Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 507 508 510 511 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1411203 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6029
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
daj jos nesto za zvucnike osim slike

u nazivu slika su tacne oznake zvucnika  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17645
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC 
moja greska onda. nisam uvelicavao slike
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Uskoro planiram da reinstaliram sistem na racunaru sa Viste na 7...usput bih da ubacim zvucnu karticu i 5.1 zvucni sistem.

Dvoumim se izmedju Creative i Logitech proizvodjaca.
Isto bih voleo cuti savet za zvucnu  Smile

Ja sam na nekom domacem sajtu nasao dva Logitech i jedan Creative model koji se dosta spominju pa mozete i vi reci svoje misljenje (vidi slike)

Jos nesto: Mogu li se negde posebno kupiti stalci za satelite?

Smile

Edit: Na slikama su redom prikazani: LOGITECH X-530; LOGITECH X-540; CREATIVE INSPIRE T6160

Zvucna, Creative Sound Blaster X-Fi Titanium. Zvucnici, od ponudjenih Logitech X-540, inace preporucujem G51 istog proizvodjaca, ako uspes da ih nadjes.

kog proizvodjaca hard diskova bi mi preporucili,i  koliko se oseti razlika izmedju 16 i 64 kesha, treba mi za master
pozz

Seagate i Western Digital. Neki Samsungovi modeli takodje su dobri.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
VIP VIBE C
Potrebne su mi sve moguce informacije za otvaranje PC Igraonice.
1. Racunari(konfiguracije,mis,slusalice)
2. Umrezavanje/Internet
3. Sva potrebna dokumentacija
4. Preporuke

Hvala unapred. . .

Dobro ti je Lazar postavio pitanje šta planiraš da se igra u toj igraonici. Meni igraonica, da nije ljudskog faktora, bi sasvim solidno radila sa sledećom konfiguracijom: procesor 1,6 GHz, grafička 256 Mb, memorija 1 Gb DDR, hard disk 80 GB, jer se igra uglavnom CS 1.6, eventualno WoW i ide na internet.

Tačka 2 treba da pitaš u temi Kako rade mreže ili da istu pročitaš to ti je uglavnom to. Meni je ispalo prostije povezivanje više računara nego dva računara. Znači treba ti modem (uglavnom dobijaš od provajdera), ruter i switch. Povezivanje je vrlo prosto, ako kupiš novi switch u njemu imaš šemu.

Lično mislim da kako ih je zovem paketi za fizička lica (kod IKOM-a kablovski probajder je maksmailno FLAT5 i iznosi 7 Mbps) su nedovoljni tako da mislim da je potrebno da se dogovoriš direktno sa provajderom. Spisak provajdera, da li će kablovski ili ADSL imaš na Googlu. Wireless ne preporučujem zbog mogućnosti divljeg priključenja.

Tačka 3.

Ako sam te dobro razumeo, registruješ se kod Agencije za privredne registre u Beogradu, Trg Niikole Pašića i na njihovom sajtu imaš on line registraciju koja traje par minuta  i tvoje je samo da odeš sa ličnom kartom da podigneš rešenje. Potrebno je da su si Windows-i legalni jer kako je već ovde pisano inspekcija ima pravo da ti oduzme računar na kome je nelegalni Windows. Antivirusni možeš free, ako ideš na Mozillu kao Internet pretraživač ona je free i za profesionalnu upotrebu, CS 1.6 se i u najvećim igraonicama igra onaj skinut sa NET-a, WoW besplatno downloaduješ sa Blizzard-ovog sajta ali je potrebno da svaki igrač ima svoj account koji se plaća mesečno, za ostale igrice je potrebno da ti budu originali. I tebi preporučujem da preko firme Computer Land u Kumodraškoj ulici u Beogradu, ako se još uvek time bave, zakupiš caffe program koji je koštao cca 500,00 dinara po računaru za mesec dana a ti dobijaš oko 60 igrica za besplatno korišćenje koje skidaš sa NET-a sa STEAM-ovog sajta - od Computer landa dobijaš šifru. U ovom paketu između ostalih je i Counter Strike i Condition Zero. A ovo je jedini legalni način korišćenja igrica u igraonicama.

Radi kontrole korišćenja vremena, a i drugih zgodnih opcija preporučujem ti program za igraonice firme Antamedia, a njihov cenovnik je bio:

Cena softvera za jedan kafe (igraonicu) je:

Server +  5 racunara ... 180 EUR 
Server + 10 racunara ... 230 EUR
Server + 15 racunara ... 260 EUR
Server + 20 racunara ... 280 EUR
Server + 30 racunara ... 320 EUR
Server + 40 racunara ... 350 EUR
Server + neogranicen broj racunara ... 369 EUR

Miševe bi možda trebao da ipak kupiš kvalitetnije, dok za slušalice ti savetujem najobičnije sa mikrofonom (zbog mogućnosti nasilnog kvara).

