Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 22:02:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ruski Supertenk T-14 Armata  (Pročitano 49929 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
HTC 
Citat
Ne znam dokle je stigla tehnologija,zato pitam,možda imaju rakete sa kojima mogu da gadjaju tenkove sa ko zna koje daljine,a možda i nemaju,to me interesuje.

Da bi gadjao Armatu ili bilo koji ruski tenk, moras da udjes u blisku borbu, znaci na nekih 3km daljine. Sofisticirane rakete tu nemaju neke izglede jer su trupe zasticene radaskim snopom koji pokriva 50-70 hektara povrsine (samo jedno vozilo) i neutralise sve unapred unesene koordinate u projektilima iz vazduha ili sa mora.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Sacekacu ja ...i vi cete sacekati...pa cemo videti...
Nemaš ti pojma sve će rešavati Kina i Rusija.... Smile

Što s tiče teme,zadnji rat gde je vidjen neki nevidjeni tenkovski sukob je Izraelsko-Egipatsko-Sirijski rat,ispravite me ako grešim,tako da su sve ostalo nagadjanja kako i šta.Prvi veliki sukob sličan ovom gore daće nam odgovor o upotrebljivosti tenkova.I ne znam otkud Rusu priča da su Ameri ili bilo ko odustali od tenkova,to nije tačno,a pogotovo nije tačna priča o modernom ratu iz vazduha,jer su dva puta upali u Irak i jednom u Avganistan,jedino gde nisu kopneno upali je Srbija ali to su više neke političke odluke zbog toga što je evropska država...

U ostatku tvog posta nenadjebiv si kao i uvek... Smile

Što se tiče T-14 ništa mi se kupola ne svidja bila mnogo bolja na animacijama  Smile

IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
Ne znam samo gde ce oni da ratuju sa tim tenkovima...

Verovatno je i procena tog lika zasnovana na tome...

Kao sto si mozda primetio oni su na drugom kontinentu...

inicio mani me filozofije,pod modernim ratom mislim na modernu tehnoogiju,ne na tvoju viziju modernog rata,na tehnologiju mislim.

Ne znam dokle je stigla tehnologija,zato pitam,možda imaju rakete sa kojima mogu da gadjaju tenkove sa ko zna koje daljine,a možda i nemaju,to me interesuje.

I Kako nekome iz vazduha ne možeš ništa,možeš da mu razlupaš celu infrastrukturu,pa to smo mi osetili na svojoj koži,tenk nismo videli,ni njihovog  vojnika a izgubili smo rat.

Ma koja tehnologija...i sta smo mi osetili... Smile
« Poslednja izmena: 05. Maj 2015, 13:59:27 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
LG Nexus 5
Kao da su mu nakalemili redizajniranu kupolu na vec postojece telo od starijih modela, mada malo vise nasminkano.

Sto napisa bobak, elektronika je ovde veliko pitanje.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Citat

Da bi gadjao Armatu ili bilo koji ruski tenk, moras da udjes u blisku borbu, znaci na nekih 3km daljine. Sofisticirane rakete tu nemaju neke izglede jer su trupe zasticene radaskim snopom koji pokriva 50-70 hektara povrsine (samo jedno vozilo) i neutralise sve unapred unesene koordinate u projektilima iz vazduha ili sa mora.
Hvala lepo,ovakav odgovor mi je trebao,a ne ovaj putinov epp što vrti prazne priče.

Dobru zaštitu imaju,a šta se desi sa raketom kad joj ponište koordinate,gde ona pada,ili šta se desi,shvatam da ona nema koordinate ali mora negde da padne.

Kakva je situacija sa tenkovima ostalih ozbiljnih zemalja,imaju li i oni nešto slično.Interesuje me jel naprimer tenkovi neke zemlje znatno odskaču od drugih,ili je to sve slična priča,prate jedni druge.

I koliko sam shvatio,mora da se napadnu nekim drugim raketama,koje ne funkcionišu na taj način,tj,nisu navodeće,i to sa distance manje od 3 kilometra.

Izvini što te cimam sad sa pitanjima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
O tenkovima i njihovoj upotrebi:

Za vreme rata u Vijetnamu, Ameri su imali ideju da ubuduće svaki rat vode prvenstveno iz vazduha. Da se neprijatelj natovari bombama sa bezbedne razdaljine (iz vazduha ili sa mora), i da se tako pokori zemlja. Manje gubitaka, brže, lakše i za budžet i za same ljude... Ameri su to i probali, ali su onda shvatili da ma koliko ti sa daljine tovario neki narod, ti njega ne možeš potpuno da pokoriš i osvojiš dok tvoj vojnik ne kroči na tlo i ne suoči se sa ljudima.

