Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sarajevo: Srbe na vrbe, Tuzla: oskrnavljeno groblje, Srebrenica: Majku vam...  (Pročitano 36862 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Samsung S7220
lijepa tema,ugroženi srbi u BiH
kako kad su srbi ugroženi odmah se počne spominjati ime zemlje,a do tad je kao neka imaginacija..
helem,u ratu je pravoslavnu crkvu u Tuzli,vjerovali ili ne,oštetila četnička granata
u to doba je saniran toranj crkve od strane opštine Tuzla  Smile
čudno da se u Tuzli ništa nije čulo o skorašnjem vandalizmu,kako piše srna..
u Tuzli su za vrijeme rata svi srbi ostali na svojim radnim mjestima,iz Tuzle su otišli oni koji su bježali od četničkih granata..
ni u Tz ni u Sarajevu nije ni jedna crkva sravnjena sa zemljom..
činjenice od koji se ne može bježati..
sad se obnavlja Ferhadija,i to dođe kao neki dobrotvorni čin rs-a kao da su je muslimani srušili..
srba nema u federaciji zbog toga što su sretniji sa 'svojima' nego sa balijama,i što im se u rs-u prave besplatno kuće (Kotorsko)..
ja ne kažem da nie bilo niti jednog incidenta ili nešto slično,ali organizovanog terora kao od strane radika u rs-u nema..
što se tiče vehabija,oni šetaju i po Srbiji,ukoliko vi smatrate i Sandžak dijelom Srbije  Smile
i na kraju,što se tiče napada na popa u Krajini,prvi koji su osudili napad je Islamska zajednica BiH,da da ona velika terorističa balijska organizacija..
tako da,nismo mi tolko loši kolko nas vi mrzite..
To sto niste srusili pravoslavne crkve, to je bio dio politike SDA i Alije Izetbegovica... zato ste i dobili naklonost SAD i zapada... Danas su neka druga vremena, mi ovakve incidente ne koristimo kao medijsku propagandu da bi postigli politicke ciljeve.
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Ericsson T28

E Zemunac2 nas je Sloba svezao za sva vremena vjerovao ti ili ne! Tako da ta izreka daleko vam lijepa kuća ovde ne pije vode! Ne znam šta si po nacionalnosti , i po političkoj opredjeljenosti, ali po mojim procjenama skakućeš između Srba i nesrba, ali to nije bitno, bitno je ono da ti ne vidiš dalje od Zemuna, i jadna je Srbija sa takvima kojima pogled doseže samo do avale, ali drago mi je što ste u manjini pa samo kuckate za vašim tastaturicama, ako ako ne trba vas dirati! ali nemoj mješati nacinalizam i šovinizam, kao i fašizam. Vujakliju u ruke pa razjasno to sebi, ljudi će pitati kad popričaju sa tobom u šta si tolike godine sprcao!

Ko si ti da mene procenjuješ? I zašto si prešao na lični odnos između nas dvojice.

Zar ne vidiš da je najverovatnije srpska banda umešana u ovaj događaj. Hoćeš sad da me ubeđuješ da bosanski Srbi vrše progon sveštenika SPC na rasnoj i nacionalnoj osnovi. Smile

Ja ti lepo pričam, stani malo, u pitanju je razbojništvo, popovi su puni k'o brodovi, bilo crveno slovo (Petrovdan), to se dešava posle velikih verskih praznika i ovde, a ti se zalaufao u "srbovanju", ne može čovek da te urazumi.  Smile

Takav ti je svaki nacionalizam, mahnit i nerazuman.  Smile

Drž' se ti svoje bule tamo u tamnom vilajetu bosanskom, još si ti mlad i zelen da meni držiš lekcije iz srpstva.