Čujem da neki ACA planira da otvori igraonicu u naselju Bele vode u Beogradu. Ako si to ti, moj savet ti je strogo profesionalni odnos prema mušterijama, nikakvo čašćavanje - popusti da, ako ih jednom častiš pa ne častiš presešće ti. Ako imaš mogućnosti (zbog komšija) obavezno noćno igranje. Pored kompova, play station 3, bilijar, pikado, fliperi itd. Jedino nemoj kockarske mašine jer onda ne smeju mlađi od 18 godina da ti ulaze u igraonicu, ili nekako fizički da odvojiš. Sokovi i grickalice su dobro došli, ne preteruj sa cenama, jedino se postavlja pitanje prosipanja soka po tastaturi, ili masnim rukama od čipsa po mišu.

Toliko za sada. Ako te još nešto interesuje, ili otvori posebnu temu u Kutak za gamere, ili me pitaj na pp.
« Poslednja izmena: 10. Mar 2010, 10:59:23 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6029
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Uskoro planiram da reinstaliram sistem na racunaru sa Viste na 7...usput bih da ubacim zvucnu karticu i 5.1 zvucni sistem.

Ja sam na nekom domacem sajtu nasao dva Logitech i jedan Creative model koji se dosta spominju pa mozete i vi reci svoje misljenje (vidi slike)

Smile

Edit: Na slikama su redom prikazani: LOGITECH X-530; LOGITECH X-540; CREATIVE INSPIRE T6160

Zvucna, Creative Sound Blaster X-Fi Titanium. Zvucnici, od ponudjenih Logitech X-540, inace preporucujem G51 istog proizvodjaca, ako uspes da ih nadjes.

Drug, pogledao sam cene ovih tvojih predloga, malo je papreno za mene  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17645
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC 
Potrebne su mi sve moguce informacije za otvaranje PC Igraonice.
1. Racunari(konfiguracije,mis,slusalice)
2. Umrezavanje/Internet
3. Sva potrebna dokumentacija
4. Preporuke

Hvala unapred. . .

Pored kompova, play station 3, bilijar, pikado, fliperi itd.

slazem se sa ovim
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6

Smile

Drug, pogledao sam cene ovih tvojih predloga, malo je papreno za mene  Smile

Sto se zvucne tice, cena joj je oko 80 evra sto i nije mnogo. Ali ako ti je potrebna jeftinija baci oko na model Xtreme Audio, ima nizi kvalitet zvuka ali je i dalje mnogo bolja od integrisanog resenja. Zvucnici koje sam ti preporucio su sa spiska koji si ti naveo, odakle ja znam sta ti mozes da platis, a sta ne. G51 su samo predlog ukoliko nesto kvalitetnije.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 747
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
kog proizvodjaca hard diskova bi mi preporucili,i  koliko se oseti razlika izmedju 16 i 64 kesha, treba mi za master
pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Citat
Dobro ti je Lazar postavio pitanje šta planiraš da se igra u toj igraonici. Meni igraonica, da nije ljudskog faktora, bi sasvim solidno radila sa sledećom konfiguracijom: procesor 1,6 GHz, grafička 256 Mb, memorija 1 Gb DDR, hard disk 80 GB, jer se igra uglavnom CS 1.6, eventualno WoW i ide na internet.

Tačka 2 treba da pitaš u temi Kako rade mreže ili da istu pročitaš to ti je uglavnom to. Meni je ispalo prostije povezivanje više računara nego dva računara. Znači treba ti modem (uglavnom dobijaš od provajdera), ruter i switch. Povezivanje je vrlo prosto, ako kupiš novi switch u njemu imaš šemu.

Lično mislim da kako ih je zovem paketi za fizička lica (kod IKOM-a kablovski probajder je maksmailno FLAT5 i iznosi 7 Mbps) su nedovoljni tako da mislim da je potrebno da se dogovoriš direktno sa provajderom. Spisak provajdera, da li će kablovski ili ADSL imaš na Googlu. Wireless ne preporučujem zbog mogućnosti divljeg priključenja.

Tačka 3.

