Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 16:10:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rusija: Raketa za 21. vek  (Pročitano 48432 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Па управо су јој зато потребне јаке снаге да не би дошло до удруживања против ње.
Јасно је да није прескупо, Русија је довољно богата. Поређење нивоа националног дохотка уопште није меродавно, уопште не видим логику.
Последња тачка ти је тек нелогична. Педесетак, па чак и двеста експлозија неће направити неку већу еколошку штету поготво што се Американаца тиче ако на то мислиш силно грешиш.

ako neka zemlja stalno zivi u paranoichnom strahu da ce se svi udruziti protiv nje (ne znam samo zashto i kako  Smile ) , onda ce troshiti silan novac na vodjenje nepostojeceg rata . za to vreme ce ekonomija propadati (sluchaj SSSR ) a pravi protivnici ce raditi shta im je volja (kavkaska invazija na moskvu ) .

nuklearne eksplozije na tlu zapadne rusije (evropa) svakako ne bi obradovale mnoge zemlje chlanice NATO - proveri kartu . napad na azijski deo rusije bi imao teshke posledice po kinu , japan i koreju .

ostaje dakle samo opasnost od eventualnog udruzenog napada SAD i izraela . za izrael je dovoljno samo nekoliko strategijski rasporedjenih pogodaka  Smile ,a SAD kao shto sam rekao ne moraju da budu unishtene (prema mojoj proceni dovoljno je samo kredibilno ugroziti njujork i vashington - tj gusto naseljenu istochnu obalu ) .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Као прво економија СССР није пропала због војних трошкова него због погрешних идеолошких поставки. Чак и да није било војних трошкова опет би пропали.

Има нас који памтимо француске, немачке и енглеске удружене походе на Русију.
« Poslednja izmena: 08. Feb 2011, 21:07:22 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.84
vermaht je isto tako zidovska tvorevina,A bf cini mi se ne mirise "drugove" cifute,pa ne znam odakle ti ideja aleksa da BF voli 3.rajh! Smile....

Rusija moze vise nego iko da priusti sebi nuklearni rat,bas zbog male gustine naseljenosti istocnih teritorija,ali takav rat ne mogu da priuste sebi zemlje koje bi napale,jer,cini se,njima trebaju vise te teritorije nego rusima!!!pa bi bilo truba da ih "truju" radijacijom i naprave pustaru koju ne mogu da "raskopavaju" i vade sve sto tamo ima!a hvala visnjem,ima mnogo,jedini scenario po meni je da rusiju razbucaju iznutra,kao sfrj,pa svako otme ono sto mu treba!!!e onda bi u takvom slucaju,Rusi mogli sami sebi da zatruju izgubljenu teritoriju!pa onda opet dodjemo na isto...za svet bi najbolje bilo da placa to sto rusija moze da ponudi,jer bi mogli ostati bez svega,jako brzo,budu li se kurobecali i pokusavali da otimaju...inace su malo oteli u zadnjih 80 godina!!! Smile ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Густина насељености јесте мала у Русији али већина становника живи у густо насељеним урбаним срединама са вишеспратницама (слично Новом Београду) тако да су веома рањиви на нуклеарни напад. Американци са друге стране имају развијеније руралне средине, живе по великим предграђима тако да је густина насељености урбаних средина мања те је потребно више бомби да покрије већу површину урбаних средина. То се јасно види у табели на претходној страни.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.84
Густина насељености јесте мала у Русији али већина становника живи у густо насељеним урбаним срединама са вишеспратницама (слично Новом Београду) тако да су веома рањиви на нуклеарни напад. Американци са друге стране имају развијеније руралне средине, живе по великим предграђима тако да је густина насељености урбаних средина мања те је потребно више бомби да покрије већу површину урбаних средина. То се јасно види у табели на претходној страни.

ja sam mislio na sibir,niko nece napadati rusiju da bi srusio moskvu ili petrovgrad...nego da bi ovladao resursima!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
O cemu vi ljudi pricate, aman! Pa dosta je da bilo gde rokne samo 10-ak nuklearnih bombi (one su danas sve najmanje 10 puta ako ne i vise, jace od onih bacenih na japan) bilo gde na planeti, pa da se sve zagadi jos vise. Osim toga, predje li se taj prag (da se neko odluci da upotrebi nuklearno oruzje u napadu), onda ode sve u p.m. zasigurno. Svi ce da poispaljuju sve sto imaju u kratkom roku....

