Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 538 539 541 542 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1410372 puta)
Hronicar svakodnevice

Dok u nama srce bije,pravicemo pizdarije!!!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 872
Zastava "Brave New World"
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
SonyEricsson w810i
pozz, jel moze neko da mi sklopi konfiguraciju za 600-650 evra.... malo vise gamerska da bude... samo kuciste, sve imam ali hocu komplet kuciste da promenim... pozz
« Poslednja izmena: 19. Maj 2010, 16:50:38 od Baki_Man »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Poz, imam mali problem koji me nervira sa monitorom, imam samsung od 22'' i dobro me sluzi s tim sto me zeza to sto je u sredini donji deo monitora i malo gornji, svetliji od ostalih delova..
Koliko sam primetio, to ostaje tako dok se monitor malo ne zagreje pa posle recimoi nekih sat vremena bude skoro 100% osvetljen kao i ostali delovi.
Pa posto mi je ovo prvi ravan ekran (i widescreen), ne znam da li je to manje vise normalno ili bi trebao da ga saljem u servis?
Hvala
I kod mene je isto tako na 2233bw od prvog dana, doduse treba mu nesto manje da se normalizuje osvetljenje (oko 7-8 minuta) i vidi se samo na tamnim slikama. Nisam imao ni jedan problem sa njim, a imam ga vec skoro godinu dana (dnevno je ukljucen 10-ak sati).

To je sasvim normalno. Klaiscnom (ne LED) pozadinskom osvetljenju je potrebno malo vremena kako bi se zagrejao i dostigao punu radnu temperaturu. Doduse kod mene to traje oko 2-3 minuta (T240).

pozz, jel moze neko da mi sklopi konfiguraciju za 600-650 evra.... malo vise gamerska da bude... samo kuciste, sve imam ali hocu komplet kuciste da promenim... pozz

Ni tvoja se nece previse razlikovati od nekoliko prethodnih koje sam sastavio. Koristio sam Gigatronov cenovnik. Evo predloga:

Maticna ploca: Gigabyte GA-P55-UD3                                11.485
Procesor: INTEL Core i3 530                                            11.332
RAM: 2 x 2 GB Mushkin Blackline DDR3-1600 7-10-10-24      9.883
Graficka: SAPPHIRE HD5850 1G GDDR5                             24.225
HDD: 500 GB Western Digital WD5000AAKS                        4.507
Optika: SONYNEC - AD-7240S Black                                   1.916
Kuciste: COOLER MASTER Elite 332 RC-332-KKR2 Black       5.508
Ukupno:                                                                         68.856
« Poslednja izmena: 19. Maj 2010, 18:13:49 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

This is an automated message, please ignore.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 687
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Samsung Galaxy S5
Poz, imam mali problem koji me nervira sa monitorom, imam samsung od 22'' i dobro me sluzi s tim sto me zeza to sto je u sredini donji deo monitora i malo gornji, svetliji od ostalih delova..
Koliko sam primetio, to ostaje tako dok se monitor malo ne zagreje pa posle recimoi nekih sat vremena bude skoro 100% osvetljen kao i ostali delovi.
Pa posto mi je ovo prvi ravan ekran (i widescreen), ne znam da li je to manje vise normalno ili bi trebao da ga saljem u servis?
Hvala
I kod mene je isto tako na 2233bw od prvog dana, doduse treba mu nesto manje da se normalizuje osvetljenje (oko 7-8 minuta) i vidi se samo na tamnim slikama. Nisam imao ni jedan problem sa njim, a imam ga vec skoro godinu dana (dnevno je ukljucen 10-ak sati).

To je sasvim normalno. Klaiscnom (ne LED) pozadinskom osvetljenju je potrebno malo vremena kako bi se zagrejao i dostigao punu radnu temperaturu. Doduse kod mene to traje oko 2-3 minuta (T240).
Pa ne znam..meni je su ti delovi zapravo konstantno osvetljeni samo sto pri paljenju je to poprilicno jako..mozda bolje da odem u servis sta znam..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ako ti se to pojavilo odskora, onda ga odnesi u servis. Ako je oduvek bilo tako tesko da ce ti uvaziti garanciju. Vidjao sam monitore koji imaju toliko jako probijanje pozadinskog osvetljenja da se desavalo upravo to sto ti pricas. Ali sta znam, dok ne vidim ne mogu da dam definitivan sud. Ako te ne mrzi odnesi ga u servis, ne jedu ljude tamo. Pa ako uradis nesto, super.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

