Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi Vol. 2  (Pročitano 647653 puta)
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
SonyEricsson T630
ako uzme 2 plocice po 2gb, ugranicio se na 8gb

Smile
2x2= Smile Smile Smile  aj nema veze

2 plocice su vazne zbog dual channel-a
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 841
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Ok, sad su mi stvari mnogo jasnije, vec imam jednu RAM memoriju od 4 GB ddr3, pa mozda uzmem jos jendu takvu, ali za grafiku dakle da bude DDR5 ali da ostane 1 GB? E sad je l postoji neki odredjeni model, proizvodjac 6670, vidim da na lageru imaju neke Saphire AMD Radeon, je l' to-to? Hvala jos jednom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
SonyEricsson T630
saphire je jedan od najjacih brendova ati grafickih kartica. naravno i cijena ide uz to.
asus, msi, xfx, nisu losi.

ako budes uzimao jos jednu karticu ram memorije pazi da uzmes potpuno istu kao sto je ta sto imas. znaci i proizvodjac i sve. da je istao kao ta.
lijepo si ti to napucao racunar, nije lose. sa 6670 mozes pogurati sve novije igre samo redovno apdejtuj drajvere za nju jer znaju biti zestoko bagoviti pa ako zasteka ponekad da znas do cega je.
« Poslednja izmena: 12. Nov 2012, 15:23:25 od akreca »
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Sony xperia
ne, svi oni hvataju, pitaj samo prodavca da li ima "n" standard, to su mi skrenuli paznju, da su bolji, a generelano svi noviji laptopovi i telefoni ga imaju, pa ce biti kvlaitetniji signal.

@lightsoft dobar je, fullHD, brzina, povezivanje, cena, lepo si to nasao. E sad to su specifikacije, kakav je uzivo ne mogu da ti kazem, vidjao sam slican manje dijegonale, lep je prikaz davao. Ne znam koliki mu je budzet, ali ako ne igra igrice, za nesto vise novca moze uzeti IPS panel, sto je posebna prica. Mislim da oko 17k ima LG.
Uzeo je danas i prezadovoljan. Bar nece da kuka kako mu ovo ili ono ne valja. Hvala, ziv bio.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Nexus 4
akreca prostom logikom, matematika je tu isuvise kompleksna

2+2 daju 4, ali kako na ploci ima 4 slota, uzimanjem 2x2gb sebe ogranicava na 8gb kasnije?

2+2=  Smile

i da, jel si ti skoro koristio neku ati karticu ili samo ubijas vreme po forumima?

@presvega tim bolje, to je kombinacija koju sam i rekao, a sa 8gb ce biti prava stvar.
Ako imas novca uzimaj tu kartu i ne razmisljaj Smiley naravno uvek moze bolje, ali ako nisi neki strastveni igrac i neces da bacas pare, ta kartica je zaista bestbuy!
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64
mob
SonyEricsson T630
fman nije mi cilj bio da te vrijedjam.
pricas napamet a da i ne znas o cemu se radi.ta ploca ima oznaku m a to znaci mikro.u ogromnom broju slucajeva to znaci samo 2 memorijska slota sto je i ovdje slucaj.provjeri.
kad bi imala 4 slota opet nije ogranicen na 8 jer 2+2+4+4=12 ili jos jace mada je glupo na taj racunar staviti vise od 8 GB jer procesor ni ploca ne mogu progurati to.veoma je malo aplikacija koje odjednom progutaju 7 GB pa swapuju.
intalirao sam hrpu ati kartica.na forumu sam da pomognem.ako nesto ne znam ne odgovaram.
ja nisam za amd i ati ali covjek se odlucio za to i onda mu pomozi konstruktivnim odgovorima a ne demagogijom.

jos jedan mali savjet.chipset bi se mogap zagrijavati a kako imas 3 prikljucka za sys fan (cooler,ventilator),iskoristi jedan da stavis ventilator na hladnjak chipseta.
« Poslednja izmena: 12. Nov 2012, 18:11:00 od akreca »
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 841
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Ok, razumeo. Maticna ima 2 slota za RAm tako da je pun pogodak da ubacim jos jedan identican od 4 GB. Za graficku cu videti sutra, posto ne znam sta tacno imaju u prodavnici i sta i kako moze da se naruci i kakve su cene. Umalo da se zaletim i kupim istu samo sa 2gb memorije, a koliko vidim, ne bih dobio puno toga.  Pozdrav i hvala!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Nexus 4
Ni meni, racunajuci na 4 slota postavka mi je bila logicna. Nisam video na koju planira plocu da stavi niti proverio konkretan model.

