Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 693 694 696 697 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1418798 puta)
Ucesnik diskusija

0452

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 101
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia X3
Zdravo, planiram da uzmem laptop do 300e u manjim dimenzijama, nesto tipa:
Netbook Aspire One 522
Asus Eee PC 1015PEM
Ili nesto 3. sta mi preporucujete? Za surfovanje po netu i tako jso neke sitnice inace nista specijalno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Drugari hitno mi treba pomoc razmisljam o ovoj konfiguraciji amd sempron 140 2,7gh,2GB ddr3/1333 500gb 7200rpm,grafika integrisana nVidia 7025,midtover 400w dvd rezac cena 15.000 e sad jedno pitanje mene najvise buni ta grafika? jel moze da gura pes2011? posto bez njega ne mogu Smile Smile Smile hvala na odgovoru

Integirsana grafika je da gura pilice, minice , zumu i ...Pored toga je OK za gledanje HD filmova ali zavisi koja integirsana jer ne mogu sve.Za igranje nije integrisana.Cak i one koje mogu da poteraju nisu za igranje jer u 99% slucaja nema aktivnog hladjenja na ploci i onda se tokom igranja masina greje sto moze dovesti do crkavanja ploce.Ako oces da se igras na integraciji moras da obezbedis neko hladnjenje ali ponavljam takve masine nisu za 3D igre nego za male igrice i gledanje filmova.

Citat
Planiram da kupim lap top do 400eura.
Sta mi preporucujete od ova tri ili mozda  nesto drugo???

1. Toshiba Satellite c660D-146 15.6"led
2. Toshiba Satellite c660-127
3. Dell inspiron N5010 p6100 (D7GXJ-6100-BK-4GB)

Dajem manju prednost dell-u cisto zbog garancije.Ostalo je manje vise isto.Broj jedan po meni otpada jer mi je previse slab CPU bez obzira sto je fusion.Njega bi pre preporucio ljudima koji uzimaju netbook ili ljudima kojima je vaznije manje grejanje i potrosnja baterije od performansi procesora.Sto se tice kvaliteta tesko je biti pametan.Uzimas najgore od dell-a ili toshibe.Ne moze ocekivati ne znam sta.Ako oces kvalitet idi na studio, xps od dell-a ili qosmio i tectra ali to neces uzeti za te pare koje ti planiras.Znaci biram dell-a samo zbog garancije a samo da ti napomenem da ako ti je izgled vazan da onda uzmes toshiba jer je meni licno taj dell vrlo ruzan estetski.

Citat
Zdravo, planiram da uzmem laptop do 300e u manjim dimenzijama, nesto tipa:
Netbook Aspire One 522
Asus Eee PC 1015PEM
Ili nesto 3. sta mi preporucujete? Za surfovanje po netu i tako jso neke sitnice inace nista specijalno?

Preporucujem ti ovo:

http://laptopcentar.rs/product/Acer-Aspire-One-D257-13Ckk-Crni-16201106
ili
http://laptopcentar.rs/product/DELL-Inspiron-1018-1-250-Black-27201104

Evo i zasto.Pogledao sam modele koje si pitao.1 je acer sa amd fusion procesorom.Mislim to je OK.To je procesor koji je sustinski losiji od atoma medjutim mnogo manje trosi struje i baterija mnogo duze traje a sto se tice HD-a moze da ga pusti jer je taj procesor za te stvari odlican dok je u samim aplikacijama losiji od atoma.Znaci AMD je dobar za ljude koji zele da gledaju HD sadrzaj i bolji je sto baterija duze traje dok je u svemu ostalom losiji.Atom ne moze da pusti full HD.Sto se tice asus licno ne vidim nista specijalno.Osim malo boljeg CPU od mojih predloga ne vidim nista bolje.Iskreno pre bi isao na acer-a i dell-a nego na asus-a.Cuo sam svasta za te asus-e i iz tog razloga mislim da je moj predlog bolji.E sad oko mojih predloga.Prvi je acer.Malisa koji ima 6-to celijsku bateriju i 250 gb je po meni odlican izbor za 200 evra.Ako oces to isto ali sa 12 meseci vise garancije i da je radio dell onda dodaj jos 40 evra i uzmi 1018.Acer-a nisam imao prilike da koristim a dell-a jesam.Dell je odlican i ja mu licno dajem odlicnu ocenu.Iskreno ne vidim ni 1 razlog da dajes vise para od 240 evra za netbook.Ja ako bi dao pare vece za netbook dao bi jedino za transformera ili ASUS T101MT-BLK100S.A to je zato sto transformer moze da bude i tablet i netbook a ASUS T101MT-BLK100S jer moze da se okrece ekran i da bude tablet doduse ne kao transformer jer on moze da ima i android.Znaci to su stvari koje vredi dati vise kesa.A dati 60-100 evra samo zbog malo bolje procesora je nevidjenja glupost.Bolje dati npr za 1 gb ddr3 memorije da netbook bude jaci Smiley.Male su razlike u netbook procesorima.Jedino fusion nudi nesto vise ali opet treba postaviti pitanje "Sta ce ti full HD na 10 inca ekranu?".Jednostavno nije to za to...
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

