Potrebno mi je da neku fotografiju koju imam konvertujem da izgleda kao ova slika, koja inace nije moja da nebi bilo pitanja nego sam je uzeo kao primer.
Probao sam da preko ACDSEE prebacim u black and white i u 2 color, ali to vise UOPSTE nelici na sliku i neizgleda kao ova.
Ovo je objasnjenje jednog tipa sa stranog foruma kako je on to uradio, pa ako bi neko mogao malo da mi pojasni, bio bih zahvalan.
Citat
I converted the Face picture to Black + White (1Bit) whit diffusion <-- thats the important part !!
Diffusion je efekat koji ima u svakom ozbiljnijem programu za obradu grafike. Verovatno imaš neku verziju Photoshopa ili Corel Photo Paint-a. Probaj u njima, pa javi ako se zaglaviš.
Znam da me neces vise gledati istim ocima posle ovoga ali nemam ni photoshop ni nista slicno. Menjao sam komp tako da sam sada instalirao samo osnovne stvari koje stalno koristim, a posto ovo nekoristim nisam ga ni instalirao. Posto nemam instalaciju, moracu da je pronadjem negde pa da probam onda. Do tada, imas li neku drugu ideju, nesto preko acdsee-a?
Pa može i u ACDSee, ali mislim da to nije to. Dobija se sličan rezultat ako u Photo Enchancer-u (v3.1) ili FotoCanvas Lite (v5.0) konvertuješ sličicu u crnobelu pa primeniš efekat "emboss" (weight staviš na maximum, elevation na 0 a azimuth podešavaš kako ti odgovara). Ne znam da li može bolje u ACDSee-u:DDD
U ove programe ulaziš tako što desnim tasterom klikneš na sliku u ACDSee Browseru i izabereš Photo Enchancer (ili FotoCanvas Lite, u zavisnosti od toga koja ti je verzija ACDSee-a).
E ljudi evo instalirao sam photoshop 7.0 i uzasno se nerviram jer nemam pojma kako sa njim da izvedem da dobijem sliku koja izgleda kao ona koju sam naveo.
Ajde neko ako moze, MOLIM VAS, uzmite ovu moju sliku pa mi napravite da izgleda kao ona koju sam poslao, znaci da bude 101x65 ili uza, ali nesme da bude veca od ovih dimenzija jer mi treba za mobilni telefon, da bude 2 colors, 1 bit i black and white. Onda, ako uspete, zamolio bih vas da mi korak po korak objasnite kako ste to uradili posto ja definitivno nemogu da se snadjem u ovom photoshopu a hitno mi je.
Treba ti Serbian Fighter ja mislim da je on negde napisao kako to moze da se odradi... Ili je drdrksa... Ja sam pokusao i jedino sto sam uspeo je da prebacim sliku u Gray mod ali to nije to... Probaj na Serbian cafe forumu tamo ima ljudi koji su to vec radili...
Evo napravio mi je tip sa stranog foruma, ali nikako nemoze lepo da mi objasni kako je to uradio. Pazi sta on kaze, pa ajde ti to pokusaj da protumacis.
Citat
U have to go to format -> data type -> black + white (1bit)
and here u can select diffusion on the upper right.