Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 01:19:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ruski pistolji  (Pročitano 67252 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 33.0
Ista firma ima i ozbiljnije modele:
sl.1: OTs-23 (te OC-23) Drotik
sl.2 i 3: OTs-27 Berdysh
sl.4: OTs-33 Pernach
Ovaj zadnji je izgleda opaka sprava Smile

izvori:
http://world.guns.ru/handguns/hg/rus/ots-23-drotik-e.html
http://world.guns.ru/handguns/hg/rus/ots-27-berdysh-e.html
http://world.guns.ru/handguns/hg/rus/ots-33-pernach-e.html
 Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

1287755283.jpg
(32 KB, 650x477)
1287755306.jpg
(23.24 KB, 500x365)
1287755313.jpg
(24.63 KB, 300x218)
1287755338.jpg
(19.88 KB, 550x349)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Oni su se u zadnje vreme orjentisali na neko oruzje za samoodbranu koje nije letalno...

Tu ima daleko vise opcija...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 33.0
Aha, pa dobro, trziste diktira! Nego, o ovom zadnjem pise da je prototip (mada od tada je proslo par godina a mozda i vise  Smile) i da ga ograniceno koriste neke OMON jedinice.  Smile mozda su im ga dali da testiraju, sta li?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 13
Zastava Beograd
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Odlična tema Papalu  Smile, s obzirom da sam ljubitelj ruskog oružja, veoma mi je drago što si je pokrenuo. Ovo što se pitaš šta li je u kundaku, je pretpostavljam tvoja šala, jer je odgovor na to pitanje napisan malo niže u tvom komentaru, a možda je ta rečenica jednostavno promakla tvojoj pažnji. U svakom slučaju taj kundak je zapravo futrola, napravljena je po ugledu na futrolu-kundak za legendarni pištolj nemačke proizvodnje Mauser C96, koji je bio prestižno i omiljeno oružje crvenih komesara i oficira u Oktobarskoj revoluciji, a podjednaku popularnost je uživao i kod belogardejskih oficira:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e0/Mauser_C96_M1916_Red_9_7.JPG

...

Ovo je APS Stechkin. Svidja mi se ova fora sa kundakom (a kundak nazad kanda ima neka vratanca Smile, sta li je unutra Smile).
...

The pistol is being carried in a wooden or plastic holster-stock, it is used as a shoulder stock in the automatic mode of fire.

A sada natrag na temu, jedan od meni lično najzanimljivijih ruskih pištolja:

Serdyukov SPS / Gyurza / Vector SR-1

Projektovan je 1990. godine. Od 1996 do 2005 proizvođena je prva generacija,
od 2005 do danas druga generacija pištolja.
Kalibar: ruski 9 x 21mm sa različitim vrstama zrna.
Početna brzina zrna u zavisnosti od tipa zrna od 390 do 401 m/s.
Početna energija u zavisnosti od tipa zrna SKROMNIH 562J do 601J
Masa praznog pištolja 0,99kg
Masa punog pištolja 1,18,g
Kapacitet okvira 18 metaka

Ono što je meni posebno fascinantno kod ovog pištolja je činjenica da njegova probojnost prevazilazi čak i energetski trostruko potentnije pištolje i revolvere zapadnih proizvođača.

Kod različitih izvora nailazio sam na dva različita podatka o njegovoj probojnosti. Mislim da je najtačniji podatak da na 50m probija titanijumsku ploču debljine 4mm, a na 100m probija titanijumsku ploču debljine 2,8mm i 30 slojeva kevlara pride.