Tipična zamijena teza i nisko pod**bavanje tipa koji eto poslije 5 . oktobra počeo sa Srbovanjem , i sad gle čuda počeo da pravi paralelu između Srba u Srbiji, koji se za srpstvo i slobodu nisu morali boriti i Srba iz Bosne, koji izginoše za to na hiljade. Kada pominješ naša sveštena lica u Bosni tri puta se pokloni, jer pojma nemaš šta znači ući u crkvu, a oko tebe muslimani , a pogtovo u takvim zatucanim mjestima kao što je Bosansko Grahovo, Petrovac , Glamoč , e pa ja znam. I nešto se previše gađaš tim terminima vilajet, pašaluk itd. pogledaj svoje dvorište, i ako nisi toliko zatucan možda nešto i vidiš. A to što pominješ lični odonos, ne radi se ni okakvom odnosu, Bože sačuvaj sa ljudima takvog kova ne želim ni vazduh dijeliti, ali eto pokušavam naći neko blaže opravdanje tvom nakaradnom mišljenju!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

КAДA сам отворио очи у соби сам угледао човjека са маском на лицу. На тренутак сам помислио да jе то само ружан сан. Међутим, он jе пришао мени и почео да ме удара. Брзо ме jе савладао и одмах ми завезао руке.

Овим риjечима Његово преосвештенство владика бихаћко-петровачки Хризостом описуjе страхоте коjе jе доживио у ноћи између 15. и 16. jула када jе више разбоjника упало у његову спаваћу собу и физички га напали.

- Онда jе нападач тихо од некога, кога нисам примиjетио, затражио траку коjу jе налиjепио преко моjих уста. Разбоjник ми jе каишем везао ноге и почео да ме удара у главу и стомак. Тражио jе паре. Претурао jе по моjим коферима и ормарима. Паре jе тражио и у другим просториjама. Затим се вратио и почео jош jаче да ме биjе по глави - испричао за "Глас Српске" владика Хризостом.

Колико jе напад на епископа бихаћко-петровачког био безуман и бруталан показуjе и детаљ када jе нападач сjео на Хризостома и почео да га дави.

На срећу, владика jе преживио оваj напад. Разбоjници су, незванично, узели неке ствари из епископове собе и побjегли. Видео-надзор у сjедишту Епископиjе те кобне ноћи ниjе радио. Симптоматично jе и то да су разбоjници успjели да уђу у епископову собу и поред честих полициjских патрола око сjедишта Епископиjе. Ово jе четврти напад на сjедиште Епископиjе у Босанском Петровцу.

Секретар Управног одбора Епископиjе бихаћко-петровачке архиђакон Ванрава признаjе да jе оваj посљедњи напад наjопасниjи и наjболниjи.

- Разбоjници су угрозили живот престоjатеља и првог човjека наше епархиjе. Оваj напад представља напад на све чланове Српске православне цркве. Са намjером да опљачкаjу сjедиште Епархиjе, не презаjући да с циљем остварења свог плана усмрте епископа Хризостома, коjи се те ноћи налазио сам у сjедишту Епархиjе - рекао jе архиђакон Ванрава.

Ко су били разбоjници и шта jе заиста био њихов мотив, додао jе архиђакон Ванрава, "ми тачно не знамо".

- Поражаваjућа jе чињеница да jе ово дjело, као и у претходном случаjу провале, учињено уз наводно "чување" Епископиjе од стране локалне полициjе. Aпелуjемо на федерално и кантонално Министарство унутрашњих послова да заштити нашу епархиjу, свештенство и вjерни народ. У противном, сjедиште Епархиjе мораће бити измjештено из Босанског Петровца - истакао jе секретар Управног одбора Епископиjе бихаћко-петровачке архиђакон Ванрава.

Напад на владику Хризостома узнемирио jе Србе повратнике у Босански Петровац, коjих данас на подручjу ове општине има око шест хиљада.

Оваj брутални чин посебно jе тешко доживио синовац владике Хризостома Марко Jевић.

- Чим сам чуо да ми jе стриц повриjеђен одмах сам из Загреба, гдjе живим и радим, кренуо пут Петровца. Не могу да вjеруjем да постоjе такви људи. Поред физичких повреда, мислим да jе владика доживио стравичне психолошке трауме - рекао jе Марко Jевтић.

Федерална и кантонална полициjа и jуче jе узимала изjаве грађана Босанског Петровца у вези са нападом на епископа Хризостома коjи jе смjештен на бањолучком Клиничком центру. Превоз за владику епархиjе Бихаћко-петровачке до Бање Луке организовао jе предсjедник Народне скупштине Републике Српске Игор Радоjичић.

