Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ruski gas za energetsku stabilnost  (Pročitano 5265 puta)
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Frizider
Da bi nama Rusija bila prijatelj mi treba gas da dobijamo za DZ. Eto skontao sam i ja nesto konacno.....

Citat
Za zimu ti je potrebno barem 500-1000 kubika mesecno, kako sada neko ko ima prosecnu platu 300 evra moze da plati 200+ evra svaki mesec i tako narednih 5-6 meseci?

Je l 500 ili 1000? Nije isto dal placas 100 ili 200 evra slozices se. I ja ne znam kako sjebes 1000 kubika stvarno, grejes i travu u dvoristu? Ne mozes da grejes 100 kvadrata sa 30000 platom, kao kad bih ja vozio dodz cardzer iz 60 i neke koji trosi 30 litara na sto kilometara a za rucak grickam salatu od trave izpred kuce.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Da bi nama Rusija bila prijatelj mi treba gas da dobijamo za DZ. Eto skontao sam i ja nesto konacno.....

Citat
Za zimu ti je potrebno barem 500-1000 kubika mesecno, kako sada neko ko ima prosecnu platu 300 evra moze da plati 200+ evra svaki mesec i tako narednih 5-6 meseci?

Je l 500 ili 1000? Nije isto dal placas 100 ili 200 evra slozices se. I ja ne znam kako sjebes 1000 kubika stvarno, grejes i travu u dvoristu? Ne mozes da grejes 100 kvadrata sa 30000 platom, kao kad bih ja vozio dodz cardzer iz 60 i neke koji trosi 30 litara na sto kilometara a za rucak grickam salatu od trave izpred kuce.

Uzmi neki prosek 500 kubika, i to da se grejes samo preko dana, izadje te 20.000 dinara ravno, jer je kubik od 40+.

Svi zivite u srbiji tako da znate kako se ljudi greju, vise se smrzavaju nego sto se greju.
« Poslednja izmena: 14. Okt 2012, 13:35:15 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Frizider
Evo ti moj ortak, zena dete, imaju svoj sprat u kuci, znaci 3 prostorije, placali su prosle zime 12000-15000.
Koliko su kubika potrosili stvarno ne znam.

Ne kazem da nije preskupo, al realno nama je skupo i kilo mesa tako da nije problem u gasu, Rusima ili ne znam kakvoj svetskoj zaveri protiv Srba.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Pa jeste problem u rusima, jer placamo najskuplji gas u evropi, mozda i u svetu.

« Poslednja izmena: 14. Okt 2012, 13:46:20 od thug_life »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Pa jeste problem u rusima, jer placamo najskuplji gas u evropi, mozda i u svetu.

Pa treba da se razume da gas ne prodaju tamo neka braca Rusi vec firma Gazprom koja posluje po trzisnim pravilima, manju cenu dobija musterija koja vise kupi jer ako velika musterija pocne da se necka, tu je veliki gubitak. Srbija nije u polozaju da diktira cenu kao veliki potrosaci, a uz to je Gazpromu u interesu da veze potrosaca ako moze, jednostavan ekonomski mehanizam. Ne nude dzaba oni Ukrajincima jeftinije cene zbog neke politike vec zbog kontrole protoka jer uvek negde u zimu Ukrajinci se sete istorijskih nepravdi pa se igraju sa ventilima a od toga samo Gazprom ima stetu jer u najboljoj sezoni ne mogu da prodaju nista...
Sad kolka je cena treba videti Bugarsku i jos neke zemlje koje su kod Gazproma, stim da Bugarska je malo bliza Rusiji zbog transporta.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Frizider

Jeste k*rac.

Citat
Prosečna ugovorena cena ruskog gasa za Evropu iznosi 308 dolara za 1.000 kubnih metara, prenele su agencije.

Citat
Ruskom tržištu je Gasprom prošle godine gas isporučivao po prosečnoj ceni od 89,7 dolara za 1.000 kubnih metara. Kupcima u državama bivšeg Sovjetskog saveza 1.000 kubika gasa naplaćivao je prosečno po 290 dolara, dakle triput skuplje, a kupcima iz Evrope i ostalih zemalja, među koje spada i Srbija, po ceni od 384 dolara, odnosno četiri puta skuplje.

http://www.novimagazin.rs/ekonomija/cena-gasa-za-srbiju---poslovna-tajna

I naravno da ces da placas vise nego Venecuela ili u samoj Rusiji gde placas gas kao pausal, k'o vodu 2000 dindzi. Tako je recimo u Pertu bilo pre par godina. Gazprom faking posluje kao privatna firma koja ne zaradjuje na lepe oci i na srpski sarm vec za profit Smile
« Poslednja izmena: 14. Okt 2012, 14:17:47 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Vidi ovako mandara, ne radi se to o tome koliko ces gasa naruciti. Srbija  jos malo moze se reci stolecima pazari gas i naftu od rusa, i jos same ruse briga za kolicinu, svaka drzava je bogata onoliko koliko energenata ima, tako da je to njihov filozofija i ne zavisi rusija i gasprom od novca iz srbije.

