Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 01:07:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Satana  (Pročitano 29557 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

I'm a riddle so strong, you can't break me...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 12686
Zastava Beograd
mob
Samsung Galaxy Nexus
kada se pricha o satani i satanizmu tu je odmah i Aleister Crowley...
da li je neko chitao neke njegove knjige? ja sam chitao The Soul of Osiris i josh jednu, zaboravih kako se zove...
IP sačuvana
social share

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I'm a riddle so strong, you can't break me...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 12686
Zastava Beograd
mob
Samsung Galaxy Nexus
e da , ova druga je njegova najpoznatija i najbolja i najvrednija :
The Book of the Law ili ti Liber AL vel Legis
IP sačuvana
social share

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
mob
Nokia Luvmya 520
@ eyephel (koji ti je vec nik)a ko to kaze , koja prorocanstva odakle?
" I feel you "(sto ja prekrstih u eyepheelYU) je uzreca koja se pojavila krajem proslog milenijuma u USA, tada sam je ja " zapazio ", ovde u Clevelandu. Koristi se kada ti neko recimo, isprica deo licnog iskustva, najcesce, " negativnog ", nakon cega ti je najblizi opis osecaja " I feel you ", posto odlicno znas kako se ta osoba osecala tog trenutka.

Inace mi nije jasno da li zelis da ti dokazem da Djavo ne postoji, sem kao metafora, za nesto sto se bojimo da pripisemo Bogu. Prorocanstva iz knjige koju dobar deo planete zove Biblija ( stari i novi zavet )
Citat: Anja_85
  Sa pravoslavlejm nema nikaklve veze koliko vidim
Koliko ja vidim, a vidim prilicno dobro, nemogu da provalim sa cime Pravoslavlje ima veze,
ili da bi zvucalo jednostavnije, kakve veze ima Pravoslavlje sa zivotom svakog coveka koji trenutno zivi na planeti ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
mob
Samsung S4
znam samo da se potpisuje sa LF
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

j never lose...j just choose not to win

Zodijak
Pol Žena
Poruke 10106
Zastava sever
@eyepheelYU
Naravno da pravoslavlje nema veze sa svim i svacim na ovoj planeti , tvoj licni izbor , rekla sam samo to da nema veze sa pravoslavljem jer "Eva je mucenica klonirana iz Adamove krvi"-napisao si....
mi kazemo da je stvorena od njegovog rebra...
no..kako ko...Svasta ima u toj Americi Smile

I da, ne zelim da dokazujes da Satana ne postoji- jer ja duboko verujem u pravoslavlje i ja mogu tebi da dokazem da postoji,sa nase strane gledista...
 Smile
IP sačuvana
social share
...burn,like fire in Cairo...

ko igra za raju...i zanemaruje taktiku...zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku...
p.s; Avionu Slomicu Ti Krila. . .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
mob
Nokia Luvmya 520
@eyepheelYU
Naravno da pravoslavlje nema veze sa svim i svacim na ovoj planeti , tvoj licni izbor , rekla sam samo to da nema veze sa pravoslavljem jer "Eva je mucenica klonirana iz Adamove krvi"-napisao si....
mi kazemo da je stvorena od njegovog rebra...
no..kako ko...Svasta ima u toj Americi Smile

I da, ne zelim da dokazujes da Satana ne postoji- jer ja duboko verujem u pravoslavlje i ja mogu tebi da dokazem da postoji,sa nase strane gledista...
 Smile
Srbin sam 100%, krsten kad sam bio 3 , Sveti Nikola mi je slava, sve je to super kao
Manifestacija onoga sto Srbi praktikuju 1000 godina.
Ne pripadam ni jednoj " Religioznoj organizaciji ", zato sto su sve do jedne Laz. Lazi me ne zanimaju. Ja zivim istinu a ne Laz. Isus je bio Istina, apostoli su pokrenuli Laz.
Sve religiozne organizacije su Sekte, posto su se odcepile od Isusove misije, pocevsi sa
Katolicima u petom veku.
Kao sto rekoh mnogo puta, svako ima apsolutno pravo da oseca na koji god nacin zeli,
sta je u stvari zivot i sta je smrt. Kao recimo ti, za tebe je Pravoslavlje najbolji moguci nacin
da sebi objasnis svoju duhovnost. To je super, ali ako hoces da znas sta je istina ne treba ti Religija, posto je religija verovanje u nemoguce, bas kao i pravljenje coveka od blata, i
zene od covekovog rebra ( sto ja nazvah " kloniranje " )
Mojsije je sigurno imao uvid u cinjenicu da kostur muskarca ima jedno rebro manje nego
kostur zene. On je bio najpoznatiji pisac naucne fantastike svog vremena.
Naucne fantastike koja u sebi nosi skrivenu Istinu, kao i svako drugo prorocanstvo.
 Prica o Satani, njegovom padu i andjelima koje je povukao za sobom, i prica o coveku i zeni, i njihovom padu, je identicna. Sve su to samo price, nije Satana Zapovednik na
Planeti 6000 godina, nego Covek, dok se ne pojavi Jedan koji ce sve to da rasturi .

