Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 07:34:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rusija: Raketa za 21. vek  (Pročitano 48500 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Pa meni je logicnije da je obrnuto... S obzirom da u elektrani imas mnogo vise goriva nego u bombi... Samim tim i vise materijala koji je stetan... Otkud znam...
s jedne strane,u Cernobilju jeste doslo do ispustanja prilicne kolicine materija koja je posle rasuta vetrom i time otrovano mnoooogo ljudi.
al s druge strane,tad se nije dogodila prava nuklearna eksplozija,niti su materije koje su se izbacile bile one koje emituju gama zracenje i koje su jako opasne po ljude.

u Cernobilju su sve materije emitovale ili alfa ili beta zracenje.najvise je bilo Cezijuma 137,koji emituje beta zracenje,zatim stoncijuma-90 i joda-131.
problem je bio u tome sto,iako se beta zracenje moze zaustaviti i nekim guscim materijalom,to se rasprsilo,pa otrovalo mnoge ljude.

dok na primer,u eksploziji u Majaku,1957. godine,gde su se pravila goriva za nuklearne bombe,je doslo do ispustanja izotopa uranijuma i plutonijuma,sto je imalo teske posledice po ljude u okolini,izazivajuci cak i otpadanja koze kod nekih.

inace,ni kod Majaka se nije desila prava nuklearna eksplozija,nego obicna eksplozija koja je pustila otrove napolje.
ali su ovde bili u pitanju mnooogo tezi "otrovi"(supstance).sreca pa nije otrovano bas toliko kao kod Cernobilja.Negde oko 10.000.

Vidjao sam po netu, ali se bave samo razornom moci, paljenjem i destrukcijom... Nista o zracenju...
Inace po tim testovima Zemun bi fizicki preziveo bombu od 250 KT u centar grada... Tako nesto... Ako nadjem postavljam.

Evo ga...
Link
e,to,hvala ti!

ma,hteo sam cisto okvirno da znam.jer sam i sam trazio po netu,ali nisam mogao da nadjem.nisam znao sta da kucam.

hvala.  Smile Smile
« Poslednja izmena: 09. Feb 2011, 12:14:22 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Znas zasto to mislim, sve nuklearne zemlje su imale stotine proba na svojim teritorijama pa sad nisu zatorvane kao recimo Cernobilj... Pogotovu Novi Zeland... Sta znam... Mozda ce Aleksa ili BF znati vise o tome...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Znas zasto to mislim, sve nuklearne zemlje su imale stotine proba na svojim teritorijama pa sad nisu zatorvane kao recimo Cernobilj... Pogotovu Novi Zeland... Sta znam... Mozda ce Aleksa ili BF znati vise o tome...

stvar je u rasprostranjenosti.

tad se nekoliko hiljada tona otrovnih susptanci ispustilo u atmosferu,a pritom ljudi nisu bili svesni toga 3 dana.

sve su to pogorsali i vetrovi,koji su rasuli sve to po regionu,a posle delice i jos dalje.

takodje se zaboravlja da je u akcijama ciscenja i gasenja ucestvovalo ukupno cak 600 do 800 hiljada ljudi.

Uglavnom vojnici,koji su se malo pre toga bili vratili iz bestragija Afganistana.

i oni su u stvari ti koji cine najveci procenat zrtava.

i,da,to jeste strasno,i to jeste ogromna brojka,ali je vredelo,jer su sprecili i to da gorivo i "lava" koja se napravila usled pozara,dopru do podzemnih voda i tako zagade celo Polesje,i sprecili su i to da dodje do novih,cak i pravih nuklearnih eksplozija.

i cak im je i zapad odao priznanje da su se dobro pokazali u toj havariji.

citao sam odlicnu knjigu o tome - "Cernobilj-najgora nesreca na svetu",iz 1987. ,gde je sve bilo prilicno dobro objasnjeno.i sto se nesrece tice,i sto se sanacije tice.
« Poslednja izmena: 09. Feb 2011, 14:52:25 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Као прво економија СССР није пропала због војних трошкова него због погрешних идеолошких поставки. Чак и да није било војних трошкова опет би пропали.

Има нас који памтимо француске, немачке и енглеске удружене походе на Русију.

ekonomija SSSR je propala 80-ih godina zato shto su uzaludno pokushavali da pariraju amerikancima u trci naoruzanjem (regan , rat zvezda  i.t.d. ) . socijalizam nije bogzna koliko efikasan sistem , ali chinjenica je da je u SSSR opstao tolike godine znachi da sam po sebi nije bio neodrziv . uostalom , imash primer kine gde je uz modifikacije itekako opstao - ali oni nisu bili ludi da nasednu na americhki blef i sve pare skrkaju na "odbranu" .

inache , gosin aleksa , da li vi to pamtite krimski rat ?  Smile Smile  Smile Smile Smile

samo tu nije bilo nemaca  Smile https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Crimean_War

--------------------------------------------------

posledice nuklearnog napada nisu samo direktno unishtenje zive sile vec i :

