Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 172 173 175 176 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi Vol. 2  (Pročitano 644817 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 350
OS
Windows
Browser
Chrome 37.0.2062.3
Hvala Smile, znam da ce chelavi1, cekam ga pa da krenem u kupovinu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Chelavi je malo bio slobodan, i izvinjava se  Smile

Da, i ta memorija ti je sasvim dobra.
Topla preporuka je da ides na dual chanell, i da vremenom uzmes jos 4, ali ako to neces moci, da odmah razmislis o kupovini 2x2gb.
Sta radis na racunaru, za koju/kakvu upotrebu ga koristis?

Sto se tice hard diska, da, WD je sasvim dobar izbor, ja ih koristim godinama  za storage i zadovoljan sam.
Green serija je malo sporija, ali i tisa.
Razmisli o red/blue serijama:

http://www.itsvet.com/proizvod/western-digital-red-wd10efrx-1tb-sata600-64mb/comp_comp_hdd/26/2517
http://www.itsvet.com/proizvod/western-digital-caviar-blue-1tb-7k-32mb-sata600-wd10ealx/comp_comp_hdd/26/1761

Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 350
OS
Windows
Browser
Chrome 38.0.2096.0
Hvala,
uzeo sam jedan ram od 4, planiram jos jedan od 4, i uzeo sam red seriju od 1tb jer mi je bitno da su mi podaci bezbedni (slike i video snimci) a komp ne gasim, takoreci nikad. Nadam se samo da nisu mnogo bucni  Smile mada sam navikao da komp hoce da mi poleti. Komp koristim za net, photoshop, premiere montazu, i planiram neke jace igrice. Nadam se da se nisam zeznuo sto se tice harda.

PS, ovde je negde bila tema za procenu vrednosti racunara, hteo bi ove stare delove da prodam, nemam predstavu koliko vrede.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Pozdrav ljudi.. moze mali help .. sastavlja se jedan komp.. ono sto je trazeno je i3 procesor minimum ( mada moze i slabije ako nema potrebe za i3 ), 8 GB rama, 120GB SSD.. posto ce se raditi u photoshopu ali jako malo.. najvise dreamweaver i sublime text.. i naravno browseri po vise tabova otvoreni.. Smiley medjutim.. imamo dve masine pa bi od njih uzeli sto se moze iskoristiti a ostalo prodali i ono sto fali dokupili.. e sad ja bi zamolio za pomoc.. sta bi vi ostavili od komponenti a sta prodali.. i po vama njihova procena vrednosti.. hvala unapred... i mnogo hvala Smiley

Prva mašina Smiley :
1.) Ploča: MSI K9N Neo V3
2.) Procesor: AMD Athlon 64 x2 Dual Core 4000+ 2.11 Ghz
3.) Grafička: Gainward GF9500 GT 512 Mb DDR2 128Bit
4.) Memorija 1 x 1Gb DDR2 800 Dimm Transcend
5.) Hard disk Hitachi 160Gb Sata model HDS721616PLA380
6.) Napajanje: Blueberry HP 400S
7.) DVD-RW: Pioneer DVR-112D ata
8.) Kućište: Blueberry CN 863-BK
9.) Monitor: Samsung SA100 19"
10.) Tastatura: Genius K640
11.) Mis: TNB SROPSHARK1

Druga mašina Smiley :
1.) Ploča: Gigabyte GA - M52L - S3P
2.) AMD Athlon 7850 Dual core 2.80 Ghz
4.) Memorija: 2 x 2Gb DDR2 Transcend 800 Dimm
5.) Hard disk: Seagate Barracuda 7200 500Gb
6.) Napajanje: PSB450 blueberry
7.) CD-RW: LG GCE - 8526B
8.) Kućište: Blueberry BC-M42-520 ili CN-832BK-500 ovo mi je mala misterija.. ne mogu nigde na kućištu da nadjem gde piše koji je model.. na netu po slika oba modela izgledaju isto.. jedino što ovaj drugi model mislim da je stariji  CN-832BK-500 a prvi je noviji a izgledaju isto..

Eto.. ja se unapred zahvaljujem na pomoći
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Hvala,
 uzeo sam jedan ram od 4, planiram jos jedan od 4, i uzeo sam red seriju od 1tb jer mi je bitno da su mi podaci bezbedni (slike i video snimci) a komp ne gasim, takoreci nikad. Nadam se samo da nisu mnogo bucni  Smile mada sam navikao da komp hoce da mi poleti. Komp koristim za net, photoshop, premiere montazu, i planiram neke jace igrice. Nadam se da se nisam zeznuo sto se tice harda.

PS, ovde je negde bila tema za procenu vrednosti racunara, hteo bi ove stare delove da prodam, nemam predstavu koliko vrede.

Napisi sta imas, pa cemo videti.
Neka univerzalna procena ne postoji...za stare komponente mozes da dobijes onoliko koliko su nekom drugom vredne i potrebne. Od toga zavisi cena.

