Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 15:15:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ruski ambasador ubijen u Ankari !!!  (Pročitano 16858 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Fotograf prvi svedok atentata na ambasadora: Život je nestajao pred mojim očima, ali najveći šok sam doživeo kasnije

Na otvaranju izložbe "Rusija u očima Turaka" govor je držao i ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov, ali otvaranje izložbe pretvorilo se u jezivu scenu pred očima medija kad je 22-godišnji turski policajac Mevlut Mert Altntaš s leđa upucao Karlova koji je pao na pod, a mladić je zatim povikao prema zvanicima: "Alahu akbar! Ne zaboravite Alep! Ne zaboravite Siriju! Sve dok naše zemlje nisu sigurne, nećete biti sigurni ni vi!".

Karlov je preminuo u bolnici nedugo nakon napada, dok je atentatora "neutralizovala" policija nakon 15-minutne pucnjave. Ozbilici je za Gardijan prepričao jezivo iskustvo. On je, inače, prvi koji je izvestio svet o atentatu, a ubrzo zatim počele su stizati i fotografije jezivog zločina.

Sve se činilo kao rutinski događaj, otvaranje izložbe fotografija iz Rusije. Kada je muškarac u tamnom odelu i s kravatom oko vrata izvukao pištolj, bio sam iznenađen, pomislio sam da je to samo teatralni dodatak svečanosti.

Ali umesto toga, radilo se o hladno proračunatom atentatu koji se odvijao pred mojim očima i očima drugih koji su prestravljeno počeli da beže tražeći zaklon u trenutku dok je uredno obrijani muškarac kratke kose pucao u ruskog ambasadora.

Hici, njih najmanje osam, snažno su odjeknuli u besprekorno uređenoj umetničkoj galeriji. Nastala je panika. Ljudi su urlikali, skrivali su se iza stubova i ispod stolova, ležali su po podu. Bilo me je strah, bio sam zbunjen, ali uspeo sam da nađem delimičan zaklon iza zida i počeo sam da fotografišem.

Izložba 'Od Kalinjingrada do Kamčatke: kroz oči putnika' predstavljala je fotografije iz cele Rusije: od najzapadnije regije na Baltiku do poluostrva Kamčatke na istoku. Odlučio sam da dođem na otvarenje zato što mi je bilo usput dok sam išao kući s posla u Ankari.

Kada sam došao u galeriju, govori su već bili započeli. Nakon što je sa svojim obraćanjem krenuo ruski ambasador Andrej Karlov, približio sam mu se kako bih ga fotografisao. Mislio sam da će nam fotografije dobro doći za pokrivanje vesti o tursko-ruskim odnosima.

Ambasador je govorio smireno, ali i s ljubavlju o svojoj domovini. Povremeno bi zastao kako bi prevodiocu dozvolio da prenese njegove reči na turskom jeziku. Baš je miran i skroman, pomislio sam u tom trenutku.

Zatim je krenula pucnjava, a među zvanicima je nastala panika. Ambasadorovo je telo ležalo na podu, samo nekoliko metara od mene. Nisam vidio krvi oko njega, pomislio sam da mora da je bio pogođen u leđa.

Prošlo je nekoliko sekundi prije nego sam shvatio šta se zapravo dogodilo: čovek je umro preda mnom, život je nestao pred mojim očima.

Pomakao sam se nazad ulevo dok je napadač, kojeg su kasnije identifikovali kao policajca Mevluta Merta Altntaša, mahao pištoljem prema ljudima koji su pobegli na desnu stranu prostorije.

U početku nisam mogao da dokučim šta je motiv napadača. Pomislio sam da bi mogao da bude čečenski militant, ali su ljudi kasnije rekli da je vikao o sirijskom gradu Alepu.

Verovatno je bio besan zbog ruskog bombardovanja Alepa koje je za cilj imalo teranje protivvladinih pobunjenika iz grada. Mnogo je civila poginulo u borbama tamo.

Vikao je "Alahu akbar", ali nisam razumeo ostatak onoga što je rekao na arapskom.

Napadač je bio izuzetno nervozan. Hodao je oko ambasadorovog tela, a usput je razbio nekoliko uramljenih fotografija koje su stajale na zidu.

