igram igre, nego za rad + izbacivanje na TV.
Sad ne znam da li bi radili adapteri DisplayPort to DVI ili to HDMI!? Smile

• A maximum of 2 legacy monitors (VGA, DVI or HDMI) can be enabled simultaneously, provided that each monitor is connected either directly or via a “passive” DisplayPort™ adapter/dongle. “Passive” adapters/dongles will NOT support more than 2 legacy monitors.
• To enable support for more than 2 monitors, “active” DisplayPort™ adapters/dongles are required (or monitors with direct DisplayPort™ connectivity must be used).
« Poslednja izmena: 09. Jan 2013, 00:37:55 od MilancheBG86 »
IP sačuvana
social share
Čović: "Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd, odnosno Telekom i tako dalje..."
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

i shall say this only once...

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 728
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Nokia n95
Pozdrav,zanima me da li na maticnu plocu koja podrzava DDR2 memoriju moze da radi DDR3?
Inace u pitanju je ploca gigabyte GA-P43-ES3G (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3484#ov)
Zbunjuje me to sto nepise nigde da li moze ili ne DDR3 da radi,a osim toga i memorija koju sad koristim je DDR2
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Uklonjen link.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6000
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Pozdrav,zanima me da li na maticnu plocu koja podrzava DDR2 memoriju moze da radi DDR3?
Inace u pitanju je ploca gigabyte GA-P43-ES3G (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3484#ov)
Zbunjuje me to sto nepise nigde da li moze ili ne DDR3 da radi,a osim toga i memorija koju sad koristim je DDR2
Ova ploca samo DDR2:

Dual channel DDR2 1200 + for remarkable system performance
Support for DDR2 1200/1066/800/667 MHz memory modules

Postojala su neka hibridna resenja za 775, koja su mogla da koriste ili DDR2 ili DDR3, ali nikako obe istovremeno.
« Poslednja izmena: 09. Jan 2013, 00:40:43 od MilancheBG86 »
IP sačuvana
social share
Čović: "Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd, odnosno Telekom i tako dalje..."
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

i shall say this only once...

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 728
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Nokia n95
hvala Smiley
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Uklonjen link.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
LG Nexus 4
akreca Smile pa ti si onda najpametniji tj. najobrazovaniji covek na planeti  Smile

http://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_density

nego da se vratimo na stvar, bas kako kazes 1", ti pricas o incima, a mi o pixelima u tom jednom incu, ajd da kazemo kvadratnom radi lakseg zamisljanja.
Znaci 1" duzna mera, 1px tackica na ekranu koja se osvetljava i daje sliku.
Sto vise tackica u 1" to bolja slika, jer je gustina veca.

Npr. uporedis fullHD rezoluciju na ekranu od 42" (tv) i na 24" monitor, i gde se bolje vidi?
Oni ce prikazivati isti sadrzaj, neces ti moci vise misem da predjes, u tome i jeste stvar, ali je gustina na TV-u manja, pa ce objekti biti veci.

Radi se o tome da je PPI itekako bitan, npr. pogledaj za nexus10 koji je izasao, radi se o tome da ima nenormalan ppi cini mi se preko 400, i poenta je sto govore da sa takvim ekranom to je 25xx * 1xxx na 10" mozes dobiti takoreci paper prikaz, ondnosno potpuno realan kao da ne gledas u monitor nego u papir. Zbog te gustine slike na ekranu nisu verne kao uzivo.

http://www.phonearena.com/news/Google-shows-off-the-Nexus-10-and-its-high-res-screen-with-a-photo-shootout_id36146
« Poslednja izmena: 09. Jan 2013, 01:39:59 od Fman »
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1046
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Auuu sa ovakvim se predznanjem ide u kafana(tj mislio sam u nabavku digitalnog foto rama).
A ja mislio da sam se dovoljno upustio u problematiku Smile Smile
I idemo ponovo, svakog dana sve vise ucim Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Samsung Galaxy S3
Dajte ljudi, nađite posao Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 49 50 52 53 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.