A upravo tenkovi omogućuju to. I zato bez obzira što danas imamo sve i svašta od oružja, neki principi su i dalje manje više isti, i tenkovi i dalje imaju svoju ulogu u ratu. Za probijanje fronta i za podršku pešadiji kroz uništenje neprijateljske tehnike i ljudstva, a sve uz mogućnost da i sami prime udarac i da nastave sa borbom, što lovci na tenkove i pešadija ne mogu. I koriste se i dalje širom sveta. Rat u Ukrajini, Irak, Avganistan, Sirija, naši ratovi... sve su to sukobi u kojima su tenkovi itekako bili korišćeni. Nema veze što nisu nosili sav teret  sukoba, opet su bili igrali važnu ulogu.

Lično mislim da nikada neće ni nestati sa ratišta, samo će menjati oblik i način primene. Jednog dana možda više neće imati topove, nego će biti nakrcani malim naprednim raketama veličine sadašnjih granata al jačine ko tomahavk. Na primer... Ali sve u svemu, biće oni pristuni i potrebni na ratištima još dugo vremena.

Što se protiv tenkovskih raketa i oružja tiče, čak ni one nisu garant pogotka jer uporedo sa njima, napreduju i sistemi aktivne zaštite koji mogu da ih neutrališu,a i tehnologije oklopa.
A što se broja tenkova tiče, NATO i Rusija uvek prate jedno drugo. U poslednjih 20 godina je došlo do postepenog smanjenja i kod jednih i kod drugih, ali čim se počeo haos u Ukrajini, ponovo je počela i priča o broju tenkova i evo pre par nedelja, Nemačka je rešila da vrati određeni broj otpisanih vozila u službu (putem remonta i modernizacije).
« Poslednja izmena: 05. Maj 2015, 19:27:17 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 849
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
O tenkovima i njihovoj upotrebi:

Za vreme rata u Vijetnamu, Ameri su imali ideju da ubuduće svaki rat vode prvenstveno iz vazduha. Da se neprijatelj natovari bombama sa bezbedne razdaljine (iz vazduha ili sa mora), i da se tako pokori zemlja. Manje gubitaka, brže, lakše i za budžet i za same ljude... Ameri su to i probali, ali su onda shvatili da ma koliko ti sa daljine tovario neki narod, ti njega ne možeš potpuno da pokoriš i osvojiš dok tvoj vojnik ne kroči na tlo i ne suoči se sa ljudima.

A upravo tenkovi omogućuju to. I zato bez obzira što danas imamo sve i svašta od oružja, neki principi su i dalje manje više isti, i tenkovi i dalje imaju svoju ulogu u ratu. Za probijanje fronta i za podršku pešadiji kroz uništenje neprijateljske tehnike i ljudstva, a sve uz mogućnost da i sami prime udarac i da nastave sa borbom, što lovci na tenkove i pešadija ne mogu. I koriste se i dalje širom sveta. Rat u Ukrajini, Irak, Avganistan, Sirija, naši ratovi... sve su to sukobi u kojima su tenkovi itekako bili korišćeni. Nema veze što nisu nosili sav teret  sukoba, opet su bili igrali važnu ulogu.

Lično mislim da nikada neće ni nestati sa ratišta, samo će menjati oblik i način primene. Jednog dana možda više neće imati topove, nego će biti nakrcani malim naprednim raketama veličine sadašnjih granata al jačine ko tomahavk. Na primer... Ali sve u svemu, biće oni pristuni i potrebni na ratištima još dugo vremena.

Što se protiv tenkovskih raketa i oružja tiče, čak ni one nisu garant pogotka jer uporedo sa njima, napreduju i sistemi aktivne zaštite koji mogu da ih neutrališu,a i tehnologije oklopa.
A što se broja tenkova tiče, NATO i Rusija uvek prate jedno drugo. U poslednjih 20 godina je došlo do postepenog smanjenja i kod jednih i kod drugih, ali čim se počeo haos u Ukrajini, ponovo je počela i priča o broju tenkova i evo pre par nedelja, Nemačka je rešila da vrati određeni broj otpisanih vozila u službu (putem remonta i modernizacije).

Slazem se u potpunosti. Posebno sa ovim:
Citat
Lično mislim da nikada neće ni nestati sa ratišta, samo će menjati oblik i način primene.
Kombinacija brzine, mobilnosti, vatrene moci i oklopa na terenu je nesto sto ce verovatno jos dugo biti nephodno za potpuno ispunjavanje vojnih ciljeva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Resenje je da se pronadje neki mali hepek, neka bakterija, koja jede celik, pa da celi tenk izgrize  Smile Smile Smile   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
HTC 
Ovaj tenk je jos uvek u razvoju, kupola mu se prakticno ne vidi od onih limova sa strane. Zna se da je potpuno automatizovan, automatsko punjenje topa i mitraljeza i mogucnost prelaska na top od 150 mm. Ima tri clana posade.
Sta se krije ispod haube Armate niko ne zna.
Ovo sto sad imamo prilike da vidimo je samo eksponat za paradu 9.maja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
hkj
Hvala.

A kako stvar stoji sa minama,jel se to još uvek koristi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 22:02:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.22 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.