Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 671 672 674 675 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1413949 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Naravno,steta sto se ranije nisi odlucio za kupovinu,imao si 5850 u WW za 130e,ali izgleda da je sve otislo.Eventualno bi mozda mogao da razlislis o Phenom II X6 1090T, u WW je 1k skuplji,ali je ujedno i 400Mhz brzi,mislim da vredi doplate.Sto se tice napajanja,ne bi trebalo da bude problema oko duzine kablova,ako i bude imas reseneje u vidu produznih kablova,gigatron bi trebao da ih ima....
http://www.gigatronshop.com/oprema_za_kucista/lian_li_pw8-8_eps12v_8-pin_extension-10004
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 217
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Apple Iphone 3g
Za Phenom II X6 1090T si u pravu, takodje razmisljam da uzmem Radeon HD 6950 pa bi morao povecati napajanje na 675 zbog drugog 6pin konektora. Problem mi je samo da nadjem odgovarajucu maticnu koja ce da podrzi sve to. + 6Gb hard i Kingstonov turbo ram 8gb na 1,8. Koju maticnu da uzmem i ako moze neki predlog za kuciste na tecno hladjenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Kog drugog 6-pin konektora?Koliko vidim ovo ima jedan 6-pin i jedan 6+2-pin konektor za napajanje graficke,plus 4+4 pin konektor za napajanje cpu,pritom napajanje ima single 12v granu i na njoj isporucuje 48A(isto kao moj Chieftec),tako da bice dovoljno i za 6950,koja trosi nekih 30-tak W vise od 6850.Ovaj deo tvog pitanja mi nije bas najjasniji..

+ 6Gb hard i Kingstonov turbo ram 8gb na 1,8. Koju maticnu da uzmem i ako moze neki predlog za kuciste na tecno hladjenje.

?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 217
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Apple Iphone 3g
675w PCI-E Connector (6Pin) x 2, jer su za Radeon HD 6950 potrebna 2?

Maticna koja ce da podrzi Phenom II X6 1090T, Radeon HD 6950, hard SATA 6 Gb/s i kingstonov hyper (ne turbo Smiley ) ram

da li sve ovo moze u kuciate na tecno hladjenje, ako ne, zasto

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
E sad je vec mnogo jasnije Smile I ono napajanje ima 2x6 pin prikljucak,stim da je jedan od njih 6+2(za graficke koje zahtevaju jedan 6pin i 8pin konektor).Maticnu si sam pronasao,ispunjava sve tvoje zahteve.E sad sto se tice kucista na tecno hladjenje....tako nesto ne postoji Smile Postoje obicna kucista i vodeni sistemi hladjenja koji se pakuju u ista Smile Ako nemas previse para ne upustaj se u ovo,kvalitetna vodena hladjenja kostaju jako puno i ne mogu se naci kod nas,samo preko.Za vodeno hladjenje presudno je da kuciste bude sto prostranije(pozeljan full tower),kako bi se u njega strpala pumpa,vodenog hladjenja,rezervoar,creva,veliki 3x12 radijator itd.Sve u svemu cena takvog jednog setup-a(ukoliko planiras i graficku da bacis pod vodu) iznosi preko 300e.Ako ti to ne prestavlja problem,evo korisnog linka...

http://www.ekwaterblocks.com/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 217
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Apple Iphone 3g
Pod kucistem na tecno hladjenje sam mislio na vec upakovan sistem, 300 eura predstavlja problem tako da ce opet da zuje kuleri Smiley hvala na pomoci
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Cak i da hipoteticki uzmes vodeno hladjenje(pa makar na to pukao i preko 300e),opet se neces resiti buke ventilatora,jer ves imati tri 12-tice na radijatoru Smile Vodeno je vise za ljude koji iz svojih masina cede i poslednji atom snage overklokom i kojima obicna vazdusna hladjenja nisu dovoljna.Bilo koju graficku da uzmes maltene je necujna u idle,(dobro,sem GTX580 ili 6990 Smile),pritom mozes pomocu Riva Tuner programa obarati broj obrtaja po zelji i potrebi,dodaj na to neko aftermarket hladjenje za cpu(juri TRUE po oglasima,ima ga za 35-40e) i neki 120mm fan(Noctua na primer) i recimo da ces osetiti primetnu razliku i u temperaturi procesora i sto se tice buke u odnosu na AMD box kuler.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 64
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.2
@ wolf 87

Brate pitao sam u WinWIn-u i ne vazi vise onaj popust od 5%  Ali nema veze sad imaju popust od 3% kad narucis nesto preko weba tako da nije ni to lose. Inace Phenomu 955 BE je pala toliko cena da mi se zavrtelo u glavi Smile Sa pocetnih skoro 12 hiljada koliko sam planirao da dam za njega, sada je 9000 din. Za kuciste sam planirao prvo da dam nesto preko 4000 a sad sam ga nasao za 3470 din u a***u(vec samga narucio, stize u utorak Smiley ). I plus Chieftec od 550W je sada za oko 600 kinte jeftiniji pa sad razmisljam dal da uzmem Sapphire 5870 Smile

Jel puno jaci 5870 od 5850? Sta ti mislis je li bolje da sad uzmem 5850 pa kad malo prodje godinu/godinu i po da uzmem neku jacu karticu? Ili da dam 18000 din za 5870?

I da sta je bolje da uzmem od memorije ovaj Exceleram black Shark 1866MHz 2x2 GB ili Kingston 1600MHz 2x2 GB? Ovaj black shark je jeftiniji za 200/300 kinte ali da li je i kvalitetniji?

« Poslednja izmena: 07. Maj 2011, 18:40:56 od cvijicj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
 Razmišljam se da kupim ovaj računar:

Matična ploča: MB AM3 880G MSI 880GMS-E35 VGA, PCIe/DDR3/SATA2/GLAN/7.  1/HDMI
Procesor: AMD X4 Phenom II 840, 2MB 64Bit BOX na 3.  2 GHz
RAM: DDR3 4GB(2x2)
Hard disk: SATA2 1TB, 7200 rpm
Grafička kartica: integrisana ATI4250
Kućište: Altos Q3335-A2, Black
Napajanje: 500W
Cena: 29.  000 din.  

Pošto ima integrisanu grafičku, verovatno bih uz njega kupio i grafičku Radeon 5450 PowerColor od 1GB koja košta 3.  500 din.  

Šta vi mislite o tome? Da li je odnos cene i performansi ove mašine dobar i da li bi ova grafička bila zadovoljavajuća s obzirom da mi igrice nisu najbitnija stavka? Igram čisto ponekad a i tu mi nije bitno da detalji i ostala vizuelna podešavanja budu na visokom nivou.    

Hvala unapred!  :D
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
Ploca ti je odlican izbor, mada bih ti ja savetovao da slobodno koristis integrisanu graficku, ukoliko se ne igras, posto ce ti za sve ostalo biti vise nego dovoljna. Eventualno kasnije, ukoliko se odlucis da se igras, mozes da stavis neku bolju graficku Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 671 672 674 675 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.