Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samsung I9000 Galaxy S  (Pročitano 171299 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1691
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.60
mob
Sony Z2
Nesto nam se bobahajduk ucutao, nema ga sa utiscima Smiley

-pa sa`će,mora se oformiti baterija, a e..be ga jedna crta.... Smile Uputstvo je uputstvo... Smile

Ko zna možda se razočarao u Samsung Smile i kupio iPhone4.

bobahajduk da uzme iShit od pet hiljada eura,pa da ga drži u rukama sa štipaljkom za veš,nebi li crtice bile u full-u ????                                           Smiley 1 Smile Smile

Ma nema šanse... Možda ga je Mikele "prodrmao" sa Desire malo,pa čačka još,ne bi li našao neku ne svakidašnju munju....

Ma to oni napisu cisto reda radi, pali taj uredjaj i pocni da cackas Smiley

-promače mi ovaj post... kad nisam umro od smeha. Šta kaže
   "`ajde,bre rodjeni,raspali zverinu i daj te screen-ove ,majku mu..."    Smile Smile
« Poslednja izmena: 15. Avg 2010, 13:52:26 od backarelli »
IP sačuvana
social share
I love mobile phones...                   HTC machines definitely have soul...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.53
mob
Apple iPhone 4
Ja mislim da je najzad saznao iz prve ruke sta moze "zverina" i zato cuti i trazi da ga uvali nekome kao sto je rekao za iPhone, samo sto do njega nije stigao. Smile
« Poslednja izmena: 15. Avg 2010, 16:18:57 od matrix777 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
MacOS X
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iP5
Posto od petka imam ovaj telefon, red je da napisem neke pocetne utiske.

Telefon je vrlo tanak i lepo lezi u ruci. Ekran je Super Amoled, ima 4 incha po dijagonali i za razliku od obicnog Amoleda, vidljiv je i na suncu, ali ipak ne tako dobro kao npr. iPhone. Kao i svaki Amoled, ekran ima vrlo lepe i zive boje sa odlicnim kontrastom tako da iPhone 3GS izgleda vrlo bledo pored njega.
Kvalitet izrade telefona je OK, ali bih rekao da je slabiji od Desire-a i iPhone-a. Na skali od 1 do 10, ja bih 3GS-u dao 9, Desire-u 8, a ovom Samsungu 7 (ove ocene se odnose samo na kvalitet izrade).

Galaxy S je dosao sa JG5 verzijom firmware-a koja nije radila bas dobro jer se osecalo blago kasnjenje prilikom rada. Ja sam ga flashovao i ubacio mu valjda najnoviju Eclair verziju, a to je JM5 i sada sve radi kako treba i to bez raznih lagfix-eva koji se mogu naci na XDA forumu. Takodje sam i root-ovao telefon, a proces je bio vrlo brz i jednostavan.

Ono sto mi se najvise dopalo na Galaxy S su Music Player i Video Player.
Kvalitet muzike je najbolji koji sam do sada imao prilike da sretnem na nekom mobilnom telefonu, tu je bolji i od 3GS-a. Za raziku od npr. Desire-a, Galaxy S nudi i izbor ralicitih ekvilajzer preset-a, a moguce je i manuelno namestiti ekvilajzer po zelji. Prisutan je i 5.1Ch efekat koji izgleda daje najbolji kvalitet zvuka, a u podesavanjima se nalazi i lista raznih drugih efekata koji se mogu primeniti. Treba pomenuti da uz telefon dolaze i odlicne slusalice koje jos vise doprinose sveukupnom muzickom ugodjaju.

Ugradjeni Video Player donosi podrsku za .mkv i .avi video formate. Galaxy S nije imao vecih poteskoca ni pri reprodukciji klipova sa rezolucijom 720p.
Ovde bih pomenuo i odlicnu aplikaciju Rock Player  koja pusta i ono sto Video Player ne moze: .mpg, .wmv, .mov, .vob su formati koje sam ja probao i koji rade bez vecih problema.

U kvalitete telefona bih ubrojao i odlican graficki cip koji pokazuje svoju snagu u nekim zahtevnijim igricama (kojih za sada nema bas puno za Android). Kao ilustraciju cu navesti igricu Asphalt 5 koja je na Desire-u isla kao po neasfaltiranom drumu, na 3GS-u je radila vrlo dobro (ali je ipak kocila u par navrata na delic sekunde) dok na Galaxy S ova igra radi besprekorno i klizi kao po loju od pocetka do kraja.

Sada da kazem i nesto o problemima sa kojim sam se susreo.
Ugradjeni web browser je dobar i brz, ali na zalost ne prikazuje embedovane YouTube klipove kao sto to rade iPhone i Desire. Kada u septembru stigne Froyo, moci ce da se instalira Adobe Flash sto bi trebalo da otkloni ovu manu u browseru.

Samsungov Kies PC program za sinhronizaciju mi se nije dopao jer sam se mucio sa njim par sati dok nije prepoznao telefon. Na zalost to je proces kroz koji mora da se prodje kako bi bili instalirani odgovarajuci drajveri koji posle sluze i za flashovanje telefona pomocu Odin aplikacije.

Citao sam dosta o GPS problemu koji prijavljuje odredjeni broj korisnika pa sam zato bez velikog razmisljanja primenio ovaj 'fix' cim sam dobio telefon: link
Obavio sam i neko povrsno testiranje i nasao sam da Motonav aplikacija radi odlicno i strelica na mapi prikazuje tacan polozaj dok se krecem, ali na Google mapama strelica voli da luta i po 20-30m levo-desno od stvarnog polozaja na mapi. Mislim da to nije neki veliki problem posto kod nas ionako niko ne koristi Google mape za neku ozbiljniju navigaciju.

