али глупи родитељи ће одвести децу на то. Значи већ су генерације и генерације јуче упознате са тим
Hoćeš da kažeš da je moja sestra glupa devojka pošto je odlučila da dete izvede radi tog nekog običaja i nekog praznika za malu decu na isti način kao što bi to isto dete od 17 meseci spremila na nečiju slavu naravno ukoliko je pozvana sa mužem ?
ево да не одговарам на такво питање, питаћу те нешто-да ли би паљење лила заживело у Америци нпр? Или Ирској? наравно да не јер то није део њихове традиције. Али зато ми луди и блесави Срби хоћемо све што дође са стране, што је шарено, изискује трошак и није нам обичај. Не дај Господе да са запада дође неки обичај да се једу говна...има само да мрдају уши у тржним центима Ушће и Делта ситију
pitaj ga da li mu je sestra vodila dete u crkvu za Sv. Luku.
али глупи родитељи ће одвести децу на то. Значи већ су генерације и генерације јуче упознате са тим
Hoćeš da kažeš da je moja sestra glupa devojka pošto je odlučila da dete izvede radi tog nekog običaja i nekog praznika za malu decu na isti način kao što bi to isto dete od 17 meseci spremila na nečiju slavu naravno ukoliko je pozvana sa mužem ?
ево да не одговарам на такво питање, питаћу те нешто-да ли би паљење лила заживело у Америци нпр? Или Ирској? наравно да не јер то није део њихове традиције. Али зато ми луди и блесави Срби хоћемо све што дође са стране, што је шарено, изискује трошак и није нам обичај. Не дај Господе да са запада дође неки обичај да се једу говна...има само да мрдају уши у тржним центима Ушће и Делта ситију
Готи душо, па црква је одавно изашла из моде... Сада је то простор за бабе, деде и младе који су регресивног ума (тзв затуцани)
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
A zasto bi me ona pitala ... zar ne mozes ti ? Jesu li to tebi usta tj. prsti zavezani
Za tvoju informaciju, moja sestra vodi svoje dete u srpsku pravoslavnu crkvu Sv. Djordja svake nedelje od 10 do 11 ujutru kad je i sluzba tako da ... zaobidji tu temu... hvala
A sad Vanja da odgovorim i tebi ... kao prvo i prvo ovde u Kanadi niko srbima ne brani da shire palenje petrovdanskih lila kao sto niko ne brani da se slavi slava ili da se slavi Vaskrs ( ako se ne pada u isti dan kad i katolicki ) ... to sto mi kao Srbi ne mozemo da se slozimo pa ni 10 ljudi nece da uradi nesto sto je " stari i van mode " ... to je vec druga prica ...
Ja sam licno juce izasao sa svojim sestricem i prosetao se ulicom kao sto bi se prosetao svaki drugi dan i cak smo se i on i ja obukli i setali sa sestrom i zetom mozda pola sata, videli par komsija obliznjih i svratili u par kuca, obicaja radi, i ljudi su nam podarili slatkise i vratili se onda kuci kao i svaki drugi dan .... sta je u tome lose ? nista ... zdrava setnja, druzenje sa ljudima i ... to je to ...