Nemozes dokazati da Sotona postoji, posto ne postoji, mozes da objasnis na koji nacin
Pravoslavna crkva i Ti verujete da taj Duh postoji.

Prva knjiga Biblije se zove " Kniga o Jovu ", u kojoj je Bog Jovu ubijao decu, i Jov je svo
vreme do kraja govorio kako je Bog " Superiska " i umro potpuno sretan i zadovoljan onim
sto mu je Bog dao. Satana je opisan kao " Sin boziji ", onaj koji izvrsava Naredjenja.
Zato Bog kaze ja sam SVE , alfa i omega, pocetak i kraj.  Smile
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 10106
Zastava sever
da , ne mogu dokazati , ali mogu verovati
Smile Smile
IP sačuvana
social share

ko igra za raju...i zanemaruje taktiku...zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 10106
Zastava sever
a evo posto sam zaludna veceras... Jedna "prica",pravoslavna...

Kako djavo obmanjuje coveka;

Veliki pustinjak iz Aleksandrije ava Ilarion,molio se Bogu nekoliko godina da mu otkrije lukavstvo djavola,kako oni to uspevaju da izvedu ljude sa dobrog puta,te ih cine robovima greha i odvode u pakao. Smile

i jedne noci...pozva ga Andjeo da izadje na obliznji proplanak i da ponese sa sobom krst i da se nicega ne boji.

Ugledao je kako se nasred proplanka pojavljuje presto i kako dolazi Satana i seda na njega. Pljesnuo je dlanom o dlan i vazduh i sva okolina se ispunise djavolima. Tada im rece; Skupio sam vas ovde da mi kazete najbolju majistoriju,kojom obmanjujete ljude i zaglupljujete ih i dovodite u moje carstvo,u vecnu muku.

I izadje jedan od mnostva djavola i rece; Ziv bio tvoja mracnosti!Evo kako ja obmanjujem ljude!Kazem coveku ovako; More covece,idi ti u crkvu i posti i moli se i cini cak i milostinju i druga dobra dela,ali ni sa djavolom nemoj kvariti odnose!Idi u restoran , idi u krcmu , na provode,na igre na srecu,da bi se ovim svetom proveselio!
Posto mi nemamo vlast da nateramo coveka na zlo , ja mu ubacujem takve pomisli,da cini zlo,i mnogi,koji su glupi,slusaju te nase misli.Idu u crkve pa posle idu u kafane,popiju,i onda im je dzabe sto su ujutro bili u crkvi kada su se uvece vratili sa nase sluzbe.

-I jesi li mnoge tako obmanuo?,upita satana.
-Mnoge,rece.
-Obmanuo si gluplje od sebe ali nisi ucinio nista narocito-rece satana.
-Zasto?-upita ovaj.
-Ti kazes coveku da ide u crkvu,da ide u krcmu,da ide na zabave,da ide na sveta mesta,da cini dobro i zlo.ali Gospod Hristos mu kaze u Jevandjelju ; Niko ne moze dva gospodara sluziti(Mt. 6:24)tj.meni i Bogu.Ti si ga podstakao da gresi,jer mozda nije znao,ali posle dolazi Andjeo Boziji i kaze mu; Covece , ne mozes hoditi dvema stazama;Ili s djavolom ili s Bogom.Drzi se Boga da se spases.

-I jesu li te posle toga napustili mnogi?-upita satana ovoga djavola.
-Pa jesu-rece.
-Eto,vidis,rekao sam ti da si obmanuo gluplje od sebe.Zbog toga znaj da nisi dobro radio.Vodite ga i udarite mu 10 batina i posaljite ga na dno pakla jer je glup.

Tada izadje drugi djavo i rece; Ziv  bio tvoja mracnosti!Ako te ja ne zadovoljim,drugi te nece zadovoljiti!

-Da te vidim junace!rece satana.
-Ja kazem,rece drugi djavo, More covece nema Boga!Nema djavola!Nema Andjela!Nema pakla!Nema raja!Nema vecne muke!Nema vecne slave! Sve je ovde,na ovome svetu! Ako imas sta da jedes i sta da pijes i imas zena i novaca mnogo,ako imas postovanje od ljudi,kucu i mnogo bogastva,ovde je raj!A ako nemas,ovde je pakao.Sve ti je na ovome svetu,posle smrti nema niceg.

-I jesi li obmanuo mnoge?upita satana.

-Mnoge!-rece drugi djavo.

