Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 19:15:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Savet oko Windows Server-a 2003  (Pročitano 1859 puta)
23. Jan 2007, 17:22:56
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 260
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Drug mi je postavio sledece pitanje:
"Ljudi ovako, trebao bih na sever HP ProLiant ML310 da instaliram Windows 2003 Server(lincencirani).
Mene sad interesuje, da mi neko ko je imao iskustva sa Win 2003, pomogne da odaberem koju vreziju windows 2003 servera da instaliram. U toj lan mrezi bice najvise 50 racunara. Server ce mi za pocetak sluziti za backup, mrezne stampace i jos za neke softvere koji rade u mrezi.
Server neci ici na net ali ce neki racunari iz mreze ici na net i to preko obicne dial-up konekcije. Ja na jednom drugom serveru imam antivirus Panda Administrator 2.52.00, i dobro se pokazala.
Bilo bi mi korisno i kad bi neko napisao ako je imao iskustvo sa nekim drugim antivirusom za server koga podrzava 2003ka, ali pod uslovom da nove definice virusa "rucno" dodajem, i da li taj antivirus "stiti" sve racunare u mrezi ili cu morati posebno na svaku masinu koja ide na net da stavljam neki antivirus?
Moze bilo sta sto je u vezi sa gore napisanim (hitnije mi je prvo), neki korisni linkovi, mada je uvek bolji savet iz prve ruke. Ja sam bio na nekim HP-ovim i MS-ovim sajtovima ali nisu mi bas puno pomogli.

Ljudi unapred hvala."
Delimicno znam odgovor ali mislim da to nije dovoljno zato Vam se i obracam jer majstori su majstori,a ja samo jos uvek ucim.
Pozdrav
IP sačuvana
social share
Neću da se varam. Idem s ranom
u srcu još uvijek dosta čistom:
zašto mene zovu šarlatanom?
Zašto mene zovu skandalistom?

Nisam pljačkao po šumama ljude,
niti streljo apsenike jadne.
Samo sam vragolan ćudi lude,
spreman svakom svoj osmijeh da dadne.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

do what you wilt should be the whole of the leo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 485
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 5.5
mob
Nokia E70
ja sam isprobao windows 2003 server enterprise edition ali sigurno ce i ovaj obican da radi sa 50 racunara jer sam probao windows 2000 server i nije bio tako los mada mnoge opcije mu nedostaju i neka funkcija koja je ugradjena u windows xp/2003 server koja se tice neta i umrezavanja vise racunara.
IP sačuvana
social share
25 whores in the room next door, 25 flores and i need more... another black hole in the killing zone, a little more med in the methadrom
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 247
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson GA628
Windows Server 2003 Standard Edition
IP sačuvana
social share
<Sabdo> on one of those speech-to-text programs my friend ripped ass onto the mic.
<Sabdo> and it typed out "France"
<Sabdo> we were like, wtf?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

do what you wilt should be the whole of the leo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 485
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 5.5
mob
Nokia E70
u principu i nema velike razlike, narocite sto se tice zahtevnosti memorije, jedino sto je windows 2003 podesiv sa svim onim opcijama i tweak-uiem, raznim reskit tools-ima, itd. oba su dobri serveri.
IP sačuvana
social share
25 whores in the room next door, 25 flores and i need more... another black hole in the killing zone, a little more med in the methadrom
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 77
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Tebi ce da odgovara Win2003 standard edition. Sto se tice antivirusa ja imam dobro iskustvo sa Nod-om na serveru a na ostalim ces morati da instaliras antivirus program iz prostog razloga sto ce oni na net preko dialup-a znaci samostalno. Nadam se da sam ti pomogao barem malo.
Pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 260
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
To za antiviruse sam i mislio bas tako a oko Servera se bas i ne razumem preterano pa je bolje da pitam onog ko zna! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Neću da se varam. Idem s ranom
u srcu još uvijek dosta čistom:
zašto mene zovu šarlatanom?
Zašto mene zovu skandalistom?

Nisam pljačkao po šumama ljude,
niti streljo apsenike jadne.
Samo sam vragolan ćudi lude,
spreman svakom svoj osmijeh da dadne.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Ljudi intersuje me da li bi mu odgovarao i Windows Small Business Server 2003 R2, i koja je razlika izmedju win SBS i Windows server 2003 standard?  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
mob
LG Nexus 5
A uzmi standard edition i kraj...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7
Pitanje je kakvu mrezu pravis?Konkretno kod mene na poslu sve radi preko jednog Win2003 Severa koji je i gate za Net i za intranet u nasim drugim filijalama.Pazi Win2003 nije obican XP pa da mislis ....sad cu ja to na netu malo da procitam ,cackacu i eto sve cu da naucim.Da ti kazem da Win2003 server ima 11000 servisa koji se mogu rucno podesavati(ne kao na XP-u) ,dok obican XP ima oko 120 u defolt instalaciji.Tvikovanje win2003 servera(sem grafickog interfejsa) nije pozeljno.Ako vec radis za neku internu upotrebu preporucio bih ti Win2000 Advanced Server za pocetak(upgrade na 2003 vas kosta 340E) jer je stabilniji i vec se poprilicno dobro pokazao.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 2003
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
mob
LG Nexus 5
Pa sad, zavisi kako uzmes. Recimo, win 2003 server je 16 puta laksi od administracije u unix okruzenju (bar meni). Njegovi servisi nisu extremno teski, a ne verujem da ce on bilo sta da posebno podesava sem osnovnih stvari (koje valjda zna). 50 racunara i nije neki problem povezati, vise treba da brine o tome sto ce neki racunari na mrezi imati net, a server konkretno ne. Moze da podesi da update antivirusa pici na server, pa da odatle drugi racunari skidaju definicije. ja sam svoj malo vizuelno doterao...Smiley

« Poslednja izmena: 24. Jan 2007, 15:44:32 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 19:15:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.