Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 00:53:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Samoubistvo je za vas:
Hrabrost
Kukavičluk
Nešto drugo
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samoubistvo: Hrabrost ili Kukavičluk?  (Pročitano 173187 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Citat
Opet tu postoje neki, kojima je dunulo da se ubiju, ukoliko ih spreče oni sutra skapiraju da su pogrešili i nastave sa životom.
Ti koji rese da smrse konce..smrsice Smile
Ja mislim da se covek sa tim radja.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

"During your life never stop dreaming..."

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10233
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
SonyEricsson W800i
IP sačuvana
social share
O Partizane,o sampione,uz Tebe uvek smo mi,zato pobedi!Pesme se ore,i baklje gore,jer mi smo tvoji GROBARI!
GNP!
2pac R.I.P.
Pile,brate,pocivaj u miru!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: jasikasi
Ne..ja ne znam sta se desava posle smrti nisam nikad ni tvrdio.
Hozeombre je rekao " samoubistvo je izlaz", kada sam ga pitao kako smrt moze biti izlaz ti si bio zgrozen,
a sada govoris kako ne znas "sta se desava posle smrti".  Smile

Sta ti uopste zelis da postignes takvom komunikacijom ?
Citat: vlastimir
Drago mi je da si bar shvatio da je samoubistvo kraj.
Drago mi je da nisi shvatio da ja nikada nisam rekao da samoubistvo nije kraj.
Mislim, drago mi je sto nisi usamljen jer ovde ima ljudi koji meni pripisuju nesto sto nikada nisam rekao.
Citat
Opet tu postoje neki, kojima je dunulo da se ubiju, ukoliko ih spreče oni sutra skapiraju da su pogrešili i nastave sa životom.
To i jeste razlika izmedju onih koji su "malo zbunjeni" pa se predomisle i onih koji su mentalno poremeceni pa se
ubiju.

IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Ne decko nisam ja zapecatio sebi vrata raja, uvek postoji vreme za pokajanje, to sto sam ja izneo nije ni blizu 7 smrtnih grehova, tako da razmisli malo da li sam gresniji ja, ili ti koji nazivas Isusa mazohistom! Ali to su za tebe sve gluposti, ne izvini! A ta prica da nema za mene vise nikakvog oslobadjanja mojih grehova, daleko si od istine i vidis, to dokazuje da nisi bas toliko dobar tumac biblije i poznavalac hriscanstva kakvim se predstavljas! Da jesi, znao bi da je u raj prvi krocio najveci gresnik koji se pokajao na samoj smrti, lopov, ubica, koji je bio raspet pored hrista, i koji se pokajao, i koji je bio primljen u raj! Tako da te tvoje price mozes nekom drugom da pricas!! Ali necu vise da se raspravljam, pogotovu ne sa jednim ubedjenim covekom 21. veka, kome je raspeti stolar budalastina! Ja sam ti lepo rekao da ne pominjes nikoga ko je mene ucio, izgleda da ti to nije dovoljno jasno, porodicu, a sad jos i prijatelje nemoj da mi vredjas!! Mene je ucio o veri porodicni prijatelj, koji je svestenik i sve sto mi nije bilo jasno pitao sam njega! Tako da jos jednom te molim moje ne uzimaj u usta! Hvala unapred, zdravo dovidjenja, pisi ti ako hoces slobodno i dalje, ali ja sam svoje rekao, i stojim iza svega! A ti misli da sam primitivan i glup koliko hoces, ali nisi nimalo kompetentan, a kada bi me bolje poznavao i priupitao nekoga iz mog okruzenja kakav sam overio bi se u suprotno! Tako da zavrsio sam s tobom pricu!

Evo jos ti jedan od grehova Hvalisanje ,dakle tvoj Ego stvarno radi 100 na sat,

Verujem da sam vec nekoliko puta po forumima predstavio Isusa kao obicnog inteligentnog coveka cija je zemlja bila pod rimskom okupacijom i koji je iskoristio prorocanstvo iz starog zaveta da ujedini ljude i da im da nadu jer nista drugo nisu imali osim svojih bednih zivota.Kao sto rekoh Isus je znao unapred sta ce da mu se dogodi i jasno vidimo da je imao i vrstu pripreme za to , fizicke u obliku posta i duhovne u obliku molitve,oprostio se sa svima imao je lepu ispratnicu i onda se dogodilo ono sto sam pokusao da ti objasnim na najlogicniji moguci nacin
polazeci od cinjenice da je on obican covek.To sto istorijski nista znacajno nije zabelezeno o Isusu a i biblija je pisana i objavljena nekompletna bez drugih jevandjelja gde se jasno vidi njegov karakter je dovoljan dokaz za svakog ko se interesuje o istoriji hriscanstva.
Sto se tice religiozne strane Ja nemam nista protiv same vere ali smatram da ljudi trebaju da postavljaju pitanja i mislim da je vrlo hipokriticno sto popovi pevaju silovateljima i ubicama na grobu a odbijaju sluzbu za samoubice .

Sto se tice samoubistva nismo mi ni prvi ni zadnji ljudi koji su diskutovali o ovoj temi ,
Niti smo mi Autoriteti po tom pitanju
Pametni Ljudi su sve to vec davno klasifikovali ,

Po Terminologiji Samoubistvo se zvanicno deli na sledecih  5  grupa .

