Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 106 107 109 110 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi Vol. 2  (Pročitano 645171 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Apple iPhone 12, S21
znaci nek bude 30000 onda +-3000 Smile
nemam napajanje, da li je dosta ono uz kuciste sto ide?
rezac imam neki na starom kompu na maticnoj MSI K9n Neo V2 ako mogu odatle da skinem, ako ne, ne treba mi
bukvalno, treba mi sve osim harddiska Smile i monitora

aj kad sam vec postavio da pitam, brat uzima monitor pa gledamo sad i nije mi jasno koja je fora sa ovim monitorom da je 9500, sta mu fali?

Taj monitor je Outlet proizvod, po snizenoj ceni, sto znaci da je stajao u nekoj od radnji kao eksponat, i ima neko ostecenje, ili mu fali kabl, ambalaza...nesto u tom smislu, pa ga daju po tojj ceni.
Sta mu tacno fali...boga pitaj.

Iz dosadasnjih odgovora si shvatio da za te pare ne mozes bas sklopipti gaming masinu, ali ovako nesto mozes:

OPCIJA 1

ploca   7600

procesor   7600

grafika   6900

kuciste+napajanje   4200

memorija 6900

ukupno: 33.200 dinara (cene iz webshop-a, ne MP cene)

Zamerke na izbor imam i ja, negde bi uzeo neku drugu komponentu, ali to nosi sa sobom i visu cenu.
Mislim da bi ti ovo radilo posao jedno vreme, sa tim da ti je moja topla preporuka da uzmes bolju plocu i jaci procesor, da na tome ne stedis, a malu ustedu mozes napraviti na memoriji (pa da vremenom dokupis) ili napajanju i kucistu, ako ih vec imas kuci, pa da prepakujes.

OPCIJA 2

U tom slucaju bi isla ta ploca, memorija i grafika, i prepakovao bi u svoje kuciste, ali sa ovim procesorom   - ukupno 33.400 din
Onda bi jedino za neko vreme kada skupis jos koji dinar uzeo malo bolje napajanje, posto ne znam koje imas sada, a treba ti neko kvalitetnije.

Takodje imas opciju da uzmes za pocetak 4GB memorije, umesto ovih 8GB, preferiremo kingstona, a da sa tom razlikom u parama uzmes neku jacu grafiku...

Uvek je bolje iskesirati jos koji dinar i kupiti sve kako bog zapoveda, pa da si miran, nego da kupis malo slabiju masinu, pa da za godinu dana dokupljujes memoriju, ili ti je procesor slab...

Sve u svemu, mislim da od ovog bolje ne mozes...za te pare...u winwin-u  Smile
Tvoje je da odlucis  Smile
« Poslednja izmena: 18. Jun 2013, 05:23:56 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1709
Zastava Stan
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
HTC One S
Hvala na odgovorima Smiley

Moja trenutna masina je MSI K9n Neo V2, AMD athlon LE 1600, Gygabyte GeForce 8500 GTS, kuciste je neko staro 10ak godina kao i napajanje tako da bi to isto morao menjati (sve u svemu sranje), tako da verovatno onda prva opcija. Videcu na oglasima da prodam delove pa da skupim jos koju hiljadu. I ja bi uzeo neki jaci procesor i maticnu, jer mislim da ako mi radi na ovoj grafickoj da ce raditi bolje na bilo kojoj novijoj. Komp sam zadnji put nadogradjivao pre 5 6 godina, i na njeu ove igre sljakaju na minimumu, ali ne moze usput da se koristi ni jedan drugi program.
A ovo na kraju za win win Smile jel mogu negde drugde da prodjem jeftinije? ili?

Edit: Sad pregledah oglase i koliko vidim cene mogu dobiti oko 5 hiljada, mislim Smile
Da li tih 5000 znaci 38000 otvara nove horizonte?
« Poslednja izmena: 18. Jun 2013, 08:29:13 od Masterix »
IP sačuvana
social share
Tako je kako je
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Na opciji 1 samo izbaci procesor i ubaci onaj drugi koji sam ti stavio, i to je 37.600  Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
LG Nexus 4
Drugi procesor je upravo onaj o kome sam pričao, ali grafika je u tom slučaju potpuno nepotrebna za ono što si ti naveo da radi skroz lepo.

Smanji budžet, ili iskoristi za kvalitetnije komponente. Grafiku onda lako možeš ubosti za 50eur 6670 kad god kasnije, pa čak i da sad uzmeš bez, vidiš da ti treba i odma dodaš, ako ne uštedeo si 50eur.

Ja onaj prvi cpu ne bih ni gledao, nije loš, ali u ovoj konfi ne čini nešto spec, onda se može ići i na neki niskobudžetni intel koji će možda i bolje raditi. APU je ovde prava stvar, jer izvlači igre čak i bez grafike, a za iste ili nešto veće pare nego intel kome to nije namena.
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1709
Zastava Stan
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
HTC One S
Ima samo problem sto maticna podrzava samo sata 3 a ja imam 1tb sata 2 hdd, jel ima neka alternativa da ima i 2 i 3?
« Poslednja izmena: 18. Jun 2013, 15:34:02 od Masterix »
IP sačuvana
social share
Tako je kako je
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.1.0.0
mob
HTC Sensation
SATA i USB su backwards (unazad) kompatibilni. Nemas problem sa time.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1709
Zastava Stan
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
HTC One S
Onda odlicno, Hvala svima Smile
Mislim da bih mogao za pocetak da uzmem bez graficke pa da probam, razmislicu jos..

Sve ukupno 30.500 pa ako mi bude graficka zatrebala uvek mogu da je kupim
« Poslednja izmena: 18. Jun 2013, 15:45:23 od Masterix »
IP sačuvana
social share
Tako je kako je
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
LG Nexus 4
Ne brini. U krajnjem slučaju kucaj na youtubu.
"PES 2013 on A10 APU" ili nešto slično tome pa ćeš videti kako radi i da li ti to odgovara Wink

edit: ko što rekoh, u sekundi nađoh video
http://www.youtube.com/watch?v=Izc7txQ4aDI
« Poslednja izmena: 18. Jun 2013, 16:02:18 od Fman »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1709
Zastava Stan
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
HTC One S
Odmah sam to i potrazio na youtubu :DD
IP sačuvana
social share
Tako je kako je
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
LG Nexus 4
Eto, uštedeo si 50eur Smiley Srećno igranje na novoj mašini Wink
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 106 107 109 110 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.139 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.