Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samoubistvo dve devojke skokom sa višespratnice  (Pročitano 43240 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Samsung 111111
Meni zao stvarno..greota,bile one pod drogom ili ne..stvarno zalosno..Pokoj im dusi.
Citam postove..i mislim se kak'i ste to ljudi,u nekim postovima se mislim da l ima nesto ljudsko u tom coveku.
« Poslednja izmena: 03. Maj 2011, 18:19:43 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5
Razgovori roditelja s decom su najbolja preventiva suicida

BEOGRAD/KNJAŽEVAC - Psiholozi i sociolozi smatraju da razlog dvostrukog samoubistva od pre dva dana u Knjaževcu treba potražiti u nedostatku razgovora sa adolescentima u dobu kad je to njima najpotrebnije, odnosno kad psihološki i fizički sazrevaju.

Sahrana u Knjaževcu potresla je sve meštane

Da bi se ovakvi slučajevi izbegli, roditelji, ali i nastavnici, moraju da komuniciraju sa decom ovog uzrasta i o najmanjim problemima koji ih muče, a ne da oni rešenje pronalaze u alkoholu, drogi i lošem društvu, smatraju sagovornici “Blica”.

Dvostruko samoubistvo Milice C. (19 ) i tri godine mlađe L. J., koje su zajedno skočile sa višespratnice u Knjaževcu, nije jedino. Početkom marta, dve devetnaestogodišnje Vranjanke Kristina T. i Milica R. skočile su sa Pančevačkog mosta u Beogradu. Samoubistvo su najavile drugaricama SMS-om, a pre skoka sa ograde mosta šalom su povezale ruke.

- Može da se dogodi da mladi fatalnim porukama misle da će nešto bitno promeniti u okruženju. Ipak, oni su toliko pod pritiskom svog unutrašnjeg sveta da nemaju kad da misle o atraktivnosti suicida. Najveći problem je raskorak koji se pravi u njihovim glavama, jer se, kako fizički, tako i psihološki razvijaju. Tada su problemi i situacije u kojima se pronađu potpuno neuobičajeni i veliki je problem ukoliko kroz razgovor ne pronađu rešenje - priča za “Blic” psihijatar Ljiljana Milivojević.

Otac maloletne L. J. veruje da je uzrok nesreće loše društvo

- Stigla mi je poruka od ćerke sa tekstom: “Volim vas najviše na svetu!”. Prošli su me žmarci. Slutio sam da nije na dobro i kad sam je pozvao, bila je nedostupna. A zatim, prošlo je neko vreme, zovu me iz knjaževačke policije, kažu odmah da dođem - priča Dragiša Jelenković, otac maloletne L. J. On je otišao do Knjaževca gde su mu kazali strašnu istinu. Srušio mu se ceo svet. Kad je došao sebi, pomislio je na neku drogu.
- To mi se motalo po glavi jer znam da se kretala u takvom društvu. Onda sam se setio i da je patila zbog momka koji ju je ostavio. Moja majka mi je, kada je saznala za tragediju, kazala kako joj je pričala da mnogo pati za momkom i da joj je dosadio život - kaže Dragiša.

Psihijatri objašnjavaju i pojavu zajedničkih samoubistava.
- To je zbog toga što deca tog uzrasta nisu svesna šta rade, pa kad se nađu u problemu, jedinog prijatelja vide u drugu ili drugarici svog uzrasta. Njima najviše veruju, njima sve pričaju, sve rade zajedno i vrlo slično se ponašaju. Gotovo je sigurno da je jedna od devojaka koja je skočila htela da izvrši samoubistvo, a ova druga to uradila “kako je ne bi izneverila”. Vrlo retko se dešava da ih vezuje isti problem, pa da se zbog toga odluče na zajednički suicid - priča psiholog Zoran Kostić.

Sociolozi smatraju da je najveći problem što se sa srednjoškolcima ne razgovara dovoljno o problemima, već rešenje za sve vide u alkoholu, drogama, a na kraju i u lišavanju sopstvenog života.

- Profesori u školama vrlo malo vremena posvećuju deci i njihovim problemima. Kad dođu iz škole, kući ih čekaju roditelji koji su u teškim finansijskim situacijama ili drugim problemima, pa ni tu ne mogu da nađu sagovornika i rešenje za svoj problem. Tu je dete već ispušteno iz vaspitnog kruga i sebe pronalazi u lošem društvu, alkoholu, drogama... Kada se sa tim krene, mnogo je teže dete vratiti na pravi put. Preventivan rad na adolescentskim problemima, rad sa roditeljima, nastavnicima u školi... time bi se jedino sprečili ovakvi problemi - objašnjava sociolog Dušan Zorkić.