Pozdrav ljudi.. moze mali help .. sastavlja se jedan komp.. ono sto je trazeno je i3 procesor minimum ( mada moze i slabije ako nema potrebe za i3 ), 8 GB rama, 120GB SSD.. posto ce se raditi u photoshopu ali jako malo.. najvise dreamweaver i sublime text.. i naravno browseri po vise tabova otvoreni.. Smiley medjutim.. imamo dve masine pa bi od njih uzeli sto se moze iskoristiti a ostalo prodali i ono sto fali dokupili.. e sad ja bi zamolio za pomoc.. sta bi vi ostavili od komponenti a sta prodali.. i po vama njihova procena vrednosti.. hvala unapred... i mnogo hvala Smiley

Prva mašina Smiley :
1.) Ploča: MSI K9N Neo V3
2.) Procesor: AMD Athlon 64 x2 Dual Core 4000+ 2.11 Ghz
4.) Memorija 1 x 1Gb DDR2 800 Dimm Transcend
5.) Hard disk Hitachi 160Gb Sata model HDS721616PLA380
6.) Napajanje: Blueberry HP 400S
7.) DVD-RW: Pioneer DVR-112D ata
8.) Kućište: Blueberry CN 863-BK
9.) Monitor: Samsung SA100 19"
10.) Tastatura: Genius K640
11.) Mis: TNB SROPSHARK1

Druga mašina Smiley :
1.) Ploča: Gigabyte GA - M52L - S3P
2.) AMD Athlon 7850 Dual core 2.80 Ghz
4.) Memorija: 2 x 2Gb DDR2 Transcend 800 Dimm
5.) Hard disk: Seagate Barracuda 7200 500Gb
6.) Napajanje: PSB450 blueberry
7.) CD-RW: LG GCE - 8526B
8.) Kućište: Blueberry BC-M42-520 ili CN-832BK-500 ovo mi je mala misterija.. ne mogu nigde na kućištu da nadjem gde piše koji je model.. na netu po slika oba modela izgledaju isto.. jedino što ovaj drugi model mislim da je stariji  CN-832BK-500 a prvi je noviji a izgledaju isto..

Eto.. ja se unapred zahvaljujem na pomoći

Moj savet: prodaj sve u kompletu.
Prodavanjem komponentu po komponentu ces izvuci mozda vise, ali je realnija sansa da ne prodas pojedine komponente, jer ih niko nece uzeti, i onda ces ipak biti na istoj cifri, ili manjoj.
Nadji nekoga kome trebaju takve masine i prodaj u kompletu i jedno i drugo, pa uzmi neku novu konfiguraciju.  Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
ok hvala.. jedino ovaj hard mislim da cu sacuvati Smiley Hard disk: Seagate Barracuda 7200 500Gb .. on mi se cini da je ok
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
ok hvala.. jedino ovaj hard mislim da cu sacuvati Smiley Hard disk: Seagate Barracuda 7200 500Gb .. on mi se cini da je ok

eto jedino ako ima neka procena koliko vrede u kompletu
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Valkira

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 2897
Zastava Loznica
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
Ok, hoću da kupim novi džojstik JETION JT-GPC028.. Inače je bežičan, pa ako je neko imao iskustva sa njim, da li može da mi kaže kakav je, da li da kupujem ili ne? Smile
IP sačuvana
social share
Mi bajkeri barabe smo teške, koja ne da, ide kući peške.
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7787
Zastava
OS
Windows
Browser
Ucweb 2.0
Brat ga je koristio ranije. Nije mu pao nijednom a počeo je da zeza posle 2-3 meseca. Ne znam do čega je bilo ali posle 5-6 meseci je moralo da se klikne po 3 puta da bi imalo funkciju. Tako da ga je bacio. Preporučujem ti ako tražiš baš bežični džojstik-uzmi onaj sa Sony 3.

Naravno, košta malo više. Smile
IP sačuvana
social share
ГРОБАРИ ТРОШКА ИЗА СВАКОГ ЋОШКА
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0

Uglavnom odluka je pala... ali samo par pitanja pre nego što se odlučimo 100% Smiley

1.) Ploča kad je u pitanju našli smo asus m5a97 LE 2.0 r2.0 ali i bez LE .. sad ne znam da li ima neke velike razlike, ili moze i ova jeftinija.. predpostavljam da mi tu neku razliku nećemo ni osetiti.. a kod Gigabyte našli smo  Gigabyte GA-970A-DS3P i Gigabyte GA-970A-UD3P .. UD3P je malo skuplja.. koji bi bio Best Buy od ove 4 ploče? i da napomenem samo da smo našli još jednu AM3+ 970 MSI 970A-G43 koja je jeftinija za par crvenih pa ne znam da li nju vredi uzeti u obzir?

2.) Kod procesora smo se odlučili za FX 6300 .. medjutim možda se ispružimo za AMD FX8320 vs FX-8350 .. koja od ta dva procesora je bolji izbor...  i da li su ta dva procesora u rangu i5-4440

3.) LC Power LC500H vs LC Power LC600H da li uzeti 600W posto je razlika zaista mala

4.) kućište: Ovde opšti haos Smiley nemam pojma koje kuciste... uglavnom predpostavljam da je najbolje kad napred ima USB 3.0 a moram
da priznam da mi je trebalo par puta to posto ionako imam eksterni hard disk sa USB 3.0 kao i flash..
a ostalo ne znam sta treba da se gleda? pa eto samo ako ima neka preporuka.. cisto da se napomene samo da se uzima grafika
Power Color 1GD5-HV2E/OC AMD RADEON R7 250 1Gb DDR5 i napajanje LC Power LC500H ili LC Power LC600H
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 172 173 175 176 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.