Galaxy S ima samo oko 150 MB slobodnog RAM-a posle boot-a. Kazem "samo'" zato sto je to malo za telefon koji ima ukupno 512 MB, a izgleda da je problem u tome sto se od tog broja koristi samo 326 MB o cemu svedoci i sledeci screenshot:

Na srecu, za sada nisam imao problema sa nedostatkom RAM-a na telefonu, mada moram da napomenem da mi je web browser dva puta crashovao, ali ne znam da li je to bas povezano sa RAM-om ili necim drugim.

Nezahvalno je ocenjivati kako drzi baterija posle samo 2-3 dana upotrebe, ali mogu reci da za sada nisam bas zadovoljan. Nadam se da ce se stanje malo popraviti posle nesto vise ciklusa punjenja. Takodje mi se ne svidja to sto ne mogu da koristim Music Player i kameru kada baterija spadne na 10%. Mislim, ako ja zelim da spucam i tih 10% slusajuci muziku ili snimajuci, to je moj problem - ne znam zasto se Samsung mesa tu i postavlja glupa ogranicenja.

Sto se widget-a tice, Samsung nije bas ponudio neki izbor. Ne znam da li se ovo moze ubrojiti u nedostatak, ali ce verovatno ce biti za neke s obzirom da Desire ima mnogo veci i bolji izbor HTC widgeta.

Slikao sam samo nekoliko slika kamerom i dve od njih mogu da se pogledaju ovde: link
Nisam bas neki strucnjak za fotografiju pa ne bih da se upustam u neku dublju analizu, ali mogu da kazem da slike deluju OK, a nedostatak bilo kakvog blica ce verovatno biti mana za neke potencijalne kupce.
Video zapis ima maksimalnu rezoluciju od 720p i jedan je od najboljih na mobilnim telefonima, mada ga ja jos nisam ozbiljnije testirao (mozda cu za neki dan postaviti nesto na YouTube kao ilustraciju). U mane se moze ubrojati to sto se snimljeni klip cuva u 3GP formatu, a takodje pri video snimanju nisu prisutni ni macro mode ni touch focus koji se npr. mogu naci kod 3GS-a i iPhone 4, a iPhone 4 dodatno sije Samsunga posto moze LED blic da koristi kao svetlo pri snimanju u mraku.

Toliko od mene za sada, a ako kasnije tokom koriscenja ovog telefona budem primetio jos neke bitne stvari, potrudicu se da napisem koju rec o tome na forumu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1691
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Sony Z2
-Ardzuna,odličana zapažanja,nema šta...

U suštini si napisao i objedinio sve najvažnije stavke. Takav review sam i čekao,da neko od ozbiljnijih korisnika napiše ovako nešto.
  Što se materijala(koji su korišćeni za izradu maske) tiče,nešto slabiji kvalitet se odma odvali pri prvom kontaktu sa telefonom. Za RAM memoriju sam samo mogao da predpostavim,jer je ona problem kod većine "pametnih" Samsungovih modela. Za ovaj model je 150mb uistinu malo i to je ono što me najviše nervira kod Samsunga. Znači,ko hoće da promeni onaj njihov ne sretni interfejs,moraće da žrtvuje i onako osakaćenu memoriju.
  Upravo  tih 150mb, po meni je, najveća mana. Sa svim ostalim bi i mogao da se pomirim (hardver) ,jer ako se obećanja ispune,biće za njega podrške koliko,toliko. Na prvu loptu, telefon mi se dopao (primio sam se),ali.....
   Pošto trenutno kuburim sa RAM-om na mom telefonu,(sa MS-om posle boota jadnih 68mb i ako ubacih Light rom) ipak ću sačekati neke prinove u narednim mesecima, a Galaxy S => preskočiti. Smile
   Ma,vraćam se na HTC,to je sigurno....
« Poslednja izmena: 16. Avg 2010, 17:25:47 od backarelli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
A jel se prilikom boot-a upale i neke aplikacije pošto se meni na legend-u upale otprilike sve htc-ove aplikacije i onda imam 160MB rama, kada ih pogasim jer mi ne treba 25 upaljenih aplikacija imam oko 210MB. Inače ako ima samo 150 to je baš loše, mislim neće zafaliti ali je loše.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1691
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Sony Z2
-telep,ispravi me ako grešim,ali kako to misliš "sve" ? Pa zar nebi trebalo posle boot-a da se aktiviraju samo "start-up" app ?  Meni, na WM-u ,posle soft-a ,nema šta da se gasi osim  "ActiveSync"....  imam par app koje sam podesio da se ne podižu sa sistemom i to je to.... Smile
« Poslednja izmena: 16. Avg 2010, 20:45:14 od backarelli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
Prva slika posle restarta (ima puno aplikacija mrzelo me da postavljam 4 screenshot-a), druga kada ugasim aplikacije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
MacOS X
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iP5
Kada se pogase sve aktivne aplikacije, onda slobodan RAM moze da dodje i na oko 160 MB.
Izgleda da je Samsung nesto zabrljao u softveru pa zato za sada ne mogu da se upotrebe svih 512 MB nego samo 326. Ko zna, mozda ce i to ispraviti kada izbace Froyo za Galaxy S Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
Taman kada budem menjao telefon samsung možda i izbaci potpun software.
« Poslednja izmena: 17. Avg 2010, 00:16:56 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 6s
Negde sam citao da je i desire imao taj problem sa RAMom i da se sa izbacivanjem novog kernela to resilo.
al sad ne znam gde sam to citao.
Dali ima kernel verzija 33? ako ima onda se sa tom verzijom kernela resio problem sa manjkom rama na desireu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.