М. ФИЛИПОВИЋ

Х. Д. БОРКОВИЋ

Истрага

Jош jе преурањено говорити о томе да ли се лице коjе су припадници полициjе Републике Српске ухапсили jуче у Шипову може доводити у везу са нападом на Његово преосвештенство владику бихаћко-петровачког Хризостома у Босанском Петровцу, рекао jе Срни портпарол МУП-а Унско-санског кантона Aле Шиљдедић.

- Према моjим сазнањима, ово лице може да буде доведено у везу са раниjе извршеним кривичним дjелима против СПЦ у Босанском Петровцу, а риjеч jе о покушаjу тешке крађе - истакао jе Шиљдедић.

Он jе додао да jе jуче завршен увиђаj у владичином двору у Босанком Петровцу и да ће истрага бити настављена.

Припадници Полициjске станице Шипово ухапсили су М. П. (21) из Jаjца. Послиjе криминалистичке обраде М. П. jе предат у надлежност Полициjскоj станици Босански Петровац.

РУКОВОДСТВО БОСAНСКОГ ПЕТРОВЦA

Полициjа на потезу

ПРЕДСТAВНИЦИ законодавне и извршне власти Босанског Петровца наjоштриjе су осудили "вандалски чин провале и напада на његово преосвештенство владику бихаћко-петровачког Хризостома".

У саопштењу коjе су потписали начелник општине Драган Кецман и предсjедник Општинског виjећа Aхмет Хидић, од МУП-а Унско-санског кантона и Тужилаштва jе затражено да спроведу истрагу и предузму законом предвиђене мjере с циљем откривања и кажњавања починиоца овог гнусног дjела.

- Послиjе четири напада на православну цркву и Епархиjу у Босанском Петровцу коjи до данас нису до краjа разjашњени, нити jе познато у коjоj jе фази истрага, посебно послиjе провале и физичког напада на владику Хризостома, захтиjевамо да се хитно откриjу и казне починиоци. Такође, захтиjевамо да се о свему информише jавност како би се сприjечиле злонамjерне манипулациjе коjе додатно узнемираваjу грађане коjи живе у овоj општини - наведено jе у саопштењу.

Кецман и Хидић су позвали становнике Босанског Петровца на стрпљење и "да имаjу повjерење у органе коjи предузимаjу све радње у разоткривању поменутих случаjева и да не насjедаjу на дезинформациjе коjе имаjу за циљ нарушавање добрих међувjерских и међуетничких односа на подручjу општине.

Г. Д.

ПРЕМИJЕР МИЛОРAД ДОДИК

Казнити починиоце

Предсjедник Владе Републике Српске Милорад Додик наjоштриjе jе осудио прекjучерашњи напад на епископа бихаћко-петровачког Хризостома у сjедишту епархиjе Бихаћко-петровачке у Босанском Петровцу.

- Премиjер Додик затражио jе од свих надлежних служби да оваj брутални напад у потпуности истраже и да се наjстроже казне починиоци овог недjела - саопштено jе из Бироа Владе Српске за односе са jавношћу.

ОШТРЕ ОСУДЕ НAПAДA НA ВЛAДИКУ ХРИЗОСТОМA

Шамар миру и повратку

БРУТAЛНИ напад на владику бихаћко-петровачког Хризостома, и jуче jе наишао на наjоштриjе осуде у Републици Српскоj.

Министар за избjегла и расељена лица Републике Српске Омер Бранковић изразио jе наду да ће МУП Федерациjе БиХ, и СИПA "енергично реаговати и открити нападаче, коjи треба да буду и адекватно кажњени".

- Надам се да оваj инцидент неће утицати на то да владика Хризостом напусти Епископиjу бихаћко-петровачку, да ће починиоци бити откривени и да ће његов живот и живот свих вjерника у том краjу бити безбjедниjи - нагласио jе Бранковић.

Осуди напада на владику Хризостома придружио се и министар правде Српске Џерард Селман. Он jе рекао да jе овакав вандалски чин непримjерен 21. виjеку, без обзира на кога jе усмjерен.

