Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 10:46:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: San  (Pročitano 2176 puta)
13. Nov 2011, 19:54:49
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 161
Browser
Chrome 15.0.874.120
Ponekad,dok sanjam,desi mi se da mogu da kontrolisem tok sna...kao da sam ja tu,kao da ne sanjam...jel moze neko da mi pojasni sta je to?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.120
mob
Sony 
Možda nije san, možda je astralna projekcija Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
cek cek..znaci i kad sanjas neku dobru pi***
mozes da kontrolises san i da joj radis sta god hoces... Smile
dobra je ta astralna projekcija..ocu i ja to.. Smile
iz jednog razloga kad god sanjam neku dobru pi***
uvijek naidje njen muz..i sje*e mi san... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.120
mob
Sony 
Iskreno ti stvari stoje ovako, San je deo podsvesti, i normalna ljudska potreba da odmori organizam. Postoji mogućnost da ga možda i ne kontrolišeš, već da se san odvija po nekom principu koji ti doživljavaš kao kontrolu, pa kada se na kraju probudiš imaš utisak da je san tekao po tvome. (Svaka sličnost sa Inceptionom je namerna) Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Луцидни односно свесни сан је сан током којег особа јасно поима чињеницу да се налази у стању сна. То сањару омогућава одређену или потпуну контролу над током сна, као и посебно живописне, „јаче“ снове.

Јако мало се зна о луцидним сновима, као и о сновима уопште. Луцидни сан може наступити спонтано или намерно. Они који то чине намерно раде то углавном ради забаве, ради уверења у дубљи, спиритуални, значај луцидних снова, ради уметничке инспирације, или научног истраживања.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.106
mob
HTC Wildfire S
Lucidni snovi

ŠTA JE LUCIDNO SANJANJE?

Šta je lucidno sanjanje? Lucidno sanjanje je sanjanje sa spoznajom da sanjate. Obično ono se događa kada tokom sna, možda zato što se nešto čudno događa u sadržaju sna, shvatite da sanjate. Većina ljudi koji pamte svoje snove ponekad su to doživeli, obično odmah se probudivši nakon te spoznaje. Međutim, moguće je ostati duže vremena u snu i da ste potpuno svesni da sanjate.

Mogu li se snovi kontrolisati?

Obično uz lucidnost ide i određeni stupanj kontrole nad tokom sna. Koliko je kontrole moguće razlikuje se od sna do sna i od sanjača do sanjača. Vežba pridonosi ispoljavanju kontrole nad zbivanjima u snu. U najmanju ruku, lucidni sanjači mogu birati kako žele reagovati na događanja sna. Na primjer, umesto da pokušate izbeći neku opasnost kao što prirodno radite kada ne znate da sanjate, možete odlučiti da se suočite licem u lice sa zastrašujućim likom iz sna, znajući da vam to ne može štetiti.

Čak i toliki stepen kontrole može preobraziti san iz često zastrašujućeg, frustrirajućeg ili izluđujućeg iskustva u kojem ste bespomoćna žrtva, u iskustvo u kojem privremeno možete odbaciti brige i oprez budnog života i uživati jedinstveno zadovoljstvo potpune slobode. S druge strane, neki ljudi uspevaju u lucidnom sanjanju postići takav stepen majstorstva da mogu stvoriti bilo kakav svet, proživeti bilo koju fantaziju i iskusiti sve što zamisle!

Da li svako sanja?

Svako sanja. Svi ljudi (zapravo, svi sisavci) imaju REM spavanje. Većina snova dešava se tokom REM spavanja.To se pokazalo kada su budili ljude u različitim stepenima spavanja i pitali ih jesu li sanjali. U 85% buđenja iz REM spavanja ljudi su izveštavali da su sanjali. Nakon buđenja iz drugih faza spavanja (ukupno zvanih ne-REM spavanje) retko ima izjava o sanjanju. REM spavanje se tokom noći izmenjuje s ne-REM spavanjem u ciklusima koji traju oko 90 minuta.

U tipičnom 8-satnom spavanju provesćete oko sat i po u REM spavanju razdeljenom u četiri ili pet "REM perioda", u trajanju od 5 do 45 minuta. Većinu snova zaboravljamo. Neki ljudi nikada se ne sećaju snova dok drugi svake noći pamte pet ili više. Pamćenje snova može se razviti odnosno poboljšati i to je neophodno za učenje lucidnog sanjanja.

Da li lucidno sanjanje ometa funkciju normalnog sanjanja?

Lucidno sanjanje je normalno sanjanje. Tokom lucidnog sanjanja mozak i telo su u istom fiziološkom stanju kao i u najobičnijem ne-lucidnom sanjanju, to jest, u REM-spavanju. Sanjanje je rezultat aktivnosti mozga dok su cula isključena za spoljni svijet. U takvom stanju, i tipično tokom REM spavanja, um stvara iskustva iz trenutno aktivnih misli, briga, sećanja i fantazija.

Snovi nisu unapred stvorene priče već se kreiraju dok se krećete kroz njih. Saznanje da sanjate jednostavno vam dozvoljava da usmerite san u konstruktivnom i pozitivnom smjeru, kao što usmjeravate misli dok ste budni. Dalje, lucidni vam snovi mogu dati čak više informacija o vama samima nego ne-lucidni snovi, jer možete posmatrati razvoj sna iz svojih osjećanja i sklonosti, dok ste svesni da sanjate i da se san rađa u vama. Pogrešno je stajalište da su snovi nesvesni procesi koji trebaju takvi i ostati.

