Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samo u državi Srbiji crkve ne plaćaju porez  (Pročitano 15650 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Stalno zaboravljamo kad kažemo crkva da su u Srbiji registrovali stotinak crkava. Neke od njih su vrlo profitabilna preduzeća koja se bave pranjem novca, neke su čudne duhovno-materijalističke simbioze a neke su tradicionalne, moćne i brojne zajednice sa milionskim prihodima.

Gde god ima para koje niko ne broji ima i korupcije, krađe, malverzacija. Ja sam za to da crkve moraju vrlo precizno da vode knjigovodstvo, prijavljuju prihode, drže novac na računu i transparentno raspolažu njim. Nikako mi se ne sviđa ideja da nečiji dobrovoljni prilog završi kao finansiranje terorističke organizacije ili vikendica mangupa koji se lažno predstavlja.

Imovinu koja je nacionalizovana, kako onu koja je pripadala građanima tako i imovinu crkve treba vratiti ili isplatiti. Prihode treba oporezovati. Crkva (svaka) mora biti dobar domaćin i duhovna zajednica a ne perionica novca, izrabljivačnica robovskog rada ili krava muzara
« Poslednja izmena: 15. Dec 2010, 16:17:30 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia krntija
Citat
Ja sam za to da crkve moraju vrlo precizno da vode knjigovodstvo, prijavljuju prihode, drže novac na računu i transparentno raspolažu njim. Nikako mi se ne sviđa ideja da nečiji dobrovoljni prilog završi kao finansiranje terorističke organizacije ili vikendica mangupa koji se lažno predstavlja.

+1

kao i za sve ostalo, transparentnost i ovde mora biti prisutna.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Zanima me koliko se u nemackoj procenata plate daje katolickoj crkvi? Ima li ko tu informaciju ? Smile

Meni covek koji radi u nemackoj kaze, da nemacka drzava njegov godisnji prihod oporezuje, i to ne bitno dali si obican radnik ili imas firmu ali na kraju godine ti daju 13 platu.
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Zanima me koliko se u nemackoj procenata plate daje katolickoj crkvi? Ima li ko tu informaciju ? Smile

8-9% procenata od ukupnog poreza na prihod. Znaci, uzmu ti za porez na platu 20% ili npr. 400 evra, a od tih400 evra ide crkvi 8-9%. Dve crkve koje mogu da uzimaju porez su katolicka i protestantska, ostale ne, ukoliko je neko musliman, pravoslavac, budista, ne placa crkveni porez. Inace, za "istupanje" iz crkve i prestanak placanja poreza je formalna stvar i danas je sve manje "crkvenih" poreznika.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy IIs

Ako si vernik placa se crkveni porez, a ako nisi onda 0.

Resenje je uvodjenje cenovnika, fiskalne kase i PDV-a.

To se nikada neće desiti.
....
ali,naravno,to je samo kad se radi o pravoslavlju.kad se radi o Papikanu,to se ne racuna.  Smile
....

Ti u Vatikanu tek plivaju u lovi, njih treba medju prvima oporezovati.
« Poslednja izmena: 15. Dec 2010, 19:53:16 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S24
ovo je ključ

Citat
Stručnjaci za ovo pitanje kažu da Srbija ne treba da eksperimentiše, već samo da prekopira pravila iz okruženja.

- Praksa kaže da prvo treba razdvojiti imovinu koja se koristi za stvaranje profita, kao što su prostorije za rentiranje, od one imovine koja se ne koristi za sticanje dobiti. Mislim da ne bi bilo svrsishodno da se, recimo imovina crkve Svetog Marka na Tašmajdanu, oporezuje - kaže za “Blic” Živica Tucić, verski analitičar.

dakle oporezivati takvu imovinu... iako ne znam šta će crkvi takve nekretnine, no dobro to je druga priča.

Dok ne plate zakup za koriscenje te imovine nemaju pravo ni da traze porez...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
Samsung SGH-E590
Ako stvarno budu uzeli da oporezuju crkvu, onda crkva treba da trazi da joj se vrati sve uzeto za vreme komunizma, a to je pola Srbije.
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia krntija
ma de pola... cela Srbija
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224

8-9% procenata od ukupnog poreza na prihod. Znaci, uzmu ti za porez na platu 20% ili npr. 400 evra, a od tih400 evra ide crkvi 8-9%. Dve crkve koje mogu da uzimaju porez su katolicka i protestantska, ostale ne, ukoliko je neko musliman, pravoslavac, budista, ne placa crkveni porez. Inace, za "istupanje" iz crkve i prestanak placanja poreza je formalna stvar i danas je sve manje "crkvenih" poreznika.

Meni drugarica koja je pravoslavka kaze da njeni roditelji placaju taj porez a i oni su pravoslavci... zbog toga i pitam Smiley

PS: kakva je to diskriminacija u najrazvijenijoj drzavi velike Evropske unije? Smile
« Poslednja izmena: 16. Dec 2010, 18:30:52 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Meni drugarica koja je pravoslavka kaze da njeni roditelji placaju taj porez a i oni su pravoslavci... zbog toga i pitam Smiley

PS: kakva je to diskriminacija u najrazvijenijoj drzavi velike Evropske unije? Smile

Pa porez placa svako, i komunista i rastafarijanac, ali crkveni porez placaju samo oni koji su se prilikom vadjenja poreske karte ili prijave obrta prijavili kao katolici ili evangelisti (protestanti). Sada ako su joj se matorci izjasnili da su pripadnici jedne od te dve vere, iz ko zna kog razloga, placaju crkveni porez jednoj od tih dveju crkava
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.