Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 633 634 636 637 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1414738 puta)
Poznata licnost

OPCS

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4430
Zastava Beograd-Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia X6 16gb
bora82-Druze,tvoja logika nema logike  Smile  Smile  Smile

Salim se malo naravno  Smile

Moj savet ti je da istestiras ti obe ploce istog cenovnog ranga iste marke samo jedna sa a druga bez integrisane graficke...Veruj mi da sam pre ove MSI ploce imao slicnu Asusovu i ova sa intefrusom nevezano za nju je mnogo bolja od one asusove...Ocu reci da svejedno bi ti ta tvoja asus bila bolja od te druge imala ona ili nemala graficku kartu...Mozda su ploce sa integrusama za nijansu skuplje zbog njih samih ali ne slazem se da su losije...Opet kazem ni ja ne pricam napamet vec i ja volim da cackam i ceprkam  Smile

p.s.Mislim da svako ima svoje misljenje i da smo svi po malo u pravu  Smile  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

...prosto kratko jasno to je German style...
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
@vostezmaj

Verovatno si u pravu.Medjutim moja iskustva su bila takva.Verovatno se ne moze nista generalizovati.Mora se staviti 2 ploce na tas pa videti koja je bolja u testovima.U pravu si 100%.Vise sam napamet izneo teoriju i ne mogu da tvrdim da sam 100% u pravu.Medjutim stvarno je moja integrisana ploca u testu sa ASUS se dosta losije pokazala integrisana.I onda sam pogledao druge integracije i nisam video nigde takvu brzinu magistrale kao na ASUS ploci.Medjutim opet kazem to je samo tada tako bilo.I to su bile ploce 2 razlicita proizvodjaca.Takodje ne mislim da su integrisane grafike lose.Naprotiv ja sam impresioniran sta danas integrisana grafika moze.Ranije su to bile djubre od grafike a danas vec imaju DVI i HDMI i mogu da poteraju ozbiljne 3D igre sto ranije nije bilo moguce.Takodje mi ni ona teorija "Mozda mi zatreba" ne stoji.To je zato sto mislim da ako imas odvojenu grafiku da integrisanu neces nikad ni koristiti.Plus ako si uzeo komplet racunar i ako ti rikne grafika svakako ces slati komplet kuciste u servis tako da ti je svejedno imao ne imao integrisanu.Integrisana je za one ljude kojima 3D igre i neke zahtevne operacije nisu prioritet.Onaj ko ne radi neku video obradu, 3D animacije, ne igra video igre nema ni 1 razlog da kupi graficku.Znao sam ljude koji su bacali po 200 evra na grafike a nisu u zivotu odigrali nista.Meni je to licno idiotizam.Bolje uloziti onda novac na dobru plocu i jak CPU nego bacati pare na nesto sto ti realno ne treba.
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

OPCS

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4430
Zastava Beograd-Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia X6 16gb
Pazi sad ovako,moje licno misljenje je da su integruse samo za kancelariski posao i svaka druga upotreba istih je za mene idiotizam(moje licno misljenje) ali evo npr moj slucaj...Ocu da prodam uskoro moju graficku i stavicu je u oglase za neku cenu koja meni odgovara,mozda ode odma a mozda za mesec dva,3,4...E sad uloga moje integruse je sledeca,da ako je iznenada prodam a nemam odma da dodam kes,npr cekam pocetak meseca da primim platu,onda ne ostajem skroz bez kompa.Integrusa ce me sluziti taman tih par dana da mogu da pogledam mail i malo po netu(vidim sta ima na bureku  Smile ) tako da u tom smislu je bolje imati integrusu...