- Напади на свештена лица су за наjоштриjу осуду и починиоци тих недjела не смиjу да остану некажњени - упозорио jе Селман и истакао да тамошњи органи реда и мира мораjу да предузму додатне напоре како би се што приjе открили починиоци.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Бошко Томић апеловао jе на све грађане БиХ "да се враћаjу послу, помируjу и размишљаjу о заjедничком саживоту".

- Због неодговорних поjединаца коjи у посљедње вриjеме све чешће нападаjу на свештенство Српске православне цркве отежава процес враћања повjерења - рекао jе Томић и изразио наду да ће надлежни у Федерациjи открити починиоце и заштитити епархиjу од нових напада.

Не вjеруjем, истакао jе министар рада и борачко-инвалидске заштите, да jе мотив напада материjални интерес, већ сматрам да jе то покушаj застрашивања повратника од стране поjединаца.

Томић jе изразио сумњу да иза бруталног напада на владику бихаћко-петровачког стоjе неке организациjе.

Оштро осуђуjући напад на владику Хризостома, потпредсjедник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао jе да су "овим гнусним чином додатно узнемирени православни повратници".

- Потребно jе што приjе истражити мотиве и открити починиоце овог вандалског чина, првенствено због повратника, jер поставља се питање шта се може десити српским повратницима у Федерациjу БиХ када се наjвишем црквеном веледостоjнику нешто такво догодило - запитао jе Бореновић.

Надамо се да иза овог напада не стоjе одређене политичке амбициjе, додао jе Бореновић и подсjетио да jе ово четврти безочни напад на владичин дом у Босанском Петровцу.

Напад на Његово преосвештенство епископа бихаћко-петровачког Хризостома напад jе на циjелу Српску православну цркву (СПЦ) у БиХ - упозорило jе Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Николаj.

- Владика Хризостом jе жртва злочиначког акта, након коjег су наши вjерници и свештеници у Федерациjи БиХ с правом узнемирени и забринути, jер, подсjећамо, приjе овог напада jош су три напада на сjедиште епархиjе Бихаћко-петровачке остала нерасвиjетљена - наведе jе у саопштењу митрополит Николаj.

Истичући да jе шокиран и ужаснут виjешћу о бруталном разбоjничком нападу на епископа Хризостома, митрополит наjоштриjе осуђуjе таj безочни чин и од надлежних органа безбjедности очекуjе и захтиjева да предузму све мjере на проналажењу починилаца.

Митрополит пита да ли се све ово случаjно дешава или jе риjеч о неком режираном притиску на СПЦ и повратнике у Босанском Петровцу?

Он jе позвао православне вjернике и све људе добре воље у циjелоj земљи да остану мирни и прибрани, те да владици Хризостому пруже сваку могућу подршку, као и духовну и људску утjеху у његовим страдањима.

Митрополит Николаj jе навео да jе епархиjа Бихаћко-петровачка тешко страдала у посљедњем грађанском рату у БиХ, да jе народ прогнан, а с народом и свештеници са своjим владиком Хризостомом, те да jе велики броj храмова срушен, спаљен и уништен.

- Од завршетка рата Хризостом неуморно ради на обнављању епархиjе, бринући се као истински пастир хришћанског стада, приjе свега, о повратку вjерника и сам се вратио у Босански Петровац, а потом и о обнови цркава и црквених обjеката - навео jе митрополит Николаj.

М. РAДЕТИЋ

Безумни напад

Министар вjера Србиjе Радомир Наумов осудио jе jуче "безумни и криминални напад" на Његово преосвештенство епископа бихаћко-петровачког Хризостома у сjедишту Епархиjе у Босанском Петровцу, jавила jе Срна.

Наумов изразио jе жаљење и огорчење због насртаjа на живот епископа Хризостома, истичући да се нада да оваj чин нема неки дубљи кориjен коjи би водио ка распиривању вjерске и националне мржње, већ да jе то незабиљежено вандалско понашање.

Наумов jе пожелио епископу Хризостому брз опоравак и оздрављење, саопштено jе из Министарства вjера Србиjе.

Клинички центар

Његово преосвештенство владика бихаћко-петровачки Хризостом примљен jе jуче поподне на Клинику за неурологиjу Клиничког центра (КЦ) Бања Лука, jавила jе Срна.

