Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 597 598 600 601 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1418821 puta)
Ucesnik diskusija

Hellraiser

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 75
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 8310
Neka te u zdravlju sluzi.Btw koliko si je platio?Vidim sad na Gigatronovom sajtu cenu od 21500,a Omnik je na Bench forumu pre par dana objavio informaciju "da je stigla nova tura po ceni od 20500 na poznatom mestu".

Hvala  Smile platio sam je 21500... I kupio sam ostal komponente.. I IMAM PROBLEM... kupio sam...
CPU - INTEL i5 760
MB - Asus P7P55D
VGA - MSI GeForce GTX 460 1GB TALON ATTACK
RAM - Kingston HyperX 2X2GD 1330

... Ali pri pokusaju bilo koje igrice... da igram... kad krene da se igra igra..."kontrolise" komp se restartuje sam...
kada idem na my komp desnim klikom pa propertice... pa idem na recives rating, kad krene da testira... dodje do 3D "necega" i restartuje se opet... Drajver je Windows skinuo sam sa neta i instalirao ga... probao sam ja sa Nvidiinog sajta da skinem drajver i instalirao ga, opet isto i probao sam sa MSI-evog sajta isto da skinem drajver i opet isto... Sta je problem ???  Smile  Smile

Odvoji omanju particiju, instaliraj svez sistem i drajvere, i nista vise. Cak nemoj da radis ni update. Drajver za grafiku skini sa Nvidijinog sajta, a mozes probati i sa onim koji se nalazi na disku koji si dobio u pakovanju. Instaliraj 3D Mark Vantage i 3D Mark 06 i neki program koji moze da prati broj obrtaja ventilatora na grafiskoj i temperaturu GPU-a. Meni licno odgovara GPU-Z, a moze praviti i log aktivnosti. Zatim baci se u testiranje. Pusti da neki od 3D Markova radi u beskonacnoj petlji (loop) i cekaj da padne sistem. Proveri logove i vidi kako stojis sa temperaturama i brzinom okretanja ventilatora. Javi sta si uradio.

Hvala puno na ovom odlicnom odgovoru!

Nema na cemu.  Smile

Uradio sam... Napajanje je slabo... ne moze da pokrene graficku u full-u... Imam napajanje od 300W a trebalo bi bar 450W... Hvala Harmon nista bez tebe  Smile
IP sačuvana
social share
CPU: Intel Core2Quad Q9550 2.8 Mhz
MB: Asus Maximus Formula 2
VGA: ATI Sapphire HD5770 1 GB GDRR5
RAM: Kingston 2X2GB 1033 Mhz
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
300w? To je zaista premalo za takav setup,posebno uzevsi u obzir da je verovatno rec o starijem napajanju koje je verovatno oslabilo vremenom i koji veci deo snage isporucuje na 3v i 5v granama,a manji deo na 12v,koja je sada primarna.Neki minimum koji Nvidia preporucuje je 450w i 26A na 12v grani.Jeste stvarno bedak,ali dok ne kupis jace napajanje izbegavaj koliko mozes paljenje racunara,jer postoji sansa od crkavanja napajanja.A ono kad crkne obicno povuce jos neku komponentu za sobom.Ne isplati ti se da rizikujes komponente u vrednosti od 400e zbog napajanja od 10e.
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Hellraiser

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 75
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 8310
300w? To je zaista premalo za takav setup,posebno uzevsi u obzir da je verovatno rec o starijem napajanju koje je verovatno oslabilo vremenom i koji veci deo snage isporucuje na 3v i 5v granama,a manji deo na 12v,koja je sada primarna.Neki minimum koji Nvidia preporucuje je 450w i 26A na 12v grani.Jeste stvarno bedak,ali dok ne kupis jace napajanje izbegavaj koliko mozes paljenje racunara,jer postoji sansa od crkavanja napajanja.A ono kad crkne obicno povuce jos neku komponentu za sobom.Ne isplati ti se da rizikujes komponente u vrednosti od 400e zbog napajanja od 10e.

Jeste, upravu si... Hvala puno...
IP sačuvana
social share
CPU: Intel Core2Quad Q9550 2.8 Mhz
MB: Asus Maximus Formula 2
VGA: ATI Sapphire HD5770 1 GB GDRR5
RAM: Kingston 2X2GB 1033 Mhz
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
HP Compaq D530 CMT

>Mainboard : HP d530 SFF (DC578AV)
> Chipset : Intel i865G

> Processor : Intel Pentium 4 @ 2800MHz

> Physical Memory : 1792MB DDR SDRAM (1GB+3x256)

> Video Card : ASUS A9550/GE Series 256MB AGP 8X

> Hard Disk : Seagate ST360020A (60GB

i za

DELL
Motherboard: OptiPlex GX270 0H1489
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz
RAM 1GB DDR SDRAM (4x256)
Hard Disk:40GB Hitachi
Integrisana grafika