Sto se uporedjivanja tice potrebno je testirati dve iste marke i ako ima site oznake(karakteristika) samo jedna da ima a druga da nema integrusu  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
Ne treba ih ni podcenjivati.Na primer danas vecina lapova do nekih 45 soma koristi integrisane grafike.Sto se tice igrica ne mogu da poteraju nista medjutim dobre su za gledanje filmova i mozes gledati HD.Na primer intel gma HD 4500 je sigurno losija nego ati radeon 4250 koja ide u dosta integirsanih ili nvidia 7300.Ja sam probao u firmi dual core CPU na 2 gb rama i integrisanoj ati radeon 4250 i poterao sam PES 2010 na medium detaljima a rez se ne secam koja je bila.PES 2010 nije zahtevna kao npr GTA4 ili Crysis ali nije tako ni jadna igrica.Proslo je vreme kad je integracija sluzila samo sa igranje solitare i minica.Sad integracija nije uopste zajebancija.Isto sam mislio kao ti dok se nisam u praksi uverio u suprotno.Dosta ljudi koji nisu gameri mogu slobodno da otpisu grafiku i da koriste integraciju.Jedina mana integracije je sto sisa sistemsku memoriju sto je sigurno dosta losije nego bilo koja PCI kartica sa sopstvenom video memorijom.Ali pazi prijatelju nije ni svaka PCI grafika bolja od integracije.Testirao sam nvidia 8400  i integraciju i mnogo bolje se pokazala integracija.Tvrdim da danasnje integracije su bolje u igrama nego neke starije PCI grafike.Mada to ne vazi za nove PCI kartice ma kakvog ranga bile.Cim smo ubacili ati radeon 5000 seriju za 1 gb DDR3(ne secam se tacno modela) odma se razlika drasticno preokrenula u korist neintegrisane grafike.Znaci sve zavisi koja PCI kartica je u pitanju.Testirao sam tada i5 intel protiv X4 phenom black.U intel masini sam imao asus plocu i neku kantu od PCI kartice dok sam u AMD masini imao integraciju 4250.AMD procesor je sa integrisanom oduvao intela koji je imao djubre od grafike.Onda sam ubacio u intel masinu ati radeon 5000 seriju sa 1 gb i razlika se drasticno preokrenula u korist intela.Medjutim i pored prednosti grafike intel je izgubio za malo od AMD-a  Smile Medjutim poenta price je da integracija uopste nije losa kao sto sam ja mislio.Za gaming definitivno nije i jedna prosecna ati kartica od 50-tak evra je dovoljna da oduva integraciju ali opet ponavljam sve zavisi kome za sta treba.Ako te ne zanimaju nove igre i high detalji onda mozes slobodno da predjes na integraciju.Jer pazi ti danas kad kupis racunar posle 2,3 godine sve sto ce ti ostati od racunara je jak procesor i eventualno hard disk.Memorije ne posto danas vise memorija nije vazna posto je jeftina i mozes kupiti 4 gb za sitne pare sto ti daje prednost da mozes da koristis jos dugo memoriju.Pazi grafika moja za 2,3 godine ce biti sranje.Znaci od cele price ce mi ostati procesor.A ti danas kupi lupam X2 i neku prosek grafiku a ja cu da kupim integrisanu i X4 ili X6 i ima za 3 godine da te oduvam.A plus ti CPU neces moci da menjas za 3 godine a ja cu moci da ubacim drugu grafiku.U tome je velika razlika.
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Ukoliko smem da prometim,na 1155 socketu grafika je integrisana u samom procesoru,a da li ce biti aktivna ili ne zavisi od ploce,tj moguce ju je aktivirati samo na plocama iH67 serije. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

OPCS

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4430
Zastava Beograd-Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia X6 16gb
bora82-Pazi slazem se sa tobom da nisu ni malo naivne integruse...Neka moja prosla ploca nesecam se koja,imala je Geforce 6100 integrisanu i secam se da sam pikao GTA San Andreas na njoj bez problema na max rezoluciji i medium detalja....E sad,prica je bila ovo sto je covek pitao,posto vec ima externu graficku kakvu plocu da kupi sa ili bez integruse,na sta sam ja dao predlog da je ipak bolje da je ona tu prisutna ciju poentu sam objasnio u gornjem postu da se sad ne ponavljam...
E sad kad bi krenuli i o procesorima i memori mozemo do sutra  Smile  Smile

Zato sam ja promenio celu plocu a ostao mi proc,memorija i graficka i sad je na redu neki x4 posto nemam pare za x6 a ploca ga podrzava,memorije ima za sad dovoljno a graficka je isto u planu da se menja i ako sam je sa danasnjim overklokom naterao da GTA4 radi brutalno  Smile
« Poslednja izmena: 31. Jan 2011, 02:55:29 od vostezmaj »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Ukoliko smem da prometim,na 1155 socketu grafika je integrisana u samom procesoru,a da li ce biti aktivna ili ne zavisi od ploce,tj moguce ju je aktivirati samo na plocama iH67 serije. Smile

Ova integrisana grafika o kojoj sam pisao radi samo sa procesorima koji imaju integrisan GPU. Prvo sam planirao i5 760 ali on je iz Lynnfield serije i sa njim ne bi radila.

Intel je skoro izbacio novu seriju procesora (sandy bridge) i na osnovu procitanog sam se bas primio

http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Core_i5

sandy bridge-Direct Media Interface 2.0, Integrated GPU

ploca koju kibicujem

http://www.itsvet.com/proizvod/asus-p7h55-v/comp_comp_mboard/20/1615

Verovatno cu gledati da je uparim sa ovim procesorom (ako namaknem pare  Smile)

http://www.itsvet.com/proizvod/intel-i5-2500k-3.3ghz-6mb-64bit/comp_comp_cpu/46/431

Deluje mi kao mnogo mocna kombinacija.

btw ovaj i5 2500 je dvojezgarni ili cetvorojezgarni?

edit:
Citat
The Intel Core i5-2500K is a quad-core, quad-thread chip with 6MB of L3 cache memory and clocks in at 3.3GHz standard and 3.7GHz maximum

Tek sad vidim da nisu kompatibilni (ploca 1156, procesor 1155)

Citat
With new chips inevitably come new chipsets, but what you might not expect is the new processor socket. Known as LGA1155, it's almost identical to the existing LGA1156. It loses just one pin. Problem is, the two sockets are entirely incompatible.

