Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 288 289 291 292 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1409551 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia n78
Poz, Sta mislite o ovoj konfiguraciji, mislim da li komponente medjusobno odgovaraju, i da li je best buy za nekih 750-800 KM?
Koristen bi bio za igre, pomalo photoshop i premiere. .  Wink

Procesor:    Intel Core 2 Duo 2. 93 GHz Box 3MB 1066MHz LGA775 E7500
Matična ploča:   Asus 64 M3N78-AM (nVidia 8200,BUS 5200MHz,2x DDRII 1066MHz,o/b nVidia GeForce 512MB)
Memorija:   Transcend DDR2    4096MB PC800 (2x2)
Hard disk:   Western Digital SATA II 250GB 7200rpm 16MB
Grafička karta:   Asus PCI Express 512MB ATI Radeon EAH3650 Silent
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
ASUS P5QL Pro - maticna ploca (oko 75eura)

Core™ 2 Duo E8500 - procesor (oko 255eura)

SAPPHIRE Radeon HD 4890 1GB GDDR5 - graficka (oko 215 eura)

razmisljam da kupim te komponete, prvenstveno za igrice, photoshop, programiranje,......
da li mi preporucujete neke druge komponente za slicnu cenu, to jeste da li mislite da sa ovim parama mogu da kupim nesto bolje....

unapred zahvalan....

E8500 ti se nikako ne isplati. Uzmi Core 2 Quad Q9550
Sto se ploce tice evo par primeraka. Koji god da odaberes bice dobar izbor.
DFI LanParty P45-T3RS
Gigabyte GA-EP45-DQ6
Asus Maximus II Formula

Ok, a zanima me sta fali ovoj maticnoj koju sam ja naveo i da li je ova graficka najbolja za tu cenu???

Fali joj kvalitet i performanse gornjih modela. Ploca nije losa ali je namenjena najjeftinijim racunarima, ne onom koji ti pokusavas da kupis. Grafika je ok ali ti je GTX 275 bolji izbor.

Odlucio sam da uzmem externi i po ceni najvise mi odgovara Transcend od 320GB.
E, sad nasao sam dve verzije TS320GSJ25M i TS320GSJ25M-R. Da li se ovaj drugi razlikuje samo u boji ili ima jos neke razlike?

Idi na zvanicni sajt i uporedi modele. Ako ne pise, ko ce ga znati koja je razlika.

Nameravam da kupim Gainward 4850 ddr3 512MB grafičku kartu.Čini mi se da je vrlo povoljna.Košta 7200 dinara,ali sam negde čitao da je bilo i serija ovih karata koje su se pregrevale.U ponudi za ovu piše da joj je poboljšano hlađenje.Možete li mi reći nešto o tome i da li da je uzimam.Hvala

Dok nam ne das tacan model ne mozemo ti reci nista o konkretnom hladjenju. U principu mozes je slobodno kupiti.

Sve zavisi u kakvom je stanju. Ako ima iste komponente kao ovaj koji si naveo i u odlicnom je stanju, onda mozes traziti 200 evra plafon. Ako je razdrndan, izgreban mu ekran ili je baterija otisla u vecna lovista onda cena drasticno pada.

Poz, Sta mislite o ovoj konfiguraciji, mislim da li komponente medjusobno odgovaraju, i da li je best buy za nekih 750-800 KM?
Koristen bi bio za igre, pomalo photoshop i premiere. .  Wink

Procesor:    Intel Core 2 Duo 2. 93 GHz Box 3MB 1066MHz LGA775 E7500
Matična ploča:   Asus 64 M3N78-AM (nVidia 8200,BUS 5200MHz,2x DDRII 1066MHz,o/b nVidia GeForce 512MB)
Memorija:   Transcend DDR2    4096MB PC800 (2x2)
Hard disk:   Western Digital SATA II 250GB 7200rpm 16MB
Grafička karta:   Asus PCI Express 512MB ATI Radeon EAH3650 Silent

Koji "strucnjak" ti je sastavljao tu konfiguraciju? Smile Ploca je za AMD procesore, ne Intelove. Ne znam kakve su cene kod vas ali ti se verovatno vise isplati da uzmes cetvorojezgarni procesor. Grafika nije najbolji izbor za igranje. Za vrlo malo ekstra para mozes da uzmes brzu memoriju. Uzmi hard od 320 GB, beznacajno je skuplji.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia n78
Citat: Harmon26 link=topic=374392. msg7253362#msg7253362 date=1245798731

Koji "strucnjak" ti je sastavljao tu konfiguraciju? Smile Ploca je za AMD procesore, ne Intelove.  Ne znam kakve su cene kod vas ali ti se verovatno vise isplati da uzmes cetvorojezgarni procesor.  Grafika nije najbolji izbor za igranje.  Za vrlo malo ekstra para mozes da uzmes brzu memoriju.  Uzmi hard od 320 GB, beznacajno je skuplji.

