Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 13:39:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 51
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Сатанизам  (Pročitano 84715 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
Mozda i Talmud, ... ??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Kabala? Smile
Jevrejska ezotericna magijska knjiga sa krvavim ritualima. Postoje dve knjige kako ja znam. Jedna je dostupna javnosti dok je druga dostupna samo odredjenim ljudima.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 
Знам ја одлично шта је Кабала, само не знам какаве она везе има са сатанизмом.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13;
  pa satanisti se obicno loze na kabalu i na jevrejske pisce tzv. kabaliste.

Smile
« Poslednja izmena: 14. Maj 2008, 09:29:57 od gottago »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Знам ја одлично шта је Кабала, само не знам какаве она везе има са сатанизмом.
Druga knjiga je prepuna ritualistickih obreda sa krvlju i zrtvovanjem, sodomijom, orgijama...
Sve sto extremni satanisti praktikuju. Kabala nije ni malo naivna, znaju oni sta rade. Ako verujes u zavere, mogu ti reci da Iluminati ili masoni praktikuju ovakve obrede. Sad to stvar koju svako mora da odluci da li veruje ili ne veruje. Spiritualni svet postoji i uz pomoc kabale se moze razgovarati sa palim andjelima ili ih bar tako zovu.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 
А откуд ти то знаш кад је та књига недоступна очима обичних смртник?

Са Јудаизмом започиње пад  политеизма и почиње успон монотеизма. Још је у старом Египту  постојао  покушај стварања једобожачке религије  када је фараон Акентон прогласио Сунце-Атон  за врховног и јединог  бога Доњег Египта.  Он је у славу овог бога подигао многе храмове и одрекао се свог божанског порекла у корист новг  бога.  Додуше, није баш најславније прошао у својој намери, одмах након његове смрти свештеници су вратили стару религију и уништили сваки могући траг његове владавине до ког су могли доћи
Док  је у политеизму магија била не само  дозвољена већ је била неопходни део религије и свакодневног живота људи, у монотеизму  је став према магији био потпуно другачији. Монотеистички бог осуђује магију, јер је магија увек нека врста покушаја човека да досегне божанске моћи.  Стандардна библијска објашњења су да користећи магију људи нарушавају ред који Бог уводи и покушавају да спознају ствари које нису њима намењене ( као што су прошлост или будућност). Монотеистички бог не трпи ривала, па чак и Сатана, као отелотворење зла, постоји само зато  што то Бог допушта.  У Старом завету постоји  наговештај да „прави верник не треба да допушта вештицама да живе“.( Друга књига Мојсијева22:18  . Па ипак, свештеници јерусалимског храма су вршили  прорицање користећи животињске изнутрице.
Данас је тешко направити дистинкцију између Хебрејске и кабалистичке магије. Како легенда каже, Кабала је божанска наука коју је Бог подарио Адаму када га је послао на Земљу.

Први кабалистички манускрипт датира из 7. века наше ере, а она сама се развила  ( тј.постала доступна јавности )  у периоду између 12. и 15. века н.е.  Након тог периода појављују се верзије попут хришћанске или муслиманске Кабале.
Хебрејска магија  се вероватно развила из египатске магије, пошто је хебрејско писмо у ствари поједностављени егиатски хијероглифи.  У Библији има много података о Мојсију  и његовим „египатским везама“.  Мојсије је свакако био највећи „ чаробњак“ у хебрејској магији, али он та своја знања и вештине није стекао мукотрпним учењем или вежбом већ  их је добио као изравни дар од Бога. Све што је чинио било је инспирисано Богом или је чињено због њега. Он је био пророк, не чаробњак. Пророци су често „чаробњаци“, али чаробњаци су ретко пророци.
Пре стотињак година Кабала је била тумачена као систем хебрејске религијске и мистицистичке философије.  Тек након разоткривања тајног магијског реда „ Златна зора“, откривено је да кабала има и окултну и магијску традицију.
Сама реч кабала значи  традиција или дословно „од уста до уха“.  Кабалистички ритуали и методи нису стављени на папир све до настанка „Златне зоре“. Кабала је од највеће важности за западњачку магију јер је већина ње базирана на концепту који је Кабала развила. Кабала учи да је сав видљиви свет проистекао из „Над бића“ и овај процес кабалисти описују дијаграмом под називом „дрво живота“ које се састоји од три колоне, 10 сефирота и једног скривеног сефирота. У Кабали Сефироти су 10 божијих објављења  (или вечна светлост Аин Соф Аур) у физичком универзуму. Називи сефирота су: KETHER (כתר) [круна], CHOKMAH (חכמה) [мудрост], BINAH (בינה) [разумевање] , CHESED (חסד) [мислост] GEBURAH (גבורה) [строгост] , TIPHARETH (תיפארת) [искупљење],NETZACH (נצח) [победа], HOD (הוד) [узвишеност], YESOD (יסוד) [оснивање], MALKUTH (מלכות) [краљевство].

Кабала приписује неке моћи сваком од сефирота и један од основа Кабале су методи за побуђивање ових моћи.Кабала сматра ово „дрво живота“ за дијаграм свемира (макрокосмос), али и за дијаграм човека (микрокосмос). Учење Кабале у скривеној форми, налази се у две главне  књиге.  Прва се назива Сефер Јецирах и она на симболичан начин описује „дрво живота“ и  значење слова хебрејског писма која су приписана свакој од стаза „дрвета живота“. Најстарија верзија ове књиге датира из VI века, мада се за њу тврди да потиче од најстаријег човека на Земљи.  Друга важна књига је Сефер Зохар или „Књига сјаја/величанствености“.  Сефер Јецирах се налази на око 30 страна док се  Зохар састоји од 5 књига, на неколико хиљада страна. Зохар говори веома метафоричким језиком, потпуно неразумљивим за оне који нису прошли иницијацију.  Алистер Кроли је објавио делове кабалистичког учења која никад нису постојали у писаној форми.

« Poslednja izmena: 14. Maj 2008, 10:01:33 od Livingston »
IP sačuvana
social share

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Jer Iluminati imaju specijalnu kopiju jos iz doba Solomona. To je ono o cemu se prica. Ovaj citat gore je regularan.
Krstasi su bili masoni, i sravnili su sa zemljom odredjena mesta dole na istoku da se Otomansko carstvo ja mislim ne bi dokopali tih knjiga.
Posto si osoba otvorenog uma verujem da nije tesko poverovati ovako necem.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 
Jeсам особа отвореног ума, али Кабалу не можеш да везујеш нити за сатанизам, нити за Јеховине сведоке. Немој да дајеш такве коментаре о нечему што не познајеш већ си само негде прочитао пар редака и одмах доносиш коначни суд коју презентујеш као истину.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Sve je povezano na nekom nivou. Svaka religija ili organizacija,svaka vera u uverenje. Ja kazem ono sto osecam kao istinu mozda gresim a mozda ne.
Ja se bavim istrazivanjem zavera kao Taxtex i Sirkan. Nije da sam samo jednom naleteo na Iluminate koju su satanisti ali praktikuju rituale iz Kabale vec mnogo puta.
Jehovini Svedoci nisu povezani sa Satanizmom i Kabalom ali poznajem njihova uverenja bolje nego iko na ovom forumu. Samo sam pravio paralelu sa onim sto oni veruju. Sva religija i politika su Vavilon Veliki i tako oni to zovu. Zver je UN i Anglo Amerika. To je ono sto oni smatraju. Posmatrajuci sa moje tacke gledista moram da se slozim sa tim donekle.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 
Мисли шта год желиш само не мешај Кабалу и сатанизам.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 51
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 13:39:47
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.372 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.