- masovna izlozenost zivog sveta radijacije , shto znachi smrt mnogih zivotinja i biljaka  koje su neophodne choveku (npr pchele koje oprashuju voce )

- trovanje voda

- kontaminiranje skladishta hrane

- ogromne kolicine prashine u atmosferi

- masovno unishtavanje elektronskih uredjaja (EMP )

i.t.d.

sasvim je jasno da zemlja na koju se baci odredjena kolichina nuklearnih bombi ni u kom sluchaju ne bi mogla ekonomski da se ekspolatishe . prema tome , iluzija je da je rusiji (ili bilo kojoj drugoj zemlji) potrebna ogromna kolichina nuklearnog naoruzanja za deterent . slobodan sam da kazem da je za odvracanje amerike dovoljno ugroziti jevrejske centre moci . dakle , dovoljno je da rusija osigura da moze da pogodi sledece gradove :

-  jerusalim

- tel aviv

- london

- njujork

- vashington

eventualno tome dodati los andjelos i san francisko na zapadnoj obali

za odvracanje kine dovoljno je ugroziti shangaj , peking i hong kong

ovo je svega 10 meta , za koje je premnogo posedovati i 100 modernih raketa sa MIRV-ovima .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Не слажем се.

А што се тиче теме баш ме занима која је снага бојевих глава за Јарс и Булаву.
Сматра се да је 150-300 кт али није потврђено.

Најјача совјетска минијатурна глава у служби има снагу од 100 кт и масу од око 100 кг, то је глава за морске балистичке ракете Р-29Р и Р-39. Сасвим је могуће да Јарс и Булава носе ове исте главе.

Глава за Молодеца има снагу од 550 кт и масу од око 200 кг.
Глава за Топољ-М има снагу од  550 кт и масу од око 500 кг.
« Poslednja izmena: 10. Feb 2011, 00:40:52 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

А што се тиче теме баш ме занима која је снага бојевих глава за Јарс и Булаву.
Сматра се да је 150-300 кт али није потврђено.

da podsetim , nuklearne bombe bacene na hirosimu i nagasaki su bile oko 20 kT . pa vi vidite  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Јесте али неки су овде навикли на 750кт са Војводе.
Но добро, слажем се. И 100кт је довољно посебно ако су главе прецизне.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ево неколико линкова ка књигама о совјетским нуклеарним ракетама: Smile

"Стратегические комплексы наземного базирования", 2007.
http://hotfile.com/dl/50594628/023fb9f/Nazemnie_kompleksi_RVSN.rar.html
(Интересантне информације о ракетама Топољ, Пионир и Темп.)

"Омская гвардейская Бериславско-Хинганская ракетная армия", 2009.
http://hotfile.com/dl/53275444/86ea22e/Omskai_RA.rar.html

Государственный ракетный центр "КБ им.академика В.П. Макеева", 2000.
http://hotfile.com/dl/48781513/9871832/KB_Makeeva.pdf.html

Ракеты и космические аппараты Конструкторского бюро "Южное", 2000.
http://hotfile.com/dl/50380148/f7c1e4b/KB_Juznoe.rar.html
Ову посебно препоручујем, издавач је сам произвођач КБ Јужно. Ту су дати подаци другачији од оних који се могу наћи на интернету. На пример снага бојеве главе за Војводу је 800 кт, за Молодеца 430 кт. Војвода на пример има могућност ношења десет ненавођених бојевих глава или комбиновано 6 ненавођених глава и 4 навођених.

« Poslednja izmena: 16. Feb 2011, 00:16:40 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11160
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
Samsung Galaxy S10
... slobodan sam da kazem da je za odvracanje amerike dovoljno ugroziti jevrejske centre moci . dakle , dovoljno je da rusija osigura da moze da pogodi sledece gradove :

-  jerusalim

- tel aviv

- london

- njujork

- vashington

eventualno tome dodati los andjelos i san francisko na zapadnoj obali ...

Hehehe, jel ti misliš da jevreji nisu na mnogim vodećim položajima i u Rusiji?? Smiley
« Poslednja izmena: 16. Feb 2011, 00:18:06 od MladenIsakovic »
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Фоторепортажа из града Воткинса где се производе руске балистичке ракете Топољ и Булава.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IMG_8460.JPG
(76.11 KB, 768x512)
IMG_8592.JPG
(69.54 KB, 768x484)
IMG_8575.JPG
(61.66 KB, 768x399)
IMG_8570.JPG
(64.23 KB, 768x445)
IMG_8567.JPG
(63.29 KB, 768x415)
IMG_8492.JPG
(73.62 KB, 768x489)
IMG_8485.JPG
(91.11 KB, 768x480)
IMG_8483.JPG
(112.02 KB, 768x521)
IMG_8478.JPG
(92.96 KB, 768x597)
IMG_8469.JPG
(117.18 KB, 768x512)
IMG_8482.JPG
(72.95 KB, 768x512)
IMG_8527.JPG
(85.76 KB, 768x512)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 07:34:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.334 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.