Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 505 506 508 509 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1412108 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
Potreban mi je savet za nadogradnju racunara .  Konfiguracija je prilicno stara ,kupljena pre 4 godine. . .

Ploca:asus p5b green
proc:Pentium d 3. 4 ghz
graficka:nvidia gforce 7600 gs 512 mb
memorija:kingston DIMM DDR2 1 gb (mislim da je na 667 mhz)
hard disk:250 gb (oko 35 % slobodnog prostora)
itd.  kuciste prosecno circa 40 e placeno pre 4 godine, ni ne znam koje je , na njemu samo pise Premium MCS
ostalo mislim da je manje vise nebitno. . .

Razlog zbog koga nadogradjujem konf.  je zato sto u zadnje vreme racunar previse "zuji" dok radi jer se procesor previse greje i to na prosecnih 45-55 stepeni,a odmah nakon toga pocinje izuzetno sporo da radi , prakticno mu treba vecnost za rad u iole ozbiljnom cad file-u ,a za igre i slicne aplikacije i da ne govorim. Pre 4 godine kad je tek kupljen , radio je otprilike min 50 % tise. . . Uradio sam sve kao sto se savetuje na forumu, ocistio cooler , poslozio kablove(mada ne verujem da je ovo pomoglo) i samo sam malo smanjio ogromnu buku koju cuju svi u stanu kad ukljucim racunar.  Definitivno uzimam memoriju , ali me interesuje da li da uzmem od 667 mhz ili eventualno sa drugim taktom jer i pored mnogo citanja spec. ploce ne mogu da zakljucim da li ce ova ploca da obara takt do manjeg od 2 uparene memorije.  

I da,koji bi jos vas savet bio za nadogradnju , do skoro nisam radio previse na ovom racunaru , manje vise je sluzio za skladistenje (nepotrebnih) fileova ,i za skidanje sa neta, a sad hocu malo da ga aktiviram i za posao (CAD aplikacije).  Unapred hvala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 695
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Nokia N73
Jesi ocistio hladnjak od procesora?

Meni je na starom kompu isto zujalo dok nisam provalio da zuji cooler na grafickoj, koji sam zamenio..
Moze biti i cooler iz napajanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
Vec sam ocistio hladnjak od procesora i hladnjak od napajanja.  Graficka nema hladnjak.  Poboljsanja su minimalna.  

Update:Sad sam konacno locirao da je problem u cooleru napajanja,izgleda da pocinje da otkazuje jer se cuje ogromna buka i kada nema realne potrebe za njegovim radom,tj. i kada se nista ne radi na racunaru ...Napajanje je MS industrial iz kucista MS Industrial Andromeda(ovaj podatak sam izvukao iz naftalina) na 400 w. Da li da menjam ovo napajanje i koje da kupim? Moze li mozda ovo : " LC POWER LC6550GP2 550W" ???
« Poslednja izmena: 07. Mar 2010, 22:16:34 od burek_123 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Koliko para imas na raspolaganju?
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 52
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
HTC HD2
canon pixma MP540 ili HP Photosmart C5380?

Koji od ova dva multifunkcionalna uredjaja (CANON PIXMA MP540 i HEWLETT PACKARD Photosmart C5380) bi ste mi preporucili,iskljucivo za kucnu upotrebu?Interesuje me pre svega koji ima izdrzljiviju glavu (trajniju) i koji je pogodniji za punjenje i odrzavanje?Unapred hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Nikad ne veruj zeni koja laze!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 890
Zastava SCG
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Nokia ZTE
pixma definitivno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 52
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
HTC HD2
Vazno mi je iz kog razloga pixma,ako ga ima?...Znaci iskljucivo mi je vazno odrzavanje i trajnost glave,ne i kvalitet stampe.I mogucnost punjenja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
Ja bih isao za hp Smile.Imam canon pixma mp 140 i ne da stampa nego ubija.Ali posle svakih 3,4 punjenja ketridz crkne i opet dash 20e za ketridz.A drug imam hp i punio ga je do sad 9 puta i normalno radi.Ako neces svakih njesec ili 2 da dajesh za ketridze idi za hp.Canon mngo dobro stampa ali ketridzi... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 836
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC Sensation
Ja bih isao za hp Smile.Imam canon pixma mp 140 i ne da stampa nego ubija.Ali posle svakih 3,4 punjenja ketridz crkne i opet dash 20e za ketridz.A drug imam hp i punio ga je do sad 9 puta i normalno radi.Ako neces svakih njesec ili 2 da dajesh za ketridze idi za hp.Canon mngo dobro stampa ali ketridzi... Smile
tvoj kolega ocigledno ima srece
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
Pazi platio sam stampac 30e novi(skener,stampac,fotokopir u jedno) i svakih mjesec dana po 20e cas crni ketridz,cas color ... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 505 506 508 509 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.