Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 473 474 476 477 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1416987 puta)
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Hvala ti na odgovoru.

2. U tabeli karakteristike proizvoda (u prilogu) stoji

Serial/ATA RAID modovi      Ne

Voleo bi da mi neko objasni šta ovo znači. Konkretno interesuje me da li je ploča kompatibilna sa ATA hard diskom, pošto mislim da je SATA već odavno standard.

Model GA-G31M-ES2C
Format ploče Micro ATX
Čipset Intel G31
Slot/Socket LGA775
Broj procesora 1
Podržani procesori Core2Duo,Pentium
Radni takt magistrale 1600/1333/1066/800MHz
Tip RAM memorije DDR2
Podrška za ”dual channel” Da
Maksimalna količina memorije 4GB
Broj podržanih memorija 2
Radni takt RAM memorije 1066/800/667MHz
PCI (32-bitni) slot 2
PCI-Express 16xslot 1
PCI-Express 1xslot 1
PS/2 portovi 2
USB 2.0 portovi 4
Interni USB konektori 2xUSB 2.0, podržava još dodatna 4x USB 2.0 porta
Serijski portovi 1
Paralelni portovi 1
Ultra/ATA konektor 1
SATA konektori 4
Brzina Serial/ATA magistrale 3Gb/s
Serial/ATA RAID modovi Ne
Integrisana zvučna kartica Realtek ALC883
Integrisana grafička kartica Intel GMA 3100
Integrisana mrežna kartica RTL 8102E 100Mbit/s
Tip pakovanja Box
Napomena 
Garancija 36 meseci

3. Da li po tvom mišljenju će da tera Counter bez problema, sa fps makar oko 100 (stavio bi grafičku koju sam naveo), bez laga. (Internet mi je kablovski, 6000/512 za četiri računara).

To znaci da ploca ne podrzava RAID nizove, nesto sto tebi zasigurno nece trebati. Ploca ima jedan IDE konektor sto znaci da na nju mozes prikljuciti dva IDE uredjaja, bilo ona hardovi ili optike.

CS je bajata igra pa pretpostavljam da ce raditi kako treba, medjutim ne mogu da ti kazem sa sigurnoscu da li ce dostici 100 frejmova u sekundi jer nikad ga nisam igrao na slicnoj konfiguraciji. Tacnije igrao sam ga samo jednom par sati u jednoj igraonici i zakljucio da je igra imbecilna. Kada imam vremena ja igram Modern Warfare u multiplayeru koji je nekoliko parseka ispred CS-a.

Da li je velika razlika izmedju
VGA GeForce 9800GT Gigabyte 512MB/DDR3/TV/HDTV/FAN/256bit i
VGA GeForce GT220 Leadtek 1GB/DDR3,/DVI/VGA/HDMI/128bit

i izmedju ploca

Gigabyte GA-P55M-UD2 i
Gigabyte GA-P55-UD3R

Razlika izmedju grafickih karti koje si naveo je ogromna. 9800GT je znatno brza. Razlike u performansama izmedju ploca nema ali ima u broju i tipu konektora.

i izmedju ploca

Gigabyte GA-P55M-UD2 i
Gigabyte GA-P55-UD3R
E,ee nemoj da se sprdash.Shta ce ti onda kompjuter ako  neznash razliku izmedju gf9800 i gf gf220.Ako nznsh evo:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/268148-15-9800

A ti si pokupio svo znanje ovog sveta. Da se zakljuciti iz gomile tvojih postova na prethodnih par strana. Pusti ljude da pitaju sta ih zanima i gledaj svoja posla.
« Poslednja izmena: 02. Feb 2010, 23:16:30 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 385
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Hvala Harmone  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
pa kazem ti nzn mozda sjutra bash narucim 9800gtx,al onda vidi da ce josh malo dx11 pa neznam sta cu.Ajde vidjecu sjutra kroz grad kolko su graficke pa cu javiti ovdje pa cu da odluchim.  Smile Sve jedno bilo koja od tih je jacha od ati radeon 4650 1gb,al ne kontam shto ne mogu da igram assasians creed na ati i intel core duo e 6500 i 2gb rama 1000mhz.Pitao sam na kutak za gamere pa mi kazu da predjem na nvidiu , vidi ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=fVmI24DNJA8
Ja ne mogu ni na low ovako  Smile Smile Smile Smile

Ima li gdje da se kupi potencimetar za ventilator ili ventilator sa potencimetrom.Ako mozhe da se napravi samo kazite ili dajte link da mi ga cale napravi jer je elektricar-elektronicar.Bash me interesuje. Smile

Stvarno nemam reci Smile Ni sam vise ne znam koliko sam ti puta u prethodnih par strana rekao sta je best buy u tom cenovnom rangu(8000-10000),a to su 4770 i gts250(pri tom je prva jeftinija,hladnija,manje trosi i overklokovana postize iste perfomanse) ali ne..... Iz nekog cudnog razloga ti si se odlucio za 9800GTX,stariju,sporiju i sto je jos najgore verovatno skuplju karticu od gore pomenutih Smile
Mada svakako ces obradovati prodavce,koji ce najzad uspeti da uvale poslednju karticu sa police,koju prethodno niko nije hteo.
Sto se tice fan kontrolera pametnije je da tih 2000-3000 koje bi dao za njega ulozis u brzu graficku,recimo 5770(oko 13000 din).

i izmedju ploca

Gigabyte GA-P55M-UD2 i
Gigabyte GA-P55-UD3R
E,ee nemoj da se sprdash.Shta ce ti onda kompjuter ako neznash razliku izmedju gf9800 i gf gf220.Ako nznsh evo:

Sto se ovoga tice zaista nemam reci Smile Niko se nije naucen rodio,iako je razlika izmedju tih grafickih kartica ogromna,to nikako nije razlog da tako odgovaras coveku Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
VIP VIBE C
Hvala ti na odgovoru. Najverovatnije ću kupiti pa šta bude.