-I ti si obmanuo gluplje od sebe-rece satana. Obmanuo si one koji ne poznaju Sveto Pismo.A tamo pise da ima Boga,da ima djavola,da ima Andjela,da ima pakla,da ima raja,ima vecne muke,ima vecne slave,ima kazne za greh,ima na nebu nagrade za dobro delo.Sveto Pismo je puno takvih ucenja,i koji ga citaju,ne veruju tebi.Cak i vise od toga.Bog je coveku dao savest. I cim pogresi,nesto ga iznutra grize i kaze; Zasto si tako ucinio?Moze niko da ga ne kori,moze niko da ne vidi taj greh,ali savest covekova radi u njemu,grize ga kao crv u drvetu;Zasto si to ucinio i zasto si razgnevio Boga takvim gresima?Dakle  uzalud mu ti ukazujes da nema Boga jer mu savest kazuje a i Sveto Pismo da ga ima.I ti si glup! I ti ne donosis veliki doprinos carstvu pakla.

I dobi i ovaj djavo batina kao i prvi.Satana pozva sledeceg.Ali niko vise nije smeo da izadje jer se bojao batina i poruge.Ipak posle  nekog vremena izadje jedan grbavi,sa cetiri reda roga,jedna mu noga pacija,jedna konjska,i rep dugacak nekoliko metara.

-Ziv bio tvoja mracnosti,rece.Ja sam omatorio u borbi sa ljudskim dusama toliko hiljada godina i mojom majistorijom mnoge duse odvodim u pakao.Kao sto u zimu padaju pahulje snega,tako ja spustam u pakao duse svakoga dana.Ja ne kazem kao onaj prvi djavo,jer covek zna da ne moze sluziti dva gospodara, a Andjeo ga lako privodi Gospodu.Ali ne kazem ni kao onaj drugi glupan,da nema Boga,nema Andjela,nema Djavola,nema pakla,nema raja.Ne!Jer Sveto Pismo kaze da ima!Ja kazem; More covece, ima Boga,ima djavola,ima andjela,ima vecne muke za greh i vecne slave za dobro delo ali imas jos vremena!!! Zar si glup?? Bas od danas da zapocinjes dobro delo??Ako je dete,kazem mu; More dete,ti od sad ima da zivis!!!Dolazi mladost,treba da se ozenis!Treba da se provodis po svetu!               A ako je mladic kazem mu;  Nakon sto se budes ozenio i zasnovao domacinstvo,posle toga ces otpoceti dobro delo.Sada jedi,pij,provodi se,cini sva zla,ta mlad si!Oprostice Bog jer on poznaje ljudsku nemoc.Pokajanje ostavi za sutra,za prekosutra,za dogodine,za kasnije.Hoces da dajes milostinju?Ne zuri.Pokajaces se pred smrt.Hoces da postis?Nemoj,istrosices zdravlje.Posti kad ostaris,post je za stare.Hoces da se molis?Ne sada,izgubices mnogo sati moleci se Bogu!Pa sada imas posla!Treba da gajis decu,da stices kucu,da spremas miraz.                I zbunim ga zivotnim brigama,i stalno mu kazujem; Ostavi za drugi put.
S tim odlaganjem,svi me slusaju i stalno odlazu dobro delo od danas do sutra.A greh je u coveku,kao kad bi uzeo veliki ekser i cekicem poceo da ga ukivas u veliko drvo.Tako se i greh ukiva u ljudsku prirodu navikom.I ako covek ne ostavi greh danas,kad je svez,sto vise stvari,tim ga se teze moze odvici,i tako,mnoge ja odvodim u pakao sa jednim jedinim savetom;     Dobri ljudi, ima jos vremena za dobro delo,ne budite glupi da ga otpocnete bas ovog casa!                               I uspeo sam,i uspevam.

-Bravo!!!rece satana,zato ti dajem svoju krunu i stap da vladas paklom tri minuta i svi da naucite od njega to lukavstvo,da bi ste doveli sto vise dusa u moje carstvo.
Nakon toga satana pljesnu rukama i sve nestade. A ava Ilarion ostade zacudjen onim sto je video,da bi kasniji narastaji znali kako je djavo lukav i kako vara ljude da odlazu pokajanje od danas do sutra,od mladosti do starosti,do samrtne postelje,i tako ih odvodi u pakao.
(iz knjige starca Kleope "Put neba" )

Sveti Antonije Veliki uci;
Pri razvitku svakoga dana podesavaj zivot svoj tako kao da ti je taj dan poslednji na zemlji, i sacuvaces  se  od greha.

The end
« Poslednja izmena: 24. Okt 2005, 23:55:45 od Anja_85 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
mob
Samsung S4
znate vi 100 djavola  Smile
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
a evo posto sam zaludna veceras... Jedna "prica",pravoslavna...
Kako djavo obmanjuje coveka;
........................................................................................................................................
(iz knjige starca Kleope "Put neba" )

Sveti Antonije Veliki uci;
Pri razvitku svakoga dana podesavaj zivot svoj tako kao da ti je taj dan poslednji na zemlji, i sacuvaces  se  od greha.
The end

Hvala ti od sveg srca!
Prosledicu dalje.
Bog te Blagoslovio.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 01:07:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.