Izgledom podseća na Makarov PM samo je malo veći i robsniji:

Ko želi da pročita opširnije o ovom pištolju evo par zanimljivih linkova:

http://russianguns.ru/?p=2837

http://weaponsystems.net/weapon.php?weapon=AA01%20-%20Gyurza

http://world.guns.ru/handguns/hg/rus/serdyukov-sps-cp1-gyurza-e.html

http://gunsru.ru/rg_patron_9x21_eng.html
IP sačuvana
social share

American Native Cheyenne name, means - wielding a dull knife
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
Jako lep prilog Tahmelapachme  Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Trenutno sam opet malo u guzvi , a i idem na jedan kraci put, no od 30. decembra sam totalno slobodan,pa cu malo vise vremena posvetiti svim temama ovde, pa i ovoj, koja mi je veoma interesantna.  AKo imas volje, slobodno pstavljaj sta zelis - jako je dobro sto dajes podatke o osobinama pistolja.

Hvala, i samo raspali  Smile Smile Smile Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
7.62 mm S-4M special compact pistol

The S4M double-barrelled over/under silent pistol was developed in the early 1970s. If is of the same type of special-purpose weapons as the MSP pistol, but is chambered for a more powerful special cartridge and differs in design.
     The PZ Zmeya 'captive-piston' cartridge was developed in the mid-1960s. II features a thick-wailed case 62.8 mm long. The inside surface of the cartridge case is bottlenecked, while the outside surface is cylindrical. A special design of a percussion primer recessed deep into the case base, accommodating an extra striker, prevents the cap from bulging after the piston seals the expanding powder gases inside the case by sealing bleed-off holes. The cartridge uses the same 7.62 mm PS Mod 1943 assault rifle bullet weighing 7.9 g.
     The PZ cartridge was first used in the S4 Groza pistol, followed by the S4M. The PZ round became the basis for PZA and PZAM special cartridges, differing in cartridge case design and shape.
     The cartridges are fed into the chambers simultaneously using a steel two-round clop. The trigger assembly is cocked automatically, and the external finishing of the pistol prevents catching on clothes.

Specifications S-4M

Caliber..........................................................................7,62 mm
Cartridge....................................................................P3A,P3AM
Weight unloaded............................................................0,66 kg
Length pistol..................................................................140 mm
Length barre....................................................................88 mm
Width...............................................................................21 mm
Effective range of fire.........................................................25 m
Effective rate of fire...................................................6-8 rds/min
Muzzle velocity...............................................................150 m/s
Magazine capacity...............................................................2 rds

IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
nije bas "pistolj" ali moram d'ga metnem... Smile

tp-82  Smile inace konstruisan je za kosmonaute i tako te pizdarije... Smile
i tretira se kao najbolje oruzje za "prezivljavanje" ...
strasna stvarcica... Smile

kad budem dobre volje ...napisat cu nesto preciznijih podataka...o ovoj stvarcici... Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
Uuuu! Opake stvari!  Smile  Smile Smile Smile Smile Smile Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4008
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0

Odlicna tema.  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
PB silent pistol

The PB (Pistolet Besshumnyj - Silenced Pistol), also known for Soviet/Russian army as 6P9, has been developed by 1967 for Spetsnaz elements of the Soviet army, as well as for operatives of KGB. The pistol is based on significantly modified Makarov PM pistol, and features an unique integral two-part silencer. The rear part of the silencer is fixed around the barrel, which is drilled to decrease the muzzle velocity below the speed of sound. The front part of the silencer is quickly detachable, so pistol can be broken down into two parts for more convenient carry. Unlike many other integrally silenced pistols the PB can be safely fired with the front part of the silencer removed, but this will greatly increase the sound signature. Still, it is an useful emergency feature. Because the front part of the barrel is enclosed into the silencer, the slide is made very short and cannot contain the return spring. Instead, the return spring is located in the grip, under the right panel, and linked to the slide via the rocking lever. The double-action firing unit with external hammer and slide-mounted safety/decocker, as well as the magazine, are borrowed from Makarov PM pistol with no modification. PB has fixed sights. For carry, it is issued with a special holster, which has compartments for the gun and the detached front part of the silencer.

Type: Double Action
Calibers: 9x18 Makarov
Weight unloaded: 970 g complete with silencer
Length: 310 mm complete; 170mm with front part of the silencer removed
Barrel length: 105 mm
Capacity: 8 rounds

IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 01:19:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.156 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.