Miličin dečko: Nema ni govora o drogi

Moja verenica Milica, moja najveća sreća, izdahnula je tačno ispod mog prozora. Skočile su sa krova moje zgrade. A njeni mi nisu dozvolili sveću da joj zapalim, da joj na sahranu odem... A nije se ubila zbog droge i pića - kaže Miljan Miletić (31) iz Knjaževca.

Ovaj mladić pozvao je juče novinare želeći da se čuje njegova strana priče, kako kaže, jedina istinita. On govori da je sa Milicom od 12. marta prošle godine, da je šest meseci živela kod njega, da ju je zaprosio i ona je pristala, da je njihova ljubav bila iskrena, da nikada nisu raskidali.
- Ja se ne drogiram. Milica se nikada nije drogirala. Drugarica sa kojom je skočila je govorila kako je boli što ju je momak ostavio, da će da se ubije. Nju je taj dečko ostavio pre više od dva meseca, a ona je dva puta pokušala da izvrši samoubistvo. Drugi put je progutala lekove i jedva su je spasli - priča Miljan.

Izvor: Blic

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Nokia krntija
Neko će da se suoči sa tom surovom sudbinom koja ga čeka, al neko to neće hteti. I sad ti meni kažeš da je to rezultat mentalne bolesti? Neće biti... pre je rezultat nedostatka volje, želje, motiva i hrabrosti.
U praksi se jako retko desi da se neko, eto tako, odluči na suicid. Obično ima jako dugu istoriju problematičnog ponašanja (zloupotrebe alkohola, droge, ranijih epizoda neprilagođenog ponašanja, predispozicije ka raznim psihičkim oboljenjima, itd.). Kada dođe do suicida, on odavno nije bio zdrava osoba, ma koliko tvrdila njegova porodica i bližnji da je ''ničim izazvan'' to učinio.

Prosto, čovekov primarni nagon (ujedinitelj svih drugih) je nagon za opstankom, za preživljavanjem. Kada dođe do tolike količine agresije usmerene ka sebi (kao i ka drugima, ista je stvar), to više nije uračunljiv, zdrav čovek, i tu nema govora o racionalnoj odluci.

Složio se ne bih.  Smile
« Poslednja izmena: 04. Maj 2011, 03:16:32 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Da bi se ovakvi slučajevi izbegli, roditelji, ali i nastavnici, moraju da komuniciraju sa decom ovog uzrasta i o najmanjim problemima koji ih muče, a ne da oni rešenje pronalaze u alkoholu, drogi i lošem društvu, smatraju sagovornici “Blica”.
Eh, jos kada bi roditelje i skolu bilo toliko briga gde bi nam kraj bio. Roditelji uvek jure nesto dok za decu kazu "ma pusti ih, mladi su", a skolu je briga samo da ne pravis probleme i dolazis na casove(sto i nije toliko tesko) dok vecina ovakvih slucajeva uopste ne dodje do psihologa i pedagoga skole zato sto jednostavno "prodju ispod radara" i utope se u generalnu populaciju(sto i nije tako tesko posto vecina mladih danas pije dosta i pravi gluposti tako da ce neko sa problemom da potpadne u vecinu). Cak i oni koji prave probleme prolaze tako sto dobiju ukor i to se vise i ne pominje.

Da su i roditelji i nastavnici i drustvo(mislim na drustvo indivudue koja je u problemu) toliko samosveni i da pricaju o problemima i resavaju ih ovakve stvari se ne bi desavale. Ovako se desava da neka karika(ili pak sve) u tom lancu popusti pa se onda desi da se devojke ubiju a da niko i ne zna pravi razlog pa krenu spekulacije na principu rekla-kazala(cale kaze jedno, momak drugo, gradske opajdare trece itd. )

I kakav to roditelj zna da mu se dete krece u narkomanskom drustvu a ne preduzima nista povodom toga?  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Apple 15
Ajd... kapiram kada mi sa strane citamo i naglabamo sta i kako...

Morbidna zabava...

Ali, nisu mi jasni clanovi porodice koji krecu sa fenomenalnim pricama i opravdavanjem postupaka...

Koliko mu treba verovati? Oko 2%

Ispovest Miljana Miletića (31), verenika stradale Milice Cvejić (19)
„Ubila se jer smo izgubili bebu!“
Sreda - 04.05.2011

„Moja verenica, moja Milica, moja najveća sreća, izdahnula je tačno ispod mog prozora. Skočila je sa krova moje zgrade. A njeni mi nisu dozvolili sveću da joj zapalim, da joj na sahranu odem...

