Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ruski avion oboren na granici Turske i Sirije  (Pročitano 43630 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 42.0
...

изгледа поранио новогодишњи ватромет а?

иначе...

Rusija i Kurdi pregovaraju o saradnji u Siriji
* Reč je o “konsolidaciji napora u borbi protiv Islamske države i drugih terorističkih organizacija”, saopšteno u Moskvi

Autor: Ruža Ćirković

Moskva, Pariz - Visoki predstavnici Rusije održali su sastanak sa predstavnicima sirijskih Kurda koje Ruska Federacija drži za lidere kurdskog naroda u Siriji. I ruska i zapadna koalicija priznaju da se borci Sirijskog Kurdistana bore protiv Islamske države na severu Sirije i njihova se podrška na zemlji vazdušnim napadima na pozicije džihadista smatra važnom.

Specijalni predstavnik predsednika Rusije za Bliski istok i države Afrike Mihail Bogdanov sastao se u četvrtak u Parizu sa Salehom Muslimom, liderom kurdske Partije demokratskog saveza, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije. U saopštenju se navodi da je reč bila o “konsolidaciji napora u borbi protiv Islamske države i drugih terorističkih organizacija”, ali i o “političkom regulisanju sirijske krize na osnovu kominikea od 30. juna 2012. godine kojim se garantuje suverenitet, teritorijalna celovitost i svetovni karakter te države u kojoj bi bila obezbeđena jednaka prava svih etno-verskih grupa koje u njoj žive”.
Sirijski Kurdi su pretežno suniti, ali među njima ima i šiita, jezida i hrišćana.

Saleh Muslim je nekoliko dana ranije dao intervju za ruski list Vzgljad u kome je naveo da se Kurdi, okupljeni u njegovoj stranci, “naravno pozitivno odnose prema aktivizaciji Rusije u borbi protiv Islamske države” iako su protiv sirijskog režima, koji Moskva podržava.

“Mi, kao sirijska opoziciona grupa, gledamo na aktivizaciju ruske politike u Siriji kao na borbu s terorizmom. Ne znam kako na te udare gledaju druge opozicione grupe, koje su u potpunosti zavisne od Turske i drugih država finansijski, ideološki i praktično. Mi ne dobijamo nikakve instrukcije. Mi imamo drugu političku liniju. Kurdi se bore sa teroristima Islamske države od samog početka konflikta u Siriji i prirodno podržavamo sve koji se bore protiv Islamske države, rekao je kurdski lider.

Ruski izvori tvrde da Muslim pod svojom kontrolom ima naoružane snage od 40.000 do 50.000 ljudi.
Ali, dodao je on, “s druge strane, mi se nadamo da će dejstva Rusije, usmerena protiv terorista, pomoći da što skorije počnu političke promene u Siriji. Krizi u Siriji neophodno je političko rešenje, samo vojne metode do toga neće dovesti. Da bi se Sirija sačuvala kao država, potrebne su političke reforme”, rekao je Saleh Muslim.

On je takođe rekao da Kurdi ni sa kim u Siriji ne koordiniraju svoju borbu sa Islamskom državom ni sa Vladom Bašara Asada, ni sa Hezbolahom, ni sa iranskom milicijom.

“Mi smo daleko od njih, mi nismo ni saveznici ni neprijatelji, nemamo zajedničkih dodirnih tačaka. Gledamo na sve te grupe kao na deo režima, a mi smo protiv sirijskog režima”, rekao je Muslim i dodao da Bašar Asad  tokom određenog vremena trajanja pregovora o političkoj transformaciji zemlje može da ostane: ”Uveren sam da je potrebna nekakva vlada u tom periodu koja bi nekako upravljala zemljom”.

Kurdi imaju značajne zajednice u Turskoj, Iraku, Iranu i Siriji. Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je ranije izjavio da Rusija snabdeva sirijske Kurde oružjem preko iračke vlade, koja je deo Koordinacionog centra u Bagdadu u koji ulaze još i Iran, Sirija i Rusija.

Danas

илити Курди су досад били без иједног савезника, Запад је Турској допуштао да их урнише, јер им је била истурено одељење Натоа а Русија није имала интереса... Ако су се до сад борили финасирани ни од кога... сад ће тек да добију крила... А шта се дешава међу Курдима у Сирији... прелива се сигурно међу Курде у Турској.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 849
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Citat
илити Курди су досад били без иједног савезника, Запад је Турској допуштао да их урнише, јер им је била истурено одељење Натоа а Русија није имала интереса... Ако су се до сад борили финасирани ни од кога... сад ће тек да добију крила... А шта се дешава међу Курдима у Сирији... прелива се сигурно међу Курде у Турској.
Ma da, cim se zavrsi kurslus u Siriji to oruzije ce lako da predje u Tursku...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86

Da prevedem drugi video:
"Alo bre! Čuješ li ti nas!?"
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Nokia 6630, valjda
Ja cenio pre neki dan da ce rusi da tutnu koji kalashnjikov kurdima kao iznenadnim saveznicima u borbi protiv isis-a, sad posle ovog obaranja mislim da je sledeca Turska...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
mob
Sony xperia
NEOČEKIVANA OPTUŽBA IZ NEMAČKE "Problem je Turska a ne Rusija"

Zamenik nemačkog kancelara Zigmar Gabriel kritikuje Tursku zbog rušenja ruskog vojnog aviona i smatra da je Ankara postala problem u bliskoistočnoj regiji.

- Ovaj incident pokazuje, na osnovu izjava koje stižu iz drugih zemalja regije, da tamo postoji nepredvidljivi igrač, a to je Turska, a ne Rusija - poručuje Gabriel za nemački list "Špigel".

On smatra da Turska igra "tešku ulogu u sirijskom sukobu".

Sve veći broj evropskih zvaničnika za incident koji se desio u utorak okrivljuju Tursku, a, u isto vreme, sve češće pominju veze između Turske i Islamske države.

Mnogi se pitaju ko, zapravo, kupuje, islamističku naftu, što je postao najveći izvor prihoda ove terorističke organizacije.

Analitički portali podsjećaju da je Moskva javno prozvala Tursku zbog kupovine nafte Islamske države.

Ruski avioni uništili su oko hiljadu cisterni koje "saobraćaju" između delova Sirije koje kontrolišu islamisti i Turska.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Сад кад Турчин опет одврне вентил и пусти нови талас несврстане браће.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Сад кад Турчин опет одврне вентил и пусти нови талас несврстане браће.
Smile u pravu si
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

"Ко не поштује свог генерала,поштоваће туђег"

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 18095
Zastava Rotterdam
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Konacno i od Nemacke nesto pametno da se cuje .
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Nije mi jasno zašto Putin ne vrati Turcima za ovo tako što će da podržava i naoružava Kurde. Ja bih to uradio, dao bi im sve što treba da ih drndaju narednih 50 godina ako treba.

Sad jeste, Kurdi su i protiv Asada koga Rusi trenutno podržavaju, ali realno, i sam Asad zna već da nikada neće povratiti celu Siriju u svoje ruke. A i sem toga, Kurdi se jesu pokazali kao najbolji lek protiv ISISa (u skladu sa svojim moćima i kapacitetima naravno).

Ja bih to uradio. Smirio tenzije između Asada i Kurda, dao Kurdima teritoriju i dao im svu potrebnu pomoć da se napiju krvi Turcima i ISILu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Zato sto Rusija ima Kavkaz.
Zato sto ako smo ista naucili iz djelovanja USA -
kakva god da je drzava bolja je od haosa i j
uce teroristi - danas demokratska opozicija - sutra teroristi
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.