Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 429 430 432 433 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1408469 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3162
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple Iphone 3G 8GB
Da li isplati preci sa 4770 na 5770? za 5850 nemam kesa, mozda bude za mesec, dva ali nije sigurno  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Šijo mu ga Đuro s prten konac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6306
Zastava Amsterdam
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
LG G2
bolje pristebaj jos malo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3162
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple Iphone 3G 8GB
Mislio sam da je 5850 ~ 18000din, tek sada vidim da krece od ~23k, sto je mnogo...
Sta bi bilo najbolje do nekih ~180e? da ima dx11, ps5....

Jel moze neka preporuka za kuciste do 100e bez napajanja? Da je tiho i da dolazi vec sa ventilatorima.

« Poslednja izmena: 21. Dec 2009, 14:00:26 od Roksab »
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6000
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Jedno pitanje!
Planiram da uzmem plocu i i5 procesor, pa sam video da svi koriste 24+8 napajanje!
Ja imam Thermaltake-ovo napajanje Silent Purepower 480W, ali ono je 24+4, pa... da li bih morao i njega da menjam?
Znam da postoji kod klasicnih quad procesora mogucnost da ostane 24+4, ali ne znam... mozda i5/i7 procesori insistiraju na 24+8!

Ako bih morao, koje mi preporucujete, a da ne prelazi 60-70E?
IP sačuvana
social share
Čović: "Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd, odnosno Telekom i tako dalje..."
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3470
Zastava BG
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson K800i
Mislio sam da je 5850 ~ 18000din, tek sada vidim da krece od ~23k, sto je mnogo...
Sta bi bilo najbolje do nekih ~180e? da ima dx11, ps5....

Jel moze neka preporuka za kuciste do 100e bez napajanja? Da je tiho i da dolazi vec sa ventilatorima.

Za 100E imas sasvim lepih i kvalitetnih kucista! Idi na thermaltake-ov ili coolermaser-ov sajt i vidi sta ti se svidja! Smiley

Sacekaj malo sa dx11... ne isplati se sad da ga uzimas, strpi se da i nvidia izbaci svoj proizvod!
Inace, pogledaj http://www.benchmark.rs/Benchmark-testovi/Video-karte/AMD-Radeon-HD5850-Sapphire.html... tu imas sve dx11 kartice, ali i pandan prethodnih, pa cak i tvoju! Proceni sam da li ti se isplati da menjas!
IP sačuvana
social share
Ja volim samo sebe
Svog predivnog sebe
Ja volim samo sebe
Svog jedinog sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3162
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple Iphone 3G 8GB
 Smile Smile

Posto kupujem kuciste na duze vreme, ovaj Antec mi deluje kao da ima malo mesto unutra za npr. 5850  Smile

Iako mi se u pocetku nije svideo CM HAF 922, sto ga vise gledam lepse je + sto ima punooooo mesta unutra.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Nemoj da zanemaris ni ovaj Chieftec. Imao sam prilike da ga vidim uzivo, i detaljno pregledam. Odlican je i ogroman. Naravno, HAF takodje ulazi u uzi izbor, mada ovaj Antec Nine Hundred Two odlicno izgleda.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Streetball is my job........AND1

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1574
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N95
E,treba mi stampac A3 format,jel zna neko gde ima da se kupi i koliko kosta ?
IP sačuvana
social share
I ja mrzim Grand
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
e ovako zelim da kupim novi komp a nisam expert, sto se hardware tice ...

pa hocu samo par vodjica...

racunar mi ne treba za igrice, planiram da ga koristim neke tri godine, koliko bi mi i bila garancija na skoro sve komponente... tako da sto se tice kvara, nisam preterano zabrinut...

