Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 468 469 471 472 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1418826 puta)
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6

Bre, ja znam da oni proizvode belu tehniku, jos nisam video njhove mp4 plejere, ali cena bi trebala da ti sve kaze. Za 50 evra ne mozes da se nadas vrhunskom uredjaju, a i cini mi se da nema touchscreen. No, kao sto kazem nisam ga video tako da ne bih da pricam napamet.

Zato sto je noviji. 226 se ne proizvodi vec dve godine.
Hvala,poslusacu te  Smile

Pazi dobro sta kupujes. Polovni monitori znaju biti macka u dzaku.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 12:33:38 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 13
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Sta mislite koliko ce pojeftiniti kompjuterska tehnika od sutra(krece primena prelaznog sporazuma)???Pitam jer treba da uzmem ovih dana neki komp pa dal da cekam jos ili da trgujem?

Inace uzimam sledecu masinu Procesor:Intel i7-920 ili i7-860(razzmisljam izmedju ova dva)
                                         Ploca:ASUS P6T socket 1366
                                         Graficka:Ati Radeon 5850
                                         Ram:Patriot 6gb(3x2gb) ddr3 1600
                                         Monitor:Philips 230 C1HSB
                                         Napajanje:CHIFTEC APS 750W
                                         HDD:Klasicno 500gb
                                         DVD klasicno.

Sta inace mislite i jel imate neki savet sto se kompa tice i predhodnog pitanja?
Ova masina sad kosta oko 1150eura ali ne znam dal ce padati nesto drasticno cena u narednih 15-20dana zbog primene SSP.

Hvala Unapred.Pozdrav
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 15:16:12 od milosdp »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Iskreno ne verujem da ce cene pasti narednih dana...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Sta mislite koliko ce pojeftiniti kompjuterska tehnika od sutra(krece primena prelaznog sporazuma)???Pitam jer treba da uzmem ovih dana neki komp pa dal da cekam jos ili da trgujem?

Inace uzimam sledecu masinu Procesor:Intel i7-920 ili i7-860(razzmisljam izmedju ova dva)
 DVD klasicno.

Sta inace mislite i jel imate neki savet sto se kompa tice i predhodnog pitanja?
Ova masina sad kosta oko 1150eura ali ne znam dal ce padati nesto drasticno cena u narednih 15-20dana zbog primene SSP.

Hvala Unapred.Pozdrav

Sto se tice hard diska,ukoliko cenis brzinu pojuri Samsung Spinpoint F3,napajanje izbegni tu Chieftevovu APS seriju i idi na CFT-750-14cs,koje je kvalitetnije i daje stabilnije napone(CWT OEM).U zavisnosti sa koliko para raspolazes mozda razmislis i o nekom modelu iz Corssair-a,7 godina garancije nije za bacanje.
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.78

DVD klasicno.

Hvala Unapred.Pozdrav

Ne verujem da ce cene padati. Carina koja se ukida sada iznosi 1 % tako da sumnjam da ce ti to nesto znaciti. Sto se tice kompa evo par saveta;

Procesor: Ako uzimas plocu P6T onda ti je jedini izbor Core i7 920 jer je ovaj drugi za socket 1156. Ploca je za procesore sa socketom 1366.
Monitor: Kad vec dajes tolike pare mogao bi kupiti i nesto bolje od Philipsa. Nisam video konkretan model ali 5-6 modela koje sam testirao bili su prosecni ili losiji.
Napajanje: Zajebi Chieftec u potpunosti. Pogledaj sta nudi Enermax, Antec ili Tagan. Moze i Corsair, a narocito OCZ/PC Power & Cooling. Nema potrebe da uzimas nista jace od 600 W, cak i to je overkill. Ako hoces mogu ti preporuciti neki konkretan model.
HDD: Mozda bi najbolje bilo da ides na neki RAID niz jer prakticno ubrzava ceo podsistem za oko 50 %. Sto se konkretnih diskova tice baci oko na Samsungov Spinpoint F3 ili WD-ov iz serije CaviarBlack.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 17:23:48 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Ukoliko se odlucis za 1156 socket,ovaj link ce ti verovatno biti od pomoci pri izboru ploce
http://www.benchmark.rs/Benchmark-testovi/Maticne-ploce/Uporedni-test-Intel-P55-maticnih-ploca.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 13
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Preporuci mi neki konkretan model napajanja ako ti nije problem...Uzeo bih socket 1366 mada i nisam siguran kolika je kvalitativna razlika izmedju 1156 i 1366....Sto se monitora tice ovaj monitor kosta oko 200e,sto se komentara tice svi koji ga imaju su zadovoljni,a sto je meni najbitnije ima HDMI prikljucak(planiram da ga povezem sa Grafickom putem HDMI-a)i od monitora te klase je najjeftiniji i kao sto rekoh po komentarima je odlican za te pare).

