Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 708 709 711 712 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1412016 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 20
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
Postovani,

Imadoh srece da naletim na ovaj forum, i iskreno mnogo moze da se procita i nauci.  

Zeleo bih da kupim laptop, koji ce biti dobar za multimediju, kao i za modeliranje u 3D Studiu, ali koji ce i posluziti za gaming (novih igara).  

Do sad sam koristio (4 godine) Toshiba satellite A100-011 (sad je u servisu), i sem pregrevanja koje je bilo izrazeno u poslednjoj godini, kao i crkavanja pre neki dan dela graficke koji baca sliku na monitor (drugi deo koji baca sliku na externi video uredjaj je nastavio da radi), nisam imao nikakvih problema.   Skroz zadovoljan.  

E sada, volim Toshiba, ali bih i malo da experimentisem i cujem misljenja o drugim vendorima, recimo Dell, HP (moze i neki drugi naravno), ali koji zadovoljavaju moje potrebe, i imaju dobro resen cooling sistem.  
Naravno, moze i Toshiba opet Smiley, mozda da nije Satellite.  

Budzet je do 80000din, ali dajte sve sto mslite da odgovara.  

Interesuje me, ne samo link modela, nego razloge za isti, i ako je moguce neka iskustva, mada imajuci u vidu odgovore na mnoga pitanja na ovom forumu, ne sumnjam da ce odgovori biti potpuni.  

Unapred zahvalan

http://www.quince.rs/detalji.php?meni=Laptop&recordID=58
ili
http://www.quince.rs/detalji.php?meni=Laptop&recordID=1466
bez razmisljanja jedan od ova dva za te pare ne mozes dobiti bolje pa sad zavisi sta tebi treba ako ti je potrebnija bolja grafika onda lenovo sa 15" i boljom grafickom a ako ti je potrebnija veca dijagonala onda dell sa 17" i losijom grafickom.. gt 555m je u prvoj klasi ( grafa kod lenova ), a gt 525m je u drugoj klasi ( grafa kod Dell-a ).... Ja sam isto bio u dilemu oko kupovine laptop-a do skoro ali sam ipak odlucio da narucim Lenovo malo je bolje izrade i taj 1.5" mi ne vrse nista.. Izvini sto sam malo vise pisao, na tebi je da odlucis! Srecno! Smiley))

p.s. Sta kod izabrao neces se pokajati.

Hvala puno na odgovoru.

I treba da se raspises, ne brini Smiley

Nisam rekao, moja greska, samo 15" dolazi u obzir.
Nemam iskustva ni od koga za Lenovo, pa cu malo da pogledam i procesljam....

Hvala jos jednom Smiley
Postovani,

Imadoh srece da naletim na ovaj forum, i iskreno mnogo moze da se procita i nauci.  

Zeleo bih da kupim laptop, koji ce biti dobar za multimediju, kao i za modeliranje u 3D Studiu, ali koji ce i posluziti za gaming (novih igara).  

Do sad sam koristio (4 godine) Toshiba satellite A100-011 (sad je u servisu), i sem pregrevanja koje je bilo izrazeno u poslednjoj godini, kao i crkavanja pre neki dan dela graficke koji baca sliku na monitor (drugi deo koji baca sliku na externi video uredjaj je nastavio da radi), nisam imao nikakvih problema.   Skroz zadovoljan.  

E sada, volim Toshiba, ali bih i malo da experimentisem i cujem misljenja o drugim vendorima, recimo Dell, HP (moze i neki drugi naravno), ali koji zadovoljavaju moje potrebe, i imaju dobro resen cooling sistem.  

Interesuje me, ne samo link modela, nego razloge za isti, i ako je moguce neka iskustva, mada imajuci u vidu odgovore na mnoga pitanja na ovom forumu, ne sumnjam da ce odgovori biti potpuni.  

Unapred zahvalan

ili
bez razmisljanja jedan od ova dva za te pare ne mozes dobiti bolje pa sad zavisi sta tebi treba ako ti je potrebnija bolja grafika onda lenovo sa 15" i boljom grafickom a ako ti je potrebnija veca dijagonala onda dell sa 17" i losijom grafickom.. gt 555m je u prvoj klasi ( grafa kod lenova ), a gt 525m je u drugoj klasi ( grafa kod Dell-a ).... Ja sam isto bio u dilemu oko kupovine laptop-a do skoro ali sam ipak odlucio da narucim Lenovo malo je bolje izrade i taj 1.5" mi ne vrse nista.. Izvini sto sam malo vise pisao, na tebi je da odlucis! Srecno! Smiley))

Da li si uzeo u obzir cooling sistem, jer to mi je bas bitno?