You cannot drop Sandy Bridge processors into any existing motherboard. Nor can you use any previous Intel processors with Sandy Bridge-supporting motherboards.

Read more: http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/pc-components/processors/intel-core-i5-2500k-917570/review#ixzz1CZsWhcqO

Sad da vidimo kakve ce biti ploce za ovaj socket. Sreca pa ne zurim sa kupovinom.

edit 2: mogao bih da ga uparim sa ovom plocom  (ode jos 20 E Smile)

http://www.itsvet.com/proizvod/asus-p8h67/comp_comp_mboard/20/1800

Tek sam kasnije primetio da su sandy bridge procesori 1155

Da sam normalan poludeo bih.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2011, 04:25:47 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Cek ima vremana da poludis,pazi sad ovo.Sa novom serijim procesora stigao je i novi cipset(S1155),koji nije kompaktibilan sa S1156 koji odlazi u penziju posle godinu dana Smile
Na iH67 i H67 plocama moguce je pokrenuti integrisanu grafiku koja se nalazi u samom procesoru,ali nije moguce overklokovati procesor,sto je prava steta uzimajuci u obzir da pojedini primerci idu na 5Ghz pri 1.35v(neki ovo postizu pri 1.5v,sto po meni nimalo nije pametno za 24/7,ipak je ovo 32nm,ovo je cak na gornjoj granici i za 45nm!).Ukoliko zelis da overklokujes procesor moras uzeti neku plocu iz iP67 ili P67 serije,ali sa njom nije moguce pokrenuti integrisanu grafiku Smile
Ali zabavi jos nema kraja,recimo odlucis se za P67 zbog overkloka,kupis i5 2500 kad mucak,opet nije moguc neki znacajniji overklok,posto je zakljucan mnozilac. Smile
Resenje je kupovina i5 2500K,kod koga je mnozilac otkljucan, i koji je uzgred nekih 500 dinara skuplji,mislim......
Mora se dobro paziti prilikom kupovine ove platforme,ruku u vatru smem da stavim da ce se dosta ljudi opeci prilikom izbora.

Edit:
Za S1155 preporucena je memorija koja radi na 1.5v,ukoliko uspes da nadjes nju kod nas super,ako ne juri neku na 1.65v,dosta ljudi korisiti nju i ne pravi im probleme.
Edit 2:Sad pogledao cene 2500 i 2500K,u prvoj turi koja je razgrabljena razlika je bila 500 dinara,sada je razlika 2000!Eh ti domaci prodavci....
« Poslednja izmena: 31. Jan 2011, 15:44:42 od wolf 87 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Vec sam video da se bune ljudi na stranim sajtovima sto ne moze i integrisana grafika i klokovanje. Nisam siguran da mi treba bilo sta od ta dva ali je lepo imati mogucnost.

Aktuelni procesor (e4300) sam izmedju ostalog uzeo zato sto vazi za procesor koji se mnogo dobro klokuje. Do dana danasnjeg ga nikad nisam klokovao iako je to na mojoj ploci krajnje jednostavno. Jednostavno nisam imao potrebu.

Cisto sumnjam da bi ovaj i5 2500k ikada klokovao ako ga uzmem.

Ovo za voltazom memorije je za mene spansko selo ali valjda ce se drugar koji mi pomaze oko sklapanja snaci. Hvala puno za savet.

i5 2500k sam i mislio da uzmem

u paru sa ASUS
P8H67-V

verovatno mi je to konacan izbor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.21661
Cekaj!Nista ne kupuj!Sad slucajno naleteh na post na Bench forumu,Intel je priznao da na novim plocama ima problema sa Sata2 kontrolerima,navodno je vremenom moguce degradiranje perfomansi,sto dovodi do usporenja i naposletku krahiranju sistema.Sto je najcrnje problem nije softverski,vec hardverski,zbog cega je Intel do daljnjeg obustavio sve isporuke maticnih ploca!!!Jos uvek se ne zna sta ce biti sa ljudima koji su vec presli na Sandy,poslednja vest je da se marta ocekuje isporuka ploca kod kojih je resen ovaj problem.Ovo ce bogami Intel da kosta samo tako,pogotovo ako bude morao da menja sve do sada prodate ploce.Kada stignem kuci okacicu link ka ovoj vesti,posto ovo postujem sa mobilnog.Srecan si koliko si tezak sto jos nisi presao na Sandy.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 633 634 636 637 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.