Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 86 87 89 90 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1387042 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple 3G
dakle kad mi vec zakljuchaste temu  :mrgreen:

20-inch: 2. 4GHz

2. 4GHz Intel Core 2 Duo

1GB memory

250GB hard drive

8x double-layer SuperDrive

ATI Radeon HD 2400 XT with 128MB memory

Dakle misljenja. Cena je relativno pristojna,oko 900 eur. toliko i prosechan PC ovde koshta. Cena dakle nije u pitanju,zanimaju me iskustva sa mac-om. Prednosti-mane?Vredi li ga uzeti?da li mu je zaista velika prednost zashtita od virusa,bla bla?

zahvaljujem  :flower:  :mrgreen:

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Izvini, ali prosecan PC ne kosta 900 evra. Smile Ovu konfu gore mozes naci za mnoooooogo manje novca. K'o sto ti rekoh u zakljucanoj temi, jedina prednost je MacOS, ali ako nisi navikla na njega, tj. ranije ga koristila, preporucujem ti PC+Linux kombinaciju. Jeftinije je a sljaka podjednako dobro. Bezbednosta je cak i veca na Linuxu nego na MacOS X-u.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple 3G
ovde gde ja zivim koshta(kompetan set naravno sa monitorom),rekoh vec stavimo cenu na stranu,cena je totalno nebitan faktor ovde,niti cemo za nju da se vezujemo interesuje me iskljuchivo imac konfiguracija.

Linux koristih jednom u zivotu,i rekoh nikad vishe.Nije bio moj izbor,ne razumem se puno u isti i naravno da je doslo do problema.

Dakle izbor je Imac,ili rachunar(koji bi imao za nijansu bolju konfiguraciju nego gore dati primer,320GB(sto je meni totalno svejedno,ne treba mi ni 240),i 2.4 GHz).Kao i svako zensko I Mac mi je lep  Smile

rachunar mi treba u svrhu zabave  kod kuce,dakle nista poslovno ,nista specijalno,sasvim obichan rachunar za filmove,muziku ,surf.....

dakle,da li je tezak za rad,da li je sigurniji ,da li je problem za pronalazenje programa i da li je kompatibilan sa nekim  "normalnim windows".Servis je tu i tamo malo problematichan,to je jedan od - znakova.

« Poslednja izmena: 06. Nov 2008, 10:34:53 od makisis »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Upravo si odgovorila sama sebi na pitanje. Ako cena nije bitna, a izgled jeste, imajuci u vidu njegovu namenu, iMac je dobar izbor. Mac OSX je jedan od najintuitivnijih operativnih sistema na trzistu i neces imati problema da se naviknes na njega. Sve je podredjeno korisniku i udobnom radu. Pronalazenje programa nije problem ukoliko si spremna da ih platis. Postoji mogucnost instalacije Windowsa na iMac koriscenjem BootCampa. Win i Mac fajlovi nisu medjusobno izmenljivi ali third party za aplikacije koje postoje za obe platforme jesu. Servis je uvek problem narocito ako zivis u nekoj vukojebini, a nije ni jeftin. Ipak treba reci da se Macovi ne kvare cesto.
« Poslednja izmena: 06. Nov 2008, 10:44:11 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple 3G
hvala,upravo mi je neko takvo objashnjenje i trebalo.Naravno,nije bitan samo izgleda bitan je i kvalitet i ono sto on nosi.naravno windows programi su mi daleko dostupniji,i nije da bas imam u vidu da placam za sve i svashta,to je drugi - znak.

Sto se servisiranja tiche,vise mi j epalo na pamet da recimo klasichan rachunar uvek neko moze da mi "pogleda" i odradi bilo kakvu popravku ,recimo neko iz IT odeljenja moje firme,dok bilo kakvu intervenciju na MAc-u moram da zivkam njihov servis,placam itd itd.

Sto se sigurnosti tiche,da li je zaista jako siguran kao sto se pricha i predstavlja?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 208
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Jel može pomoć, pošto nisam baš u trendu sa novijim hardverom...
Generalno bi mi odgovarao ekran 17incha ,jer ima odvojenu numeričku tastaturu(al ne mora), i da ima TV out, da mogu povremeno da ga povezujem sa TVom.
E sad,sve to uklopljeno sa dobrim hardverom teško da ima za  oko 700e...
Nešto sam našao pa ako može mišljenje?

