Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samo u državi Srbiji crkve ne plaćaju porez  (Pročitano 15570 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
Crkva je kada je bilo najteze hranila svoj nesrecni, neobrazovani narod. Kada nije bilo drzave borila se za njih. Ali o tome ovde ljudi jednostavno nece da misle. Nekada dok citam ovakve komentare zapitam sa da li zivim u NDH,.... u velikoj Albaniji ili u Bugarskoj... Pa da se stvari na tako banalan nacin izvrcu i izoblicavaju... na stetu ljudi koji su izgradili temelje nasem drustvu i drzavi.  

Da nas je crkva hranila kad je bilo najteze, odavno bi pomrli.
Mada bih voleo da obrazlozis tvoju tvrdnju, kad nas je konkretno crkva hranila?
I kada se to borila za drzavu? Sto je uostalom suprotno svakom hriscanskom nacelu da se ne mesa u politiku i drzavnost. Prema ucenju svaki vladar je od Boga, pocevsi od Rimljana pa nadalje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49985
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S24
Da nas je crkva hranila kad je bilo najteze, odavno bi pomrli.
Mada bih voleo da obrazlozis tvoju tvrdnju, kad nas je konkretno crkva hranila?

Za vrijeme buna i ratova.

I kada se to borila za drzavu? Sto je uostalom suprotno svakom hriscanskom nacelu da se ne mesa u politiku i drzavnost. Prema ucenju svaki vladar je od Boga, pocevsi od Rimljana pa nadalje.

Smile

Crkva je kada je bilo najteze hranila svoj nesrecni, neobrazovani narod. Kada nije bilo drzave borila se za njih.

Zar je vasim toliko naprednim, modernim, cistim, metroseksualnim, kosmopolitskim umovima, (kojima se ja klanjam do poda ) toliko tesko da shvate cinjenicu da je prirodno da se crkva stara za svoju srpsku pastvu. Da se dijeli hrana iz manastirskih podruma kada je to nuzno za opsatanak. Jer naravno da jesu od jutra do mraka radili... i naravno da nista od toga nisu trosili vec hriscanski stedjeli. I ko to ne moze da shvati ocigledno ima problema sa jakom ekleksiofobijom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Nema tu nikakve mrznje, niko nije trazio da se popovima cupaju brade i crkve pretvaraju u skladista. Radi se o najobicnijoj stvari na svetu, placanje poreza. Ili sada ja da kazem da mene licno mrze jer dolaze da mi naplate TV pretplatu ili me njakaju za porez.  Smile
Inace, sva ta hrana se ionako dobrovoljno davala od strane naroda, crkva je vrsila i vrsi samo distribuciju. Posle rata su i komunisti hranili narod (otimali od kulaka i delili sirotinji) pa sada treba komunisticku partiju osloboditi od poreza  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63

Za vrijeme buna i ratova.

A to sigurno mislis na cinjenicu da su manastiri sluzili kao mesto za skrivanje raznim fasistima i svima koji su se borili protiv mrskih partizana,  a u skorijoj istoriji svima koji su se krili od "evropejskog" rezima.

Zar je vasim toliko naprednim, modernim, cistim, metroseksualnim, kosmopolitskim umovima, (kojima se ja klanjam do poda ) toliko tesko da shvate cinjenicu da je prirodno da se crkva stara za svoju srpsku pastvu. Da se dijeli hrana iz manastirskih podruma kada je to nuzno za opsatanak. Jer naravno da jesu od jutra do mraka radili... i naravno da nista od toga nisu trosili vec hriscanski stedjeli. I ko to ne moze da shvati ocigledno ima problema sa jakom ekleksiofobijom.