Na racunaru, od zahtevnijih operacija ce biti PhotoShop, koji mi i sad radi podnosljivo, ali recimo kad radim save .png fajla, koji ima dosta layer-a, to traje skoro minut, i dosta uspori racunar..., 3dmax, al nikakvi preterano komplikovani modeli... AutoCad, al on svakako nije zahtevan puno, ostale aplikacije nemaju zahtevnost vrednu pomena... Corel Draw, itd... sve ostalo od software je manje vise prosecno, mozda upadne u te tri godine jos poneka zahtevna graficka aplikacija...
Dakle, u odnosu na sada, a to je Gygabite ploca, 400Mhz magistrala, AMD Athlon 3000+, radi na 1800MHz, nikad klokovan, 2*1GB DDR 2 400Mhz u dual channel, Ati Radeon X600 256 MB, sata I 160GB maxtor...

Zelim da to poprilicno pojacam, i to recimo ovako :
Gigabyte GA-MA770-UD3, 1200 maximalno magistrala, AMD Athlon, Phenom and Sempron Podrska, AM2 i AM3 socket..., naravno dual channel podrska, zato i kupujem 2*2gb rama... - 3 godine - 6.999.00 dinara
SAM3 AMD X2 Phenom II 545, 3.00GHz/7MB BOX 64Bit , dakle AM3 socket - 3 godine  - 6179.00 dinara
VGA ATI Radeon 4670 Sapphire 1GB/DDR3,/DVI/HDMI/VGA/128bit - 2 godine - 6279.00 dinara
HDD SATA2 7200 500GB WD Caviar Blue 5000AAKS, 16MB - 3 godine - 4.419.00 dinara
2* DIMM DDR2 2GB 800MHz A-Data CL5 - 5 godina  - 2* 3689.00 dinara
500W Frontier C-2001, Black - 1 godina - 2189.00 dinara
Hladnjak za kuciste Scythe Slip Stream 120mm, SY1225SL12M - 1200rpm - 649.00 dinara

CD/DVD i monitor mi ne trebaju....
pored proizvoda su garancije... i cene

sve to za 34.092.00 din
-ako mislite da treba kvalitetnije napajanje, onda mozda downgrade neke od komponenti, jer mi je 35.000 dinara stvarno maksimum, mogu da izvucem na 36.000 eventualno, moj licni utisak je da je svakako dovoljno, jer igrice ne dolaze u obzir, nisam gamer, i za to nit imam volje, nit vremena, trudim se da vreme na racunaru provedem tako sto cu nauciti nesto p software, apsolvirati grafiku u PS....itd, dakle mozda i losija konfiguracija, zasto da ne....
-e sad, za te potrebe, mislite li da je dovoljno jaka konfiguracija, da li bi nesto u njoj zamenili u istom cenovnom rangu, ako bi, a to nema u ovom Shop-u, onda bi otisao u drugi, i sklopio istu/slicnu konfiguraciju za cenu od 30-35 hiljada dinara....

dakle za pare od 30-35 hiljada, moze li bolje, tj moze li za moje potrebe i malo losije, da sve to zajedno spustim na 28-30 hiljada dinara...?
-hoce li se mnogo osetiti, za moje operacije, L2 kesh koji je ovde samo 512kb, vs, Core 2 Duo, koji mi je skoro 3k dinara skuplji, ali  8192kb L2 kesh.. ? naravno u tom slucaju, druga ploca, druga graficka... sve to se podrazumeva, al bih opet nasao neku graficku i plocu, da nadomesti tu razliku od 3000 dinara, ako je L2 bas toliko bitan....
jel mnogo lose sto je graficka 128 bitna, vs 256 bit... nisam gamer, opet, ne bih uzimao manje od 512MB, jer sad imam 256, koji ce mi onda nova.. sem zbog brzine magistrale...?

globalni opseg je dakle 28.000-35.000 dinara

dakle, komentari, predlozi, bilo sta ?

unapred zahvalan, i izvinite na opsirnom postu  Smile
« Poslednja izmena: 23. Dec 2009, 03:08:40 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 429 430 432 433 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.