Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 781 782 784 785 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1413509 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 4
nema tu preferiranja ... uzima se ono sto je najbolje za dat novac ... vec vise puta spominjano ovde na temi ...

zavisi za koji novac ... odredjen procesor je bolji ... generalno intel ima mnogo naprednija resenja ...

kad kazes za sve ... da li tu ulazi neki ozbiljniji rad koji trazi performanse ... i ozbiljniij gaming ... ili sve uopsteno ...

radi se o tome da ljudi odvajaju budzet a ne znaju ni sta im treba ... lepo je imati dobru masinu ispod stola ... ali bolje potrositi pare na nesto drugo ako to zaista nije potrebno ...

pritom vidim da ti nisi siguran sta hoces ... cim si pitao dal lap ili desk ... a funkcija im je potpuno razlicita ...

trenutno sam u guzvi ... posle cu ti okaciti jednu zanimljivu konfiguraciju za pare koje si rekao ... x puta bolja od ovoga sto je okaceno malopre ... ali ako tebi ne treba vise od toga zasto ne bi sacuvao tih 10k koliko mi se cini da je napisao

sto se tice lap vs desk

mnogi i kuci rade na desku ... ali zasto to raditi i kriviti se ... ako mozes da imas normalan desk top racunar ispred sebe sa monitorom od 22" recimo ... a ne nekih 15.6 ... tastaturu na kojoj mozes da radis dan noc ... a ne onu na lapu koja cak i najbolja meni jednostavno ne moze da odgovara ... naravno privikne se covek ... al nije u tome poenta ...

e sad ako tebi treba prenosni racunar ... opet dalje nema price ...

tako da razgranici sta ti treba ... napisi sta je to "sve"  a mi cemo ti napisati sta ti je najbolje za te pare ... i pokusati da ti ustedimo svaki dinar ... a da masina bude odlicna Wink
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 158
Zastava chicago
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Apple iphone 5
konacno neki strucnjak  Smile , slazem se sa tobom da neznam sta hocu, neki mi govore da je bolje da uzmem neku konzolu i obican lap , dok neki da uzmem jaku masinu, a treci jak lap, i sad sam ja u dilemi sta kupiti za 550 evra ... meni treba nesto u cemu ce moci office ili nesto slicno njemu da radi bez problema za skolu, da bude jako za zahtevnije programe za obradu zvuka,slike,videa,texta... isto za skolu, onda mi treba nesto sto nece zakucavati puno jer imam obicaj da pokrenem 100 stvari na racunaru.. i na kraju krajeva treba ce mi neka masina za igrice ... mislim da smo se razumeli Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.733.0
mob
Samsung Galaxy S3
Jako je bitno da kažeš da li ti treba monitor ili ga već imaš...za te pare možeš vrhunsku mašinu da sklopiš bez ikakvih problema....sve mašine novije opušteno odrađuju internet, office i tako te standardne stari...jača mašina ti treba za igrice i eventualno za neku ozbiljnu obradu video materijala...

recimo da za 550e možeš da kupiš ovo :

Model   Altos Suprimo Predator (MV2EWP-1)
Matična ploča   LGA1155 iZ68 MSI Z68A-G43 (G3), PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/7.1
Procesor   Intel® Core™ i3-2100/3MB BOX 32nm
Takt procesora   3.10GHz
Memorija   DDR3 8GB
Kapacitet hard diska   SSD 64GB + HDD 500GB
Grafička kartica   AMD Radeon 6790 Powercolor 1GB/DDR5,/2xDVI/HDMI/DP/256bit
Optički uređaj   DVD Multi Writer 22XDVD/12xDVD-RAM/2MB
Zvučna kartica   integrisana
Kućište   Xigmatek Asgard II
Napajanje   500W
Garancija   36 meseci

e sad, tebi verovatno treba i monitor, tako da se cena kućišta smanjuje na 430e, pod predpostavkom da ćeš kupiti monitor od 22 inca. Za te pare možeš da pazariš sledeće :

