Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 580 581 583 584 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1415066 puta)

Biće što biti mora.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Citat: tosko link=topic=374392. msg8890799#msg8890799 date=1285866768
Imam dilemu oko 3 modela laptopa pa bih vas zamolio za vase mislenje koji da uzmem. Asus je skuplji za oko 30 eur a ostala dva su iste vrednosti. Treba mi najvise za multimedia i Graficki dizajn narocito Photoshop cs3,cs4,cs5.

ASUS K50ID-SX090
*INTEL Core 2 Duo T6670 (2. 20 Mhz)
*3GB DDR3 Ram
*320 GB HDD
*nVIDIA GT320M 1GB DDR3 VRAM

HP Compaq 620 WD675EA
*INTEL CORE 2 DUO T6570(2. 10 GHz,2MB L2 cache)
*3 GB DDR3 RAM
*320 GB HDD
*VGA INTEL GMA 4500 MHD

THOSIBA satelite C650-16Q
*INTEL DUAL CORE T4500
*4GB DDR3 RAM
*500 GB HDD
*Intel 4500 MHD

Asus vredi i vise od tih 30e razlike.  Sem sto ima najbrzi procesor od tri ponudjena, ima i grafiku sa svojom memorijom, i to mogu reci sasvim pristojnu.  3GB DDR3 memorije se cini dovoljno za sada mada bi mogao da razmisis da dodas jos malo ako CS5 pocne da stuca. . .  mada mi nikad nije bilo jasno zasto bi neko kupovao laptop za graficki dizajn, zar nije udobnije kupiti nabudzeni desktop sa ogromnim monitorom za te iste pare? Ko ce da se coravi na 15 incnom monitoru 12 sati dnevno?
IP sačuvana
social share
Kada ja pojebem bananu dešava se neverovatna promena!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
 :help: Cao svima! Treba mi pomoc oko izbora stampaca za kucnu upotrebu.   Sta mislite za model HP f2480? Ili ako neko ima neki drugi predlog.   Unapred hvala! :D
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
dobio sam ponudu da za 7000 dinara + moj sadašnji procesor (AMD Sempron(tm) 2500+ x 1  1.75Ghz) dobijem AMD Athlon II X2 245, Dual core, 2MB L2, sAM3/AM2+, box, 2.9GHz...
e sad me zanima kakav je to procesor i da li je to previše novca za taj procesor???
Zanima me da li bi mi uz taj novi procesor i moju sadašnju konfiguraciju pes2010 i dalje bagovao...
evo šta trenutno imam:
---ATI Radeon HD 3850 AGP (PS3.0/VS3.0)   512 MB
---1.5 GB RAM
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
VIP VIBE C
dobio sam ponudu da za 7000 dinara + moj sadašnji procesor (AMD Sempron(tm) 2500+ x 1 1.75Ghz) dobijem AMD Athlon II X2 245, Dual core, 2MB L2, sAM3/AM2+, box, 2.9GHz...
e sad me zanima kakav je to procesor i da li je to previše novca za taj procesor???
Zanima me da li bi mi uz taj novi procesor i moju sadašnju konfiguraciju pes2010 i dalje bagovao...
evo šta trenutno imam:
---ATI Radeon HD 3850 AGP (PS3.0/VS3.0) 512 MB
---1.5 GB RAM

I ovo mislim da je preskupo i savetujem ti se da se okaneš ti privatnih kupovina od nazovi prodavaca. Lepo u registrovanu radnju i kupiš šta ti treba. Čak pojedine jače firme u svojim servisima besplatno ugrađuju kupljeni deo.

Tih prevaranata ima koliko hoćeš. Evo klinac nije hteo kod mene u servisu da menja ploču, išao je preko ćaletovog prijatelja, em što ga je čovek odrao, normalno ugradio piratski windows, em mu nije dao instalacione drajvere uz ploču.

Danas sam kupio procesor u WinWin i mislim da je baš taj (negde sam ga ćušnuo i sada nemam vremena da ga tražim) i platio 6094,00 dinara sa trogodišnjom garancijom bez da ja njima nešto dam.

Što se tiče drugog dela pitanja, ovako na brzinu i koliko ja znam ovaj procesor ide na ploče sa PCIe grafikom a ti imaš AGP. Znači morao bi da kupiš novu ploču, novu memoriju (DDR2) i novu grafičku. Da li ti je to isplativo zaključi sam.