Heheh i provjeravam ovako zato sto je "strucnjak" Smiley)
Da li bi ti bio problem da u configuration builderu oznacis ovako nesto sto si spomenuo, do 400e  vjerujem da bi to brze odradio od mene i mojih strucnjaka xD heheh

configuration builder

Samo ako te ne mrzi

Hvala i na ovom odgovoru.  Wink
« Poslednja izmena: 24. Jun 2009, 12:39:05 od awaww »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 836
Zastava Novi Sad
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Googlebot 2.X
mob
HTC Sensation

Citat
Sve zavisi u kakvom je stanju. Ako ima iste komponente kao ovaj koji si naveo i u odlicnom je stanju, onda mozes traziti 200 evra plafon. Ako je razdrndan, izgreban mu ekran ili je baterija otisla u vecna lovista onda cena drasticno pada.

u super je stanju,ko nov!!! sem eto sto nema kamericu i to je to i sto je sive boje Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
LG Nexus 4
kako bi taj laptop terao photo shop cs2 .. i dreamveawer ... i to u isto vreme? Smiley jel izvodljivo?  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 118
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia N96
Pozdrav!
Danas mi je poslednji dan za odluku pa molim za pomoc!

Evo na slici je konfiguracija koju su mi preporucili pa ako neko ima bplje resenje sa slicnom cenom neka mi da savet.

http://img200.imageshack.us/i/scan0016n.jpg/

Ili ako neko moze da mi preporuci sto kvalitetnijiu konfiguraciju za igrice do 700e.

Hvala!
« Poslednja izmena: 24. Jun 2009, 14:51:31 od zvezdas »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
LG Nexus 4
pre bih stavio neku GA- plocu ... isto p45 chipset ... ne znam koja je cena te tvoje ... imas raznih modela ... ds4 ili slabije zavisno od cene ...

i memoriju bih uzeo KHX .. mada je i KVR odlican  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat: Harmon26 link=topic=374392. msg7253362#msg7253362 date=1245798731

Koji "strucnjak" ti je sastavljao tu konfiguraciju? Smile Ploca je za AMD procesore, ne Intelove.  Ne znam kakve su cene kod vas ali ti se verovatno vise isplati da uzmes cetvorojezgarni procesor.  Grafika nije najbolji izbor za igranje.  Za vrlo malo ekstra para mozes da uzmes brzu memoriju.  Uzmi hard od 320 GB, beznacajno je skuplji.

Heheh i provjeravam ovako zato sto je "strucnjak" Smiley)
Da li bi ti bio problem da u configuration builderu oznacis ovako nesto sto si spomenuo, do 400e  vjerujem da bi to brze odradio od mene i mojih strucnjaka xD heheh

configuration builder

Samo ako te ne mrzi

Hvala i na ovom odgovoru.  Wink

Nema problema, samo razjasni mi prvo dve stvari. Da li ti je potreban komp sa monitorom i ostalim periferijama ili samo komponente o kojima si i ti govorio. Druga stvar su cene. Pretpostavljam da su ono Konvertibilne Marke. Koliko evra je jedna KM? Ako je 2KM=1EUR onda su vam cene katastrofa.

Citat

u super je stanju,ko nov!!! sem eto sto nema kamericu i to je to i sto je sive boje Smile

U tom slucaju pokusaj da dobijes 200 evra za njega, pa spustaj cenu po potrebi dok se neko ne upeca. Smile

kako bi taj laptop terao photo shop cs2 .. i dreamveawer ... i to u isto vreme? Smiley jel izvodljivo?  Smile

Zavisi kakva je obrada u pitanju. Ako radis batch obradu u photoshopu sa primenom gomile filtera i ko zna cega, onda ne. Ali ako ti treba da radis u DV-u a u PS-u povremeno obradis koju slicicu da bi je prilagodio vebu onda da, moze.

Pozdrav!
Danas mi je poslednji dan za odluku pa molim za pomoc!

Evo na slici je konfiguracija koju su mi preporucili pa ako neko ima bplje resenje sa slicnom cenom neka mi da savet.

http://img200.imageshack.us/i/scan0016n.jpg/

Ili ako neko moze da mi preporuci sto kvalitetnijiu konfiguraciju za igrice do 700e.

Hvala!

Ploca je sasvim ok, sta vise odlicna je. Procesor je promasaj. Ako ti konfa treba za igre, onda je mnogo bolje resenje da uzmes dvojezgarni E8400 koji je 70 evra jeftiniji i kloknes ga na 3,6 - 3,8 GHz. Visak novca utrosi na bolju graficku kartu kao sto je GTX 260 Core 216 ili Radeon HD4870. A najbolji izbor bi ti bio GTX 275 koji je oko 220 evra. Nije ti potrebno napajanje od 750W. 650W je i vise nego dovoljno, a razliku u ceni baci na graficku. RAM je ok ali bi bilo bolje kada bi nasao neke na 1066 MHz.
« Poslednja izmena: 24. Jun 2009, 15:45:11 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
LG Nexus 4
harmon ... kakav je taj laptop po pitanju rada ... da li bi izdrzao ps cs2 + dw ? da li verdi za to recimo ili ne ?  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Izmenio sam gornji post. Baci oko na njega.
« Poslednja izmena: 24. Jun 2009, 15:45:51 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 288 289 291 292 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.