Model   Altos Striker (MF2EHP-4)
Matična ploča   MB LGA1155 iH61 PCIe/DDR3/SATA2/GLAN/7.1/
Procesor   LGA1155 Intel® Core™ i3-2100, 3MB BOX 32nm
Takt procesora   3.10GHz
Memorija   DDR3 4GB(2x2)
Kapacitet hard diska   1000GB SATA2
Brzina rotacije hard diska   7200
Grafička kartica   AMD Radeon 6770 1GB/DDR5,/DVI/HDMI/VGA/128bit
Optički uređaj   DVD Multi Writer 22XDVD/12xDVD-RAM/2MB
Zvučna kartica   Integrisana
Kućište   Altos Q3335-A2, Black
Napajanje   500W
Garancija   36 meseci

Razliku između ova dva računara ćeš osetiti onog trenutka kad budeš pokrenuo igricu za recimo dve godine, na skupljem ćeš moći da je igraš, a na jeftinijem ćeš moći da je pokreneš...

što se tiče obrade slike i zvuka, i jedan i drugi će raditi posao bez problema, samo će naravno ovom jeftinijem trebati malo više vremena, zato što ima slabiji procesor...

Toliko od mene   Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Model   Altos Suprimo Predator (MV2EWP-1)
Matična ploča   LGA1155 iZ68 MSI Z68A-G43 (G3), PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/7.1
Procesor   Intel® Core™ i3-2100/3MB BOX 32nm
Takt procesora   3.10GHz
Model   Altos Striker (MF2EHP-4)
Matična ploča   MB LGA1155 iH61 PCIe/DDR3/SATA2/GLAN/7.1/
Procesor   LGA1155 Intel® Core™ i3-2100, 3MB BOX 32nm
Takt procesora   3.10GHz
što se tiče obrade slike i zvuka, i jedan i drugi će raditi posao bez problema, samo će naravno ovom jeftinijem trebati malo više vremena, zato što ima slabiji procesor...
Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 4
sry u ogromnoj sam guzvi pa nisam stigao da ti sastavim sinoc ... od mene veceras ako je uopste potrebno ... lepo su ti sve napisali ... a ovo za monitor sam bas hteo kazem ... al i to ti je napisano ... tako da nema sta ...

ono sto bih ja samo primetio jos ... ti si sve to naveo "za skolu" ... ako je tako i ne planiras kasnije da nesto stvarno i ozbiljno radis tog tipa ... jaca masina ti nije potrebna ... jedino ako igras igrice "obzbiljno" ... ako i njih igras cisto "rekreativno" nije ti bitan svaki detalj ... opet ti jaka konfiguracija nije potrebna ...

@velja trebao si cenu da stavis
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 4
evo iskopah nesto na kompu ... posto nemam vremena da proveravam cene sada ... zacudio sam se kad sam gore video malopre za te pare ona masina ...

komp 1 :

1. bluberry kuciste (napajanje) ... 560w ... (uvek sam pre za brend ... ali jednostavno ako gigatron, comtrade i svi ostali u svoje racunare stavljaju ova ili lc ili nesto tog tipa ... zasto ne ... ipak oni garantuju ... i to po 10god)  ... 3.000
http://www.comtradeshop.com/midi_tower/blueberry_bc-m41-560_560w-12667

2. Maticna gigabyte  ... z68 chipset ... 9.029
http://www.comtradeshop.com/maticne_ploce/gigabyte_mb_-_socket_1155_-_ga-z68p-ds3-11314

3. Intel core i5 2320 3.0 ghz ... 15.999
http://www.comtradeshop.com/procesori/intel_core_i5-2320_3.0ghz_box-12827

4. 8gb kingstone memorije na 1600 mhz ... 5.069 (bilo je kad sam sastavljao 2x4 hiperx na 1600)
http://www.comtradeshop.com/memorija/kingston_8gb_2x4gb_ddr3_valueram_1333mhz_cl9_-_kvr1333d3n9k28g-12743

5. Hard disk ... 1tb sata III ... mnogo vise nego dovoljno ... 6.799
http://www.comtradeshop.com/hard_diskovi/wd_1tb_sata_iii_32mb_3.5_7200rpm_caviar_blue_-_wd10ealx-8092