Što se tiče CS potpuno se slažem sa tobom, ali mušterija je uvek u pravu. Dok mi ona donosi novac šta me briga kakva je.
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Citat
Sto se ovoga tice zaista nemam reci  Niko se nije naucen rodio,iako je razlika izmedju tih grafickih kartica ogromna,to nikako nije razlog da tako odgovaras coveku
Sto se cudis? Decko je naucio o grafickim karticama pre dva dana, pa mora sad da se pravi pametan... Onda ce sutra da spali jos nesto, pa ce da se pravi pametan kroz dva dana... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.266.0
pa kazem ti nzn mozda sjutra bash narucim 9800gtx,al onda vidi da ce josh malo dx11 pa neznam sta cu.Ajde vidjecu sjutra kroz grad kolko su graficke pa cu javiti ovdje pa cu da odluchim.  Smile Sve jedno bilo koja od tih je jacha od ati radeon 4650 1gb,al ne kontam shto ne mogu da igram assasians creed na ati i intel core duo e 6500 i 2gb rama 1000mhz.Pitao sam na kutak za gamere pa mi kazu da predjem na nvidiu , vidi ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=fVmI24DNJA8
Ja ne mogu ni na low ovako  Smile Smile Smile Smile

Ima li gdje da se kupi potencimetar za ventilator ili ventilator sa potencimetrom.Ako mozhe da se napravi samo kazite ili dajte link da mi ga cale napravi jer je elektricar-elektronicar.Bash me interesuje. Smile

Stvarno nemam reci Smile Ni sam vise ne znam koliko sam ti puta u prethodnih par strana rekao sta je best buy u tom cenovnom rangu(8000-10000),a to su 4770 i gts250(pri tom je prva jeftinija,hladnija,manje trosi i overklokovana postize iste perfomanse) ali ne..... Iz nekog cudnog razloga ti si se odlucio za 9800GTX,stariju,sporiju i sto je jos najgore verovatno skuplju karticu od gore pomenutih Smile
Mada svakako ces obradovati prodavce,koji ce najzad uspeti da uvale poslednju karticu sa police,koju prethodno niko nije hteo.
Sto se tice fan kontrolera pametnije je da tih 2000-3000 koje bi dao za njega ulozis u brzu graficku,recimo 5770(oko 13000 din).

i izmedju ploca

Gigabyte GA-P55M-UD2 i
Gigabyte GA-P55-UD3R
E,ee nemoj da se sprdash.Shta ce ti onda kompjuter ako neznash razliku izmedju gf9800 i gf gf220.Ako nznsh evo:

Sto se ovoga tice zaista nemam reci Smile Niko se nije naucen rodio,iako je razlika izmedju tih grafickih kartica ogromna,to nikako nije razlog da tako odgovaras coveku Smile

Pa ne nego stavrno kazem,prije 1-2 stranice smo pisali o tome i gledali koja je najbolja kupovina do 100e.E sad se pravim i ja pametan pa cu rec da postoji dugme search i da je tu mogao da upise ime graficke i da trazi i malo procacka,ali ni ja se nisam toga sjetio,nemam nishta protiv toga ali oni samo lupe brojke i slova za graficku.Uporedjuje graficku koja vrijedi 30-45e i graficku koja koshta 90-130e.I naravno zashto prvo sami ne pogledaju npr na google ili neshto slicno uzmu dvije slicne graficke i uporedjuju ih na papiru pa se onda obrate ovdje i pitaju koja se polje ponasha u igricama itd...
Npr:E mozete li mi reci koja je graficka bolja nvidia g force 8400gs ili gt295
Mislim stvarno  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Fluffy George

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 5552
Zastava Negde.
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Bolje cuti,covek zna da ima razlike pitao je samo kolika je,a ti malo razmisli o cemu si ti pitao pre par strana,i videces da si to isto radio  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Ubuduce za ovakve komentare trazicu od moderatora da ti brisu odma,jer su stvarno neumesni,i ti bi trebao malo da razmislis sta radis na ovoj temi tj zasto dajes ljudima savete(video sam pre par strana) kada ni sam ne znas nista. Tako da ne pametuj vise i suzdri se glupih komentara c Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Life is one long insane trip. Some people just have better directions.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.266.0
 Smile Smile Izin'te Smile Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 836
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.78
mob
HTC Sensation
sad se covek zapita na ovo (npr ja!!) dali sam davao dobre savete do sad,posto me niko nije ispravljao da kaze ej nije tako!!ali kad nisam siguran guglam malo pa pronadjem ili procitam neke komentare i na osnovu toga dajem neke savete ali naglasim da sam dosao do toga na osnovu tudjih komentara.sad ako sam negde pogresio,ispravite me!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Fluffy George

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 5552
Zastava Negde.
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Ma opusteno,ako me ne mrzi ja cu da ispravim nekoga  Smile Ma ti bar das i neki link u prilog savetu ponekad,nemo se brines nista ima ljudi koji ce da te isprave ako pogresis.
A back on topic razmisljam da povecam budzet za monitor do 200e  Smile T220 mi se cini zanimljiv,ali mi treba i neki monitor ako njega ne nadjem.Do 200e,DVI,da nema neku neprirodnu rezoluciju na svoju velicinu. Smile
IP sačuvana
social share
Life is one long insane trip. Some people just have better directions.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 473 474 476 477 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.166 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.