- ko nam je uveo 4.juli kao praznik? - ko nas je slao na stadione umesto u crkve? - čija je slika visila po zidovima umesto ikona?
Toliko.
Ove tikve, pusirajoti, žene u crnom, zastave duginih boja i ostale nemani su samo nastavak neobavljenog posla svojih predhodnika. Tržni centri su postali pozornica cirkusa, pa ko voli , nek izvoli. Jeftin performans uz svetlucajuće svećiće i totalno neobavezne maske. Juhu...
Možda ih ima malo, treba predložiti Miškoviću i ekipi da otvori još neki, malo nam je ovih par što imamo
P.S. Nedavno sam razgovarala sa momkom koji živi i radi u inostranstvu neko vreme. Jedan od komentara mu je bio: "Jb..te, ovde su svi pametni, svi sve znaju, i sve što kažem, dobijem negaciju i savet kako to bolje da uradim. Još mi niko ništa potvrdno nije rekao, bitno je da se negira". Srbija.
Kao i tada tako i sada onaj ko je zeleo isao je u crkvu, onaj ko je hteo slavio je slavu. Nista na silu ne mozes nekome nametnuti ukoliko to ti sam ne prihvatis.
Kao i tada tako i sada onaj ko je zeleo isao je u crkvu, onaj ko je hteo slavio je slavu. Nista na silu ne mozes nekome nametnuti ukoliko to ti sam ne prihvatis.
Tri devojke su poginule u Madridu, dok je četvoro ranjeno u oružanom napadu na Univerzitetu Južna Kalifornija u Los Anđelesu tokom proslave Noći veštica.
U proslavi u madridskoj Areni, u stampedu koja je nastala, tri devojke su poginule, a dve osobe su ozbiljno povređene, prenosi BBC. Policija je navela da su dve žene imale 18, a jedna 25 godina.
Nije poznato šta je izazvalo metež, ali prema nekim izveštajima, panika je nastala kada je u masu bačena baklja.
Jedna od prisutnih na zabavi navela je da se gužva stvorila kada su svi pohrlili ka jedinom izlazu koji je bio otvoren, jer ostali nisu bili u funkciji.
Posle incidenta Arena, koja prima 10.000 ljudi, evakuisana je.
Na drugoj strani sveta, na USC u Los Anđelesu su četiri osobe, od kojih jedna teško, ranjene u oružanom incidentu tokom proslave Noći veštica.
Posle incidenta, kako je naveo univerzitet, zatvoren je ceo kampus, a svi studenti i zaposleni su ga napustili.
Očevici su naveli da je "velika grupa ljudi" napustila glavnu zgradu kampusa.
Jedan od prisutnih na zabavi rekao je da je bio u grupi ljudi koja je pokušala da uđe na proslavu, kada su se začula najmanje četiri pucnja.
Policija je brzo stigla, jer u samom kampusu postoje patrole, a kako je navela, jedna osoba je uhapšena u vezi sa napadom.
једно од квалитетнијих решења титине диктатуре је било то што никога није слао у цркве
а што се тиче његове слике на зидовима...шта знам...деда ми је био окорели комуниста,ћале је и даље комуниста али се не сећам да сам икад на зиду у кући видео титину слику или метре тематских књига у регалима...ти који су то све имали сада иду у цркву 24/7 и љубе руке поповима
Slazem se. I moj deda je komunista, stajala mu je ikona na zidu i tad, kao i sad.
Citat
Za mene je to samo još jedan u nizu besmislenih praznika koji služe da se ljudi ponapijaju i povataju.
Zalosno je sto ljudi postaju toliko nesposobni da neko drugi treba da im organizuje da se napiju i povataju. Kao sto je i zalosno sto nekim ljudima trebaju zadusnice da bi se setili da zapale svecu.
Tri devojke su poginule u Madridu, dok je četvoro ranjeno u oružanom napadu na Univerzitetu Južna Kalifornija u Los Anđelesu tokom proslave Noći veštica.
U proslavi u madridskoj Areni, u stampedu koja je nastala, tri devojke su poginule, a dve osobe su ozbiljno povređene, prenosi BBC. Policija je navela da su dve žene imale 18, a jedna 25 godina.
Nije poznato šta je izazvalo metež, ali prema nekim izveštajima, panika je nastala kada je u masu bačena baklja.
једно од квалитетнијих решења титине диктатуре је било то што никога није слао у цркве
а што се тиче његове слике на зидовима...шта знам...деда ми је био окорели комуниста,ћале је и даље комуниста али се не сећам да сам икад на зиду у кући видео титину слику или метре тематских књига
Ви сте Броза држали у срцу! И даље вам је тамо. Како се забављају познати. Јадна деца. Нека им је Бог у помоћи.
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“