Inace planiram da za ovaj komp dam 1000e ako naravno uspem da ga sklopim za tu lovu,dal ce mi to poci za rukom u narednih 15-20 pa ajde sacekao bih i ceo mesec,vidicemo....Trenutno po mojoj racunici je oko 1150e
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Preporuci mi neki konkretan model napajanja ako ti nije problem...Uzeo bih socket 1366 mada i nisam siguran kolika je kvalitativna razlika izmedju 1156 i 1366....Sto se monitora tice ovaj monitor kosta oko 200e,sto se komentara tice svi koji ga imaju su zadovoljni,a sto je meni najbitnije ima HDMI prikljucak(planiram da ga povezem sa Grafickom putem HDMI-a)i od monitora te klase je najjeftiniji i kao sto rekoh po komentarima je odlican za te pare).

Inace planiram da za ovaj komp dam 1000e ako naravno uspem da ga sklopim za tu lovu,dal ce mi to poci za rukom u narednih 15-20 pa ajde sacekao bih i ceo mesec,vidicemo....Trenutno po mojoj racunici je oko 1150e

Razlike u performansama uporedivih procesora dva socketa se mogu izmeriti sintetickim programima ali su tesko uocljive u praksi. Neces pogresiti ako predjes na 1156 a i ustedeces gomilu novca za maticnu plocu. Trenutno jedina prednost socketa 1366 je ekskluzivnost. Saznanje da posedujes nesto sto je trenutni vrh u ponudi. Ja licno kupio bi Core i5 750 i neko kvalitetno Noctua hladjenje, kloknuo ga na 3,6 GHz, a razliku u parama ulozio u grafiku i maticnu plocu, a mozda i kuciste. Sto se napajanja tice, evo par predloga od onoga sto se moze naci kod nas:

http://www.itsvet.com/proizvod/antec-truepower-tp-550-ec-550w/comp_comp_powersupply/165/385
http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-real-power-m620-rs-620-asaa-a1/comp_comp_powersupply/54/194
http://www.itsvet.com/proizvod/corsair-hx-620-620w/comp_comp_powersupply/63/138
http://www.itsvet.com/proizvod/enermax-pro-82-625w/comp_comp_powersupply/240/346
http://www.itsvet.com/proizvod/lian-li-ps-a650gb-650w/comp_comp_powersupply/536/482
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Razlika izmedju 1156 i 1366 socket-a je pre svega u  tome sto 1156 poseduje dvokanalni memoriski kontroler,dok stariji 1366 poseduje trokanalni memoriski kontrolerj.Sto se tice napajanja slazem se sa Harmon26 da je nekih 600-650w neki optimum.Za koje god napajanje da se odlucis(Corssair,Tagan,Enermax,PC Power & Cooling,Silverstone...) neces pogresiti.I pitanju su jako kvalitetna napajanja koja u svakom trenutku isprucuju i vise snage od deklarisanih,uz visoku efikasnost(preko 80%) i stabilne napone na svim granama.Kostaju malo vise,ali ako mene pitas napajanje je poslednja stvar na kojoj treba stedeti,pogotovu ako imas u planu ovako jaku konfiguraciju.Sto se tice konkretno modela recimo mozes razmisliti o
Corssair 650 TX               ~9300
Corssair 650 HX               ~11300
Enermax pro 82+ 650      ~11300
Ukoliko ti ne treba modularnost prvo napajanje je definitivno best buy.
Ako planiras neko aftermarket hladjenje mislim da je najbolji izbor Prolimatech Megahalem uparen sa dve Noctua 12-tice.Pitanje je samo koliko ti se to uklapa u budzet Smile
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 23:08:01 od wolf 87 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Ima jos razlika, ali u globalu pokazale su se kao nedovoljne da bi platio maticnu 50-100 evra vise. Mislim da je socket 1366 ipak za nekog ko nema ogranicenja u budzetu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 468 469 471 472 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.