Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 255 256 258 259 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1417743 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Safari 1.0.154.53
da,vecina audofila nezna nista pa skoro svi koriste kutije pravljene od medijapana,koliko vidim pd plastike sad prave i ove svadbarske JBL,Jamo i jos neke,da se razumemo hi tec plastike i karbonski materijali imaju primenu u hi-fi-u ali tu je cena para zvucnika slicna prosecnom stanu u srbiji(Wilson audio B&W nautilus i slicno),e sad sto se ovde vise ceni mumlajuci bas i zvuk piezo ili slicnih njemu visokotonaca od balansiranog zvuka papirnog basa i kalotnog zvucnika to je vec stvar usiju i kulture slusanja zvuka i muzike
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Neodimijumski drajveri koje poseduje pomenuti ATP3 model ne zahtevaju veliku zapreminu zvucne kutije niti rezonantne mogucnosti drveta da bi pruzili dobru zvucnu sliku. Da, drvo jeste preferirani materijal kada je u pitanju izgradnja audiofilskih zvucnika, ali mi ovde govorimo o racunarskim kompletima od 50 evra gde filozofija "od drveta je mora da je dobro" ne prolazi, narocito u pogledu konkretnih Geniusovih zvucnika. Genius u celoj svojoj istoriji je izbacio mozda dva kompleta zvucnika za koje se moze reci da imaju dobar zvuk, ali ne i kvalitet jer je poznato da njegovi modeli vole da crkavaju posle godinu-dve eksploatacije. Sto se tice mumlajuceg basa, ocigledno da nisi cuo ATP3 zvucnike i njihov poveci subwoofer, koji je naravno od drveta.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3162
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
Apple Iphone 3G 8GB
Ja sam vise bio za neki Altec Lansing, ali stvarno smesno izgledaju u odnosu na Genius. Ako mi ne budu odgovarali (Genius) vraticu se na Altec Lansing MX5020.  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Safari 1.0.154.53
neodijum visokotonici obicno idu u kola-mada neki od njih zvuce i korektno

ja predlazem ovo

http://www.itsvet.com/proizvod/microlab-fc330/comp_tehn_speakers/226/725
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3162
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
Apple Iphone 3G 8GB
Gledao sam Microlab, konkretno kod ovih mi se ne svidja sto nema na zvucnicima za pojacavanje/smanjivanje ili neki izvuceni deo gde su kontrole. Gledao sam i ostale ali mi dimenzije ne odgovaraju, tj. visina treba da bude do 29cm Smile...
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Safari 1.0.154.53
evo nesto zanimljivo jes da je plastika ali ona kvalitetnija,takodje i kalota u visokotoncu

http://www.itsvet.com/proizvod/creative-gigaworks-t20/comp_tehn_speakers/39/470
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Citat
Igre nisu optimizovane za visejezgarne procesore pa mnogo vise cene radni takt i kolicinu kesa od broja jezgara. Ako trazis igracki procesor to je brutalni Core 2 Duo E8600 koji kada kloknes postaje uber brutalan i bukvalno jede cetvorke.
Ne bih se mogao sloziti sa napisanim. Logika ako se nesto drukne, bolje perfomanse daje od nedruknutog, pa je stoga bolje to uzeti, ... meni ne pije vodu. Da li je nesto bolje il losije, treba se uporediti pod istim uslovima. Druknut Core 2 Duo E8600, sigurno nece biti bolji od druknutog Core 2 Quad 6600. NFS undercover, na Core 2 Quad 6600, u biosu sve na auto, koristi sva cetiri jezgra, sa oko 50-60%. Sto bi znacilo da bi Core 2 Duo E8600 radio sa punim opterecenjem. Pa sada vdite sta je bolje.

