Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 436 437 439 440 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1410048 puta)
Pocetnik

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 17
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Nokia n95
Sta mislite o zvucnicima Sonic Gear tatoo 333? Da li je neko imao priliku da ih cuje?
Deluju primamljivo za 2000din
hvala unapred Smile
IP sačuvana
social share
"Without music life would be a mistake"   Friedrich Nietzsche
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
Imam:
AMD sempron  1.8 GHz

1gb rama

nVidiu 4

Neku staru maticnu Asus krs
----------

Ne planiram sve da mjenjam, mada bih mogao, ali nisam vise u tom fazonu... nije mi puno bitno.
Maticna je stara i pregrijeva se   To je povod.
Kuler je premali i tome doprinosi.

Planiram da zamijenim kuciste+ kuler i maticnu, jer se pregrijava.

Savjet koji trazim je:
koju novu maticnu da bude dobra i kompatibilna sa nadolazim procesorima i ostalim komponentama?
Umjerena cjena. Nista spektakularno.

(A trenutno bih da zadrzim procesor ako je moguce, a  i graficku iako su malo stariji, vremenom mozda i njih...)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6000
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Hmm... nisi bas upucen! Ti bi plocu da moze trenutno tvoj procesor, sadasnje procesore, a i buduce! Tesko... da prave tako nesto, PC industrija ne bi ovoliko profitirala!  Smile
Ne razumem kako se mat. pregreva, ali nije ni bitno toliko!
Gledaj, tvoj komp je poprilicno star, i ako budes menjao plocu, moraces i sve ostalo (CPU, memoriju, graficku i napajanje), znaci kompletno!
Ako imas neki budzet, reci pa da sastavimo nesto, ali to sto si ti planirao ne moze nikako!
IP sačuvana
social share
Čović: "Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd, odnosno Telekom i tako dalje..."
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
LG Nexus 4
ako ti treba bas nesto ... da bude ok za neke najosnovnije potrebe ... vec od 20-25000 mozes sklopiti neki racunar ...

da budzis stari ti se nikako ne ispalti a pogotovu u tvom slucaju ... kao sto rece iznad prvo to sto ti hoces ne moguce je ... a i da menjas da bude samo sa tvojim sve podudarno opet ne moze jer se takve komponente ne mogu naci nove tj ne koriscene ...

koliko si planirao da izdvojis?  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
Imam dovoljan budzet i za "najbolje" al me ne zanima.

Palo mi je napamet da novi procesori (sa vise jezgara) zahtjevaju drukciju maticnu...

"star" jeste po godistu ali po mojoj upucenosti dovoljno je to za muziku, web, filmove... i solidne igrice... i vecinu stvari...
Po mom misljenju prva "plato faza", zlatna sredina - dovoljan kompjuter u istoriji kompova. Uvijek je za nesto falilo.

Sve ove nove konfiguracije Core2duo, quad core... su za igre Smile , za profi rad nekih 20% kupaca. 

Aman cu "morat" sve.
« Poslednja izmena: 28. Dec 2009, 21:57:30 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia N-shurnaest
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
poz svima

ja imam jedan problemcic

hteo sam da kupim samsung monitor T220. danas sam zvao sve zive prodavnice i vise ga nema i kazu da ga verovatno nece ni biti

treba mi predlog koji monitor da uzmem kao zamenu za pomenuti model. vazno mi je da performanse budu iste ili bolje i da stvarno ima 22" a ne 21,5" ili nesto slicno...cena bi bila tu do 20000din

ima te li neki predlog?

T220 nema jer se vise ne proizvodi. Nova razmera monitora je 16:9 tako da ces tesko naci neki koji je bas 22 inca, iako ne vidim sta ti tu smeta (mislim na dijagonalu ne odnos strana). Moj predlog je Samsung P2350.

Imam dovoljan budzet i za "najbolje" al me ne zanima.

Palo mi je napamet da novi procesori (sa vise jezgara) zahtjevaju drukciju maticnu...

"star" jeste po godistu ali po mojoj upucenosti dovoljno je to za muziku, web, filmove... i solidne igrice... i vecinu stvari...
Po mom misljenju prva "plato faza", zlatna sredina - dovoljan kompjuter u istoriji kompova. Uvijek je za nesto falilo.

Sve ove nove konfiguracije Core2duo, quad core... su za igre Smile , za profi rad nekih 20% kupaca. 

Aman cu "morat" sve.

Sempron na 1.8 i gf 4 nisu ni priblizno dovoljni za udoban rad, mozda zadovoljavaju tvoje potrebe, ali nisu dovoljni za prosecnog korisnika. C2D procesori nisu igracki ni profi procesori i ta tvoja konstatacija je pogresna, da ne koristim jace reci. Ako, kako kazes, imas neogranicen budzet nemoj biti stipsa i krpiti konfiguraciju koja se moze porediti sa 15 godina starim Jugom, vec se isprsi i daj nekih 300 evra za nesto sto ti moze posluziti narednih 5-6 godina i zadovoljiti tvoje potrebe.