Jel stvarno mozes da zamislis da se u crkvama i manastirima vrsio utovar tona brasna, secera i druge robe? Ako je stvarno tako ja se iskreno divim preduzetnickom duhu svestenika,  nije ni cudo sto su i danas uspesni biznismeni.  Ne znam da li si imao priliku da budes u nekom manastirskom podrumu, tu jedva ima mesta za hranu monaha.
Naravno posebna prica je kako je svestenstvo dolazilo do hrane i svih tih zaliha
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Jel stvarno mozes da zamislis da se u crkvama i manastirima vrsio utovar tona brasna, secera i druge robe? Ako je stvarno tako ja se iskreno divim preduzetnickom duhu svestenika,  nije ni cudo sto su i danas uspesni biznismeni.  Ne znam da li si imao priliku da budes u nekom manastirskom podrumu, tu jedva ima mesta za hranu monaha.
Naravno posebna prica je kako je svestenstvo dolazilo do hrane i svih tih zaliha

Nadam se da ces tu posebnu pricu da podelis sa nama.
Nije u redu da jednu takvu tajnu zadrzis za sebe. Ovaj forum je prepun plemenitih uvek spremnih da zadnji svoj dinar daju sirotinji(za razliku og masnih, zadriglih, djakona i popova) ali na zalost nesposobnih ljudi da nesto steknu za deobu. Podeli tu tajnu molim te i resicemo pitanje gladi u Srbiji.

IP sačuvana
social share
Nisam ni ateista ni teista i uvek stajem u odbranu jedne od te dve kategorije ljudi kada je ova druga napada.
Ljudi nisu svojom voljom ateisti ili teisti i niko nema racionalan razlog za kritiku jednog ili drugog stava.
Ali zato postoji racionalan razlog za kritiku tvrdnje koje ateisti ili teisti naturaju.

...imbecili i debili ogroman je zbir,
Moj glas danas odlazi u manastir...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Боље да боли истина него да утеху пружа лаж

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4000
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
znate kako, ja ne znam kako je kod vas ali moj pop ima striktnu tarifu, dere kozu s ledja, prazni novcanike bez milosti i jos kad bi morao da placa porez on bi bio prinudjen da ucini svoj cenovnik brutalnim
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
znate kako, ja ne znam kako je kod vas ali moj pop ima striktnu tarifu, dere kozu s ledja, prazni novcanike bez milosti i jos kad bi morao da placa porez on bi bio prinudjen da ucini svoj cenovnik brutalnim

Uf, kad bi doso da mi trazi pare, bilo bi: pope, ako verujes, bog ce da ti plati  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
HTC One

Zar ste toliko nesposobni da sebi obezbedite prihode od svog rada pa vam je samo otimacina u glavi????

Kako si ubo poentu, ali naopako.  Smile

Bas zato sto smo sposobni, pa placamo porez na to sto smo stvorili, mi ne zelimo otimacinu vec da oni koji ne stvaraju vec dobijaju (od drzave, priloge od vernika, raznik biznismena koji preu savest i popravljaju imidz...) takodje plate porez.

Ako mozemo mi koji za te pare radimo, mogu i ovi sto otpevaju koju pesmicu (po pravilu je skrate) i za to uzmu pare (a to je jos i najmanje u odnosu na pare od drzave i lokalnih samoupravo koje dobija crkva od poreza koji ide preko nasih ledja a u dzepove ovima koji su od istog oslobodjeni).  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Sada dal je porez otimacina ili nije, o tome se da raspravljati ali kako svoma, tako i popu, kad mogu obicnom gradjaninu da "otimaju" mogu i popovima, kako se ono kaze, i popovi su samo ljudi  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
Transparent: Što crkva ne plaća porez?

Transparent sa natpisom "Svi plaćamo porez zašto ne i crkva", postavljen je danas na bedemu tvrđave u Nišu.

Na transparentu crne boje nema potpisa.

Transprent je postavljen preko puta amfiteatra na keju kraj Nišave gde je danas održano vađenje krsta povodom Bogojavljenja u čmu se takmičilo 19 građana.

Pre toga je liturgiju služio rektor Bogoslovije u Nišu Milutin Timotijević.

Verske zajednice u Srbiji oslobođene su plaćanja poreza na imovinu.

Izvor: Mondo
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.