Hvala jos jednom

e jebiga to stvarno jos ne bih mogo da ti kazem posto ga jos nisam dobio i nisam isprobao da ga "przim" tako reci Smiley Raspitaj se malo po netu i ja cu takodje Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
Ovo prvu bez razmišljanja, vrhunska je. Ne brini za napajanje, sve dok je pravih 420w, radiće sve bez problema!
Narucio sam msi 6770. Treba da je dobra. Hvala Veljo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Ljudi aj malo pomoci. U subotu idem da kupim monitor koji cu koristiti povezanog sa laptopom. Nasao sam dva koja mi se uklapaju u budzet.

http://www.winwin.rs/tft-20---22-monitor-215-viewsonic-vx2239wm.66.html?productId=32824
http://www.winwin.rs/tft-20---22-monitor-215-lg-w2261vp-pf.66.html?productId=32376

Cena je slicna, vidim da ima par razlika, ali mi nisu najjasnije. Prvi je LCD, drugi je TFT. Koji je po vama bolji i koja je uopste razlika izmedju TFT i LCD monitora? Pozdrav i hvala unapred!

TFT monitori su nastali kao odgovot na manjke koje su imali rani LCD monitori. U principu su LCD monitori imali slab odziv pa je igranje i gledanje filmova na njima bilo pomalo...jezovito.
U danasnja vremena se u 99% LCD monitora zapravo ugradjuju TFT displeji.

Viewsonic ima dobre kritike u zadnje vreme, ali bi se ja ipak odlucio za LG  Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Postovani,

Do sad sam koristio (4 godine) Toshiba satellite A100-011 (sad je u servisu), i sem pregrevanja koje je bilo izrazeno u poslednjoj godini, kao i crkavanja pre neki dan dela graficke koji baca sliku na monitor (drugi deo koji baca sliku na externi video uredjaj je nastavio da radi), nisam imao nikakvih problema.   Skroz zadovoljan. 

Unapred zahvalan

ili

Nadam se da ce jos neko dati neki savet, misljenje....

Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!!!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 289
Zastava Krusevac
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
mob
Apple iPhone7
Dobio sam na poklon nesto u vezi bezicnog interneta, ali nemam pojma o cemu se radi ...

http://www.wirelessdmx.com/Articles/Article.aspx?id=A40102

Zna li neko sta je ovo, i kako se sa tim radi ... inace , nemam net ovde, borim se sa bezicnim, i to sa ovim ...

http://www.bing.com/shopping/tp-link-tl-wn321g-ieee-802-11b-g-wi-fi-adapter/p/27F171A14C0C7E115005?q=TP-Link+TL-WN321G&lpq=TP-Link%20TL-WN321G&FORM=HURE 
IP sačuvana
social share
Makijavelizam je stanje uma - sve ostalo je iluzorno!!!

Edit by chelavi1: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I spent my whole childhood growing...what a waste!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2133
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Nokia N95 8GB
Imam Asus M2N-E SLI plocu sa Athlon x2 4200 am2 procesorom...koji bih zamenio za nesto novije i jace... Sta bi moglo da se stavi u taj am2 slot...nisam u toku,cuo sam da valjda am2 proc. moze u am3 slot,ili obrnuto...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.107
mob
Samsung Galaxy S3
Imam Asus M2N-E SLI plocu sa Athlon x2 4200 am2 procesorom...koji bih zamenio za nesto novije i jace... Sta bi moglo da se stavi u taj am2 slot...nisam u toku,cuo sam da valjda am2 proc. moze u am3 slot,ili obrnuto...