Cela prica je besmislena - te stvari nikada ne bi smele da se dese. Gistina naseljenosti stanovnistva neme nikakve veze, ubio ti 100 000 ljudi, milion ili 10 miliona, to je zlocin u svakom slucaju.

New York je gusto naseljen grad a i cela USA uglavnom ima gusto naseljene gradove, za razliku od Rusije ciji su gradovi uglavnom rasireni, mnogo rasireniji od amerskih. Uostalom kod eksplozije ovakvih nuklearnih bombi kakve su danas isti ti je djavo dal ces da zagines odmah, kada tvoju privatnu kucu, pravljenu od drveta i kartona, radijacija sprzi a udarni talas rasprsi ko papirice, sve zajedno sa bazenom i vodom koja ispari kao i ljudi u sekundi; ili malo kasnije u ruskoj visespratnici od armiranog betona, kada udarni talas i nju rasprdi, pri tome sa velikom sansom da ti otkinuta armatura probije lobanju, ako se vec ne pretvoris u prah pre toga.

Zar nam nisu dosta poplave, pozari, zemljotresi i cunamiji Smile

Pitam se da li smo mi hladni rat ostavili iza sebe ili cemo uci u jos hladniji sa jos vise i vese megatona, ma sta megatona, teratona jbt. Najbolje da se odmah pocne rad na raketi koja moze da obilazi zemlju vise puta i odozgo seje po nekoliko od svojih 37 i po bojevih nuklearnih glava. Kada ispali svih 37, ona mala "polovinka" sluzi kao siguronosna bombica, da dokrajci bilo sta sto se eventualno primeti da ima sanse da opstane u zivotu!

Ja sam da svi smanje broj svega tako opakog. U stvari garant mira bi trebala biti svest ljudi, a ne kolicina megatona. No, kako je krenulo, pucacemo i u svemiru jedni na druge. Smile

Dobro, ja sad vama tu kvarim diskusiju, izvinjavam se, cepajte vi samo... ajd' laku noc! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Aj sad realno, da li postoje procene i poredjenja dejstva radijacije nuklearnih bombi u odnosu na recimo Cernobil?
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Aj sad realno, da li postoje procene i poredjenja dejstva radijacije nuklearnih bombi u odnosu na recimo Cernobil?
da.

cak bi,kolko ja znam,i neka mala nuklearna bomba bila gora od Cernobilja,jer u Cernobilju nije doslo do prave nuklearne eksplozije,nego do obicne eksplozije koja je raznela krov i rasula materije po vazduhu.

inace,kad ste vec poceli o tome-da li postoje neke simulacije ili procene kako bi izgledao jedan nuklearni udar na grad?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Sad se setih jednog mog drugara, koji nam je pricao dogodovstine iz vojske. Idu oni u koloni i sada porucnik sprovodi nastavu vezano za atomski napad i pita : " Jankovicu, sta ce biti u slucaju atomskog napada" (suludo pitanje, a mislio je u stvari na ono sta vojnik radi u slucaju atomskog napada, pa odgovor treba da bude "da se baci na zemlju suprotno od mesta eksplozije, ili u pravcu eksplozije, vise se ne secam, podigne kragnu sinjela sto vise preko glave " i sl. sumanute stvari, a Jankovic odgovara: "druze porucnice, otici cemo svi u p..ku materinu!". Porucnik: "Jankovicu, veceras pozarno dezurstvo!" Smile Smile Smile

Kako izgleda eksplozija - opste sranje burazeru, anihilacija svega zivog i mrtvog, uglavnom, plus zagadjenje na velikom prostoru za dugo vremena. Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
da.

cak bi,kolko ja znam,i neka mala nuklearna bomba bila gora od Cernobilja,jer u Cernobilju nije doslo do prave nuklearne eksplozije,nego do obicne eksplozije koja je raznela krov i rasula materije po vazduhu.

Pa meni je logicnije da je obrnuto... S obzirom da u elektrani imas mnogo vise goriva nego u bombi... Samim tim i vise materijala koji je stetan... Otkud znam...

Citat
inace,kad ste vec poceli o tome-da li postoje neke simulacije ili procene kako bi izgledao jedan nuklearni udar na grad?

Vidjao sam po netu, ali se bave samo razornom moci, paljenjem i destrukcijom... Nista o zracenju...
Inace po tim testovima Zemun bi fizicki preziveo bombu od 250 KT u centar grada... Tako nesto... Ako nadjem postavljam.

Evo ga...
Link
« Poslednja izmena: 09. Feb 2011, 12:02:32 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 16:10:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.