Ako sam te dobro razumeo, registruješ se kod Agencije za privredne registre u Beogradu, Trg Niikole Pašića i na njihovom sajtu imaš on line registraciju koja traje par minuta  i tvoje je samo da odeš sa ličnom kartom da podigneš rešenje. Potrebno je da su si Windows-i legalni jer kako je već ovde pisano inspekcija ima pravo da ti oduzme računar na kome je nelegalni Windows. Antivirusni možeš free, ako ideš na Mozillu kao Internet pretraživač ona je free i za profesionalnu upotrebu, CS 1.6 se i u najvećim igraonicama igra onaj skinut sa NET-a, WoW besplatno downloaduješ sa Blizzard-ovog sajta ali je potrebno da svaki igrač ima svoj account koji se plaća mesečno, za ostale igrice je potrebno da ti budu originali. I tebi preporučujem da preko firme Computer Land u Kumodraškoj ulici u Beogradu, ako se još uvek time bave, zakupiš caffe program koji je koštao cca 500,00 dinara po računaru za mesec dana a ti dobijaš oko 60 igrica za besplatno korišćenje koje skidaš sa NET-a sa STEAM-ovog sajta - od Computer landa dobijaš šifru. U ovom paketu između ostalih je i Counter Strike i Condition Zero. A ovo je jedini legalni način korišćenja igrica u igraonicama.

Radi kontrole korišćenja vremena, a i drugih zgodnih opcija preporučujem ti program za igraonice firme Antamedia, a njihov cenovnik je bio:

Cena softvera za jedan kafe (igraonicu) je:

Server +  5 racunara ... 180 EUR 
Server + 10 racunara ... 230 EUR
Server + 15 racunara ... 260 EUR
Server + 20 racunara ... 280 EUR
Server + 30 racunara ... 320 EUR
Server + 40 racunara ... 350 EUR
Server + neogranicen broj racunara ... 369 EUR

Miševe bi možda trebao da ipak kupiš kvalitetnije, dok za slušalice ti savetujem najobičnije sa mikrofonom (zbog mogućnosti nasilnog kvara).

Čujem da neki ACA planira da otvori igraonicu u naselju Bele vode u Beogradu. Ako si to ti, moj savet ti je strogo profesionalni odnos prema mušterijama, nikakvo čašćavanje - popusti da, ako ih jednom častiš pa ne častiš presešće ti. Ako imaš mogućnosti (zbog komšija) obavezno noćno igranje. Pored kompova, play station 3, bilijar, pikado, fliperi itd. Jedino nemoj kockarske mašine jer onda ne smeju mlađi od 18 godina da ti ulaze u igraonicu, ili nekako fizički da odvojiš. Sokovi i grickalice su dobro došli, ne preteruj sa cenama, jedino se postavlja pitanje prosipanja soka po tastaturi, ili masnim rukama od čipsa po mišu.

Toliko za sada. Ako te još nešto interesuje, ili otvori posebnu temu u Kutak za gamere, ili me pitaj na pp.
Citat

Hvala na svim informacijama.Nisam Aca sa Belih Voda...
Ovoliko para sam spreman da dam samo za racunare !
Cena po jednom racunaru:
Kuciste - 30000
Monitor - 13000
Mis-3000
Slusalice-1000
Podloga -1000

Planirao sam 20 racunara... Toliko novca imam , sto sam se ja izracunao  Smile Smile
E sada me zanima koliko kosta windows ? I svi ti ostali troskovi tj, papirologija .
« Poslednja izmena: 10. Mar 2010, 16:17:54 od Aca89bg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
VIP VIBE C
Hvala na svim informacijama.Nisam Aca sa Belih Voda...
Ovoliko para sam spreman da dam samo za racunare !
Cena po jednom racunaru:
Kuciste - 30000
Monitor - 13000
Mis-3000
Slusalice-1000
Podloga -1000

Planirao sam 20 racunara... Toliko novca imam , sto sam se ja izracunao  Smile Smile
E sada me zanima koliko kosta windows ? I svi ti ostali troskovi tj, papirologija .

Mislim da se sa svim uklapaš u cene. Ali to neka ti potvrdi neko možda iskusniji po pitanju hardvera od mene, ja sam serviser početnik, a u mojoj igraonici imam samo četiri stara računara.

Sklapao sam mušteriji konfiguraciju koja mu je bez monitora izašla 28.000,00 dinara
Kučišće 500 W frontier
MB SAM2+/AM3N  7200 GKGABYTE GA  M720-US3
CPU AMD Athlon II, X" 245 2,9 GHz
Grafička Radeon HD 4350 PCIE 2.0
Hard disk sata 160 GB
Memorija 2 Gb DDR2
a po mom mišljenju zadovoljava njegove potrebe a i ja mislim da takvu konfiguraciju sklopim za mene u igraonici ako budem proširivao kapacitet.