У саопштењу из КЦ Бања Лука jе истакнуто да ће љекарски тим са доктором Синишом Миљковићем на челу обавити све неопходне претраге и диjагностику.

Како jе наведено, на основу извjештаjа конзилиjума љекара КЦ, на прес-конференциjи заказаноj за данас у 10 часова, jавност ће бити обавиjештена о здравственом стању владике Хризостома.
http://glas.cms-go.com/481/2261.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Ericsson T28
Danas je kamenovana srpska crkva u selu pokraj Mostara, porazbijana su stakla i oštećeni spomenici! Počinoci nepoznati! Možda neko od analitičara i pametnjakovića može dati odgovor i na ovaj vandalizam!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia E50
@cesarica18

Hehe... Smile
"Babe i zabe"...jako zanimljivo s tvoje strane,imajuci u vidu da sam u SA ziveo 2000-2003.(takav mi bio posao, meni je bilo dobro,jer sam imao ledja do jaja) i znam kako se ljudi ophode prema Srbima,pogotovo onima povratnicima.
Drugo-nije nacionalna,nego nacionalisticka prica,skolarcu moj... Smile

Ma...TEKBIR...sve 5...kako ti kazes da jeste,ali tu pricu ti pricaj nekom drugom ovde(vecini)koja SA u zivotu nije ni videla,a o njemu prica nesto...meni nemoj... Smile

A,te patetike oko rata(kada si imala par godina)mani me,i ja sam u jednom aktivno ucestvovao od pocetka do kraja,ranjavan....pa nikom ovde ne kenjam o nekoj nepravdi nad Srboma na Kosovu,kao sto vi to radite vec 17 godina,i stvarno ste dosadni vise s tom pricom...
Dakle,multietnicnost Sarajeva najbolje opisuje sama njegova panorama...ono sto je pravoslavno-hriscansko,to se po starom turskom receptu ne dira...a,dzamija sto nicu ko pecurke po onim brdima,kao i cyber dzamije po gradu...to niko od vas pojma nema sta je i ko je,kao da to tako treba.Vehabije??? pojma nemate... Smile
Kazes da si Srpkinja...OK...ali zbog cega to govoris u tom kontextu"ako sam Srpkinja. Tj, nisam Srpkinja vec Bosanka, ali)
Sto???
Jel imas neki komplex???
Izadji malo iz te rupe od grada,dodji na EXIT Smile,uveri se licno da Srbi nisu zivotinje,uzivaj malo u zivotu,tek ti je 19 godina.... Smile
btw...da ne pisem puno...

Znamo se... Smile Smile Smile

P.S.

Drzi se ti brbljaonice i ostalih podforuma...pusti SNF,ako se vec ne osecas Srpkinjom... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Lele ..

Interesantno je da se drzis svoje price i da uopste ne obracas paznju na ono sto sam ja rekla.
Citat
Ma...TEKBIR...sve 5...kako ti kazes da jeste,ali tu pricu ti pricaj nekom drugom ovde(vecini)koja SA u zivotu nije ni videla,a o njemu prica nesto...meni nemoj...
Koju pricu ? O tome zasto se srbi ne vracaju u sa ? Ako ti logika nije jaca strana, a vidim da nije, onda nema potrebe da raspravljamo o toj temi. Lijepo sam rekla zasto se ljudi ne vracaju i to je tako. Ti si zivio u Sa tri godine, i nalazis sebe sposobnim da komentarises o tome kako je kome ovde ? I ajde molim te, kad si tako upoznat sa zivotom u Sarajevu, reci mi, posto ja ocito ne znam, kako se to ljudi odnose prema Srbima? Ima izuzetaka svakako, ali da je onako kako si ti rekao .. daleko je to od istine. Uostalom, sada je 2007 godina.  Smile
* Nema potrebe da naglasavas tekbir, mozda je to nekome ovde interesantno, meni bas i nije, a i nema specijalnu svrhu.
** U Sarajevu je super, kako je recimo meni kad odem u Brcko ili Prijedor. Tamo me ne maltretiraju ulicni primitivci, vec drotovi, i to samo zato jer sam iz Sarajeva. I ne pita sta sam i ko sam. Poenta mog prethodnog posta je bila ta da se ne vracaju Srbi jer ce ih neko nazvati cetnikom vec jer nisu ludiiii. Dodju ko i sva dijaspora na ljeto, malo se prokurce sa autima, potrose kinte i vrate se u Evropu. Pametni ljudi
Citat
A,te patetike oko rata(kada si imala par godina)mani me,i ja sam u jednom aktivno ucestvovao od pocetka do kraja,ranjavan....pa nikom ovde ne kenjam o nekoj nepravdi nad Srboma na Kosovu,kao sto vi to radite vec 17 godina,i stvarno ste dosadni vise s tom pricom...
Ovaj, mogao bi prestati pricati u mnozini, zaboli mene kako je kome na Kosovu. A i ne kenjam.