TOSHIBA Satellite P305D

17.1 inch WXGA+ 1440x900 TruBrite,AMD Turion 64 X2 TL-62(2.1 GHz,800FSB)
RAM 2GB DDR2,HDD 250GB SATA (5400rpm)
Vga AtiRadeon X1250
DVD-RW SuperMulti DL, modem 56K,Webcam,Lan,Wlan,card reader 5 in 1, tv-out ,4xUSB 2.0, FW, Harman Kardon speakers,Microsoft Windows Vista Home Premium
  ASUS Z83U-7S067C
*AMD Athlon X2 TK55 1.8Mhz,*ATI Radeon Xpress 1250
*17 TFT Color Shine
*2048 MB DDR2 667,160 GB SATA 5400 rpm
*ATI Radeon Xpress 1250 128mb,*Netwerkkaart 10/100mbit & Modem 56k
*Wireless Netwerkkaart 54mbit,*1,3 Megapixel Webcam
*5 x USB 2.0, 1x Firewire,*VGA Monitor uitgang & TV-Out
*Express Card slot, Bluetooth
MSI Megabook EX610X-060EU
Procesor : AMD Athlon 64 X2 Dual core 1.8GHz
chipset : ATI RX690+SB600
Ekran : 15.4 inch WXGA Glare Type 1280 x 800
Graficka kartica : ATI Radeon HD 2400 128MB DDR3
Memorija : 2GB DDR2 667
HDD : 250GB SATA
cD/DVD : DVD-RW, Modem : 56K, LAN : 10/100/1000, Wireless : Bluetooth,802.11g
Konektori : VGA, S-Video, HDMI, 4xUSB, 1394, Audio, 5-1 card reader
Operativni sistem : FreeDOS
Napomena : Izdvojena numericka tastatura, integrisana kamera 1.3Mpix, mikrofon
TOSHIBA Satellite A300-1G5
Intel core2Duo T5850 (2.16GHz/2MB/667FSB), Intel 965PM, 3GB DDRII (2+1GB, maximum expandability 4GB), HDD 250GB SATA (5400rpm), DVD-RW DualLayer, 15.4 inch WXGA Toshiba TruBrite (1280x800), ATI Radeon HD3470 256MB, LAN 10/100, modem, Intel WLAN 802.11 a/b/g, BlueTooth 2.1, 4xUSB Sleep n charge (1 shared w/e-Sata), Built in Harman Kardon stereo speakers, built in microphone, 5-in-1 card reader, FireWire, TV-Out, S/PDIF, 1.3MPix Web camera with face recognition, Expresscard slot, tezina 2.7kg, Multimedia bar with 6 feather-touch keys. McAfee Internet Security, Microsoft Works 8.5 with Office Trial. Tastatura: US Garancija 2 godine. OS: Microsoft Vista Home Premium

Hvala !!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
hvala,upravo mi je neko takvo objashnjenje i trebalo.Naravno,nije bitan samo izgleda bitan je i kvalitet i ono sto on nosi.naravno windows programi su mi daleko dostupniji,i nije da bas imam u vidu da placam za sve i svashta,to je drugi - znak.

Sto se servisiranja tiche,vise mi j epalo na pamet da recimo klasichan rachunar uvek neko moze da mi "pogleda" i odradi bilo kakvu popravku ,recimo neko iz IT odeljenja moje firme,dok bilo kakvu intervenciju na MAc-u moram da zivkam njihov servis,placam itd itd.

Sto se sigurnosti tiche,da li je zaista jako siguran kao sto se pricha i predstavlja?
Pa, na tebi je da izvagas za i protiv i odlucis. Ja licno nikada ne bih dao tolike pare za tako slab hardver, ali racunar koristim u druge svrhe.

Jeste siguran, pre svega zbog male zastupljenosti i nedostatka gamadi za Mac platformu. Realno gledano nije nista sigurniji od Wina ali njega koristi 90% korisnika i ima pregrst napasti.

@ljoooooooooooooooooooba: Meni se najvise svidja Toshiba A300. Sto se numericke tastature tice kupo onaj USB dodatak.
« Poslednja izmena: 06. Nov 2008, 12:15:52 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple 3G
hvala ti u svakom sluchaju,problem i jeste sto ja ne mogu da izvagam. Smile,meni j eto lep  Smile,i izgleda da mu je to jedina prednost,ali da li je i najveca  Smile

videcu,u principu cena u konfiguraciji nije nesto extra razlichita,sto se tiche meca i win-a.ovde se pc krece u tom rasponu,moj jedini uslov je Intel Core,a ne Athlon koji oba moraju da ispune.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
LG Nexus 4
aj da se i ja malo ukljucim?

sto da c2d a sto ne Athlon ako vec tako kazes ... pogotovu za tvoje potrebe?  Smile

mnogoo para, malo performansi ... ali ako je sve tako  :chuckel:a sme li se znati gde je to Smile bas me zainteresovalo  Smile  Smile
ukoliko znas da se kontrolises na net-u ... win i ne treba ti cak ni AV ali za svaki slucaj npr. Win plus KIS ... malo paznje i mirna si ... ja nikada ne bih uzimao MAC ... moje misljenje ...  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple 3G
Zato sto koliko znam,IC je puno kvalitetniji od Athlona,kao njegova "kcerka" vazi za manje kvalitetan,odnosno namenjen "jeftinijem" trzishtu,sto se ovde da videti i po ceni.Rok trajanja puno kraci nego kod IC.

Nije tajna naravno,CH je u pitanju.Upravo gledam Acer Aspire M5641-1R7H ,2.4Ghz,4096 DDR2 DRAm

640 GB(sto je meni totalno nepotrebno i svejedno) 1400 CHF (Imac sa gore navedenim performansama je 1500),a razlika u lepoti  Smile je ipak vidljiva.

Sta znachi "kontrolishesh na netu"?.vec dva puta fasujem kojekakve gluposti,trenutno je otishao hard.Sasvim normalan i prosechan antir. program. Smile (aviraAntivir),i 2 puta neophodan format C)

Ochigledno da ja dodjem kao "lepak" Smile

Cenim mishljenje,ali me zanima zbog chega.sta je to sto je loshe na njemu,osim onih mojih navedenih stavki gore?Stavite se u poziciju prosechne zene,kojoj je lepota najvaznija stvar  :mrgreen:8salim se naravno)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 86 87 89 90 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.36 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.