Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sa diplomom Prinstona vratila se u Svilajnac  (Pročitano 2683 puta)
24. Avg 2012, 14:41:07
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
Browser
Opera 12.01
Svilajnčanka s američkim državljanstvom Marina Maksić (30) iznenadila je i direktora Instituta “Gilijan” za plastičnu hirurgiju u Indijanopolisu, gde je radila, pa i svoje roditelje koji žive u Svilajncu kada je rešila da se posle sedam godina vrati iz Amerike, prihvati ponudu u svom rodnom mestu i postane direktor Slobodne carinske zone.

Povratkom šokirala i roditelje i prijatelje: Marina

- Prilikom poslednje posete roditeljima sastala sam se sa predsednikom opštine, mladim i perspektivnim čovekom koji me je iznenadio svojim stavovima o napretku grada u kome sam rođena i ponudio mi je posao. Bila sam iznenađena, ali ne odmah i zainteresovana. Međutim, ubrzo sam shvatila da bi to bio veliki izazov za mene. Kad sam se vratila u Ameriku, počela sam da razmišljam ozbiljno o tome. Shvatila sam da želim da se vratim i pomognem - počinje priču svilajnačka Amerikanka, kako je zovu u rodnom gradu.

Marina je u Ameriku otišla u studentskoj razmeni, školovala se tamo, diplomirala na prestižnom „Prinstonu“, a zatim se zaposlila kao pravnik na klinici koja se bavi plastičnom hirurgijom.

- Vlasnica klinike mi je mnogo pomogla, dobila sam državljanstvo i sjajno smo se slagale. Kada sam odlučila da odem, bilo joj je krivo, ali je bila puna razumevanja za moju spremnost na izazov. Srbija je ipak moja zemlja i mesto direktora koje mi je ponuđeno podrazumeva mnogo rada sa strancima - objašnjava Marina, koja dodaje i to da žene u Americi već sa 27, 28 godina počinju sa plastičnom hirugijom, botoksom i rekonstrukcijom grudi.

- Svi se trude da uspore proces starenja, milijarde dolara su uložene u to, tako da Amerikanci dolaze u Evropu, pa čak i kod nas, na takve zahvate - priča Marina.

Ona kaže i da se Svilajnac dosta promenio, da je sada razvijeniji grad nego pre sedam godina.

- Iznenađena sam da danas ovde rade „Panasonik“, PORR, „TriStan freš prodjus“ i drugi. Blizu smo Beograda, što je naša prednost, imamo dobre pozicije, želim da pomognem i daću sve od sebe - zaključuje Marina.

Vraćamo mlade u naš grad

- Marina Maksić sjajno poznaje engleski jezik, govori italijanski, sarađivala je sa strancima, radila u marketingu, poznaje tu oblast. Mislim da će biti dragocena na mestu direktora Slobodne carinske zone. Svilajnac je doskora imao stvarno veliki problem da mladi ljudi posle studija ostaju u velikim gradovima u potrazi za poslom, a sada to polako menjamo - rekao je Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac.

Slobodna zona je Institut međunarodne ekonomske politike kojim se podstiče ulaganje kapitala, proizvodnje i razmena u službi privrednog razvoja. To je posebno ograničen i označen deo teritorije neke države na kome se privredne aktivnosti obavljaju pod liberalnijim spoljnotrgovinskim carinskim poreskim i drugim uslovima. Cilj je privlačenje investicija, nova radna mesta, razvoj industrije i slično.

Izvor
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
budala
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

kimi, from d rezistens

Zodijak
Pol
Poruke 2559
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
ma kakvi  Smile
poso dobar, roditelji blizu, selo blizu, društvo, gde god da se pojavi, sa ovakvim referencama (školovala se, živela i radila u USA), biće više nego cenjena, para ne manjka, the world is hers  Smile
IP sačuvana
social share
не вреди будали објашњавати да је будала
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.0
Browser
Chrome 21.0.1180.79
mob
Apple 15
Budala?
Tesko... ni manje ni vise nego direktor Slobodne carinske zone... Sedis i pare kapaju Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
Nokia 3220
A koliko u Svilajncu ima nezaposlenih pravnika sto mladih, sto sredovecnih koji bi mogli da rade isti posao? Osim toga ova lutka uvek moze da se za Ameriku posto ima njihov pasos/drzavljanstvo ako njena poslovna avantura propadne... Smile
IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 9210
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.83
mob
SonyEricsson k 850i
I sta sad ocekuje da joj svi cestitaju,da li bi se vratila da nije dobila sigurne pare  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB

Zahtevam da mi se vrati potpis,pa pogledajte druge. Imaju duplo veci potpis! ! !!
Edit by kokota: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
Svako bi se ovde vratio na takvo mesto. Što se tiče tih fakulteta, diploma i stranih izraza kojima se frljaju i slično više ništa ne verujem šta pišu. Toliko stručnjaka smo imali poslednjih godina po novinama da smo svetski rekorderi.
« Poslednja izmena: 24. Avg 2012, 15:25:46 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 5470
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
Bravo za Marinu i ako ce mnogi sada reci da imam poremecen stav ali bez obzira na sve, vratila se da uziva sto u Americi ne moze. Dzaba pare i sve kada na ulicu ne mozes da prosetas (Nije sve Lepo i Bajno kao u Filmovima) a ne navodi se ni koliko je sati Dnevno radila u Americi .
A s druge strane ona je radila na klinici za plasticnu hirurgiju to je cist posao dok nasi ljudi rade najprljavije i najteze poslove STEKAJU se da bih se pokazali ovde kako su oni zaradili citavo bogatstvo a u stvari trpeli i rmbacili 24 casa.

Svaka joj cast  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.0
Browser
Chrome 21.0.1180.79
mob
Apple 15
Pa, kazem ja... sto bi se ona mucila i radila... kad moze da sedi i pare kapaju Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.01
Pa lep posao, a u moru ljudi koji idu i ne okrecu se zaista lep primer i od nje i od grada u koji je dosla...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.