Vaša budna svesnost je uvijek prisutna u vašim snovima. Da nije, ne biste mogli upamtiti snove, jer možete upamtiti samo događaj koji ste svjesno iskusili. Dodatna "svesnost" lucidnog sanjanja nije ništa drugo nego svesnost da sanjamo.

Zašto imati lucidne snove?

Kako bi vam se svidelo da možete bez ikakva rizika isprobati apsolutno bilo što?

Zakoni fizike i društva u snu ne deluju. Jedina ograničenja su okviri vaše imaginacije. Veliki deo mogućnosti sna izgubljen je jer ljudi ne prepoznaju da sanjaju. Kada u snu nismo lucidni, mislimo i ponašamo se kao da smo u budnoj stvarnosti. To može voditi u bezrazložne frustracije, konfuzije i rasipanje snaga, i u najgorem slučaju, u zastrašujuće more.

Naši krivo usmereni napori da obavimo zadatke budnoga života u snovima, imaju za posledicu teskobne snove u kojima aparati ne rade kako treba, kasnimo na sastanke, zaboravljamo na važne ispite, ne možemo naći pravi put i tako dalje. Teskobni snovi i noćne more mogu se prevladati lucidnim sanjanjem jer ako znate da sanjate nemate se čega plašiti. Zbivanja u snu vam ne mogu nauditi. Lucidni snovi, osim što vam pomažu da vodite snove u zadovoljavajućem smjeru, uživate fantastične pustolovine i prevladate noćne more, mogu biti i dragocjena oruđa za uspeh u vašemu budnom životu.

Lucidni sanjači mogu promišljeno pokretati prirodni kreativni potencijal snova za rješavanje problema i umjetničko nadahnuće. Sportisti, javni izvođači, i slično, mogu se pripremati, vežbati i dotjerivati svoje izvođenje dok spavaju. To je samo blagi ukus različitih načina na koji ljudi koriste lucidno sanjanje da bi proširili svoj život. Svi mi provodimo trećinu svojega života spavajući, zašto iz tog vremena ne izvući maksimum?

izvor:link
----------------------------------------------------------------------

Lucidni snovi

Lucidnim sanjanjem naziva se svesno sanjanje, odnosno sanjanje kod kojeg je sanjač svestan da sanja što može iskoristiti i za upravljanje samog sna.
Većinu vremena koje dok spavamo provodimo u snu karakterizuje tako zvana REM faza moždanih talasa. Karakteristika REM faze je treptanje očiju. Uređaj koji ovdje predstavljam koristi naočare sa izvorom i prijemnikom infracrvenog svetla kako bi detektovao treptanje. Infracrveno svetlo usmereno je prema kapcima te se promenom količine reflektovanog svetla detektuje treptanje.
Kada uređaj detektuje REM fazu sna ispušta podesive zvučne signale koji imaju ulogu da spavača upozore da sanja te ga na taj nacin uvedu u fazu lucidnog sanjanja.

Elektricki gledano uredjaj se sastoji od naočara sa infracrvenim odašiljacem i prijemnikom, pojacala, pojasno propusnog filtra (od 0.5Hz do 2Hz - propušta signale koji su posledica od dva treptaja u jednoj sekundi do jednog treptaja u dve sekunde), analogno digitalnog konvertora, mikrokontrolera cija je uloga iz prikupljenih signala detektuje treptanje (u ovom projektu mikrokontroler kojeg koristim - ATMEGA 8 ima u sebi 10 bitni analogno digitalni konverter) te signalizacijskog sklopa - zvucnika, koji mikrokontroler aktivira kada detektuje treptanje. Frekvencija i trajanje zvucnih signala koji ce se cuti iz zvucnika deo su korisnickih postavki.

Do sada je uredaj razvijen i sastavljen do dela sa mikrokontrolerom. Dovršetku uredjaja nadam se uskoro. Na slici možete pogledati kako to trenutno izgleda.
izvor:link
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 161
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.120
Луцидни односно свесни сан је сан током којег особа јасно поима чињеницу да се налази у стању сна. То сањару омогућава одређену или потпуну контролу над током сна, као и посебно живописне, „јаче“ снове.

Јако мало се зна о луцидним сновима, као и о сновима уопште. Луцидни сан може наступити спонтано или намерно. Они који то чине намерно раде то углавном ради забаве, ради уверења у дубљи, спиритуални, значај луцидних снова, ради уметничке инспирације, или научног истраживања.

bice da je to Smile a ono gore sto je Bobak napisao hahahahaha Smile moguce je i to Smile desava se Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.120
Ponekad,dok sanjam,desi mi se da mogu da kontrolisem tok sna...kao da sam ja tu,kao da ne sanjam...jel moze neko da mi pojasni sta je to?
Najnormalnija stvar, ja uspeo i da dobijem moc letenja i bacanja magija. Jbg, powerleveling.  Smile

Moc podsvesti a san je samo san. Mozes u globalu da radis sta hoces sa njim i posle da ga tumacis na neki podsvestan nacin i zbog cega se to u snu desilo kako se desilo.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 51
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.24
Da se upisem
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 10:46:45
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: lucidni San snovi

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.