« Poslednja izmena: 02. Okt 2010, 20:59:44 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
dobio sam ponudu da za 7000 dinara + moj sadašnji procesor (AMD Sempron(tm) 2500+ x 1 1.75Ghz) dobijem AMD Athlon II X2 245, Dual core, 2MB L2, sAM3/AM2+, box, 2.9GHz...
evo šta trenutno imam:
---1.5 GB RAM

Strasno!!!7000+stari procesor(koji ruku na srce ne vredi puno) za athlon II x2 245?Pa jel taj normalan?! Smile Nov procesor u maloprodaji,sa garancijom kosta nesto preko 6000.
http://www.winwin.rs/-cpu-am3-amd-x2-athlon-ii-245.66.html?productId=17671
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
skinuo sam neki program Everest, on kao pokazuje koje delove imaš u računaru...
Evo šta mi je izbacio:

---Motherboard ID
07/28/2004-KM400-8235-6A6LYM4BC-00
---Motherboard Name
MSI KM3M-V (MS-7061) / KM4M-L (MS-6734 v1) / KM4AM-L (MS-6734 v2) / MS-6786

Ostali delovi::
---1.5 GB RAM

pošto nisam stručnjak za procesore zanima me koji procesor da uzmem s obzirom da imam ploču sa AGP konfiguracijom a na raspolaganju imam 7000 dinara???
znam da se više isplati menjanje ploče, ali to je ne izvodljivo... Zanimaju me samo predlozi koji procesor da uzmem za 7000 dinara...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
skinuo sam neki program Everest, on kao pokazuje koje delove imaš u računaru...
Evo šta mi je izbacio:

---Motherboard ID
07/28/2004-KM400-8235-6A6LYM4BC-00
---Motherboard Name
MSI KM3M-V (MS-7061) / KM4M-L (MS-6734 v1) / KM4AM-L (MS-6734 v2) / MS-6786

Ovo su sve modeli sa A podnozjem za proc.

pošto nisam stručnjak za procesore zanima me koji procesor da uzmem s obzirom da imam ploču sa AGP konfiguracijom a na raspolaganju imam 7000 dinara???

To je sasvim ok suma za  CPU, ali radi se o A modelima kojih nema u prodaji osim polovnjaka.
Mislim da ti je bzvz da ulazes u pricu koja se zasniva na staroj ploci, zato sto je ploca najslabija karika u PC-u i najveca je verovatnoca je da ce bas ona da vrisne i onda si izgubio sve.

Dobra vest je da stare ploce dosta kostaju pa bi tu tvoju mogao da prodas za recimo 20-30 e, za CPU bi mogao da namaknes  15e i za memoriju oko 10e po 1Gb.
Verovatno bi i za grafiku mogao da dobijes nesto i to ti je onda...50-55e.

Sa tim i onih 70 e sto vec imas, mozes da uzmes novu ( micro atx) plocu sa integrisanom grafikom, solidni CPU i 1 Gb ram-a.
To bi ti bilo sasvim dovoljno za sve osim za igrice, a svetlosnim godinama bolje od postojeceg.

znam da se više isplati menjanje ploče, ali to je ne izvodljivo... Zanimaju me samo predlozi koji procesor da uzmem za 7000 dinara...

A kad si zapeo, gledaj da bude neki Athlon (socket A) na bar 2200+. Mada neces se usreciti s tim.

http://www.kupujemprodajem.com/search.php?action=list&data%5Bpage%5D=1&data%5Btip_oglasa%5D=&data%5Blist_type%5D=group&data%5Bcategory_id%5D=10&data%5Bkeywords%5D=socket+a&data%5Bgroup_id%5D=94&data%5Blocation_id%5D=&submit%5Bsearch%5D=Tra%C5%BEi

http://www.pcberza.rs/oglasi/view.php?Cat=02&Grp=02
« Poslednja izmena: 03. Okt 2010, 21:02:46 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
menjao bih ja ploču al mi je žao da menjam i grafičku koju sam uzeo pre 5 meseci...
kad bih mogao da nadjem ploču sa drugačijim socket-om za procesor a da uz tu ploču mogu da zadržim svoju grafiku... Dali je to izvodljivo???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
menjao bih ja ploču al mi je žao da menjam i grafičku koju sam uzeo pre 5 meseci...
kad bih mogao da nadjem ploču sa drugačijim socket-om za procesor a da uz tu ploču mogu da zadržim svoju grafiku... Dali je to izvodljivo???

Izgleda da jeste.
Cini mi se da ove ploce podrzavaju tu tvoju graficku, ali neka ti jos neko potvrdi.

Ako to uspe trebace ti jos nova memorija i cpu (am2) .

http://www.itsvet.com/proizvod/msi-k9n6pgm2-v2/comp_comp_mboard/24/1509
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-m2n68-am-se2/comp_comp_mboard/20/1589
http://www.itsvet.com/proizvod/msi-nf520t-c35/comp_comp_mboard/24/1476
http://www.itsvet.com/proizvod/msi-760gtm-p33/comp_comp_mboard/24/1381

IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
a dali bi mogla da se nadje neka ploča koja podržava i moju grafičku (ATI Radeon HD 3850 AGP (PS3.0/VS3.0)) i moj u RAM memoriju (ddr1) a da na nju može da se ugradi neki dual core procesor, i ako može kolika je otprilike cena takve ploče???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 580 581 583 584 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.