Citat
Dakle,multietnicnost Sarajeva najbolje opisuje sama njegova panorama...ono sto je pravoslavno-hriscansko,to se po starom turskom receptu ne dira...a,dzamija sto nicu ko pecurke po onim brdima,kao i cyber dzamije po gradu...to niko od vas pojma nema sta je i ko je,kao da to tako treba.Vehabije??? pojma nemate...
Ja ni jednog trenutka nisam rekla nesto sto se kosi sa tim sto ti govoris u ovom citatu; dzamije nicu, prelisataj malo po 4umu pa ces naci negde moj stav o svemu tome. Sarajevo jeste multietnicno i ja sam zivi svjedok, a ti mozes iz svoje fotelje u Bg pricati sta hoces, nije me briga. Ja zivim ovde, ne ti. Smiley
Citat
Kazes da si Srpkinja...OK...ali zbog cega to govoris u tom kontextu"ako sam Srpkinja. Tj, nisam Srpkinja vec Bosanka, ali)
Sto???
Jel imas neki komplex???
Koji kompleks covjece ? Ja sam rodjena u Bosni, znaci Bosanka; nisam rodjena u Srbiji, dakle ne mogu biti Srpkinja nikako.Ali ovde se ne mogu tako izjasniti; vec samo kao Hrvatica, Bosnjakinja ili Srpkinja. Posto su mi u porodici pravoslavci, onda sam se izjasnila kao Srpkinja.
Citat
Izadji malo iz te rupe od grada,dodji na EXIT ,uveri se licno da Srbi nisu zivotinje,uzivaj malo u zivotu,tek ti je 19 godina....
btw...da ne pisem puno...
E Niko .. vidjela sam ja svijeta sto ga ti neces za citav zivot  Smile
I nemoj mi stavljati rijeci u usta tako ti svega. Nisam rekla da su Srbi zivotinje. Nikad. Prema tome; ako vec hoces da vodis raspravu, onda ubuduce probaj da se sluzis istinom.
« Poslednja izmena: 20. Jul 2007, 15:59:56 od cesarica18 »
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Niko ne ljuti mi cesaricu jer ako me naljutiš jeblo majku donijet ću Ćein tebut i bačit ću ti ga u avliju .

Smile Smile

Eto tako da se zna !!

Smile Smile

IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
 Smile

NiĐo evriting iz andr kantrol  Smile

Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Nema niko takta sa ženami ....jeble ga vrbe i šuplja  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Super ste se ispricali, a sada bi mogli za promenu da se vratite na temu ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50047
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
E sada, najveći dio zapadne Bosne je odvujek bio naseljen srpskim življem; a sa druge strane djelovi "istoćne" Bosne su držali većinom Bošnjaci ; ratna dešavanja su dovela do toga da se ljudi silom prila bili srbi/bošnjaci napuštaju svoja ognjišta...itd (ovu priču svi znate)

Ne bih ja rekao da je povrtatak toliko slab, koliko bi neko želio da prikaže. I danas su Grahovo, Drvar, Glamoč u suštini srpske, a i u petrovcu najviše ima srba, ali problem je što povratnici žive u očajnim uslovima......