Mene je bilo strah i bio sam svestan opasnosti u slučaju da se napadač okrene prema meni. Istupio sam samo malo napred i fotografisao ga dok je divljao pred očajnom i preplašenom publikom.

U tom trenutku prolazilo mi je kroz glavu: "Tu sam. Čak i ako me pogodi i rani ili ubije, ja sam novinar. Moram da radim svoj posao. Mogao bih da pobegnem bez ijedne snimljene fotografije, ali šta bih rekao ljudima kad bi me kasnije pitali zašto nisam fotografisao?"

Setio sam se i prijatelja i kolega koji su izgubili živote dok su fotografisali u ratnim zonama tokom godina.

Dok su mi se po glavi motale razne misli, video sam da je muškarac izuzetno nervozan, ali da je na neki čudan način uspevao da se kontroliše. Svima je vikao da ostanu na svojim mestima. Onda su došle bezbednosne snage i naredile prisutnima da napuste prostoriju što smo svi učinili.

Ubrzo su stigla ambulantna i oklopna vozila i krenula je policijska operacija. Napadač je kasnije ubijen u razmeni vatre.

Kad sam se vratio u dopisništvo kako bih obradio fotografije, bio sam šokiran kad sam video da je napadač zapravo sve vreme dok je ambasador govorio stajao iza njega, poput prijatelja ili telohranitelja, piše Jutarnji list.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Citat
U tom trenutku prolazilo mi je kroz glavu: "Tu sam. Čak i ako me pogodi i rani ili ubije, ja sam novinar. Moram da radim svoj posao. Mogao bih da pobegnem bez ijedne snimljene fotografije, ali šta bih rekao ljudima kad bi me kasnije pitali zašto nisam fotografisao?"

Smile Smile Smile Smile Smile   Smile

prica je ne znam...  Smile Smile

odo piskit Smile  i tacno mi je zao sto sam izgubio dragocjene minute zivota na citanje ovog sranja...  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
 Smile

E ali iako ima mnogo takvih proseravačkih priča, zaista postoje ludaci od novinara koji shvate u kakvoj su opasnosti bili tek pošto izađu iz nje i skupe utiske. I to je najčešće upravo kod fotografa,zato što sve vide kroz objektiv, tako da podsvesno prave sebi utisak kako su oni samo nemi posmatrači, i kako je kamera na licu mesta, a ne oni.  Smile

Zvuči ludo ali stvarno ima toga.  Smile Postoje čak i studije i naučni članci na tu temu iz oblasti psihologije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Cim je atentator ubijen, zna se ko je naredio atentat.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
mob
Nokia 6630, valjda
@anea, jbte ista odela  Smile Smile

Cim je atentator ubijen, zna se ko je naredio atentat.

Smile da pitamo osvalda? Smile
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
prvo se javila mongerini...ili kao god da je to blesavo prezime...ime sta je vec...

ona je prvo izjavila saucesce..

tako da nema sumnje odakle to ide...to je sve vec bilo sto puta...

niko vise nije budala...i ovi sto su bili budale vise nisu...

tako da srecno...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
Videcemo kolike ce picke Rusi ispasti ovoga puta. Da chujem nase Rusofilicare za razlog Rusa da budu prijatelji sa buba svabama?
Какве везе сад Швабе имају са овим ? Па дан пре тога несуђени председник Аустрије Хофер је био са екипом у Москви, где су опет прекршили санкције и потписали неке нове уговоре о сарадњи.
Што се тиче Немачке, то је подељена земља на издајнички део који води Меркелова и коју подржавају Турци и остали уљези и патриотски део који такође не подржава санкције и исламизацију.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
to je sve vec bilo...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
Кад мало боље размислиш био је Вучко у праву када је викао ону наци паролу ''100 муслимана за једног Србина'' и што сада и даље подригује ''Ich liebe dich meine Mutter Merkel''.

Србија ће увек бити уз Немачку
http://mondo.rs/a966603/Info/Srbija/Aleksandar-Vucic-Angeli-Merkel-Srbija-ce-uvek-biti-uz-Nemacku.html

A aко победи фрау Фрауке, онда може да се врати оној нашој наци пароли.  Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 15:15:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.