--------------------------------------------------------------------------------

1.Indirektno Samoubistvo
Rizici koje uzimas dok vozis auto,Pusenje Cigareta,Ignorisanje doktorskih saveta ,koriscenje alkohola i droga
Dugogodisnje Izlaganje spoljnim uslovima bez adekvatne zastite na primer za vreme rada u rudniku.

2.Ubistvo -Samoubistvo
U ovu grupu spadaju uglavnom klinicki bolesne osobe koje pate od teske depresije i kojima treba pomoc.
A) Ljudi koji pate od morbidne ljubomore i koji pate za osvetom i pre nego sto ubiju sebe ubiju svoju decu.
B)Ljudi i zene koji zele da okoncaju vezu u kojoj su maltretirani.
C)Oni koji zele da bace krivicu na partnera sa svojim samoubistvom i time zauvek zadrze kontrolu iznad partnera cak i u smrti.
D)Ubistvo nemocnog krhog partnera pre licnog samoubistva.

3.Doktorsko -Asistirano Samoubistvo
Takodje zvano ubistvo iz Milosti prvi put legalno od 1993 posle promene zakona u Holandiji
radi se u tri slucaja ukoliko pacijent  a)umire  b)Uzasno pati  c) Hitno trazi olaksanje

4.Racionalno Samoubistvo
Ova vrsta samoubistva ne proizilazi iz nezadovoljnosti ili mentalnih problema.
O ovome mozemo voditi debatu u nedogled vrlo problematicno za neke ljude da shvate
neki raniji postovi spadaju u ovu grupu...samozrtvovanje  a i Hara –Kiri.

5.Samoubilacki Paktovi -kada dvoje ili vise ljudi odluci da se ubije zajedno, obicno na istom mestu.
Obicno vise dominantna osoba inicira i podstice samoubistvo i takvi odnosi nemaju puno kontakta sa porodicama ili prijateljima .
A)Prijateljski pakt,zbog Slicnih zivotnih prica
B)Ljubavni pakt, Gde mladim ljubavnicima nije dozvoljeno da zive zajedno.
C)Bracni pakt, Gde par nema dece ili ne zivi sa decom .
Ova samoubistva su vrlo teska za proucavanje U Evropi i Zapadi ona cine svega 1% dok na istoku 3%.

Dakle sve zavisi od slucaja do slucaja sta je Hrabrost ili Kukavicluk ,
U svakom slucaju za mnoge to nije bila nijedna od ovih stvari  ,
vec je bilo samo resenje koje ce da ih spasi od svakodnevnog i uzasnog i ocajnog bola u kom se nalaze ,
i nije fer da ljudi i zene koji su verovali i postovali religiju i boga svoj ceo zivot i koji su vodili posten zivot ,
budu liseni zadnje zelje da umru u miru i budu sahranjeni u tradiciji svoje vere .
« Poslednja izmena: 08. Jun 2010, 12:40:27 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Sta je hrabrost pobiti svoje ljude ?!  Smile
A kako bi se nazvala upotreba tog baruta za ubijanje turaka - ludost ?

( Cuo sam price profesora istorije da je nasa istorija koja je vezana za taj period falsifikovana/lazno predstavljena
zbog odnosa sa zapadom. )
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Citat
Hozeombre je rekao " samoubistvo je izlaz", kada sam ga pitao kako smrt moze biti izlaz ti si bio zgrozen,
a sada govoris kako ne znas "sta se desava posle smrti". 

Sta ti uopste zelis da postignes takvom komunikacijom ?

Pa ne znam sta se desava posle smrti,ali datu situaciju garant si resio ako pusas sebi u glavu..Jel to tolko tesko da se shvati ?
Gde odlazis,sta se zbiva nzm..ali datu situaciju si izbego..Sad da li je to uspesan nacin ili nije to vec nije prica.

Sta zelim takvom komunkacijom ?
Ja nzm o cemu ti pricas,ja sasvim logicno postavljam tebi pitanja ?!

Citat
( Cuo sam price profesora istorije da je nasa istorija koja je vezana za taj period falsifikovana/lazno predstavljena
zbog odnosa sa zapadom. )
Pretpostavljam da je taj profesor Bora sa foruma  Smile

Jel si ti bio nekad na cegru ili icao u cele kulu ?
Ako ti ono lici na prevaru ili falsifikat onda treba dobro razmisliti..
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
samoubistvo i te kako moze biti izlaz. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

"Uvek ima neko jači".

Zodijak
Pol Žena
Poruke 46661
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
Naravno da je samoubistvo kukavicluk i ludost.
Hrabrost je ziveti i pored problema i muke (svako ih ima), prihvatiti zivot kao vecitu borbu.
Treba nauciti uzivati i pored patnje, napredovati i biti uspesan.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Pa zamisli nekoga koji pati od neizlecive bolesti, on ce da napreduje i bude uspesan  Smile
Ili onoga sto pati od neizlecive depresije?
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Tema počela da se vrti u krug, kao i sve ostale na psihologiji.  Smile

Ako je neko planirao da se ubije i igrom slučaja ovo čitao.
Mislim da nema sumnje da će to uraditi.  Smile
« Poslednja izmena: 13. Jun 2010, 18:47:35 od vlastimir »
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 00:53:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.