0452

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 101
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia X3
Hvala puno.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

0452

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 101
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia X3
Izvinjavam se, nasao sam ovo u medjuvremenu
http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/hp_compaq_presario_cq56-10956
sta mislite o ovome i jel mi se vise isplati da kupim neki laptop do 300e ili da uzmem ovako neki notebook kao sto je gore ponudjeni za 200 ili 240, posto ne bih radio nista zahtevno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Izvinjavam se, nasao sam ovo u medjuvremenu
http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/hp_compaq_presario_cq56-10956
sta mislite o ovome i jel mi se vise isplati da kupim neki laptop do 300e ili da uzmem ovako neki notebook kao sto je gore ponudjeni za 200 ili 240, posto ne bih radio nista zahtevno?

E pa zato i kazem da je bolje da uzmes za 200 evra acer netbook nego da pljunes 360 evra kad mozes da uzmes za te pare 15 inca.Ovaj sto si odabrao ima odlican hardver.Ima dobar dual core cpu, ima 3 gb ram-a i ima 250 gb hard.Za te pare je fantastican.E sad sa druge strane je teska lomina sto se tice kvaliteta.

Jbg znas i sam.Koliko para toliko muzike.Ako ti vazan hardver onda je bolje ovo.Kvalitet mislim da je pre na strani dell netbook-a mada ne mora da znaci nista.10 inca je meni licno malo za kucu.Ja razmisljam o kupovini netbook-a(mada realno ne znam ni sta ce mi) ali ja to sebi uzimam iz razloga da imam nesto za prenos sto mogu da nosim svuda na svakom mestu.Znaci tu se lomim izmedju tableta i netbook-a.

Za prenos i da kazem kome treba racunara jako mobilan bolji je 10 inca.Ako planiras da ti stoji kuci i da lupam poneses kod babe, devojke ili na vikendicu na par dana onda je 15 inca bolji.10 inca laptop je samo za mobilnost.Lupam ako radis kao portir negde super ti je opcija da imas racunar koji mozes da nosis svuda.

Ja na primer kad sam radio pre neku godinu kao nocni cuvar bilo mi je super da imam laptop da nosim jer tamo umirem od dosade celu noc.Normalno mozes da nosis i 15 inca ali realno nije bas lagano da ga nosas svuda.10 inca je extra praktican.Takodje baterija na 15 inca traje u proseku oko 2.5 sata do 3-3.5 sata ako ga stavis na balance.Baterija na netbook traje i do 7h sto ne moze ni jedan laptop veliki osim mac book pro.

Tako da sve zavisi od tvojih potreba.Ako ti mobilnost nije vazna onda je 15-ka odlicna pa cak i 17-ka.A ako ti treba da nosas svaki dan i koristis racunar na svakom cosku onda je 10 inca bolje resenje.Za kucu veruj mi netbook nije.Sitan je jako i mali je ekran.Takodje ako oces da citas nesto sitno je takodje.A i tastatura je mala plus i njegove mogucnosti su ogranicene dosta.Na primer konkretno atom i taj cpu iz HP-a su ko nebo i zemlja.Takodje 1 gb ram-a i 3 gb rama-a je velika razlika.

Takodje HP pusta HD dok netbook ne.Znaci kuca - 15 inca obavezno a mobilnost i koriscenje racunara van kuce - 10 inca bolje resenje zbog lakoce prenosa.
« Poslednja izmena: 05. Jul 2011, 00:56:34 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko gubi,ima pravo da se ljuti...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3217
Zastava Trieste
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Apple Iphone 4s
da li na internet preko ovag modema mogu u isto vreme da budu prikljucena 2 racunara,jedan putem ethernet a drugi putem usb-a?? http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?class=adsl&pmodel=TD-8817
IP sačuvana
social share

dno dna-ŠIPNIJA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 88
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
SonyEricsson k810
Uzeo bih jedan od ova dva laptopa zbog igrica, cene su im skoro iste:
1. Acer Aspire 5750G-2416G64Mnkk
Procesor : Intel Core i5 2410M (2.30 GHz, Turbo boost do 2.93Ghz)
Memorija : 6 GB
Grafika : NVIDIA GeForce GT 540M 2GB DDR3

