Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 306 307 309 310 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1413857 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
sto se tice grafike ne mogu da ti pomognem ... ne znam kakva je ... po tom pitanju vise nisma toliko u toku ...
pa,dobro,meni znaci i kada makar cujem neko povrsno,ofrlje misljenje...mislim,razumem se u graficke,ali,uvek vredi cuti i sto vise tudjih misljenja i utisaka,pa zato pitam...
al,dobro,nema problema...
tekstovi,revije i ocene kazu da je za svoju cenu,zaista super,jer je tacno izmedju GTX 2-- i 9-serija,i da je dosta tiha i hladna,ali i brza,sto sam i sam uporedio.
nego,jedino me brine sto sama kartica,u odnosu na druge,cak i one slabije,ima nesto slabiji marketing,bar ovde...  Smile mada,s obzirom da je ionako ima u manjem broju,nije ni cudo.
a sto se tice memorije ... moze ali ce ti onda sve raditi na slabijoj brizni ... sto ti nije cilj ... a ovu sigurno neces moci toliko da oc ... ali ako stavis 2x2gb ... te 2 ti apsolutno ne trebaju ... bolje ih prodaj ... pokloni Smile  Smile
znaci,onda ce svi ipak raditi na 800mhz...kao sto sam i mislio.  Smile Smile
mada,i sam si rekao-ta 2 GB bi mi ionako jedva nesto znacili,tako da,nije vazno...
Citat
bolje ih prodaj ... pokloni Smile  Smile
pa,to i nameravam,ali kao i obicno,servisi nude toliko sitne pare,da se ni ne isplati...mislim,jeste da je danas RAM uzasno jeftin,ali serivisi uvek spuste cene,ko da kupuju graficke da bi iz njih vadili metale za topljenje,a ne da bi ih prodali...

no,hvala na odgovoru.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
LG Nexus 4
evo ja ti dam 10e za oba modula Smile xaxaxa

nego ... ne znam stvarno ... a ne volim ofrlje da pisem ... btw koliko para imas ... jesi razmiljao o 4850/4870?  Smile

btw evo sad sam pogledao ... izgleda sasvim ok po specifikaciji na it svetu  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Zelim da narucim ovu konfiguraciju u prodavnici Novi Komp iz Beograda.Molim misljenje ako moze,ne znam kakva je ova maticna ali je najjeftinija Hybrid CrossFireX. Cena celog kompa je tacno 350 e.

Asrock A780GM-LE AM2+ AMD 780G AM3 CPU Ready! mATX,2 DDR2,SB,Radeon HD 3200 ,1GbitLAN,SATA RAID,Supp     4.200,00 din     

CPU Athlon II X2 245 (2.9GHz,2MB,65W,AM3) box     5.500,00 din

2GB DDR2 800MHZ KINGSTON     2.000,00 din     

750GB Hitachi, 16MB Sata2 garan. 3 god     5.400,00 din     

PIONEER 216D SATA     1.800,00 din     

POWER Color VTX ATI RADEON HD4870 512MB DDR5     11.600,00 din     

Kuciste TOPMAY 500W 20+4 pin     2.100,00 din     

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
evo ja ti dam 10e za oba modula Smile xaxaxa
tolko su i oni nudili.  Smile ma,nisam ja ocekivao ni 15 evra za oba,ali mislim da bi mogli makar da zaokruze na 1000 dinara,za oba... pogotovu sto su u zadnje vreme dosta obogatili na meni...  Smile
Citat
nego ... ne znam stvarno ... a ne volim ofrlje da pisem ...
ma,dobro,samo kazes kako ti izgleda na prvi pogled,kako ti se cini... znam da nisi u toku,nego samo pitam ovako,na prvi pogled kako izgleda...evo,i ovo je nesto...
Citat
btw evo sad sam pogledao ... izgleda sasvim ok po specifikaciji na it svetu  Smile

Citat
btw koliko para imas
imam za GTX 260,ali zaista mi se ne daje toliko...problem je u tome sto ima ogroman "jaz" izmedju GTX 2-- serija i GTX 9 serija.tj-nema nikakvih modela izmedju,sa nekom srednjom cenom...na primer,bilo bi super da ima i GTX 250...neka kosta i za 4000 vise od ove,uzeo bih je.
Citat
jesi razmiljao o 4850/4870?  Smile
jesam,ali...vise volim nVidiu.znam,znam i sam kolko je sad ATI uznapredovao i kolko je sad ekonomican,ali,nisam siguran...
u stvari,sad kad se setim,u nekoliko revija i clanaka koje sam procitao,pisali su o tome da je GTS 250 DK bila jaca u skoro svim testovima i prilikama,osim kada se testirao rad pri ukljucenim anti-aliasing opcijama na maksimumu,kada je 4850 bio nesto bolji.
cekaj,samo nesto da razjasnim-AMD procesor ne moze na Intelovu plocu,i obratno,jel tako?
a graficke kartice,moze svaka na bilo koju plocu,bez obzira dal je nVidia,ili ATi,jel tako?