Koliko para se moze uzeti ili zameniti za odgovarajucu konfiguraciju sa multiprocesorom ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
VIP VIBE C
Sastavih neku jeftinu komfiguraciju, pa me interesuje vaše mišljenje. Cene iz WinWin

Kućište 420W Cooler Master Elite 332, 12 cvm fan               5.499,00
Ploča:Gigabyte GA-M68M-S2P VGA                                     4.129,00
Procesor: AMD X3 Athlon II 445, 310 GHz                           7.579,00
Ram. DIMM DDR 2 2GB, Kingston C26                                 4.049,00
HDD SATA2 7200 500 GB WD Caviar Blue WD5000AAKS       3.799,00
Optika:                                                                            1.720,00
Grafička:  VGA GeForce GTS450 Palit 1GB/DDR5                12.729,00

Zadatak je bio sklopiti konfiguraciju oko 35,000,00 dinara, uglavom se igra Counter par sati dnevno, eventualno piratski PES2011, internet i Facebook. Muzički zahtevi niski.
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung Galaxy S9+
@aufiderzeen

Napisao sam ti odgovor na tvojoj temi koju si odgovorio:

DELL
Motherboard: OptiPlex GX270 0H1489
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz
RAM 1GB DDR SDRAM (4x256)
Hard Disk:40GB Hitachi
Integrisana grafika

Za ovo po meni maximum mozes dobiti negde oko 70 evra a probaj mozda i malo vise posto je dell masina

Citat
HP Compaq D530 CMT

>Mainboard : HP d530 SFF (DC578AV)
> Chipset : Intel i865G

> Processor : Intel Pentium 4 @ 2800MHz

> Physical Memory : 1792MB DDR SDRAM (1GB+3x256)

> Video Card : ASUS A9550/GE Series 256MB AGP 8X

> Hard Disk : Seagate ST360020A (60GB

Ovo je jaka  AGP grafika i ima dosta rama i dobar CPU za 4-rku.Trazi bar 90-100 evra za ovu masinu pa spusti ako im bude mnogo za 10-tak evra.Ovo sve govorim pod uslovom da prodajes ti sam na oglasima.Ako nudis ovim sto orkupljuju ili servisima racunaj sve bar 30 evra manje.Za dell-a ako ti daju 50 evra po servisima to je super.

Kućište 420W Cooler Master Elite 332, 12 cvm fan               5.499,00
Ploča:Gigabyte GA-M68M-S2P VGA                                     4.129,00
Procesor: AMD X3 Athlon II 445, 310 GHz                           7.579,00
Ram. DIMM DDR 2 2GB, Kingston C26                                 4.049,00
HDD SATA2 7200 500 GB WD Caviar Blue WD5000AAKS       3.799,00
Optika:                                                                            1.720,00
Grafička:  VGA GeForce GTS450 Palit 1GB/DDR5                12.729,00

Smile Pa ovo je daleko od loseg prijatelju.Stavio si X3 CPU koji jeste losiji nego phenom serija ali je opet dobar CPU.Graficka je isto odlicna, rama je sasvim dovoljno,hard disk manje vise koliko kome treba GB.Takodje napajanje je isto dobro i nije Kinez.Sa ovim daleko mozes da izvuces.Canterre mozes i sa onom masinom od 150 evra da igras a PES sa mnogo losijom masinom od ove sto si sastavio.Mozes ti sa ovim da realno igras sta god hoces.Mozda ne sve u high detaljima ali nema sile da ce ti bilo koja igra pasti na medium detaljima na ovoj masini.Jaka je to grafika dosta a CPU je sasvim OK.Jedino u buducnosti moze da se ubaci jos 1 gb rama medjutim za sad je to nepotrebno.Ja imam na laptopu 3 gb a na desktopu 4 gb i veruj mi nisam nikad potrosio vise od 1.5 gb.I kad igras neke nadrkane igre sumljam da mozes potrositi vise od 2gb.Jako jako tesko.  Smile

IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Hvala..ma tema je lock pa sam zato napisao ovde
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 52
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
Samsung U600
Koju biste mi grafičku karticu preporučili(ali da mogu uzeti u Brčkom) do 100KM(50 evra)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.44
da li neko zna VALJA LI gf gt 430?Mogu je uzeti za 80e pa pitam....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Za 20-tak evra vise imas polovnu GTX260 sa godinom i po,dve garancije.Starac najblaze receno dere novajliju uzduz i popreko.Evo linka pa uporedi rezultate GTX 260 i GT 430.
http://www.guruht.com/2010/10/geforce-gt-430-vs-radeon-hd-5570-vs.html
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 597 598 600 601 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.