lijepa tema,ugroženi srbi u BiH

nisu ugroženi u čitavoj BiH, već u djelu zvanom federacija. To je trom entitet, prije svega što je razoren na kantone, tako svaki kanton radi što mu je volja, te nema jedinstvenog stava.

i na kraju,što se tiče napada na popa u Krajini,prvi koji su osudili napad je Islamska zajednica BiH,da da ona velika terorističa balijska organizacija..
tako da,nismo mi tolko loši kolko nas vi mrzite..

meni je najžalosnije kada vidim da u postu piše, mrzite nas, mrzimo mi vas i slično; ja nikoga ne mrzim niti ću mrziti makar me iz puške pokušao ubiti...

a ovo o napadu; nije napadnut pop već vladika naš dragi Hrizostom. Ti ne praviš razliku, OK, ali to nije bio običan napad. Čovjeka su maltene mogli ubiti, jedva je izvukao živu glavu. Meni je strašno žao što se to desilo...   

Ovaj, interesantno je da nije ovde objavljena vijest da je lik koji je uhapsen po svemu sudeci srpske nacionalnosti, Milan S. ili R. nisam sigurna.

Eto, pa da sad znate.

Ništa mi ne znamo cezarice. Taj što je uhapšen najverovatnije nije učestvovao u napadu, povezan je s nekim kriminalom ali njegova povezanost sa vladikom je minorna. Vjerovatno će ga pustiti ako ne vide šta je od ranije napravio. Onima koji su učestvovali u napadu ni traga. I zar nije prirodno nakon toga što je sada bihaćko-petrovačka episkopija u strahu. Pa ništa tamo ne funkcioniše. Tamo je strahota živjeti.   

Dakle, recimo da si zivio u Seheru ili bilo kom drugom gradu u BiH prije rata. Poslije rata si pobjegao u bjeli svijet, svakako ti je bilo bolje gore negdje, nego da si ostao i da su te granatirali sa svih mogucih strana, jelte. Rat se zavrsi, ti si negdje vec zapoceo novi zivot, naravno, imas posao, djeca ti se skoluju, naucili su novi jezik, bla,bla ... I sta, ti ces se sad kao vratiti na svoje ognjiste jer si patriota? Jer volis svoju zemlju ? Jer ce ti biti bolje u Bosni nego sto ti je recimo u Danskoj ?
Ma daj. Ne vracaju se Srbi u Sarajevo, a niti bilo koji drugi narod jer nisu ludi da se vracaju tamo gdje ce im biti gore. A gore ce im biti ovdje, ne zato jer ce ih neko nazvati 'ćetnikom', vec jer je ovdje sve lose, zivotni standard je ravan nuli. Prema tome, moras biti sto postotni ludjak da se vratis u Sarajevo gdje ces zivjeti k'o klosar spram zivota u Danskoj, Svabiji, Norveskoj i sl.

To sve što si ispričala je tačno ali se više odnosi na Bošnjake nego Srbe; jer nekako mi više spominju "opstruiranje povratka".  Popvratak je bio takav kakav jeste, svako je imao mogućnost da se vrati, nego problem je što ljudi žive u užasnim uslovima. Jel iko od vas proveo koji dan u Bosanslkom Petrovcu, Grahovu ili Drvaru ??? Tamo je stvarno užasno stanje. ŽIvot u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli ili šta ja znam ne može da se poredi sa ovim. Ne mogu srpske opštine u kantonima ne zbog bezbjednosti, već što nikakve ekonomse pomoći ta područja nemaju.   

Tj, nisam Srpkinja vec Bosanka, ali posto tog opredjeljenja nema ovde onda se vodim kao takva.

Meni je puna glava više te Bosanske nacije. To ni kalaju nije uspjelo, i džaba više proturaju glupu ideju. Bosanci i hercegovci smo svi koji smo u Bosni ili Hercegovini, ali to nije etnički već regionalni naziv; kao šumadinac, vovjođanin, slavonac, dalmatinac...itd.

Eto u bivšoj jugi si Bila jugolsovenka, sad ćeš biti Bosanka, a poslije toga nešto treće....
Zar nije jednostavnije priznati da si Bosanska Srpkinja ?  Smile

« Poslednja izmena: 20. Jul 2007, 03:31:21 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.