This is an automated message, please ignore.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 687
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Samsung Galaxy S5
Pa to, probam, imam garanciju jos uvek..hvala na odg.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 118
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.4
mob
Samsung Wave
Treba mi pomoc. Uzeo sam nov procesor Phenom 955 3.2 ghz, maticnu Gigabyte TA770-Ud3 i 2x2 gb ram transcend na 1333, a imam grafu saphire radeon 4850, hard, tv karticu i dwd rezac... Napajanje mi je chieftec od 550... Onih dana kada je bilo vruce napolju, pleh od kucista gde stoji napajanje se bas grejao...nije restartovao komp, sve je ok radilo, ali je bilo poprilicno vruce kad igram PES...a ovih dana kako je zahladilo uz isto opterecenje, bilo je mlako... Temperatura jezgra pri tim naporima kad kuleri vriste i greju je 55 stepeni, a inace je 42,3 i to kontam da je ok...ali me brine to napajanje, bojim se da ce vrisnuti. Imam kuler od 12 cm na njemu i 12 cm koji izbacuje vruc vazduh iz kucista. Moje pitanje je da li treba da uzimam neko jace napajanje kao sto je npr LC 6600 od 650, da uzmem mozda neki kuler od 14 za izbacivanje vazduha, da otvorim pleh od kucista...ili sta vec...ili je to sve ok dok se komp ne pregreje i ugasi? Hvala unapred...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ne mozes tu nista. Pogledaj da li ventilator na napajanju radi kako treba. Ja imam Chieftecovo napajanje od 500 W i ne greje se uopste, doduse ima 14 cm ventilator na njemu ali ipak... Kuciste nemoj da otvaras jer ces narusiti vazdusni tunel koji se stvorio i onemoguciti pravilnu cirkulaciju vazduha. Mozes razmisliti o tome da dodas neki vent koji se sa prednje strane ubacivati hladan vazduh.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Pozz svima,,,    Razmisljam da uzmem graficku hd5770 vapor-x,ali ne znam sta ostalo da uzmem(maticna,procesor,memorija,napajanje),,-hard disk i opticki uredjaj imam,)ali do 400 eura,,,Pa ako imate neki predlog,,,-racunar je za igrice,,,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.1.249.1064
Treba mi pomoc. Uzeo sam nov procesor Phenom 955 3.2 ghz, maticnu Gigabyte TA770-Ud3 i 2x2 gb ram transcend na 1333, a imam grafu saphire radeon 4850, hard, tv karticu i dwd rezac... Napajanje mi je chieftec od 550... Onih dana kada je bilo vruce napolju, pleh od kucista gde stoji napajanje se bas grejao...nije restartovao komp, sve je ok radilo, ali je bilo poprilicno vruce kad igram PES...a ovih dana kako je zahladilo uz isto opterecenje, bilo je mlako... Temperatura jezgra pri tim naporima kad kuleri vriste i greju je 55 stepeni, a inace je 42,3 i to kontam da je ok...ali me brine to napajanje, bojim se da ce vrisnuti. Imam kuler od 12 cm na njemu i 12 cm koji izbacuje vruc vazduh iz kucista. Moje pitanje je da li treba da uzimam neko jace napajanje kao sto je npr LC 6600 od 650, da uzmem mozda neki kuler od 14 za izbacivanje vazduha, da otvorim pleh od kucista...ili sta vec...ili je to sve ok dok se komp ne pregreje i ugasi? Hvala unapred...
Napajanje ti od vrucine nece crknuti,vjeruj mi.Sad sam sastavio jedan komp  slabija konfiguracija i napajanje od 300w ali nema ventilatora(bio vent od 14cm al sam ga stavio u novi komp da ubaca hladni vazduh u kuciste  Smile  ),kad ukljucim bilo koji program koji opterecuje komp ili kad igram neku igricu citavo kuciste je vruce da se izgoris Smile a tek kad pocne da sagorijeva prasinu kaja unutra,pa pocne da smrdi  Smile Smile Smile i radi vec godinu dana.(mislim na napajanje,davno sam skinuo vent)
« Poslednja izmena: 21. Maj 2010, 17:35:51 od Lazar@ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0

Nisam siguran koji tacno model Chiefteca je u pitanju,ali kupovinom tog LC-a sisao bi sa konja na magarca,posto taj LC debelo laze u specifikaciji(jedva ima 500w).Za te pare pre bih isao na Artic Cooling Fusion 550r ili malo skuplju Chieftecovu CFT seriju.Ali o kupovini novog napajanje mozes da razmisljas jedino ukoliko racunar pocne da se restartuje ili jos gore gasi pod opterecenjem,ovako ukoliko napajanje nije matoro i nije izgubilo na snazi tokom vremena bice sasvim dovoljno za tvoju konfiguraciju.Plus Chieftec nije neozbiljna firma kao proizvodjaci kung-fu napajanja,za razliku od njih ima vise zastita i cak da se nesto desi jako su male sanse da ce povuci neku komponentu za sobom.Sto se tice toplote proveri da se unutar napajanja nije nahvatala prasina,izduvaj je i ocisti ventilator.
@ Lazare to sto si uradio nije ni malo pametno!Taj ventilator je tu sa razlogom,da nije potreban ne bi ga dzabe proizvodjaci stavljali i time podizali troskove proizvodnje.Napajanje ti mozda i radi,ali poprilicno sam skeptican sto se tice stabilnosti napona koje isporucuje pod tim uslovima.Vrlo je moguce da natenane ubijas ostale komponente.Proveri voltaze everestom pri nekom opterecenju za svaki slucaj.
« Poslednja izmena: 21. Maj 2010, 18:00:28 od wolf 87 »
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 538 539 541 542 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.