2. Acer AS5553G-N958G64Mnks
Procesor:   AMD Phenom II X4 N950 Quad Core 2.1Ghz
Memorija:   8GB DDR3 1066MHz
Grafika:   ATI Mobility Radeon HD 5650 2GB DDR3 with PowerXpress technology

E ovako , interesuja me koji je bolji procesor, koja je bolja grafika.
Kazu da se amd procesori mnogo greju tako da im je vek trajanja dosta kraci nego intel.
Svaka strucna preporuka dobro dosla .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko gubi,ima pravo da se ljuti...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3217
Zastava Trieste
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Apple Iphone 4s
Dejane koliko para kosta konfiguracija 1 ??
IP sačuvana
social share

dno dna-ŠIPNIJA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Uzeo bih jedan od ova dva laptopa zbog igrica, cene su im skoro iste:
1. Acer Aspire 5750G-2416G64Mnkk
Procesor : Intel Core i5 2410M (2.30 GHz, Turbo boost do 2.93Ghz)
Memorija : 6 GB
Grafika : NVIDIA GeForce GT 540M 2GB DDR3

2. Acer AS5553G-N958G64Mnks
Procesor:   AMD Phenom II X4 N950 Quad Core 2.1Ghz
Memorija:   8GB DDR3 1066MHz
Grafika:   ATI Mobility Radeon HD 5650 2GB DDR3 with PowerXpress technology

E ovako , interesuja me koji je bolji procesor, koja je bolja grafika.
Kazu da se amd procesori mnogo greju tako da im je vek trajanja dosta kraci nego intel.
Svaka strucna preporuka dobro dosla .

Preporuka je opcija 1 sa intel i5 i nvidia grafikom.Evo i zasto.Prvo procesor.Intel je bolji od amd-a u svakom pogledu u laptopovima.Cak i u desktopu se situacija promenila u korist intel-a.Danas u desktopu je bolja opcija uzeti sandy bridge jer je i bolje i jeftinije od X6(u istom cenovnom rangu).Sto se tice tvog slucaja ovaj amd je OK ali ipak je intel mnogo bolji procesor.

Sto se tice grafike mogu reci tu i tamo.Znaci bolja je nvidia ali samo u nekim igrama i to iskljucivo zato sto nvidia se bolje ponasa u nekim igrama.Znaci razlika izmedju grafika je minimalna u 90% slucaja osim u nekim slucajevima gde nvidia ima blagu prednost.Ali ne veliku.Sto se tice kvaliteta amd masina mogu ti reci onako.Znaci istina jeste ali ne mora da znaci 100%.Problem kod amd masina je sto se vise greju i tu dolazi do problema medjutim opet sa druge strane nvidia grafike ima vise problema nego ati tako da sve zavisi.

Primera radi ati nije imao 7000 seriju kao nvidia koja je u 90% teski defekt i crkava kao dobar dan.Medjutim sa druge strane kod ati kod lapova ima problema sa driverima koje nvidia nema.U svakom slucaju tesko je reci sta je bolje jer je to od slucaja do slucaja.Moze da ti se desi da amd laptop masina radi 10 godina a da intel masina crkne za 2 godine.Tu je najveci faktor organizacija hladjenja i sama izrada laptopa koja je najvaznija.Jer ako se laptop greje dosta a hladjenje mu ocajno to u 99% slucaja dolazi do grejanja grafike, north bridge i crkvanja ploce ili grafike.Na primer mom laptopu se posle 6 meseci koriscenja nije popela temperatura za 1 stepen.

Znaci kako sam ga kupio tako je i danas.A na primer kod MSI laptopova vec posle tog vremena dolazi do otkazivanja kulera i vec temperature odlaze na nekih 10-15 stepeni.Jer cim tebi po default bude temp na nekih 70 stepeni i kad se nakupi prasina ode na 90 stepeni i tu se vec laptop gasi i ledi slika.

Znaci on polako otkazuje.Ako tu ne odradis ciscenje i ne promenis kuler laptop ce ubrzo da odsvira zadnju pesmu.Znaci organizacija hladjenja je mnogo vaznija stvar od toga dal je amd ili intel ili ati ili nvidia.A takodje i te ankete koje plasiraju po raznim stranim sajtovima ko zna ko plasira.Ne mozes da garantujes da veliki intel nije platio da se tako nesto objavi.Znaci cinjenica je da je intel bolji i cinjenica je da amd ima problema ali nije nista 100%.U svakom slucaju kombinacija intel i nvidia ide 100% moj glas.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 88
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
SonyEricsson k810
Dejane koliko para kosta konfiguracija 1 ??
Cena za prvi : 55 000 din.

A sto se tice odgovara hvala "bora82" Boro.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 693 694 696 697 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.