Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 05:58:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ruski eksperimentalni avioni  (Pročitano 42214 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
imam promotivni disk mig-a koji je radio studio " krila rusije",tu imam snimke i podatke svih migovih aviona koji su usli u upotrebu do mig-29smt,i nekih crnih projekata kao sto je epos!!!
Pa ajd stavi nesto o EPOS-u sa tog diska. Smile
               http://rapidshare.com/files/93575743/experim.mig.rar (slike nekih experim.migova+epos video,oko 20mb) pozdrav!!! Smile

Lako sam ga nasao, ostavio wessko link samo sam ga prekopirao i ubacio u browser i to je to, znaci nije bilo potrebe da pretrazujes rapid. Problem je bio sto wesskov link nije bio u odgovarajucem formatu da moze da se klikne direktno na njega ali vazno je da smo se snasli  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
i sta kazete za epos-a,a? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Jos crteza. Uh, jeb. ja jos nisam gledao taj video - e lud li si Kraljevicu Marko! Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

osferma2 s.jpg
(463.9 KB, 928x1024)
photore3.jpg
(163.61 KB, 1024x408)
photore4.jpg
(401.14 KB, 1024x546)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Konacno pogledah video, super je. Hvala Wessko, hvala Ramon23. Samo mi nije jasno na kakvu je podlogu sletao sa one 4 papuce umesto tockova, a da se ne slomi? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
To i meni nije bilo jasno dok nisam pogledao film i video kako to lepo funkcionise.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Znam, al u cemu je fora? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Nisam siguran zasto su se odlucili za skije. Ono sto se moze navesti kao prednost u odnosu na tockove su sledece: nemaju gume koje mogu da stradaju u slucaju ostecenja toplotne zastite i prevelikog aerodinamickog zagrevanja pri povratku u atmosferu; nema potrebe za slozenim mehanizmom kocenja jer skije kakve su oni napravili pruzaju dovoljan otpor pri sletanju; ovaj sistem je jednostavnij i manje glomazan sto pored ustede u masi donosi i ustedu u prostoru, a to su veoma, veoma vitne stavke u svakom svemirskom programu, kaze se danas da svaki kilogram tereta odnesenog u svemir kosta oko 50.000 dolara, pa je borba za svaki kilogram velika. To je sve cega mogu trenutno da se setim, pored toga, ovakvom konfiguracijom moze se sletati  na zemljane piste, ali ne i na klasicne. Ipak, kasnije su mu dodali tockove na prednjim skojama kako bi olaksali poletanje sa aviona nosaca, i kao takvog su ga koristili za testove poletanja sa zemlje. Tockove je bilo moguce blokirati nezavisno kako bi se kontrolisalo kretanje na zemlji, kao kod tenka recimo.

Evo za kraj i neki linkovi koji dosta govore o svemu ovome:
http://www.buran-energia.com/spiral/epos-desc.php
http://www.buran-energia.com/spiral/orbital-plane-desc.php
http://www.buran.ru/htm/molniya3.htm
« Poslednja izmena: 08. Mar 2008, 15:40:36 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pogledacu na tom promotivnom disku ponovo...ali mislim da je on bio predvidjen za sletanje na "mesec" ili sl.,nisam sto posto siguran ali cini mi se da sam tako procitao(zato ima papucice a ne tockove jer na mesecu nema pista!!!),naravno da zvuci ne realno sada,ali tih godina.....ko zna sta se sve njima vrzmalo po glavi.... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma dobro su oni to smislili (ali sumnjam da je to bilo planirano za mesec - kako su mislili da se vrati itd? Smile), ali kao sa mnogim projektima svuda , desi se da se ne ostvare do kraja, ali u svakom slucaju posluze kao karika za dalje projekte. Ne znam da li je EPOS ikada usao u svemir ili su samo bile probe u atmosferi (? Smile nisam sve ni iscitao) Koliko ja znam posle ovoga ide projekat Buran.
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
njemu je i nos napravljen za sletanje po svemu samo ne po pisti!!!! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 05:58:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.12 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.