Moraš prvo da pogledaš šta ta ploča može da proguta od procesora, a to ćeš videti ovde : http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NE_SLI/#CPUS

Mislim da je najjače što može na nju Athlon 64 X2 6400+ (CZ),2MB,rev.F3,125W,SocketAM2 , za koji nisam siguran da možeš naći negde, barem ne novog. Moj ti je savet da se maneš procesora i da staviš još koji giga rama, i da će ti komp mnoooogo bolje raditi Wink
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Viktory

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2593
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia HAKERedition
Gejmeri trba pomoc, oce moci kuciste  cooler master elite 430  da se u njega ubaci maticna malo starija k9n neo v2 ??

kucsite je midi , naravno da bi trebalo da stane, ali plasi me to sto napajanje na ovom fenomenalnog kucustu koje hocu sutra da kupim, ima napajenj koje se motira dole.. u samo dno kucista... ? evo karatkeristika.. i jednog i drugog. neki kazu da problem moze da nastane ako su kratki kablovi iz napananja, ja imam coolermaser 380w i nemam pojma da li su kratki kablovi ili ne...

Tehničke karakteristike:
Tip    Kućište
Proizvođač    Cooler Master
Model    Elite 430 RC-430-KWN1
Tip kućišta    Midi
Format ploče    ATX/Micro-ATX
Dimenzije    190 x 424 x 490 (W / H / D) mm
Broj USB konektora    2
Konektor za mikrofon    1
Konektor za slušalice    1
Broj mesta za 5.25" uređaje    3
Broj mesta za 3.5" uređaje    2
Broj mesta za HDD    5
Broj ventilatora    1
Broj mesta za dodatne ventilatore    6
Boja    Black
Boja prednje maske    Black
Šifra    RC-430-KWN1

---------------------
maticna

CPU (Max Support)    Athlon 64 X2
AM3 CPU Ready    N/A
FSB / Hyper Transport Bus    HyperTransport 1.0/2.0 up to 1GHz
Chipset    NVIDIA nForce 520
DDR2 Memory    DDR2 533/667/800
DDR3 Memory    N/A
Memory Channel    Dual
DIMM Slots    4
Max Memory (GB)    8
PCI-Ex16    1
PCI-E Gen    Gen1 (1x16)
PCI-Ex4    N/A
PCI-Ex1    2
PCI    3
IDE    1
SATAII    4
RAID    0/1/0+1/JBOD
LAN    10/100/1000*1

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

nnnnnn.jpg
(171.07 KB, 1024x657)
mmmmmmmm.jpg
(36.76 KB, 600x430)
IP sačuvana
social share
Erika..Sanz.... roma je najbolja  Na sajtu Bureku preko 20 godina.
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
LG Nexus 4
koja je najnovija intelova platforma ... dugo vec ne pratim ovo polje ... Sandy Bridge?

Koji bi ste izabrali proc/maticna za cenu 150/100?
Gledao sam pre neki dan na itsvetu ... moze se uklopiti fin I5 ... ali nisam znao koji je chipset najbolji za te pare ... posto ima svakavih da se nadju(starijima pala cena ... pa se sve izmesalo Smiley ) ... naravno da koristi pun potencijal dd3 memorije ... videh da na nekim plocama uz taj proc idu samo do 1333  Smile negde 1600  Smile

Koji bi bio konkurent iz AMD-a u tom delu? Cini mi se da je sada definitivna odluka na Intelu ... amd samo u najboljim varijantama za gamerske masine sa komplet amd platformom? Kada sam bio aktivan (pre 3 god) kada sam sastavljao komp ... vec tad je intel bio dosta ispred sa c2d i vredelo je izdvojiti
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.107
mob
Samsung Galaxy S3
Gejmeri trba pomoc, oce moci kuciste  cooler master elite 430  da se u njega ubaci maticna malo starija k9n neo v2 ??

kucsite je midi , naravno da bi trebalo da stane, ali plasi me to sto napajanje na ovom fenomenalnog kucustu koje hocu sutra da kupim, ima napajenj koje se motira dole.. u samo dno kucista... ? evo karatkeristika.. i jednog i drugog. neki kazu da problem moze da nastane ako su kratki kablovi iz napananja, ja imam coolermaser 380w i nemam pojma da li su kratki kablovi ili ne...

Skoro sam pakovao to kućište, a u njega sam stavio neki LC power i nije bilo problema sa dužinom kablova...rado. Isto ti je da li ti je napajanje dole ili gore, kablovi će ti biti taman Wink
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 708 709 711 712 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.141 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.