Imaju 17 miliona km2 zemlje i jos upola toliko mora, to je bogatstvo a ne novac iz srbije.
« Poslednja izmena: 14. Okt 2012, 14:24:33 od thug_life »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Vidi ovako mandara, ne radi se to o tome koliko ces gasa naruciti. Srbija  jos malo moze se reci stolecima pazari gas i naftu od rusa, i jos same ruse briga za kolicinu, svaka drzava je bogata onoliko koliko energenata ima, tako da je to njihov filozofija i ne zavisi rusija i gasprom od novca iz srbije.

U svakom slucaju ne bi bankrotirali da se Srbija odrekne ruskog gasa, to je istina. Ali da veliki potrosaci stanu da izvoljevaju, to je vec velika stvar stim da su to musterije koje placaju uredno i na vreme, znaci nema problema sa cekanjem i dugovanjem. Sa druge strane, opet im bas nije svejedno ako izgube makar i malu musteriju. Sto se tice cena, zavisi od udaljenosti, od kolicine dakako posto nije isto ako grade infrastrukturu koja nije jeftina i kroz koju ce da prodje 100 kubika ili za isti ulozeni novac 10,000 kubika, ulozeni novac po kubiku je tu manji kod veceg potrosaca.
A jedni Nemci mogu sutra da okrenu politiku pa da pocnu da grade nuklearke i tako smanje uvoz gasa (malo verovatno al ajde) i ekonomski je tu Gazprom na gubitku. Stvar je sto bogate drzave koje su veliki potrosaci mogu da nadju i alternativu, Srbija recimo ne moze sama da napravi sutra par nuklearki pa da smanji zavisnost od gasa.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Ja malo pre rekoh da bogatstvo nije u novcu, vec u ljudima i zemlji.

I to je ruska filozofija.

Da placamo istu cenu kao i rus opet bi bili u + a ne ovako sto placmao najskukplji gas.

Inace nemci da mogu sutra bi se odrekli gasa iz rusije, tako da sigurno oni ne diktiraju cene vec rusi. I sam Putin je rekao birga nas za vase probleme.
« Poslednja izmena: 14. Okt 2012, 14:38:37 od thug_life »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Ja malo pre rekoh da bogatstvo nije u novcu, vec u ljudima i zemlji.

I to je ruska filozofija.

Jeste mozda ruska filozofija ali na tome se ne kupe pare u budzetu posto Rus oce da kupi stranu robu kao automobil, elektroniku a to niko ne daje za filozofiju vec cvrstu valutu. Kao sto rekoh, Gazprom funkcionise po zakonima trzista a Rusi su naucili lekciju iz SSSR-a, danas se dobro cenjkaju kad nesto prodaju a ne dele sakom i kapom ko pre.

Citat
Da placamo istu cenu kao i rus opet bi bili u + a ne ovako sto placmao najskukplji gas.

E tu bi bili na konju samo sto to ni u ludilu ne moze. Prvo, Rus kao pojedinac placa subvenciranu cenu a pare koje da ostaju u Rusiji, cak i ono sto obican covek ustedi na gasu opet potrosi taj visak u svojoj zemlji, drugo, imaju celokupnu mrezu infrastrukture do svakog potrosaca gde ulazu samo u odrzavanje, trece, subvencijama odrzavaju socijalnu sigurnost gradjana a sve to kao interes ne vide u drugoj drzavi.
Sto se tice Ukrajine i Belorusije, prvo ustede na transportu, drugo kraci im je put, trece, imaju itekako interes u zemljama sa kojima se granice. Rusima i ne bi bila neka ogromna steta kad bi Srbija slucajem usla u NATO posto tu ne bi imali nista vece izdatke u naoruzanju kao recimo kad bi to ucinila Belorusija ili Ukrajina koje se direktno granice. A Rus danas ne vidi racunicu u pravljenju novih Kuba i subvenciranju istih da bi parirao zapadu vojno-ekonomski posto su videli u hladnom ratu do cega to moze da dovede.
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.