Za monitore ti savetujem polovni CRT monitor 17 inča. Jeste da je nova igraonica i da bi trebalo da bude sve novo, ali mislim da ovo ti znatno olakšava investiciju, po mome su ovi monitori izdržljiviji od plazme ili TFT, cena iz oglasa je od 2000-2500 dinara, možda bi na 20 komada mogao dobiti i popust (zaturio sam mobilni čoveka koji se ovim profesionalno bavi). Taman za razliku možeš da kupiš originalni Windows XP Home.

Po komentaru igrača preporučujem ti ako možeš da nađeš miš X7, ja sam ga prošle godine platio u Gigatronu 1.100 dinara, jedna mušterija mi kaže da je njegov drug u Staroj Pazovi platio 2.500,00 dinara.

Slušalice ti preporučujem firme Canyon ja sam ih platio u Winwin-u 799,00 ili 899,00 dinara slagaću te. Sasvim zadovoljavaju, a ti se uklapaš sa cenom.

Cena podloge - ja koristim obične podloge od 100,00 dinara, čitam ovde na forumu da treba uzeti kvalitetniju podlogu, međutim kad ti prospe sok šta si uradio. Ovo su samo moje dobronamerne sugestije.

Što se tiče Windows-a 7 i dalje mi nije jasno da li na njemu sve igrice rade ili ne. Na moje konkretno pitanje na ovom forumu dobio sam odgovor da je 50% verovatnoće da će da rade, da bi kasnijim praćenjem raznih tema se ispostavilo da mnoge igrice rade.

Cena papirologije:

Na sajtu Agencije za privredne registre vidi kolika je taksa za on-line registraciju koja je brža.
http://www.apr.gov.rs/%D0%A3%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B5/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%B7%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0.aspx
Izrada pečata - automat ja platio 2000,00 dinara možeš da prođeš jeftinije.
Dobijanje PIB-a u Poreskoj upravi - i ja to treba da odem da uradim (pre mi je bila igraonica na preduzeće koje je već postojalo i ništa nije koštalo)
Otvaranje tekućeg računa u banci - takođe i ja to treba da uradim
Eventualno taksa SOKOJ-u (zbog slušanja muzike) bila je za igraonice 900,00 dinara ubi me da li mesečno ili godišnje to trebaš tek kad dobiješ PIB i otvoriš žiro račun.
U Winwin-u ako kupuješ gotovu konfiguraciju cena Windows-a 7 je bila ispod 3000,00 dinara. Proveri kod njih da li je ista cena ako ti sam biraš komponente i sklapaš u njihovom servisu.
U firmi Extreme (sa sajta uzmi broj telefona) možeš kupiti originalne XP Home i Proffesional Cena OEM verzija je po mojim informacijama (stare su) 65 evra za Home, a 12.500 dinara zaProffesional. Windows 7 nisam pitao.
http://www.extreme.rs/
Ako uzimaš licencu od Computer Landa, stara cena bi ti bila cca 10.000,00 mesečno za 20 računara.
http://www.computerland.rs/
Antamedia program 280 evra uplaćuješ na žiro račun kod nas. Znači program je višejezički ima srpski, ima tehničku podršku na srpskom  (ja još uvek koristim demo verziju i prezadovoljan sam jedino mi je smaranje non-stop uključivanje i isključivanje programa jer je ograničena na 60 minuta). Ti ne bi mogao demo verziju jer je ograničena na 5 računara.
http://www.antamedia.com/products/
Igrice - preporučujem da uzimaš u velikoprodaji Extreme-cc (pazi nezavisni ogranak firme Extreme, u praksi više nemaju veze jedna sa drugom) ili Computer Land. U slučaju da ti neko ukrade igricu koliko sam ja razumeo lakše možeš da ostvariš neka prava nego da kupiš u maloprodaji (firma Games).
http://www.extremecc.rs/
Ne zaboravi da sve komunalne troškove plaćaš to višoj - poslovnoj tariji.
Modem na revers od provajdera, ruter cca 2000,00 dinara, switch za 10 računara 2000,00.
Internet kod IKOM-a instalaciona taksa 2000,00, Flat 5 3900,00 mesečno.
Troškovima dodaj i cenu stolica i na čemu će kompjuteri stajati.

Mislim da sam sve naveo. Ako te još nešto interesuje tu sam.

Kada citiraš poruku mislim da nije dobro da citiraš celu poruku već samo recimo njen početak, da bi se znalo da se tvoj odgovor odnosi na tu poruku.
« Poslednja izmena: 11. Mar 2010, 01:11:21 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 507 508 510 511 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.123 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.