Nije se ubila zbog droge i pića, odgovorno tvrdim. Za njen skok u smrt kriva je pomućena majčinska svest jer je izgubila našu bebicu pre dvadesetak dana“, kaže Miljan Miletić (31) iz Knjaževca, verenik Milice Cvejić (19), koja se sa drugaricom Linom Jelenković (16) bacila sa zgrade u Knjaževcu.
Ovaj mladić pozvao je juče novinare želeći da se čuje njegova strana priče, kako kaže, jedina istinita.
- Sa Milicom sam u vezi bio od 12. marta prošle godine. Živela je kod mene šest meseci. Zaprosio sam je i pristala je da se uzmemo. Naša ljubav je bila iskrena i nikada nismo raskidali. U subotu, uoči uranka, društvo je bilo kod mene. Pozvao me je kum koji je trebalo da venča mene i Milicu i ja sam napustio stan. Kasnije je u restoran „Barutana“ po mene došla patrola, odveli su me u stanicu, držali tri sata i onda mi saopštili da je skočila sa moje zgrade. Ni sam ne znam kako sam otišao do bolnice. Medicinska sestra mi je rekla da je Milica mrtva, a ja sam narednih pola sata klečao ispred zgrade Hitne pomoći dok je moj brat pokušavao da me smiri.
- Ja se ne drogiram. Milica se nikada nije drogirala - kaže Miljan. Milica je, kako kaže, šest meseci, do januara, živela kod njega jer ju je majka isterala iz kuće. Nisu ga želeli za zeta, jer su sumnjali da koristi narkotike.
- Od januara do sada smo izgubili dve bebice jer je Milica imala spontane pobačaje. Kada je prvi put imala spontani, bežala je po bolnici, a sestre su trčale za njom, jer nije želela da joj urade potpunu kiretažu. Kada se to dogodilo drugi put, prestala je da razgovara, da uzima hranu, nisam mogao da je utešim. I pored toga bili smo zajedno, ali ju je srce bolelo zbog gubitka bebe.
Miljan kaže da ju je tada baka vodila kod ginekologa jer njena majka nije htela, kaže da nije bila u dobrim odnosima sa majkom i tvrdi da se u subotu, uoči prvog maja, preko telefona posvađala sa njom.
- Pred svedocima, pred svim našim prijateljima, Milica je rekla da joj je majka doslovce rekla: „Što ne crkneš da me više ne nerviraš.“ To mogu svi da posvedoče. A prijatelji mi kažu da je izlazeći iz stana sa Linom rekla: „Ako me nema za sat vremena, pošaljite mojoj majci poruku ‚hvala ti na svemu‘“. To kažu drugovi, ja nisam lično čuo - govori kroz suze Miljan ne mogavši da prežali što mu Miličini nisu dozvolili da joj oda poslednju poštu.

Dvaput pokušala da se ubije

Veče pred tragediju u Miljanov stan je došla i Lina.
- Govorila je kako je boli što ju je momak ostavio, da će da se ubije. Nju je taj dečko ostavio pre više od dva meseca, a ona je u tom periodu dva puta pokušala da izvrši samoubistvo. Drugi put je progutala lekove i jedva su je spasli - priča Miljan.
Lininog oca Dragišu Jelenkovića zatekli smo u selu Drenovac.
- Stigla mi je poruka na mobilni. Pogledao sam, to mi je naša Lina poslala. Kad otvorim, ono piše: „Volim vas najviše na svetu!“ Prošli su me žmarci. Slutio sam, ovo nije na dobro. Odmah sam je nazvao, ali je bila nedostupna. A zatim, prošlo je neko vreme, zovu me iz knjaževačke policije da odmah dođem - priča otac Dragiša.
Nesrećni otac odmah je otišao do Knjaževca, gde su mu rekli strašnu istinu. Srušio mu se ceo svet.

S. Božinović

Izvor: Alo
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Nokia 
Klupko se odmotava...polako ali sigurno.Sad ce demanti majke, i oskrnavice smrt 2 devojke po starom dobrom obicaju  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Ма ... сад кад мале нема може овај ''вереник'' што душу отвара новинарима, да лапрда до прексутра о веридби, плановима за венчање, изгубљеној беби и трагичној љубави ... Smile

ако ико ишта од тога потврди ... стављам стојка на пањ.

наркоманчина ...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Nokia 
ama....joj
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Apple 15
Najlakse je servirati pricu da je majka skot, a on vitez u sjajnom oklopu...

Alo, bre... decko je 12 godina stariji od nje... dve trudnoce u 4 meseca... glupost na glupost...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Nokia 
pa dobro,ziveli su zajedno 6 meseci ,rece on(?) ,emocije...tuga...neverica...morao je nesto i on da kaze.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.