Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 805 806 808 809 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1410475 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
Treba mi za igre,multimediu i sl. ali najvise za zahtevne programe
Budzet 70k dinara ali mora ovaj procesor da ostane jer ima 8 jezgara
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
Uzmi u obzir da cu klokovati procesor da vidim koliko ta zver moze da ide tako da trazim najbolju podlogu za procesor jer ja mislim da je 8gb rama dovoljno i dobra graficka
Samo ne znam koja maticna odgovara komponentama
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
LG Nexus 4
u zurbi sam ... pa cu ti odgovriti ovako ... a kad se vratim dati plocu ...

ako planiras clock i to sto si navela mislim da si progresnu stranu odabrala ... buldozer se uopste nije pokazao kako je najavljivan ... makar ne za sada
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Uzmi u obzir da cu klokovati procesor da vidim koliko ta zver moze da ide tako da trazim najbolju podlogu za procesor jer ja mislim da je 8gb rama dovoljno i dobra graficka
Samo ne znam koja maticna odgovara komponentama

Uzmi u obzir da sam u borbi Intel vs AMD uvek na strani Intela, ali ovaj put su svi na strani intela...
Za te pare mozes uzeti I7, pa cak i I5 procesore koji su se na testovima pokazali jacima.
Cak i kod klokovanja su se pokazali boljim...

Razmisli...
« Poslednja izmena: 11. Jan 2012, 20:26:34 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
Kako to mislis ?
Ovaj kosta 25k dinara i ima 8mb kesa sto je puno
8 jezgara i 4.2 Ghz dostize bez klokovanja tako da procesor ostaje
Mnogi smatraju da je ovo najbolji procesor ali se nije pokazao jer je mnogo napredan i malo koja komponenta mu odgovara barem sam to procitao Smile
E sad mi trebaju dobra grafika,maticna,kuler i napajanje tako da bacajte predloge ali da mi i za 2 godine moze da podrzi igre koje ce tek izlaziti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Ne znam gde si to procitao, ali si valjda propustio silne one clanke u kojima ga zovu faildozer  Smile
Ali opet, tvoja kinta - tvoja kanta  Smile
Ljudi su te savetovali, teras po svome, srecno koriscenje i overklokovanje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Kako to mislis ?
Ovaj kosta 25k dinara i ima 8mb kesa sto je puno
8 jezgara i 4.2 Ghz dostize bez klokovanja tako da procesor ostaje
Mnogi smatraju da je ovo najbolji procesor ali se nije pokazao jer je mnogo napredan i malo koja komponenta mu odgovara barem sam to procitao Smile
E sad mi trebaju dobra grafika,maticna,kuler i napajanje tako da bacajte predloge ali da mi i za 2 godine moze da podrzi igre koje ce tek izlaziti

Evo ti samo jedan uporedni test i to dobrano detaljan...

http://www.hardwaresecrets.com/article/AMD-FX-8150-vs-Core-i5-2500K-and-Core-i7-2600K-CPU-Review/1402
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 7658
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
@Marijasos
Definitivno Intel i5 2500K. Best bay
Evo ti uporedi sam taj AMD i Intel
http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=434

2500k kosta oko ~21000RSD a u testovima tuce sve i jedan i7 processor predhodne generacije.
Iz iste serije nesto jaci jeste i7 2600K ( 21000din + 9000din ) i u testovima postoji razlika ali ona je mala.
U catche memoriji i u hyper threading. A oba processora su u 32nm tehnologiji. Nova tehn. nova arhitektura...

Znas kako...taj AMD FX-8150 i i7 2600K ti daju nesto bolje rezultateali u renderovanju, 3D i slicno.
Za igrice mnogo bolje rezultate daje i5 2500K ( cak i od i7 2600k) jer softwere ne koriste mnogo threading.
A ako bas zelis klokovanje,i5 mozes nesto malo vise klokovati nego i7.
A tako klokovan i5 po bench rezultatima bez problema prilazi i Extreme processorima na default taktu.

U prevodu, ne bacaj pare,pazari Intela i5 2500K i uzivaj. Razlike postoje ali ti to neces ni osetiti, znaci nikada.
Nas (moj) savet je da tih ~5000 ili 9000 bacis na nesto drugo. A ti kako hoces  Smile

edit: Eto tih ~ 9000 baci na neko vodeno hladjenje ( corsair h80 ) i digni klok. ( iako za tim stvarno nema potrebe , ne jos )
« Poslednja izmena: 12. Jan 2012, 01:06:46 od genije1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
LG Nexus 4
slazem se sa postom iznad ... tj zsa 4-5 postova iznad ... da ne ponavljam bzvz to je i moje misljenje ...

opet nznm kolik ti je budzet ... msm samo za plocu ... al evo vidi sta kazu ...
baci pogled pa se uklopi u budzet
http://hardware.benchmark.rs/aktuelnosti/novogodisnji_vodich_za_kupovinu_pc_komponenti_q4_2011/strana_3/
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Samsung Galaxy S3

Preskoči ako boga znaš, izgledaju lepo, ali škripe i krče i ne odaju neki utisak kvaliteta, veruj mi. Kad mi neko dodje u radnju i traži acera naježim se !

Šta bi mi onda ti preporičio od ona 5 modela koja sam naveo? Koliko sam shvatio u direktnom si kontaktu sa laptopovima pa bi mi dosta značilo i tvoje mišljenje. ne znam koliko bih ja primetio razliku između i3 i i5 procesora.

Pa recimo da bih se odlučio za onaj hp probook 4530s. Mnoogo dobro izgledaju, a pritom ta mašina od svih ponuđenih ima ddr5 na grafici, što ti možda ne znači puno, ali što da ne uzmeš kad možeš za te parice. Pavillion serija daleko od toga da je loša, ali se meni lično ne sviđa, jer deluje nekako plastično i nema numeričku tastaturu.

Na servis dolazi dosta asusa i acera, uglavnom zbog pregrevanja, tj gašenja u radu. jbg, kupe ljudi laptop, i misle da je do jaja držati ga u krilu i na krevetu...a od bolovima u leđima da i ne pričam.
Jako puno Fujitsu Siemensa dolazi na servis, od kad ja radim, barem 15 komada bilo, uglavnom se ne pale, jer im crkava čipset...uglavnom se radi o modelima esprimo mobile v5535
Standardno dolaze lapovi sa popucalim ekranima, što od zaboravljenog fleša na tastaturi, što od ispadanja.

Retko, možda čak se ni jednom nije desilo da dođe hp na servis...e sad...možda ja to gledam malo subjektivno, ali hp je hp, tošiba i dell možda, asus ako baš  mora, sve ostale lagano preskočiti.

Da, da ne zaboravim ,niti jedan Lenovo mi nije bio na servisu...dobre mašine su, generalno dobro odađeno hlađenje, al su ružni u 3 lepe pm... ako mogu još nekome da pomognem...

@ marijasos : Stavi 256-o bitnu grafiku, isplati se sad dati koju hiljadarku više,preskoči taj kuler i ostavi box, i stavi neko kvalitetno napajanje tipa :

http://winwin.rs/-napajanje-600w-lc-power-lc600h-12.66.html?productId=28065

http://winwin.rs/-napajanje-600w-thermaltake-litepower.66.html?productId=34135

Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 805 806 808 809 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.