Sa druge strane, ako vec stavlja iste module, stavice valjda iste velicine, serije i brzine.
Sto si mu savetovao iznad.

Odgovor je bio samo da dual chanel da do 10% brze, a mnogo vise ima uzimanjem brze memorije, u zavisnosti naranvo sta ta ploca podrzava.

Ne znam kako si naisao na toliko problema, kada na sve strane pozitivni komentari i takoreci da stavljaju ati ispred nVidia-e, cak ih je i ubila sa top modelima u poslednje vreme, pa cim ovi stignu, pojacaju.

Koristim ATI od kako je doslo do velike promene, tj. od HD3xxx serije i prezadovoljan sam.
Vec prvi driver koji je dolazio sa CD je radio bez ikakvih problema, a kamoli kasnije.

Evo pre neki dan sam monitrao i najjefitiniju koju sam nasao, posto mi ne treba nikakvo igranje, 5450, cak ni ona tako slaba ne pravi nikakav problem. Nista da stucne sto mi treba, odigram PES u fullu i sve ok.

Ram ne treba svakom i ne jede sve, ali ako se vec pravi neki igracki komp, po meni 8gb je minimum, pa na dalje. To je bar jeftina izuzetno roba, steta tu se zakucati. Koliko god to sada izgledalo nerealno i dovoljno, sigurno ce skociti.

Posle 512 ddr, 1gb je bilo neverovatno osvezenje, pa su topmodeli isli sa 2gb.
Kad je krenulo biti dostupno svi su krenuli sa stavljanjem po 4, neki i po 8, a da ne znaju sta ce. 8 je sad mainstream, tako ce i 16 biti jednog dana sigurno.
A opet, eno mi drugi komp fura 1gb ddr2 667mhz, sestra radi na njemu, win32.
Poenta je samo shvatiti potrebe, ako ne onda se potrosi max para ko ima da baca tako, pa ostane da radi u prazno.

Ako je isti chipset, zasto mATX ne bi mogla gurati normalno. Svakako da nije kao resenje pune velicine, i zagrevajne i sve ko sto kazes, ali osnovna korisnost bi morala biti ista?

Samo oprezno sa ventovima, da ne bude posle buka, kvalitno uzeti. Mada to moze i naknadno staviti, nece sprziti komp dok testira. Naravno hladnije je uvek bolje, tecni azot  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64
mob
SonyEricsson T630
dual channel zna popraviti brzinu mnogo vise od neprimjetnih 10%.
tesko da ce ati nekad biti ispred nvidie.samo je istina da je cijenom mnogo pristupacniji. npr. mozes li mi navesti ati-jev odgovor na trenutnu nvidia tesla,ali ode ja daleko.
ati je perfektan za igre ali drajveri izlaze za svaku novu igre za optimizaciju,takva im je politika poslovanja.
covjek ne pravi gejmerski racunar jer sa mikro verzijom ploce ivog nivoa to je nemoguce,spalice je za par dana.ali tu je garancija.
4gb je dovoljno.
trenutno najtrazeniji komad hardvera je ssd i zestoko se osjeti brzina,nabacuje osmijeh na lice odmah.brzina memorije u okviru ddr3 nije toliko primjetna.
ventilatori samo thermaltake.pristupacni i vrhunski. ko ima love Zalman. inace zalman za sve,najbolji brend trenutno
« Poslednja izmena: 12. Nov 2012, 21:08:02 od akreca »
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1145
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.10
Koji kupiti obican dvd player a da cita mkv, dvd, divx, mpeg, , mp3, slike, full hd, usb... koji je dobar oko 4000-5000 din?
« Poslednja izmena: 19. Nov 2012, 08:51:05 od zemunac666 »
IP sačuvana
social share
Always Improvise!  _     _     _     _
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.