Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 18:14:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Samoubistvo je za vas:
Hrabrost
Kukavičluk
Nešto drugo
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samoubistvo: Hrabrost ili Kukavičluk?  (Pročitano 173312 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: sandra80

1.
Citat
  ulazim u besmislene rasprave
2.
Citat
U suštini na tebi je da biraš hoćeš li biti dobar ili loš
3. ne.
Nemozes civilizovano da komuniciras ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
mob
Nokia 
Citat: sandra80

1.
Citat
  ulazim u besmislene rasprave
2.
Citat
U suštini na tebi je da biraš hoćeš li biti dobar ili loš
3. ne.
Nemozes civilizovano da komuniciras ?

tema  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
gen samoubica...vecu glupost u zivotu nisam cula..

Opet me teraš da ulazim u besmislene rasprave, postoji gen za sve to je ono što te određuje.
U suštini na tebi je da biraš hoćeš li biti dobar ili loš, mada ne bi me iznenadilo da i taj gen pronađu.

Sada za "dobar" ili "los" u nasem svatanju moze biti veoma razvuceno. Ukoliko je neko genetski nasledio da je visok i krupan, moze da postane neko ko maltretira ljude i kupi reket, a moze da bude i sportista. Moze da ode u policiju pa da za njega opet kazu da je los. To je ugrubo receno.
Recimo, sada gen koji odredjuje sklonost prema sizofreniji se nalazi kod vecine izvanprosecno intelegentnih ljudi. A sada takav covek moze da postane recimo sizofren i ostane takav do kraja zivota. Moze da recimo postane naucnik i tako bude "dobar" i pomaze covecanstvu sa svojom inteligencijom. I uz put napravi atomsku bombu. Sad, onaj ko je napravio atomsku bombu nije bio toliki debil da mu je motivacija bila pomisao koliko moze unistiti ljudi u jednoj sekundi vec je bio fasciniran fizikom.
Narkotik Amphetamin ili Speed je napravio farmaceut uveren da ce pomoci ljudima koji imaju problema sa zapusenim nosem jer se speed u pocetku koristio za susenje nozdrva i neometano disanje pa su se tek kasnije ustanovile nuzpojave.
Neko sa mirnom rukom i jako dobrim vidom moze da postane snajperista, da ubire medalje na takmicenjima, u slucaju rata da brani svoju zemlju u ratu, ili da ode u Irak sa mislju da brani svoju zemlju od terorizma, i naravno tu ima podrsku okoline kod kuce (support own troops  Smile)
Sve u svemu, jako je banalno to "dobar" ili "los". Ne postoji "los" koji jede malu decu sa dorucak i cupa ljudima ruke na ulici i izbija oci komsijama. Hitler je bio vegetarijanac, nije pio alkohol, nije podnosio mrtvo cvece u vazni u sobi i bio je ljubitelj klasicne muzike. Cak postoje price da je film "veliki diktator" gledao vise puta sto govori da je cak mogao podneti kritiku u obliku satire.
Samo jedan primer percepcije "dobar" ili "los" na primerima Balkana u vidu dvojice generala: Ante Gotovina i Ratko Mladic, veliki broj ljudi ce za jednog od njih reci da je los a drugi dobar ili obrnuto.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Sony xperia
Vidim ovde se i "ljubav" razvija.  Smile Ae ne zezajte. Nastavite s genima ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.10
Citat: zegger
Smoubistvo je - bezanje od zivota i realnosti (logicno)
Psiholoski uzrok - covek koj ima problem sa dusevnim stanjem >>> Vec postojano oboljenje ili >>> Situacija - Dogadjaj koji je negativno uticao na zrtvu (moze da prouzrokuje dusevno oboljenje ili jednostvano ne pronalazenje drugog izlaza iz problema).

Nadam se da sam uspeo malo da usmerim tvoje nedoumice oko mog prethodnog teksta.
Hvala na dobrodoslici
Bezanje, begunci ne postoje van zivota gde se nalazi samoubica, termin "bezanje od zivota/realnosti' se koristi za zive ljude koji su uz pomoc alkohola ili narkotika i dalje u "bekstvu od zivota/realnosti".
Veoma je lako shvatiti sta je samoubistvo ako se zna sta je normalan postupak coveka a sta nenormalan.
Ne moze jedan odnos prema zivotu da bude i normalan i nenormalan. Tako da ne moze samoubistvo da bude akt normalne osobe bez obzira na okolnosti.
Covek ne bi bio tu gde jeste kada ne bi znao sta je normalno a sta nije. Genetski poremecaj u coveku je nasledan bez obzira da li on prouzrokuje rak ili samoubistvo, nijedno ni drugo nije izbor, nego je nametnuto, bas kao i sve ostalo kod coveka koji je genetska kombinacija svojih predaka.

Brate, znas sta sam hteo da kazem, izvlacis iz konteksta moje reci. ,,Ispravljas me'' tako sto obrces moje reci, i ponavljas ono sto sam ja napisao samo drugim recima.
IP sačuvana
social share
Ох, Григорије, да ли сте то Ви?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 93
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.99
mob
LG Gw 300
zavisi...ali sigurno je da coveku treba puno hrabrosti da sebi oduzme zivot
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.99
jedini i za mene pravi odgovor je KUKAVICLUK (osim ako taj zivot nije polozen za svoj narod, veru ili drzavu), sve ostalo je predavanje necega sto nam je Bog podario - zivot. jer nemamo pravo sebi da oduzmemo zivot  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.50
mob
Samsung 111111
A za drzavu smemo da se koknemo to onda ne dotacinje Boga ?
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.99

ne banalizuj stwari...mislio sam u ratu i slicno!
« Poslednja izmena: 18. Jul 2010, 17:33:32 od srbijadovegasa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
mob
Nokia 
brate , sam sebi odgovaras ? Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 18:14:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.