6. HD6850 kartica ... 12.879
http://www.comtradeshop.com/graficke_karte/powercolor_radeon_hd6850_1gb_gddr5_-_ax6850_1gbd5-dh-11394
total: 52775

ostaje lufta do 550e ... e sada gledo sam da uguram ssd ovde ... al ne ide ... zato je veljina konfiguracija dosta skuplja ...

ssd je odlicna stvar ... svakako mislim da je vreme da se prelazi na koriscenje iste ... ali iskren da budem pre bih sacekao ili nesto smanjio drugo ... ako biram izmedju ssd i cpu ...
u ovoj situaciji gore koju sam stavio ...
za ssd fali 3000 din ... to mozes dobiti ako se uzme 4gb rama (pa kasnije nadogradis na 8 za par meseci kad sakupis 20-30e zavisi sta se stavlja) ... ili nesto slabije grafike ...

generalno cene su otisle osetno gore koliko vidim ... i to za kratko vreme ... a pritom od kako su ove poplave ... cene HDDova (po meni su besmislene ali jbg trziste) otisle su i do po 100% gore ... tako da ovaj trenutak po meni i nije bas za kupovinu ... ali ajde ...

posto je vec cena jednog normalnog hdd oko 80e ... za sebe ... kome ne treba puno prostora ... pre bih uzeo dobar ssd od 128 nego ssd+hdd ... al sve zavisi za sta se koristi ...

tolko od mene ... naravno ovo je bez monitora ...

sto se tice garancije ... ne znam da li comtrade daje samo za svoje racunare 10god ili to vazi i za one kad im ti kazes komponente ... nisam se raspitivao ...

cene i linkovi su odatle ... posto je decko kome je ovo trebalo hteo u ct ... tako da moze ovo i jeftinije da se nadje ... makar malo
 Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6000
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Citat
http://www.comtradeshop.com/hard_diskovi/wd_1tb_sata_iii_32mb_3.5_7200rpm_caviar_blue_-_wd10ealx-8092
Ovo ti je u potpunosti nerealno.
Nema sanse da nadje HD po toj ceni... tacnije ispod 10-11 hiljada je skoro nemoguce.
IP sačuvana
social share
Čović: "Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd, odnosno Telekom i tako dalje..."
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 231
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
BlackBerry 
Citat
Ovo ti je u potpunosti nerealno.
Nema sanse da nadje HD po toj ceni... tacnije ispod 10-11 hiljada je skoro nemoguce.

Hard diskovi su poskupeli za 100 % , nikad toliko nisu kostali. Mene je HD 7200 ,500 gb izasao 8 soma
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 4
toliko je bio pre nedelju 2 nisam siguran ... a to je vec bilo posle poskupljenja ... cena je tada bila aktuelna ... na ct ... sada koliko vidim uopste ga nema ...drze samo neke externe ... a od normalnih modela na 7k imaju samo 320gb ...
http://www.comtradeshop.com/hard_diskovi/

po meni 1tb nije ni potrebno ... al svako bira za sebe ... zato sam i napisao gore sta sam napisao ...

inace zakon trzista ... ponuda traznja ... polave na istoku de se proizvode skoro svi hdd ... ponuda dole ... cena gore ... nestasica jbg ...

procice i to ... a onda ce se cene vratiti u normalnu ... ne bi bilo realno da ne bude tako ... samo da ovi nasi slepci ne iskoriste pa da odrze ove cene duze ... videcemo ...

jbg to je uticalo da se umesto za 4gb rama i nesto jacu graficku ... sto je taman za nijansu jaci racunar kada se gleda sta uraditi sa 50e ... sada mora dodati za hdd ... 500gb sataIII segateov ... je bio 35e u oktobru ... sada je taj isti oko 80 cini mi se  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 158
Zastava chicago
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Apple iphone 5
vise mi se svidja tvoja konifguracija jer ima i5 od 4 jezgra koliko vidim, za ram mi i nije tolika frka, mogao bi da stavim 4 gb pa da uzmem SSD , jer ce mi jos malo rodjendan u januaru., a za 4 gb mi je najmanji problem, ugradim ih za nekih 20-30 dana Smiley , ako neko ima jos neku konfiguraciju bilo bi dobro da je okaci Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 781 782 784 785 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.