@lale-bolje batali taj hard od 750GB,osim ako ti bas ne treba toliko,i skupi para za neku malo bolju maticnu...
takodje,ako se ne varam,radi se o chipsetu,maticnoj sa integrisanom grafickom,sto treba izbegavati...
« Poslednja izmena: 26. Jul 2009, 17:45:40 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

tko trci ne hoda

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 129
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung I8510
treba mi pomoc oko sastavljanja (gejmerske) konfiguracije.....budzet mi je 800 eura....
volio bi i7 ako je moguce (ili bar c2q)...

hvala...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
treba mi pomoc oko sastavljanja (gejmerske) konfiguracije.....budzet mi je 800 eura....
volio bi i7 ako je moguce (ili bar c2q)...

hvala...

800evra...  Smile Smile

evo nesto od mene,ali,na brzaka,jer zurim.
procesor:                   Intel Core i7-920- 2.66Mhz,8 MB cache 64-bit LGA 1366 FSB,1066Mhz Box
maticna:                    Socket 775 Asus P5Q Pro (intel P45)
graficka:                     ASUS VGA - PCIE - ENGTX285/HTDP/1GD3
RAM memorija:      2 X Kingston 2 GB DDR2 KHX 8500D2/2G 1066 mhz
hard disk:                   Hitachi 500GB HTOA354145 7200rpm 16 MB cache
kuciste i napajanje:       Midi Tower LC Power pro 914B 550W

ovako,sve zajedno kosta negde oko...74.000.ali,s obizrom da su cene po kojima sam ja racunao,malo jeftinije,jer radim po konfiguratoru jednog manje poznatog serivsa(ali,itekako su dobri),racunaj da bi u Gigatronu bilo negde oko... 78.000.
eto,to je ovako povrsno izracunato...

naravno,pregledaj i tudje preporuke i predloge...
« Poslednja izmena: 26. Jul 2009, 18:58:51 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
LG Nexus 4
@hkj za procesor je bitno da odgovara socket ... a da grafika nije bitno ... sve idu u PCIe x16

@loood ranije sam stalno pisao ovde ljudima konfe. .. sada nisam u tom fazonu i ispao sam iz ritma tako da mzoda ne bi ni napravio najbolji balans cena/kvalitet ...

jedino sto mogu da dodam na post iznad ... ne moze ta kombinacija ... jer upravo socket ne odgovara ... to je za c2d i c2q ... za i7 ti treba x58 chipset ... pozz  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
@hkj za procesor je bitno da odgovara socket ... a da grafika nije bitno ... sve idu u PCIe x16
aha.ok,hvala.da napokon rascistim to.  Smile
jedino sto mogu da dodam na post iznad ... ne moze ta kombinacija ... jer upravo socket ne odgovara ... to je za c2d i c2q ... za i7 ti treba x58 chipset ... pozz  Smile
a,da...  Smile Smile
dobro,ako se uzima quad core,kao sto ja uzimam,moze...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
ljudi,imam par hitnih pitanja.
ovako,ja hocu da ubacim 4 GB RAMa na novu maticnu koju uzimam,ali da i dalje ostanem na XPu,i to na 32-bitnom.
1.najpre,ne mogu da provalim da li je maksimum sto ce 32 bitni Win XP registrovati 3 ili 4 GB?
2.cak i u slucaju da je 4 GB maskimum,procitao sam da stavljanje 2 modula od 2 GB moze cak da uspori sistem.tj-da posto se radi o 2 modula sa po 2 GB,posto on pri odredjenim uslovima registruje nesto ispod,ili tacno 4 GB,da bi u slucaju 2 X 2GB,on registrovao samo jedan modul,tj-samo 2 GB?a citao sam da u nekim slucajevima i registruje 4 GB,ali radi triputa sporije,stalno koceci i stucajuci.
??????
3.i na kraju pitanje-sta je bolje uraditi,sto se tice igrica i boljih performansi u njima?
ostati na 32-bitnom XPu uz Service pack 3,za koji kazu da je najbolja za gaming,i koristiti maksimum od RAM-a(sad se tu nadovezuje odgovor na prethodna dva pitanja,mada ja mislim da je 3 GB ipak maks,jer posle krecu problemi),ili preci na 64-bitnu Vistu sa 4 GB RAMa?
« Poslednja izmena: 27. Jul 2009, 03:06:52 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

tko trci ne hoda

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 129
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung I8510
hvala lijepo...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 306 307 309 310 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.