uvek stavljam drvo i ispred plastike,kao i 2.0 ispred 2.1 sistema

Prilicno veliko generalizovanje tipicno za nekoga ko se bas i ne razume u audio opremu.
Ni u kom slucaju generalizovanje. Akustika je veoma slozena nauka. Raniji Hi Fi entuzijasti, nisu se zadovoljavali samo time, vec da bi umrtvili stranice kutija, pravili ih od mermera. Bitno je bilo ne dozvoliti stranicama da odasilju zvuk. Ivice zaobljivane, kako i one ne bi slale zvuk. Ako se vec radilo od drveta, lepljen je liloneum, ili dampirane, premazivane     . Razmak medju centrima membrana, proracunavan na osnovu reznih frekfencija skretnica, frekfencija linearnog opsega frekfentnog podrucja odredjenog zvucnika, ... Elektrolitski kondenzatori menjani za blok, zbog svojih boljih perfomansi, ...
A san svakog je bio aktivni sistem. Svaki zvucnik sa svojim pojacavacem, elektronskim, aktivnim skretnicama, koje su opet imale odrednjenu decibelnost prigusivanja, ...
Danas sve to je moguce uzeti za relativno malo novca, sam proc u karici radi i kao aktivna skretnica, subwoufer-i odvojeni od ostatka, steliti, ...
A za bass je bitna kutija, bez obzira imala ili ne bass-refleks. Bila kompresovana ili ne. Sama velicina utice na inearnost, materjal od kojeg je napravljena, ... jer neke vrste drveta rezonuju na visim, neke na nizim frekfencijama, .... a to je onda problem izdampirati. Pa prigusiti zvuk u samim kutijam, postavljanjem sundjera, pucvalda, ... ili nekog materijala koji ima veliku moc upijanja zvuka.

Tako, da ne sirim pricu, govoriti o nekim stvarima nije tek tako kratko za pricu.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1882
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung Galaxy Duos 2
zanima me koji je procesor bolji za igre quad core 1.3 GHz ili Dual Core na 2.5 GHz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Tacne modele daj...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Citat
Igre nisu optimizovane za visejezgarne procesore pa mnogo vise cene radni takt i kolicinu kesa od broja jezgara. Ako trazis igracki procesor to je brutalni Core 2 Duo E8600 koji kada kloknes postaje uber brutalan i bukvalno jede cetvorke.
Ne bih se mogao sloziti sa napisanim. Logika ako se nesto drukne, bolje perfomanse daje od nedruknutog, pa je stoga bolje to uzeti, ... meni ne pije vodu. Da li je nesto bolje il losije, treba se uporediti pod istim uslovima. Druknut Core 2 Duo E8600, sigurno nece biti bolji od druknutog Core 2 Quad 6600. NFS undercover, na Core 2 Quad 6600, u biosu sve na auto, koristi sva cetiri jezgra, sa oko 50-60%. Sto bi znacilo da bi Core 2 Duo E8600 radio sa punim opterecenjem. Pa sada vdite sta je bolje.

Nisi shvatio poentu, ideja nije uporedjivati cetvorojezgarne sa dvojezgarnim procesorima vec kupiti sto jeftinije a sto bolje za igre.

uvek stavljam drvo i ispred plastike,kao i 2.0 ispred 2.1 sistema

Prilicno veliko generalizovanje tipicno za nekoga ko se bas i ne razume u audio opremu.
Ni u kom slucaju generalizovanje. Akustika je veoma slozena nauka. Raniji Hi Fi entuzijasti, nisu se zadovoljavali samo time, vec da bi umrtvili stranice kutija, pravili ih od mermera. Bitno je bilo ne dozvoliti stranicama da odasilju zvuk. Ivice zaobljivane, kako i one ne bi slale zvuk. Ako se vec radilo od drveta, lepljen je liloneum, ili dampirane, premazivane     . Razmak medju centrima membrana, proracunavan na osnovu reznih frekfencija skretnica, frekfencija linearnog opsega frekfentnog podrucja odredjenog zvucnika, ... Elektrolitski kondenzatori menjani za blok, zbog svojih boljih perfomansi, ...
A san svakog je bio aktivni sistem. Svaki zvucnik sa svojim pojacavacem, elektronskim, aktivnim skretnicama, koje su opet imale odrednjenu decibelnost prigusivanja, ...
Danas sve to je moguce uzeti za relativno malo novca, sam proc u karici radi i kao aktivna skretnica, subwoufer-i odvojeni od ostatka, steliti, ...
A za bass je bitna kutija, bez obzira imala ili ne bass-refleks. Bila kompresovana ili ne. Sama velicina utice na inearnost, materjal od kojeg je napravljena, ... jer neke vrste drveta rezonuju na visim, neke na nizim frekfencijama, .... a to je onda problem izdampirati. Pa prigusiti zvuk u samim kutijam, postavljanjem sundjera, pucvalda, ... ili nekog materijala koji ima veliku moc upijanja zvuka.

Tako, da ne sirim pricu, govoriti o nekim stvarima nije tek tako kratko za pricu.  Smile

Sve sto si napisao je tacno, ali opet nisi shvatio poentu, ja sam govorio o racunarskim zvucnicima od 50 evra ne audiofilskim monstrumima. Pokusavao sam da ne sirim nepotrebno pricu da se ne bi svela na prepisivanje enciklopedija, ali izgleda da ostali nisu to shvatili.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 255 256 258 259 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.211 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.