Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi Vol. 2  (Pročitano 648110 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
LG Nexus 4
Preporuka je da kupis SSD, svakako, ali to ti je veca investicija. Napisao sam vec ranije negde. Kombinacija SSD + ovaj HDD, to ti je doplata nekih 70e ili da uzmes veci SSD ako ti ne treba puno prostora, a daju da se zameni, pa zavisi koliko procene ovaj mada to ne rade u sustini, pa bi ti doplata bila barem 200.

Skupi su SSD jos, ali ako stavis od 64gb samo za sistem isplati se.

@akreca verovatno nece OC, pa mu nije neophodno. Ako je tako moze i 1866. Nego, ako ne daju da se menja konfiguracija, to bi znacilo da mora da doplati, a to mu se ne isplati za tu malu razliku, ako je uopste ikada i primeti.
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 124
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
1.5TB SATA II sto ne valja i koji da kupim kao zamenu
i jel kada ubacim  1600MHz Kingston umesto 1333MHz Kingston sta dobijam vise?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20
Zastava Europe
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Pozdrav drugari, hteo bih da sastavim plocu,procesor,ram i napajanje do 17 000 din. moze novo ili polovno, evo o cemu ja razmisljam

Ploca  MSI 760GM-P23 FX 35e ili bolja

Procesor Phenom ili Athlon sa 4 jezgara nov ili polovan

Ram 4gb dd3

i za ostale pare neko napajanje koje ce da gura sve ovo a graficka je Gigabyte 9600GT OC 512mb (koju planiram da promenim za GTX 460 ili neku ati)

ja sam razmisljao o nekom  LC power 600w

U intel se ne razumem bas nimalo ali i on moze
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22023
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Apple iPhone 12, S21
1.5TB SATA II sto ne valja i koji da kupim kao zamenu
i jel kada ubacim  1600MHz Kingston umesto 1333MHz Kingston sta dobijam vise?

Ako mozes doplati:

64GB SSD - za sistemski disk, a taj od 1.5TB neka ti bude storage disk
Memoriju koja je na 1600MHz, sa obzirom da su one vec uveliko standard kod DDR3 memorija.
Ploce i memorije koje rade do 1333 MHz su polako pregazene.

Sa SSD diskom bi dobio mnogo brzi rad u samom sistemu, brze upisivanje/citanje podataka na disk, a sto se tice memorije... Veci broj MHz znaci i brzu obradu podataka, brze izvrsavanje zadataka, vecu propusnu moc...
Svakako da je bolje uzeti onu koja radi na vecem broju MHz...

Nazovi BCGroup i vidi da ti izracunaju sa tim izmenama koja bi bila cena, posto kod njih moze u gotove konfiguracijeda se ubaci ili izmeni nesto po tvojoj zelji  Smile
« Poslednja izmena: 24. Dec 2012, 14:30:04 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.10
mob
HTC Sensation
Mislim da nikako ne bi trebalo uzimati 1.5 TB disk. Koliko sam ja u toku, Seagate proizvodi barakude sa plocama od po 1 TB. Buduci da 1.5 TB ne moze celobrojno da se podeli sa 1 TB, rekao bih da je ovo stari i/ili refabrikovan disk.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

nemojte deci stavljati drogu u heroin opasno je!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6871
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Apple Iphone 13
hteo bih jedan savet od vas....nesto mi palo na pamet da prodam svoju masinu i kupim lap top....iskreno slabo igram igrice,jedna od njih je FM2013!!!eto ako neko moze da mi kaze koji lap top bi za mene bio do 35000 din korektan??  Smile
IP sačuvana
social share
[/url]

Kad svi misle isto,niko ne misli mnogo!!!

▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 124
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
Sto toliko ne valja ovaj HDD  nikada nisam koristio SSD zanimame koje su prednosti i kako se on koristi
zvao sam dok sam cekao da mi neko odgovori i doplata je 1500-1600 dinara da mi stave 1660 umesto 1330
e sada ja bih trebao sam da dizem ovaj sistem sa nekim windows 7 ultimate sto ce malo biti teze posto nikada nisam dizao windows na novim kompijuterima msm najteze mi je ulazak u bios posto je na svakom kompu drugaciji
P.S. da li cu moci ovaj komp da prikacim na stari ekran imam onaj debeli...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
SonyEricsson T630
Sata3 ne postoji zbog hard diskova. Hard diskovi ne mogu da iskoriste ni sata2. Mozda neki WD Velociraptor ili neki slicni sa 10-15k rpm. Sata3 postoji jer je sata2 spor za moderne SSD-ove.

savjetujem covjeka da mu je bolje da uzme plocu sa sata 3 zbog naknadnog ubacivanja ssd. u pocetku svi uzimaju obican racunar aonda skupe nesto novca uzimaju bolje komponente s tim da u ovom slucaju ne mora nista da mijenja nego samo nadogradi ssd na postojecu konfiguraciju. vazno je da ima mogucnost nadogradnje.

amd je stvoren za ovrclock i oni cak podsticu korisnike na to. zasto ne iskoristiti dostupno i dobiti 5-10 brzi racunar. nekad se osjeti razlika.

bios je u sustini slican sa svakim brendom maticne ploce. ima razlika u par sitnih stvari. ti nisi iskusniji korisnik pa ti izgleda da je sve drugacije. nije. u biosu za instalaciju windowsa trebas podesiti samo da ti je dvd prvi na bootanju.

moci ces prikaciti i stari monitor, samo pazi na rezoluciju koju postavljas. ako na grafickoj karti ne bude izlaz kao na tvom monitoru (ne znam koliko je star, znam samo da je debeo) moraces kupiti i ovaj adapter
« Poslednja izmena: 24. Dec 2012, 17:24:18 od akreca »
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.10
mob
HTC Sensation
Sto toliko ne valja ovaj HDD  nikada nisam koristio SSD zanimame koje su prednosti i kako se on koristi
Prednost SSD-a u odnosu na HDD je ta sto dobijas 10% vise Kiki karamelica ako igras Kras-ov MMORPG sa SSD-a.
Sa tvoje tacke gledista, SSD je mnogo brzi i pouzdaniji kao plus. Mnogo je manjeg kapaciteta i vise cene, kao minus. I opet, SSD ne zamenjuje HDD u potpunosti. Svako ko ima SSD koristi ga za sistem (ili, ako je mali, za cache). Za skladistenje podataka i dalje se koristi HDD.
zvao sam dok sam cekao da mi neko odgovori i doplata je 1500-1600 dinara da mi stave 1660 umesto 1330
Nije neka para, ali neces osetiti razliku. Ja bih preskocio to.
e sada ja bih trebao sam da dizem ovaj sistem sa nekim windows 7 ultimate sto ce malo biti teze posto nikada nisam dizao windows na novim kompijuterima msm najteze mi je ulazak u bios posto je na svakom kompu drugaciji
Ako kupis kod nas desktop komp, imas 95%+ sanse da nije brendiran, sto ti daje 99%+ sanse da ces u BIOS uci na 'Delete' taster.
P.S. da li cu moci ovaj komp da prikacim na stari ekran imam onaj debeli...
Sacekaj da prodju praznici, jer ce jos vise da se udeblja, a posle mu plati teretanu i sve ce biti bajno i sjajno...
Moze da bude da ce ti biti potreban DVI -> VGA adapter, koji ces gotovo sigurno dobiti uz komp.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 124
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
Hvala vam puno na savetima mnogo ste mi pomogli...poslao sam im na e-mail koliko ce  me kostati ssd od 64 gb i 1 TB ako nije mnogo skupo uzecu to...imam ovaj kabal..meni je samo problem da namestim bios a posle lagano ja instaliram bilo koji windows Smiley
« Poslednja izmena: 24. Dec 2012, 18:44:18 od zdravo1111 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.