Pa bas i nisu u istoj klasi, pa nisu ni uporedivi. Prvi ima 1.5" vecu dijagonalu, sto je oko 3.5 cm, a to nije malo. Obzirom da ima vecu dijagonalu i da je prilicno jeftiniji, moram ti preporuciti prvi.
« Poslednja izmena: 28. Dec 2009, 23:04:12 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
Pa pazi kad kazem da me dobro sluzi ne steka nikad.
Sta jos podrazumjevas pod komfornim radom??? Meni nema neke vece potrebe.
Ne treba mi ni Vista ni zahtjevni programi.

Meni zapravo vise treba radi muzike da nasnimam neke akusticne instrumente (Cuebase SX, ponekad Reason, Band in a Box)..  a ti programi nisu zahtjevni ni za GPU ni CPU... a zvucne kartice su dostigle vrh podavno.
Tako da stvaarno nemam razloga da bacam pare (koliko god ih imao).. radi igrica.. a to mi je bzvz.

Zamjenicu et kuciste i kuler i to pregrijavanje podesit.

Mislim neophodnost savrsenog kompjutera je isto kao i neophodnost savrsenog novog mobilnog telefona... potrosacka, komformisticka...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
HTC Desire HD
poz svima

ja imam jedan problemcic

hteo sam da kupim samsung monitor T220. danas sam zvao sve zive prodavnice i vise ga nema i kazu da ga verovatno nece ni biti

treba mi predlog koji monitor da uzmem kao zamenu za pomenuti model. vazno mi je da performanse budu iste ili bolje i da stvarno ima 22" a ne 21,5" ili nesto slicno...cena bi bila tu do 20000din

ima te li neki predlog?

T220 nema jer se vise ne proizvodi. Nova razmera monitora je 16:9 tako da ces tesko naci neki koji je bas 22 inca, iako ne vidim sta ti tu smeta (mislim na dijagonalu ne odnos strana). Moj predlog je Samsung P2350.

bas sam sada gledao i upravu si... Smiley
samo se lomim oko modela P2350 i P2370H ali nesto su napljuvali ovaj drugi, a ni sam ne kapiram u cemu je sve razlika deluju kao da su isti ustvari...

trenutno su sanse 60:40 za ovaj model koji si ti predlozio
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Pa pazi kad kazem da me dobro sluzi ne steka nikad.
Sta jos podrazumjevas pod komfornim radom??? Meni nema neke vece potrebe.
Ne treba mi ni Vista ni zahtjevni programi.

Meni zapravo vise treba radi muzike da nasnimam neke akusticne instrumente (Cuebase SX, ponekad Reason, Band in a Box)..  a ti programi nisu zahtjevni ni za GPU ni CPU... a zvucne kartice su dostigle vrh podavno.
Tako da stvaarno nemam razloga da bacam pare (koliko god ih imao).. radi igrica.. a to mi je bzvz.

Zamjenicu et kuciste i kuler i to pregrijavanje podesit.

Mislim neophodnost savrsenog kompjutera je isto kao i neophodnost savrsenog novog mobilnog telefona... potrosacka, komformisticka...

Niko ti nije preporucio da kupujes igracki racunar i u tome i jeste tvoj glavni problem. Ne razlikujes medjusobno multimedijalni, igracki i namenski skrojen racunar, kao sto ni neznas sta je radna stanica. Pa si tako resio da popljujes sve sto je novo i iole jace od tvog racunara misleci da si ti jedini pametan a svi mi ostali smo veverice. Ako hoces da menjas cooler i kuciste, samo napred, komponente nije problem naci iako je neisplativo ulagati bilo sta u racunar koji vredi par desetina evra. Ako me secanje ne vara trazio si i maticnu plocu, e tu ces se malo pomuciti jer nista sto ti zelis neces naci. Pred tobom su dva puta, ulagati do besvesti u bezvrednu konfiguraciju dok ne crkne maticna i li neka slicna vazna komponenta koju ces tesko naci ili da preseces, sto ti savetujem, i za relativno male novce kupis racunar koji ce ti bez daljih ulaganja trajati barem 5-6 godina, a mozda i vise.

poz svima

ja imam jedan problemcic

ima te li neki predlog?

bas sam sada gledao i upravu si... Smiley
samo se lomim oko modela P2350 i P2370H ali nesto su napljuvali ovaj drugi, a ni sam ne kapiram u cemu je sve razlika deluju kao da su isti ustvari...

trenutno su sanse 60:40 za ovaj model koji si ti predlozio

Susreo sam se sa oba modela i iako je P2370 naoko lepsi, P2350 ima kvalitetniji prikaz. Moja preporuka i dalje stoji.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2009, 06:49:10 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 436 437 439 440 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.